Get Adobe Flash player

Važan problem rješavanja stambenog pitanja u Splitu

 
 
Hrvatska udruga Benedikt pod naslovom „Problem rješavanja stambenog pitanja u Splitu: Turisti dolaze – građani Splita odlaze“! uputila je javo priopćenje koje donosimo i cijelosti:
http://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2016/01/images-cms-image-000032590.jpg
"Poznata je činjenica kako je zbog specifičnog geografskog položaj grad Split ograničen u svom širenju. Također zbog ekspanzije apartmanizacije i porasta turizma nastao je veliki problem za ljude koji nemaju riješeno stambeno pitanje u našem gradu. Biti podstanar u gradu Splitu je noćna mora, budući je najam vezan  rokom iseljenja od 1. svibnja do 1. listopada, jer se u tim ljetnim mjesecima ipak može više zaraditi od iznajmljivanja na dnevnoj nego na mjesečnoj osnovi.
 
Ako imate i djecu, pa ako idu u školu, pa još imate i neke stvari, jer se toga skupi kroz godine, da li je potrebno govoriti koje muke prolaze podstanari u takvoj situaciji i činjenici nepostojanja ikakvog izbora. Problem je što se zbog gore navedenih razloga u Splitu stan ne može naći po realnoj cijeni koju zaposleni građanin može platiti, jednako kao što se ni ova priča u vezi sa subvencioniranjem kroz dio kredita u Splitu nije mogla realizirati, budući stanova za prodaju u Splitu nema. Jedino tko zaposlenim ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje može pomoći u rješavanju istog je država i jedinica lokalne samouprave. Proteklih godina u Splitu je država kroz izgradnju poticane stanogradnje na Brodarici i Kili pomogla rješavanje tog problema velikom broju naših sugrađana i s useljenjem u Kilu 1 završena je ta faza.
 
Pozivamo grad Split da predvidi nove parcele za izgradnju POS-ovih stanova, raspiše poziv za zainteresirane i da pokrene ovu priču s mrtve točke, jer u mandatu zadnjeg Gradonačelnika na ovu temu nije napravljeno ništa! U međuvremenu su stasali „novi podstanari“, a na stranicama APN-a nalazi se lista prvenstva od 2016. godine za grad Split koja je na snazi do opoziva, odnosno najdulje 2 godine. Ta lista je formirana davnih dana i nije realna.Pozivamo gradonačelnika Grada Splita, koji je do sada pokazao odlučnost u vođenju Grada, da se uhvati u koštac s ovim velikim i gorućim problemom jer građani Splita zaslužuju imati krov nad glavom."
 

Ivica Luetić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Znamo da Andrej Plenković ne zastupa hrvatske interese. Čije interese zastupa?

Srijeda, 19/09/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 869 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević