Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Liberal i darvinist plače zbog pljačkanja, varalica, nemorala svijeta!!!

 
 
Zašto lijevoliberalci na spomen urbanog desničara cijuču kao uplašeni mišići pri pojavi mačke, u čemu je uzrok te panike? Možda baš u utopiji socijalizma, liberalizma, anarhizma, i u tom shizofrenom svijetu naš neprijatelj mora biti Krampus, zao, lijen, glup, nazadan - dok smo mi naprednjaci djeca svjetla, pardon cvijeća.
http://www.h-rast.hr/wp-content/uploads/2015/11/ladislavilcic-IlcicCom625.jpg
Ladislav Ilčić
 
Desničar je ili konzervativac u umu iluminiranih čovjek tek pristigao iz kamenodopske špilje, sjedi na traktoru, pije loše pivo, neukusna košulja mu ispada iz hlača, drži olovku za uhom i čačkalicu u zubima i pljucka duhan; voli narodnjake a ideal ljepote mu je trbušna plesačica. Ali kad je "neprijatelj" glatko izbrijani gospodin u fraku koji svira violinu, tečno govori strane jezike, ne povisuje ton i ne upada drugome u riječ, te skladno kuži povijest i biologiju i psihologiju; što reći nasuprot zdravom razumu, tada voda navire u uši utopljenicima lijevoliberalne Utopije.
 
Zemlja meda i mlijeka Dembelije dembeloga hedonista goldfingera Broza se pretvorila u zemlju meda i krvi, i na koga sada prebaciti odgovornost? Na zle političare i zaostale mase; kako su mase zaostale nakon 50 godina samoupravnog šamponiranja glave, tj. pranja mozga? Na podmuklu međunarodnu zajednicu ne možemo udarati, jer to su naši uzori, šampioni rodnospolne demokracije i avangardne misli, kvragu - oni i financiraju dobar dio nevladinih i neprofitnih udruga, humanitaraca jačih od Majke Tereze.
 
Zašto je Zapad unatoč perfektnoj organizaciji, redu i radu polumrtav?
Imaš lijep standard, ali gle, mladež smrdi po travi, nosi rasparane hlače, naušnice u nosu, oku, zubu, jeziku, pupku, zmijske i zmajske tetovaže... ,sluša se atonalna buka (glazba naliči na građevinske radove a likovnost na vodoinstalacije). Kako izgleda odnos feministice ili gaya prema roditeljima, bračnom drugu, djetetu? Je li permisivni odgoj dobar za razvoj čovjekova talenta i karaktera, te socijalnih vještina i emocija? Pobunili smo se protiv svih normi, srušili sve konvencije, i što ćemo sada sa tom silnom slobodom? Možda nas dobri stari pruski "režimlija" Hegel otrijezni; kad nam pokuca banka na vrata spasiti nas ne će Živi zid niti će liberalna država koja pravi od nas  slona i majmuna priteći u pomoć. Hegel veli da je sloboda spoznata nužnost. Zašto je poduzetnik uništio maslinik moje mladosti i pored stare crkvice nasadio bezličnu peterokatnicu? Da bi platio četiri alimentacije, imao mladu ljubavnicu, posjetio Sejšele i Havaje, platio sinu novi mercedes kojim će izazvati prometnu, jeo u restoranu slavujeve jezike? Da bi ga djeca ishlapjela i inkrepita strpala u starački dom, i to luksuzni?
 
Eh, lijepo je bilo Voltaireu napadati po popima; oni imaju svoju Bibliju i Istočni grijeh a ti Rousseaua koji dipli o plemenitom divljaku, i svak drži svoje, a istinu ćemo doznati na sudnji dan. Jedan moj prijatelj liberal plače nad pljačkama, varalicama, nemoralom svijeta? Upitah gospara je li on darvinist? Na njegov potvrdni odgovor kažem da tad živimo u džungli gdje je pravo korist jačega, i on se nema što buniti ako lukaviji i pokvareniji pobjeđuju, pa taman bili mafijaši, hohštapleri i prostitutke! Pokidali ste formu civilizacije i sad uživajte u plodovima svoga rada!
 
Da malo citiramo samoga A.T.-a strašnomlata: "mnogo (bre, op. T.T.) provokativniji i opasniji je slučaj jednog mog prijatelja, također novinara i pisca (naprednog, op. T.T.), ljevičara (pedigre zdrave snage, op. T.T.), anarhista, pankera (bolje vengo šankera, op. T.T.), čiji se sin prije nekog vremena vjenčao u Crkvi (iznenađen sam, siroti progresist, op. T.T.) i sa svatovima prošao preko rive mašući hrvatskom bandirom (koja provokacija, usred Hrvatske vijati hrvatsku zastavu, nečuveno! Ajde da je gay parada, internacionala ili da su nosili Brozovu sliku, ali tako nešto, op. T.T.). E, to je meni nešto da se naježiš od vlastitog djeteta." (Jadni tata panker i naprdni ljevičar.)
 
Ma hajte molim Vas, otkad je svijeta i vijeka sukob je generacija. Otac je volio gusle ili klavir, sin je panker, unuk sluša Rozgu. Kako se osjećao tata časnik ili diretur kada je mali napredni omladinac Johny B. bojao kosu ili nosio irokezicu. Možda je kao u filmu Fadila Hadžića "Ambasador" tatek volio cigarete iz Havane i whiskey sa ledom? Što da kažem, ima i takvih koji pozdravljaju Sunce sa kontrabasom i takvih koji pozdravljaju domovinu, a i takvih koji kažu zdrav da si ti meni druže, bez obzira kakve priče kruže." Ali i lijeva scena se raslojava, Pavičić simpatizira Oparu, jer da je stručan i kulturan čovjek; iako iz mrske mu natražnjačke (revizionističke) grupacije.
 
Možda se mi Hrvati naučimo živjeti zajedno i međusobno se poštivati bez obzira na svjetonazor; za to je potrebna kultura i vrijeme koje liječi mnoge rane, pa i iluzije. Možda se naučimo i na civilizirani dijalog i traženje riješenja za konkretne probleme van ideologija. Do tada neka mi netko od naprednjaka objasni što je napredno? Vjerovati u Eru daždevnjaka? Svemir koji se širi ili suzuje i nastao je iz Velikog praska? Vjerovati u to da sve možemo ako dovoljno jako hoćemo i da svi mogu sve? Vjerovati u to da je sve dopušteno i u moralni relativizam? Biti napredan, znači li to podržavati gay brakove i usvajanja djece od istih? (zvati ih naprednjacima ili nazadnjacima?) Smatramo li abortus i promiskuitet dobrim i poželjnim stanjem stvari? Trebaju li žene postati muškarci i obrnuto,time će svijet biti sretniji i šarolikiji? Napredak nije više vjerovati u diktaturu proletarijata, odumiranje nacije, vjere i države? (slučajne pojave  po zvjezdoznancu Z.M.) Nema više samoupravljanja i debeleog iluzionista sa zečevima iz šešira. Novo je doba i homo novusi. Ali geopolitika je ostala začudo ista.
 

Teo Trostmann

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Petak, 22/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 853 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević