Get Adobe Flash player

Knjiga Josipa Kljakovića-Šantića govori o ljubavi koja izvire iz vjere u Boga

 
 
U velikoj dvorani Doma kulture 'Zvonimir' u Solinu u petak navečer 24. studenog predstavljena je knjiga Josipa Kljakovića - Šantića pod nazivom „Bog je moja snaga – Ispovijest laika“ u izdanju Tkanice iz Zagreba. Knjigu su predstavili don Vjeko Pavlinović, dr. Vlado Nuić i autor. Riječ je o knjizi osobnog svjedočanstva, pisana o ljubavi koja izvire iz vjere u Boga koja je na 200 stranica podijeljena na tri djela, dokazuje da čovjek s vjerom u Boga, može preživjeti najteže drame i životne probleme i ostati častan građanin svijeta i Hrvat; u mladosti ribar, lučki radnik, rukometaš, zapovjednik broda, humanist, esejist i poeta, koji voli svijet i čitav ljudski rod.
Do. Vjekoslav Pavlinović, Josip Kljaković-Šantić i dr. Vlado Nuić
 
Autor u zreloj dobi pokazuje svoju svestranost i kao novinar ali i kao literat kada ne samo narativno kao putopisac nego i kao vrhunski poznavatelj duša svojih sugovornika, čitatelju dočarava stvarnost stanja svojih doživljaja. Knjigu je kako navodi autor napisao u prvom redu kao jamstvo onima koji „vjeruju u vječnu Ljubav“ koja je kaže uvijek bila njegova snaga. „Bog mi je dao snagu da izdržim sve nedaće a da pri tome ipak nikoga ne mrzim“. To može reći smo istinski vjernik. “Sve dogodovštine  u životu je shvaćao kao „prst Božji“ koji mu je pomogao u mnogim pogibeljima koja je nazivao iskušenjima, Svoju vjeru je obogaćivao učeći od povijesno uglednih osoba koje su bez obzira na svoju znanstvenu ulogu ipak davali opći primat svom Stvoritelju, On u knjizi izrijekom nabraja ma iz kojega znanstvenoga kruga dolazili. Zar i oni nisu bili posrednici Božje promidžbe za našega autora upravo onako kako je on danas mnogima preko ove knjige koju toplo preporučam“, kazao je Vlado Nuić.
 
„Ovo je knjiga unutarnjeg izraza želje autora da živi i svjedoči vjeru, da bude informiran i formiram. Kad Josipov život ne bi bio ovako kompleksan, pomalo odisejski, možda knjiga nebi bila toliko zanimljiva. Ali polaziti životne „Scile i i Haribde“, poštovati druge nacije i religije (odnos  prema Židovima i Islamu), a sačuvati nacionalnu i vjersku svijest, to je zaista vrijedno svjedočanstvo“, rekao je don Vjekoslav Pavlinović.
 

Ivica Luetić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Petak, 19/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 871 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević