Get Adobe Flash player

Važan problem rješavanja stambenog pitanja u Splitu

 
 
Hrvatska udruga Benedikt pod naslovom „Problem rješavanja stambenog pitanja u Splitu: Turisti dolaze – građani Splita odlaze“! uputila je javo priopćenje koje donosimo i cijelosti:
http://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2016/01/images-cms-image-000032590.jpg
"Poznata je činjenica kako je zbog specifičnog geografskog položaj grad Split ograničen u svom širenju. Također zbog ekspanzije apartmanizacije i porasta turizma nastao je veliki problem za ljude koji nemaju riješeno stambeno pitanje u našem gradu. Biti podstanar u gradu Splitu je noćna mora, budući je najam vezan  rokom iseljenja od 1. svibnja do 1. listopada, jer se u tim ljetnim mjesecima ipak može više zaraditi od iznajmljivanja na dnevnoj nego na mjesečnoj osnovi.
 
Ako imate i djecu, pa ako idu u školu, pa još imate i neke stvari, jer se toga skupi kroz godine, da li je potrebno govoriti koje muke prolaze podstanari u takvoj situaciji i činjenici nepostojanja ikakvog izbora. Problem je što se zbog gore navedenih razloga u Splitu stan ne može naći po realnoj cijeni koju zaposleni građanin može platiti, jednako kao što se ni ova priča u vezi sa subvencioniranjem kroz dio kredita u Splitu nije mogla realizirati, budući stanova za prodaju u Splitu nema. Jedino tko zaposlenim ljudima koji nemaju riješeno stambeno pitanje može pomoći u rješavanju istog je država i jedinica lokalne samouprave. Proteklih godina u Splitu je država kroz izgradnju poticane stanogradnje na Brodarici i Kili pomogla rješavanje tog problema velikom broju naših sugrađana i s useljenjem u Kilu 1 završena je ta faza.
 
Pozivamo grad Split da predvidi nove parcele za izgradnju POS-ovih stanova, raspiše poziv za zainteresirane i da pokrene ovu priču s mrtve točke, jer u mandatu zadnjeg Gradonačelnika na ovu temu nije napravljeno ništa! U međuvremenu su stasali „novi podstanari“, a na stranicama APN-a nalazi se lista prvenstva od 2016. godine za grad Split koja je na snazi do opoziva, odnosno najdulje 2 godine. Ta lista je formirana davnih dana i nije realna.Pozivamo gradonačelnika Grada Splita, koji je do sada pokazao odlučnost u vođenju Grada, da se uhvati u koštac s ovim velikim i gorućim problemom jer građani Splita zaslužuju imati krov nad glavom."
 

Ivica Luetić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sviđa li vam se Tuđmanov spomenik Kuzme Kovačića?

Petak, 14/12/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1341 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević