Get Adobe Flash player
Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Prepisati riječi iz pjesme Ekaterine Velike može samo neznalica i(li)...

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Gospođo profesorice, ispričajte se svojim đacima, ako ne nikome...

Karmine na Pantovčaku

Karmine na Pantovčaku

Lisičina karikaturalna izvedba Lijepe...

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola...

Ekaterina Velika u

Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

Inauguracija protekla bez mentorâ     Kako je...

 • Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:43
 • Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  četvrtak, 20. veljače 2020. 09:40
 • Karmine na Pantovčaku

  Karmine na Pantovčaku

  četvrtak, 20. veljače 2020. 10:02
 • Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  srijeda, 19. veljače 2020. 12:30
 • Ekaterina Velika u

  Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:38

Možda bi i Crvenkapu Manjkasa danas progonili

 
 
Poštovani potpredsjedniče, kolegice i kolege, ministri sa suradnicima. Eto došao je i Vukovar na raspravu u Hrvatski Sabor, uhhh mnogo sam potresen nakon ovih svih rasprava, a sve ono što sam si pripremio, moram gurnuti na stranu da bih mogao govoriti onako kako sam naučio, onako kako pamtim, onako kako su govorili oni koji su umirali u Vukovaru i oni koji imaju pravo o njemu govoriti, na onaj način, a to je jedan jedini način, govoriti istinu. U Vukovaru i okolici Vukovara poginulo je 22 pripadnika postrojbe, gdje sam ja bio jedan od zapovjednika. U Vukovaru su ginuli moji prijatelji iz cijele Hrvatske iz mojega mjesta! U Vukovaru su ginuli policajci iz cijele Hrvatske i specijalci čiji sam ja bio pripadnik. U Vukovaru su ginuli mladići iz cijele Hrvatske kao što je Crvenkapa Manjkas pripadnik HOS-a kojeg smo ekshumirali ovih dana. U Vukovaru su se borili i organizirali obranu pored mladog i starijeg Jastreba, Tomislav Merčep, Blago Zadro, jedini general! Pitanje je li bi bio general da nije poginuo, možda bi bio tamo gdje je i Tomislav Merčep danas. U Vukovaru koji je bio i srpski grad, kako oni to vole naglašavati. U jednom  trenu kada su onu oslobodili Vukovar, kada je i Vojislav Stanimirović koji je bio ovdje u Hrvatskom saboru, isto koalicijski partner moje stranke, koji je rekao da su oslobodili Vukovar od ustaša. Da, što su učinili kada su oslobodili grad; prvo su donijeli svoja obilježja; ćirilicu koja je na tenkovima ušla u grad. Donijeli su zvijezdu petokraku, donijeli su kokardu, koja ni dan danas nema temelja u hrvatskom zakonu da bude uklonjena kao ni zvijezda petokraka. Samo je pitanje vremena, kada će se umjetnost sa riječkih dokova i ulica prebaciti na vukovarski dok i na trg. Samo je pitanje vremena i na koji način. Hoćemo li ovim zakonom zaštititi Vukovar od zvijezde petokrake, ćirilice i kokarde. Hoćemo li uspjeti privesti licu pravde sve one ubojice, rušitelje Vukovara. Ne ne ćemo! Već su davno na slobodi i Vrhovni sud je u odsutnosti oslobodio Radenka Alavanju iz Borova Sela, komandanta štaba Teritorijalne obrane, a u Borovu Selu, napominjem po stoti puta, ubijeno je 83 ne-Srba! Isto i na isti način su abolirani i drugi ubojice i rušitelji Vukovara, koji se slobodno šeću po Vukovaru, zbog kojih je bio i prosvjed organiziran,  od stradalnika Vukovara i gradonačelnika Ivana Penave, koji je ponukan upitima svojih sugrađana i njihovom tugom, uspio na trgu u Vukovaru okupiti 10 tisuća Hrvatica i Hrvata iz cijele Hrvatske. Samo mi nismo bili tamo, zašto nismo bili tamo upitajmo se sami!
https://i0.wp.com/kamenjar.com/wp-content/uploads/2018/01/Stevo-Culej-sabor.jpg?w=780&ssl=1
A sada bi malo o Vukovaru! E ne ćete prijatelji dok sam ovdje u zadnjoj klupi na taj način razgovarati. Ne ćeš Staziću, ne ćeš u ime svih onih Manjkasa, u ime svih Zadra i u ime svih Josipa, Ivana, Marijana i drugih Hrvata i Hrvatica naravno, e ne ćeš Staziću, ne ćeš dok sam ti ja ovdje. I svi Stazići, svi Beusi, svi Beljaci ne ćete, ni Pupovci, ne ćete!
Znate zašto ne ćete, dok postoji i jedan Hrvat u Vukovaru sličan onome koji je tamo bio '91., zato ne ćete, zato što će se istina prenositi sa koljena na koljeno. Zato što će i ovaj Zakon, mada za mene nedovoljno dorečen u nekim stvarima, ipak moguće nešto dobro polučiti u cijeloj priči, A nisam s njime zadovoljan, nisam do kraja i ne mogu biti nikada zadovoljan, jer ja bih bio jedino zadovoljan da smo i mi Vukovar oslobodili! Kao što su ga oni oslobodili, pa možda ne bismo imali danas ovih problema.
 
Ne ja ne pozivam na nasilje, ja ne pozivam na mržnju, ja pozivam na pravdu. Da Radenko i slični, da su uvidjeli lice pravde i da su odslužili hrvatskoj dug za zločine koje su počinili, ja bih tada bio zadovoljan! Ja bih bio zadovoljan kada ubojice Hrvatica i Hrvata ne bi imali mauzoleje, kako govorite u Hrvatskoj, kad ne bi Vukašin Šoškoćanin imao spomenik da je junak u Hrvatskoj, možda bih bio malo zadovoljan. Kada bi se prozvali nalogodavci i priveli licu pravde, bio bih zadovoljan. Kad se Vukovar ne bi vrijeđao na svakom koraku, nego kad bi samo istina bila o njemu, ja bih bio zadovoljan.
I ono pismo što je čitao Glavašević, znate li tko ga je čitao prvi, tko ga je čitao prvi u Vinkovcima u Hotelu? Vlado Jozić zvani Policija iz Ivankova i ja! A znate tko ga je donio?V iktorin Jurić - Paša hosovac koji je preživio. On ga je prvi donio preko Male Bosne i u Hotelu nam ga je pokazao. A taj uradak čiji je bio i tko ga je proturio zna s kojom namjerom ga je proturio?
 
Puno toga je o Vukovaru rečeno, a malo istine! Kako je završio Jastreb stariji? Zašto je tako završio? Tko ga je dočekao? Kako je završio onaj koji je opljačkao SDK i njega su ubili, Srbi su se međusobno poubijali a Jastreb stariji je bio kriv! Kako je završio Tomislav Merčep, zbog nečinjenja! Nije uspio spriječiti, neke navodno podmetnute zločine od onih koji su svjedočili protiv njega!
Imao bi puno toga pročitati, ali nema vremena. Prije ustavnih promjena 2012. za postavljanje ćiriličnih ploča u bilo kojem gradu ili mjestu, potrebno je bilo da u njemu živi više od 50 posto stanovništva. To je promijenio naš predsjednik Ivo Josipović zajedno s onim premijerom Milanovićem, koji je rekao da će nam ćirilicu pod okriljem noći ponovno vratiti. Zajedno s Rankom Ostojićem možda vrate i Sabadoša, eno ga u Irskoj prima hrvatsku mirovinu. Da upravo za to sam ovdje u Hrvatskom saboru, da vas ogolim kao Beusa- Richembergha, suradnika UDBE, koji je rekao da će me tužiti, a nikako da me tuži!
Upravo to prijatelji moji! Pogledajmo se u oči, samo na taj način možemo govoriti o Vukovaru! Da reći ćete da sam emotivac, e jesam,jer moraš biti emotivac, ako voliš svoj narod i svoju domovinu i ako si iskren i pravdoljubiv, moraš biti emotivac, a sve drugo su ljudske hulje, bez osjećaja za svoj narod i svoju domovinu. To su oni koji su svoj narod razoružali, Možda su čekali i Simu Dubajića da dovrši ono što nije 1945. godine! Možda su čekali i Perkovića da dovrši ono što nije učinio ubijajući po Europi!
 

Priredila: Lili Benčik

      Marijanu Majstoroviću, glavnom uredniku Hrvatskoga fokusa

 
 
        Dragi Marijane, dušo od Hrvata
        I čuvaru hrvatske nam riječi
        Utješne i vrijedne,
        Što od tuge liječi
        A ni mrlje jedne
        Još na sebi nema.
https://direktno.hr/upload/images/cms-image-000003606.jpg
        Od srca Ti hvala
        Što svom rodu služiš
        I uvijek, kad treba,
        Obje ruke pružiš!
        Nek Te Božja milost
        Sa hrvatskog Neba
        Za života cijela
        Čuva, hrabri, prati
        I Hrvatski fokus -
        Tvoga truda djela,
        Blagoslovom zlati!
        O, hvala Ti, hvala,
        Što za moja mala
        Tvoja riječ hrvatska
        Zablistat je znala!
 

Zahvalna Malkica Dugeč, Stuttgart, 8. 2. 2020.

Otvaranje Samoborskog fašnika je 14. veljače 2020. u 19sati na Trgu kralja Tomislava

 
 
Najiščekivaniji događaj u Samoboru definitivno je tamošnji fašnik, raskošan karneval kojim Samoborčani tjeraju zle sile iz prethodne godine, opraštaju se od zime i otvaraju svoja srca i nadanja nadolazećem proljeću. Samobor je od davne 1885. godine karnevalska metropola ovog dijela Hrvatske. Tih 10-ak dana njegovim ulicama vlada potpuno bezbrižno veselje, pod tisućama se maski krije smijeh i radosna pjesma, a plesom se dočekuje novi život. No, nije sve ipak tako lagodno, neizvjesnost traje sve do suđenja Fašniku, središnjeg događaja karnevala. Naime, na glavnome se gradskom trgu odigrava predstava u kojoj se sudi Fašniku, krivcu za sve nevolje u protekloj godini. Na njega se iskaljuje sav bijes, tuga i nesreća ljudi. Lutka Fašnika spektakularno se spaljuje na fašnički utorak čime se po prastarom vjerovanju lišavamo svih negativnih utjecaja u sljedećoj godini. Nakon što je Fašnik kažnjen, počinje sveopće veselje koje bi trebalo označiti i cijelu godinu.
https://www.djecji-dogadjaji.com/wp-content/uploads/2020/02/dogadjanje-za-djecu-samoborski-fasnika-2020-696x365.jpg
Grad Samobor postaje ponovno Fašnička republika te brojnim fašničkim događanjima čuva stoljetnu tradiciju ove danas moderne manifestacije. I ove godine, uz tradicionalni program na Trgu kralja Tomislava, s fašničkom princezom Srakom, Princem, Fiškalom i Sucem, posjetitelje očekuju programi na nekoliko lokacija – program uličnih zabavljača, maškare, brojne glazbene izvođače, zabavljače i plesače, revije i izbor najboljih maski, SRAKAfest, Dječji fašnik te završnu Fašničku povorku.
 
Vrijeme održavanja: 14. 2. - 25. 2. 2020.
 
Otvaranje Samoborskog fašnika je 14. veljače 2020. u 19 sati na Trgu kralja Tomislava.
 

Anđelka Felja

Anketa

Tko je "zaslužan" što je 2018. mason Dražen Jelenić došao na čelo DORH-a?

Subota, 22/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1119 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević