Get Adobe Flash player
Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

Obmanjivanje javnosti o velikoj potpori birača Milanu koji...

Bankarski lobi iza Marijane Puljak

Bankarski lobi iza Marijane Puljak

Bankarica Puljak i Pametno Trojanski su konj...

Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

Svaki pojedini glas je važan i može poremetiti bilo čiji...

Dnevničarenje Kukuriku koalicije

Dnevničarenje Kukuriku koalicije

Plakat-meštar Gordan Maras cijeli je tjedan bio u Las...

Zdvojni papa Franjo

Zdvojni papa Franjo

Bezrazložno nas je ponizio pred Srbima     Imaju li...

 • Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

  Bandićevo autokratsko vladanje Zagrebom

  četvrtak, 18. svibnja 2017. 15:46
 • Bankarski lobi iza Marijane Puljak

  Bankarski lobi iza Marijane Puljak

  četvrtak, 18. svibnja 2017. 08:31
 • Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

  Izbore se ne smije ignorirati i bojkotirati

  srijeda, 17. svibnja 2017. 13:31
 • Dnevničarenje Kukuriku koalicije

  Dnevničarenje Kukuriku koalicije

  ponedjeljak, 15. svibnja 2017. 18:25
 • Zdvojni papa Franjo

  Zdvojni papa Franjo

  srijeda, 17. svibnja 2017. 13:28

Obmanjivanje javnosti o velikoj potpori birača Milanu koji "dela"

 
 
Milan Bandić u predizbornoj kampanji izbjegava javna sučeljavanja s ostalim kandidatima za gradonačelnika, a njegovu kandidaturu umjesto po zakonu minimalnih 5000 građana svojim je potpisom poduprlo 57.000 građana. Sve to pak ima za cilj da se psihološki u javnosti stvori dojam da M. Bandić u odnosu na sve ostale kandidate ima nadmoćnu potporu i nedostižnu većinu među biračima, te da su izbori tek puka formalnost pa birači drugih kandidata i nemaju razloga izlaziti na biračka mjesta i glasovati jer je već unaprijed odlučen i poznat pobjednik!
http://i227.photobucket.com/albums/dd162/bolegr/medmen.jpg
Zbog tog predizbornog psihološko-propagandnog trika i manipulacije javnošću, trebalo bi ustanoviti kolika je stvarna potpora birača koju kandidat Milan Bandić ima u Gradu Zagrebu za što su neusporedivo valjaniji i pouzdaniji pokazatelji i dokazi rezultati lokalnih  izbora za gradonačelnika Zagreba koji su održani 2013.g., nego ankete agencija za ispitivanje javnog mišljenja koje su se na mnogim dosadašnjim izborima pokazale i dokazale kao krajnje nevjerodostojne te kao da su im uloga i cilj formiranje javnog mišljenja, a ne njegovo metodološki i na reprezentativnom uzorku građana korektno istraživanje!
 
Izbori za gradonačelnika 2013. godine
 
Za izbore za gradonačelnika kojih je prvi krug održan 19. svibnja 2013. u birački popis u Gradu Zagrebu bilo je upisano 682.204 birača, a glasovalo je 301.297 birača odnosno 44,17 posto biračkoga tijela. Kandidat Milan Bandić dobio je 142.646 glasova, što je 47,30 posto od ukupnog broja birača koji su glasovali i 20,90 posto biračkoga tijela. Drugi po broju dobivenih glasova bio je kandidat Rajko Ostojić koji je dobio 68.475 glasova, što je 22,71 posto od ukupnog broja birača koji su glasovali i 10,30 posto biračkoga tijela.
 
Kako u prvom krugu izbora ni jedan kandidat nije dobio 50 % plus 1 glas od ukupnog broja birača koji su glasovali, u drugi su krug izbora kao prvi i drugi po broju dobivenih glasova ušli  kandidati Milan Bandić i Rajko Ostojić. U drugom pak izbornom krugu koji je održan 2. lipnja 2013. kandidat Milan  Bandić dobio je 170.216 glasova birača, što je 65,67 posto od ukupnog broja birača koji su glasovali i 24,95 posto biračkoga tijela. Protukandidat Rajko Ostojić  dobio je 83.903 glasa birača, što je 32,37 posto od ukupnog broja birača koji su glasovali i 12,29 posto biračkoga tijela.
 
Kao što se to iz prethodno navedenih rezultata izbora može vidjeti, Milan je Bandić  dobio znatno veći broj glasova birača nego ostali kandidati čak i zajedno i u prvom i u drugom izbornome krugu te ostvario uvjerljivu pobjedu. No, valjano mjerilo i pokazatelj političke potpore odnosno legitimiteta kojeg je na izborima ostvario pojedini kandidat nije primarno broj glasova koje je kandidat dobio u usporedbi s drugim kandidatima na izborima, nego postotak  glasova koje je dobio od ukupnog broja birača koji su za izbore  bili upisani u popis birača odnosno od biračkoga tijela.
 
Pa koliku je to političku potporu biračkoga tijela odnosno legitimitet u drugom krugu izbornoga nadmetanja dobio Milan Bandić? Kao što je to već prethodno navedeno u prikazu rezultata izbora, Milan Bandić dobio je političku potporu odnosno legitimitet 24,95 posto odnosno jedne četvrtine (1/4) biračkoga tijela. Što pak znači da je za Milana Bandića glasovao tek svaki četvrti birač upisan u popis birača Grada Zagreba, a da na svakog pojedinog od tih birača dolaze čak tri birača koji su aktivno i izravno glasovali protiv Milana Bandića dajući svoj glas njegovim izbornim protukandidatima, ili mu pasivno i neizravno nisu dali političku potporu i legitimitet na taj način da nisu izašli na biračka mjesta i glasovali. Što znači da mu je  od 682.204 punoljetna građanina Grada Zagreba koliko ih je ukupno tada bilo upisano u popis birača, svoj glas odnosno političku potporu i legitimitet dalo samo 170.216 građana!
 
Dakle, birači su takvim glasovanjem Milanu Bandiću dali vrlo skromnu, „tanku“ i utemeljeno se može reći mizernu političku potporu odnosno legitimitet. No, usprkos tome izborna je činjenica da je on dobio više glasova birača ne samo od svog protukandidata u drugom izbornom krugu Rajka Ostojića, nego i više glasova od svih gradonačelničkih kandidata zajedno! Dakle, Milan Bandić određenu političku potporu odnosno legitimitet  od 24,95 posto ili jedne četvrtine (1/4) biračkog tijela neprijeporno – ima, samo treba odrediti za kakav tip vladanja je takav i toliki legitimitet dostatan odnosno primjeren?
 
Autokratsko vladanje Zagrebom bez odgovarajućeg legitimiteta
 
Za autokratski tip vladanja u kome jedan čovjek a to je ovdje Milan Bandić; samovoljno, drsko i bahato odlučuje o svemu, svakome i svačemu, a upravo je tako do sada svih 17 godina Zagrebom i njegovim godišnjim proračunom od oko 6 i više milijardi kuna on vladao, političku potporu odnosno legitimitet birača potpuno je razvidno da dobio – nije! Takav autokratski tip vladanja (umjesto da to bude demokraciji primjerenije – upravljanje), ne bi bio legitiman i da je dobio glasove odnosno političku potporu čak i dvije trećine (2/3) biračkoga tijela. A Milan je Bandić kao što je to već prethodno navedeno, dobio na izborima tek mizernu jednu četvrtinu (1/4) biračkoga tijela, a usprkos tome Zagrebom vlada kao Kaligula s tim što u gradsku vijećnicu nije doveo konja nego metaforički svoga psa Rudija. No, pri tome se ne smije smetnuti s uma da Kaligula bez konja nije ništa manje društveno destruktivan, ekonomski poguban, moralno razoran te kulturno i civilizacijski neprihvatljiv od – Kaligule s konjem!
 
Što su Milanu Bandiću poručile  tri četvrtine (3/4) odnosno 75 posto biračkoga tijela izravno i aktivno svojim glasovanjem, ili pasivno i neizravno masovnim neizlaskom na biračka mjesta („prosvjednim neglasovanjem“)? Legitimitet od 25 posto (1/4) biračkoga tijela koji je na samoj granici demokratskog incidenta te političke i društvene groteske, daje Vam mandat, pravo i obvezu da se sâm vladate demokratski, te da Gradom Zagrebom vladate samo i jedino demokratski! A ne kao do sada tijekom 17 godina kao sa svojom prćijom i feudalnim lenom, drsko i bahato voluntaristički, autokratski te u mnogim elementima i autoritarno!
 
Izborna strategija lažne nadmoći među biračima
 
Na temelju prethodno iznesenih egzaktnih i valjanih podataka o rezultatima lokalnih izbora u Zagrebu 2013., može se utemeljeno zaključiti da je izborna strategija Milana Bandića u vidu ignoriranja i podcjenjivanja ostalih kandidata za gradonačelnika te stvaranje dojma u javnosti o nadmoćnoj političkoj potpori koju navodno ima u biračkome tijelu tek vulgaran promidžbeni i psihološki trik, koji  se rasplinuo kao mjehur od sapunice kada je sučeljen s izvornim izbornim rezultatima koji su za razliku od anketa  jedini vjerodostojan pokazatelj i dokaz stvarne te i više nego skromne političke potpore koju Milan Bandić ima među biračima odnosno u biračkome tijelu Grada Zagreba! Ujedno su to i upute, smjernice i poziv na izborni aktivizam, društvenu odgovornost, izlazak na izbore i put kojim se može demistificirati odnosno ogoliti do istine mit o navodno velikoj političkoj potpori koju među biračima u Gradu Zagrebu ima Milan Bandić!
 
U prvom je krugu izbora za gradonačelnika Zagreba 2013. Milan Bandić dobio 142.646 glasova birača odnosno 20,90 posto biračkoga tijela, a u drugom krugu istih izbora dobio je 170.216 glasova birača odnosno 24,90 posto biračkoga tijela. U popisu birača za predstojeće lokalne izbore u Gradu Zagrebu koji će se održati 21. svibnja 2017. upisano je 691.788 birača. Što znači ako simuliramo usporedbu s brojem glasova koje je Milan Bandić dobio u prvom krugu izbora 2013. a to je 142.646 glasova birača, te u drugom krugu istih izbora kada je dobio 170.216 glasova, da je u prvom krugu izbora 21. svibnja 2017. potrebno da jedan kandidat(kinja) dobije najmanje 142.647 glasova odnosno 20,61 posto biračkoga tijela a da bi hipotetski u odnosu na Bandićev rezultat iz 2013. hipotetski mogao biti ispred njega po broju dobivenih glasova birača.
 
U drugom pak hipotetičkom krugu mjesnih izbora u Gradu Zagrebu 4. lipnja 2017., protukandidat Milana Bandića u odnosu na rezultate izbora 2013. morao bi dobiti najmanje 170.217 glasova birača odnosno 24,60 posto biračkoga tijela da bi nadmašio Bandićev broj glasova koje je dobio na izborima 2013., te u tako simuliranom modelu izbornog nadmetanja postao gradonačelnikom Grada Zagreba.
 
Izborni aktivizam je realno moguć i uspješno ostvariv
 
U vremenu društvenih mreža a ne samo mobitela, sms-a i portala, potpuno je realno i apsolutno moguće da se na relativno površinom malom području kao što je to Grad Zagreb, hipotetički potrebnih  170.217 birača u drugom izbornom krugu čak i bez stranačke infrastrukture i udruga civilnoga društva samoorganiziraju, koordiniraju, sinkroniziraju te svi glasuju za zajedničkog  kandidata. Te i na tako aktivistički i samoorganizirajući način izaberu građan(ku)ina, demokrat(a)kinju i humanist(a)kinju za nov(u)og gradonačelni(cu)ka Grada Zagreba!
 
No, kada uz sve prethodno navedena suvremena komunikacijska sredstva i medije postoje i organizirana  infrastruktura i logistika političkih stranaka i udruga civilnog društva, taj cilj da se na predstojećim izborima ne izabere dosadašnji gradonačelnik je i više nego realan, moguć i ostvariv! Potrebno je samo i jedino da se građani Zagreba koji su ujedno i birači sučele s apsolutnom istinom da su  im kvaliteta života, komunalni standard i životna perspektiva djece samo i jedino u njihovim rukama, te da sami suvereno i demokratski o tome odlučuju na biračkim mjestima 21. svibnja 2017. ili u drugom krugu 4. lipnja 2017.; zaokružujući na biračkim listićima ime kandidat(a)kinje koji osjeća i razlikuje vrijeme Kaligule i barbarstva, od vremena demokracije i humanizma!
 

Lovel Franić

Bankarica Puljak i Pametno Trojanski su konj banaka!  

 
 
Bankarica Marijana Puljak i stranka Pametno lažno se u javnosti predstavljaju kao ljevičari, socijalno osjetljivi, društveno solidarni i pravedni; a stvarno su Trojanski konj banaka, bankarskog lobija i financijskog kapitala sa zadatkom i ciljem da i na predstojećim lokalnim izborima lažnim programom i retorikom obmanu i prevare  hrvatsku sirotinju i socijalno ugrožene te dobiju njihove glasove! Velike sume novca koje su potrebne za pokrivanje troškova organizacije i rada stranke, stranačke infrastrukture te izbornu kampanju i promidžbu; stranka Pametno najvećim dijelom dobiva upravo od banaka i financijskog kapitala a sama njezina predsjednica Marijana Puljak zaposlena je nigdje drugo nego u banci. Gdje će suza nego na oko, rekao bi na to narod!
https://i.ytimg.com/vi/V2h8WuPIISI/maxresdefault.jpg
Marijana Puljak
 
Dakle dragi građani, stranka Pametno i njezina predsjednica bankarica Marijana Puljak lažno socijalnim izbornim programom i još prijetvornijom i lažnijom izbornom promidžbom i obećanjima, varaju vas i obmanjuju da glasujete neizravno upravo za one koji su vas lihvarski visokim kamatama, nepovoljnim uvjetima i rokovima vraćanja kredita te deviznom klauzulom; osiromašili, ponizili, učinili socijalno ugroženim i pretvorili u sirotinju! Cinizam, laž, manipulacije i prevara ravni samo onima opisanim u Orwelovoj distopiji 1984. I ne zaboravite, upravo su banke, bankari i financijski kapital svojom pohlepom, grabežom, socijalnom neosjetljivošću i nehumanošću cijelu Hrvatsku pretvorili u koloniju te zemlju socijalnih slučajeva, sirotinje i mladeži bez životne perspektive koja je trbuhom za kruhom prisiljena trajno napuštati svoju domovinu.
 
Što sve zajedno znači da je glas na izborima za bankaricu Marijanu  Puljak i stranku Pametno, poticaj, doprinos i potpora daljnjem vlastitom osiromašenju i pretvaranju u socijalni slučaj; kao i pljački te daljnjem izrabljivanju i koloniziranju Hrvatske od strane banaka i financijskog sektora, još većoj socijalnoj bijedi i nejednakostima u društvu, demografskoj katastrofi te egzodusu mladih u potrazi za koricom kruha daleko od svojih korijena, domaje, roditelja i predaka!
 
U svojoj upravo objavljenoj predizbornoj promidžbenoj poruci  Marijana Puljak kao kandidatkinja za gradonačelnicu Splita patetično je uskliknula: „Molim neodlučne i ljevicu da ne dopuste da Splitom zavladaju kumovi i rodijaci“, na što se na činjenicama utemeljeno može odgovoriti da njezinom strankom Pametno već vladaju rodijaci (muž i žena te kumovi), i da bi njezinim izborom za gradonačelnicu taj nepotističko-rodijačko-klijentelistički deveti krug pakla te bankarski lobi i financijska oligarhija bili još više etablirani i ojačani i to doslovno onako kako to oni žele i teže, a to je kao država u državi!   
Pa upravo su bankarski lobi i financijska oligarhija  rodonačelnik i generator svih ekonomskih nevolja, pauperizacije naroda i njegova pretvaranja u svojevrsno ekonomsko roblje banaka  i otuđenog kapitala, a čije kleptokratske i nehumane interese izravno zastupa i promiče „glavom i bradom“ upravo predsjednica stranke Pametno i bankarica Marijana Puljak! 
 
Zar to ne potvrđuje i činjenica da je na pretposljednjim parlamentarnim izborima Marijanu Puljak i stranku Pametno izravno financijskim prilogom u iznosu od 4.000 kuna poduprla još moćnija bankarica i eksponentica financijske oligarhije te aktualna HDZ-ova ministrica i potpredsjednica Vlade RH – Martina Dalić! Pa eto drage moje Splićanke i Splićani, nakon prethodno pročitanog glasujte za Marijanu Puljak i izbornu listu stranke Pametno, koje javno promiče i financijski podupire i HDZ-ovka Martina Dalić. Pametno i HDZ zajedno, pa ako poštujete svoj zdrav razum treba li vam i još išta drugo da bi prepoznali i znali da se radi o velikoj obmani, „pili naopako“ te prevari, podcjenjivanju i ponižavanju  građana i birača u Gradu Splitu!
 

Bartul Uvodić

Svaki pojedini glas je važan i može poremetiti bilo čiji scenarij

 
 
Ovi lokalni izbori su po mnogo čemu posebni. Predizborna kampanja je u sjeni sloma koncerna Agrokor i rekonfiguracije aktualne Vlade. Svašta smo se naslušali i nagledali zadnjih mjesec dana. Poučeni višegodišnjim iskustvom znam kako ništa ne treba gledati onakvim kako je pokazano, prikazano i pokušava se dokazati, pogotovo kad se to radi s puno priče i riječi, koje se samo vrte u krug, bez da išta znače, osim zamagljivanja stvari. Priznajem, lijepo i ugodno je slušati svakoga tko govori  tečnim hrvatskim jezikom poštujući sva pravila tog jezika, ističući njegovu zvučnost, ljepotu i sklad riječi u rečenici, makar to bilo bez poante i sadržaja ili je pak poanta u tome da slušatelju skrene pažnju od bitnog i važnog, što uspijeva vještom komunikatoru, naročito u politici. U svremu tome ima čak i logike, ali ona ne vodi očekivanom i pravom zaključku, već umijeću govora i mogućeg izričaja, u danom trenutku. Kad se to izgovori na uljudan, pristojan, kulturan, civilizacijski, inteligentan i intelektualan način, sigurno kod mnogih glatko prolazi, čak i onda kad su prezentirane alternativne činjenice.
https://www.usnews.com/dims4/USNEWS/d0ca9ea/2147483647/thumbnail/970x647/quality/85/?url=%2Fcmsmedia%2F6b%2F137182afa3a688a6ba714d292e837c%2Ftag%3Areuters.com%2C2017%3Anewsml_LYNXMPED420OP%3A12017-05-03T112440Z_1_LYNXMPED420OP_RTROPTP_3_CROATIA-POLITICS.JPG
Javnom scenom je prošetalo puno kandidata za župane, gradonačelnike, načelnike, moguće članove pojedinih upravljačkih tijela, skupštine, vijeća…, uglavnom su to poznata lica i višegodišnji dužnosnici, na istim, jednakim ili sličnim dužnostima. Veseli da ima novih lica, obrazovanih pojedinaca, nepotrošenih, bez ikakvih repova iz prošlosti koji obećavaju i daju nadu da će se nešto promijeniti. Ta vjera i nada tako dugo postoji dok se ne otkrije tko iza njih stoji i čiji su, zbog mnogo čega. Malo tko od njih je nezavisan. Mnogi nekome nešto duguju ili se pak obvezuju na nešto, ukoliko dobiju podršku. Neki su jednostavno igrači pojedinih političkih opcija s lijeva, desna, pa naizmjenično malo jednih, malo drugih, ili onih koji glume kako su u centru, a stalno su nagnuti na jednu stranu, ovisno o trenutačnoj snazi onoga na tom polu ili pak svojeg nuđenja iz čiste pragme, pri čemu svjetonazor i političko opredjeljenje gubi svoju određenost. Manje više svi se oni bore za sebe, svoje osobne i stranačke interese ili pak za nekoga nešto odrađuju, što su u političkoj trgovini dogovorili.
 
Za nevjerovati je da bi se relativno pametan čovjek upustio u utrku za nešto, što većina građana vidi kako nema nikakvog smisla i da će izgubiti. Tu baš i ne vrijedi ona olimpijska: Važno je sudjelovati. Ovdje se čovjek sramoti i dovodi u pitanje sav svoj stručni i politički rad, djelovanje i život u pitanje. U ovome što sada radi je lažnjak, jer je sve utilitarno, zakulisno dogovoreno i planirano, da bi se nešto veće, za nekoga ispod stola postiglo, bilo da ga se potvrdi, unaprijedi i učvrsti, da se nekome dugome našteti, bilo pojedincu, frakciji ili suparniku. Uskoro će se vidjeti tko je kakvu igru u ovim izborima igrao i što je predstavljao na izbornim listama, kad za taj svoj “nepošten” rad bude nagrađen, možda čak i funkcijom ministra.
 
Ne čudi me kad na takve igre pristaju karijerni i “profesionalni” političari, koji ništa drugo nisu u svom životu nikad radili, niti ne znaju išta drugo raditi, osim baviti se politikom ili politiziranjem na svim nivoima od lokalnih šerifa do visokih državnih dužnosnika preko zastupnika u Saboru, gdje se neizmjerno sramote, jer pokazuju sav nedostak i bijedu svojih kompetencija, obrazovanja i odgoja. Rijetki su nam predočili svoj realni plan i program rada na dužnosti za koju se bore. Ima ih, ali nedovoljno, na kojima se vidi da  žele služiti građanima, da to znaju, da ih motivira spoznaja kako to mogu, a ne samo vanjska motivacija, da će postati Netko u svom mjestu, općini, gradu ili županiji. Nekoga gura njegova stranka, nekoga više stranaka različitih opcija, dok nekome baš to guranje smeta, jer mu je to određeni teret, koji su pojedinim strankama natovarili njihovi viđeniji i visokopozicionirni članovi, svojim radom, ponašanjem, neprincipijelnošću, nevjerodostojnošću. Takvi naime, jedno misle, drugo govore, a treće rade, godinama se šlepajući uz jačeg partera, unosno trgujući s malim brojem mandata za vodeće funkcije i nerazmjernu participaciju u vlasti (Vladi).
 
Kad je pak taj višegodišnji sigurni partner u nekoj krizi, opravdanoj, neočekivanoj ili slučajnoj, onda ga napuštaju, nudeći se dijametralno suprotnoj opciji, tobože spašavajući vladu, a time i državu. Nije to usamljeni i osamljeni slučaj. Ima i onih koji su na listi državotvorne stranke slavodobitno “ujahali” u Sabor i dočepali se visokih funkcija. Ohrabreni uspjehom i podržavanjem deklariranih ekstremista i nekih utopista, umislili su si kako puno vrijede i da su nužno potrebni za opstanak države. Na valu slave zajahali su samostalno. Uskoro će se pokazati kako su ti usamljeni jahači dezorijentirani, zavedeni, nekompetentni i umišljeni lažnjaci, koji za nekog nešto odrađuju, a uz put čuvaju svoju funkciju i radno mjesto, za koje nemaju propisane uvjete. Poslužit će kao alat u pokušaju micanja onog tko određenim grupacijama smeta, jer je bolji od njih ili njihovih, u mnogo čemu. U svemu tome nema dovoljno ničeg afirmativnog i proaktivnog. Uglavnom se sve manje više svodi, na pljuvanje po protivniku i iznošenje na svjetlo dana, prljavog rublja iz vremena  njihove koalicije ili suradnje.
 
Mnogi se deklariraju kao praktični katolici, a u eskalaciji difamacije suparnika zaboravljaju bibijsku izreku: Neka prvi baci kamen, onaj tko je bez grijeha. Istina, ima i onih koji ne blate protivnika, ni kad su izazvani. Neki to rade iz uvjerenja, zbog svojeg odgoja i životne filozofije, dok drugi glume, prikazujući se “svecima”, čovjekoljupcima, istinoljubcima, dobrotvorima, kozmopolitima, katolicima, mecenama, koji furt delaju za druge.
 
Mi smo kvadraturom  i brojem stanovnika mali, zapravo vrlo mali. Zahvaljujući modernoj tehnologiji i tehnici, svi o svima sve znamo, pogotovo kad živimo u velikom gradu, jedni pokraj drugih ili kvart do kvarta. Upamte se lica i događaji, pa kad dotični ili dotična izađu u javnost i postanu politički aktivni, sjetiš se tko je tko i čiji je. Slučajno znaš tko ga je zaposlio, tko ga je istaknuo u prvi plan i zašto. Iz njegova javnog nastupa vidiš kako nije dorastao funkciji za koju se kandidira, kako ponavlja naučene fraze, kako izaziva, kako s previše riječi direktno opovrgava ono čime se predstavlja i čime želi dobiti povjerenje. To je “elokventni surfer(ica) na površini”, kako je nedavno rekao  naš poznati politički analitičar.
 
Iako, su mnoge nade propale, za svake nove izbore se čovjek, ipak nada da će biti drugačije i bolje, barem u tragovima. To se ne može postići s raznim i različitim uhljebima, eksponentima “velikih” i nastupom tobožnjih nezavisnih, upregnutih u kola svojih mentora i mecena. Teško je razlikovati tko je pravi, iako se lažnjak brzo sâm razotkrije. Svugdje prisutna “trojka” NKK (nepotizam, klijentelizam, korupcija) se čvrsto drži za ruke i igraju kolo naokolo uz poneke pridošlice, prisutne uz duž i poprijeko Lijepe naše.
 
Kako bilo da bilo, izbore u nedjelju ne bi bilo dobro ignorirati i bojkotirati. Svaki pojedini glas je važan i može poremetiti bilo čiji scenarij. Pokažimo raznim majstorima, spletkarima, lažnjacima, prevarantima i obmanjivačima da smo mi birači važan i bitan činitelj u kreiranju naše sadašnjosti i budućnosti, da nismo ovce, da nismo bedaci, ni budale, da ne dopuštamo da nas se vraćanjem u prošlost, makne s odlučivanja o našoj budućnosti, da znamo razlikovati original od lažnjaka, da smo odgovorni građani, koji participiraju svoja građanska prava, u skladu s ustavom i izbornim zakonima.
 

Ankica Benček

Anketa

Tko je pobjednik lokalnih izbora?

Srijeda, 24/05/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1045 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević