Get Adobe Flash player
Napada progonjene – brani veliku Srbiju

Napada progonjene – brani veliku Srbiju

Krešo Beljak žaluje zbog malo Udbinih likvidacija...

Kolinda je izgubila zaslugom Plenkovića

Kolinda je izgubila zaslugom Plenkovića

Plenković je pokušao promijeniti narod i HDZ i zato gubi...

Koga li smo mi to izabrali!?

Koga li smo mi to izabrali!?

Milanović: "Moji su preci Srbe branili od ustaškog...

Plenkoviću smeta sve što je domoljubno

Plenkoviću smeta sve što je domoljubno

Protuzakonito i diktatorsko izbacivanje ljudi iz...

Titin obožavatelj na Pantovčaku!

Titin obožavatelj na Pantovčaku!

Lepa Brena i SDSS napunili Arenu...

 • Napada progonjene – brani veliku Srbiju

  Napada progonjene – brani veliku Srbiju

  četvrtak, 16. siječnja 2020. 13:56
 • Kolinda je izgubila zaslugom Plenkovića

  Kolinda je izgubila zaslugom Plenkovića

  četvrtak, 16. siječnja 2020. 13:51
 • Koga li smo mi to izabrali!?

  Koga li smo mi to izabrali!?

  četvrtak, 16. siječnja 2020. 13:45
 • Plenkoviću smeta sve što je domoljubno

  Plenkoviću smeta sve što je domoljubno

  srijeda, 15. siječnja 2020. 09:58
 • Titin obožavatelj na Pantovčaku!

  Titin obožavatelj na Pantovčaku!

  četvrtak, 16. siječnja 2020. 13:41

Krešo Beljak žaluje zbog malo Udbinih likvidacija Hrvata

 
 
Zbilo se u Hrvatskoj ovih dana, a kao da je kao ono „bilo u  jednom Hrvatskoj“, al' eto ga opet jaše. Vrti se pretpotopni film, samo su sada „seljaci“, koji su doduše, skoro, izumrli, ni krivi, ni dužni u glavnoj roli. Ustvari njihov „vođa“ Krešo Beljak.
https://www.hrt.hr/fileadmin/video/imag/Tamara/TVD1_frame_12976.jpg
"Jugonostalgičari zaboravljaju da je bilo preko 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. godine. Udba je bila aktivna u svakoj hrvatskoj emigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi, Australiji, Argentini, Švedskoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj…", napisao je jedan tviteraš., neki „Renato“ na međumrežju.Na to se osvrnuo notorni Krešo Beljak, predsjednik  HSS-a što je nevjerojatno, jošte k tome i zastupnik u Hrvatskom saboru, što je još nevjerojatnije i kao „privaga“ na kremšniti, gradonačelnik "Sanobora", za što me baš briga, te ovako odgovoriona ovaj „Renatov“ tweet :
 
"Preko 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr*nja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi". (Direktno hr. 13. 1. 2019.)
Krešo Beljak? Aktualni predsjednik HSS-a, stranke koja, osim ostaloga, baštini mirotvorstvo kao stranački, politički, temelj. Stranke koja se poziva, prvenstveno, na Stjepana Radića, a i na koga bi, koji je stvarno, po političkoj odluci tadašnjeg režima, likvidiran usred beogradskog parlamenta, samo je malo kasnije od posljedica iste umro. Stranke koja se, mirotvorno, zalagala, barem za, „republiku“ (HRSS) konfederaciju moderno rečeno, ako ne ide „dalje“. Stranke kojoj je na čelu, u Europi!, bio „hrvatski Gandhi… Bilo bi još za nabrajanje, ali za člančić je i ovo previše. Da njezin aktualni predsjednik iskazuje, glede nedavnih, tajnih političkih likvidacija Hrvata, najviše od svih „naroda i narodnosti“, po inozemstvu ne mogu ničim, učinkovitim opisati. Jedino što mi pada na pamet, a nije u stilu, ni na tragu Kreše Beljaka, pa je još mirotvorno, jest kako je on nakon ovoga isključivi zadatak HSS-a. Jednostavno: ili će ga HSS s usranom metlom pomesti, izbaciti, ili će nestati, na kojem putu je s Beljakom već daleko odmakao. Drugi, treći, peti… par rukava je i slijedeće: sramotno je da takvo što sjedi u Hrvatskom saboru, ali nije jedino, pa će i nastaviti sjediti još neko vrijeme. DORH ga ne će ni okrznuti (zastupnički imunitet) - „verbalni delikt“ koji se inače ne broji nikome tko je „ljevlje“ od tzv centra. Pojest će vuk magare, a možda ga samo ukrade pa preproda, kao kazetofon, a što to pak jest mladi nikad čuli.
 
Čitam kako ga je šef Partije Bero zapravo pogladio po glavi - nestaško jedan svašta priča. Budući Partijin koalicijski partner na izborima ne samo da opravdava političke likvidacije već smatra kako ih je bilo malo. „Slabo“ su radili, ili što bi rek'o član Partije Nešo Stazić, nisu  „dovršili pos'o“ u svibnju 1945., pa ni kasnije, što bi rek'o Beljak. Dobro, vidim da će živući morati čuvati glave kad i ako na vlast dođe „radničko-seljačka“ koalicija. U vrijeme kad u Hrvatskoj nit' radnika nit' seljaka! Tko će onda to „odrađivati“? Zanima me još što o Beljakovoj izjavi misle koalicijski partneri, osim SDP-a, koji su koalirali i s njim na listi Zorana Milanovića: IDS, HSU, Reformisti (Čačić) Glas, PGS, Snaga, Hrvatski laburisti, SU, MDS i Zeleni savez. Misle li i oni kako je Udba malo ubijala? I što Milanovićev izborni stožer, Klisović, Miljenić i ini aktualni glasnogovornici imaju za reći o Beljku? Milanovića ćemo pitati kad preuzme dužnost Predsjednika RH.
 
Tko dakle ovdje  danas  (po) vraća prošlost?  Pa radničko-seljačka koalicija, tako reći „fronta“. Ali ova Beljkova među mrežna crtica u dvije  tri rečenice je prebogata sadržajem. Ima i zašto je tih ubijenih od UDBE „ne dovoljno“, ali i zašto ih je trebalo (puno, puno) više  ubiti - jer su „radili sra*nja“ i bili uzročnici ratova „od '91- do '99.“ Bili su to: "Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi". Ma sjajno: Smrt onome koji je izmaknuo Udbi, a živio onaj kojega je Udbe - smaknula!, moglo bi se pisati i po zidovima. To kao prvo. Kao drugo, tko su u bivšoj Jugoslaviji bili „fašisti“. Oni koji su napali za račun Velike Srbije, ili oni koji su se branili, protiv Velike Srbije. Kao treće, a tko je to „u drugim zemljama“ izmakao Udbi. EU, Rusi, Amerikanci?
 
Beljak se očito igra i revizije najnovije povijesti slaveći Udbu. Ceterum censeo, uostalom smatram kako „to“ treba maknuti najprije iz HSS-a, zatim iz Hrvatskog sabora, a takve koji smatraju kako je Udba „malo“ ubijala iz političkog života uopće. "Sanoborci" si ga mogu zadržati, ali ne ću ići na tu stranu, ni na kremšnite ni za fašnik.
 

Mato Dretvić Filakov

Plenković je pokušao promijeniti narod i HDZ i zato gubi izbore

 
 
Predizborna kampanja na ovim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske 2019.-2020. bila je izuzetno medijski popraćena, puna podmetanja, niskih udaraca, obmana i manipulacija! Ogolila je hrvatsko društvo kao nijedna do sada. Izbilo je na površinu koliko smo netolerantno i necivilizirano društvo po pitanju ljudskih prava i sloboda. Mentalitet jednoumlja još je duboko ukorijenjen u svim dijelovima društva. Uzrečica „Ako ne misliš kao ja, onda si mi neprijatelj“ je pravilo u kojem nema odstupanja. Ma kakva Ustavom i Deklaracijama UN-a i EU-a zagarantirana ljudska prava, ne, nije nedopušteno! Moraš misliti kao ja, a ako ne misliš, onda si mi neprijatelj, idiot, debil, a najčešće izdajica! Izdajica, koga i čega?
Voltaierova uzrečica „Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš“ ne dolazi u obzir. Jer svi trebamo isto misliti, svi glasati za istu stranku i za istog čovjeka, da bi bili prijatelji i da bi mogli uopće komunicirati. Sve to začinjeno argumentima o domoljublju, pravdi i pravednosti, jer ako ne misliš tako i uzimaš si slobodu mišljenja i slobodu izbora, onda si obilježen kao izrod, neprijatelj i izdajnik.
https://www.novosti.rs/upload/thumbs/thumbs/images/2019//02/09n/00kolinda_620x0_620x0.jpg
Ustavom Republika Hrvatska definirana je kao:
Članak 1.
„Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem“. Da bi se mogla formirati vlast, moraju se osnovati stranke i raspisati izbori na kojima će svi punoljetni građani (sa navršenih 18 godina) moći svojim glasom odlučivati kakvu i koju vlast ili osobu žele da ih zastupa. To su osnovne postavke izbora vlasti u demokratskom svijetu. Slobodan izbor stranke ili osobe u Hrvatskoj je samo na papiru, ne dolazi u obzir, jednoumlje caruje! Ali to nije demokracija i nije sloboda koja nam je definirana Ustavom RH, to je relikt iz jugokomunističke totalitarne bivše države, koji još nije prevladan u mnogim hrvatskim glavama. Očito je dug proces učenja demokratskog, pluralističkog i tolerantnog načina razmišljanja.
 
Izbori su završili. Zoran Milanović izabran je za predsjednika RH većinom glasova. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva izlaznost u 1. krugu iznosila je 51,20 posto, a izlaznost u 2. krugu iznosi 55,00 posto. Postavlja se pitanje nezainteresiranosti birača da izađu na izbore. U 1. krugu nije izašlo 1.815.280 birača ili 48,80 posto, dok u 2. krugu 1.680.267 ili 45 posto nije izašlo na glasanje.
Pretpostavka je da su razočarani političkim elitama i ne vjeruju da svojim izlaskom na izbore mogu nešto promijeniti.
Broj važećih listića u 1. krugu       2.053.292
Broj važećih listića u 2. krugu       1.903.861
Razlika više glasalo u 2. krugu        149.431
Nevažeći listići u 2. krugu               89.415
Nevažeći listići u 1. krugu              - 22.218
Razlika nevažećih u 2. krugu           67.197
Zoran Milanović dobio je u 1. krugu 562.783 glasova, što je kapital za 2. krug. U 2. krugu potencijalni glasovi ljevice koji sigurno ne bi išli KGK uz pretpostavku da svi izađu na glasanje izgledali bi ovako;
Mislav Kolakušić                                 111.916
Dario Jurićan                                       87.883
Dalija Orešković                                   55.163
Ivan Pernar                                         44.057
Katarina Peović                                    21.387
Dejan Kovač                                       18.107
Ukupno glasovi koji neće ići KGK          338.513
Pribrojimo Milanoviću                          562.783
Ukupno gasova za Milanovića              901.296
To je potencijalni kapital glasova sa kojim Zoran Milanović ulazi u 2. krug, ako svi ponovno izađu na glasanje.
KGK donosi iz 1. kruga                       507.628
Potencijalni glasovi su samo glasači Miroslava Škore iz 1. kruga                                                         465.704
Kada bi svi Škorini glasači dali glas KGK
Imala bi ukupno                                 973.332
Što je opet nedovoljno , jer je
Zoran Milanović dobio ukupno           1.034.389
Nedostaje po projekciji                         61.057
Ova analiza ukazuje na to da glasovi Miroslava Škore nisu presudni za gubitak izbora. I da su svi glasači Miroslava Škore dali svoj glas KGK nedovoljno je za pobjedu.
Zoran Milanović pobijedio je sa         1.034.389
KGK dobila je                                    929.488
Stvarna razlika veća je od projekcije    104.901
Što znači da su novi glasači u 2. krugu bili glasači Zorana Milanovića, pa tako KGK ni sa svim glasovima Miroslava Škore, nije imala dovoljno za pobjedu!
 
Ova egzaktna analiza na osnovu rezultata 100 % obrađenih biračkih mjesta u 1. i 2. izbornom krugu dokazuje da KGK ne bi pobijedila ni sa svim glasovima Miroslava Škore. Također pokazuje da poništeni glasački listići nisu utjecali na izborni rezultat, jer ni sa njima nije bilo dovoljno za pobjedu. Zoran Milanović pobijedio je sa 104.910 glasova više od Kolinde Grabar-Kitarović. Očito je da aktualna Predsjednica nije ispunila očekivanja svih svojih birača i da je zbog toga nisu podržali za drugi mandat. Rezultati po pojedinim glasačkim mjestima indikativni su zbog čega su glasači napustili KGK, a time i HDZ koji je podupro njenu kandidaturu. Nezadovoljstvo državnom politikom vodstva stranke odrazilo se na rezultate izbora, nepotvrđivanjem 2. mandata Kolindi Grabar-Kitarović!
Na pr. veoma je znakovito malo mjesto Sv. Petar u Šumi, jedina općina gdje je HDZ na vlasti u Istri, pobijedio je Zoran Milanović i to sa 61,43 posto glasova. Na ovim izborima ljevica se pripremila i uspjela, Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske.
Naravno da je taj rezultat oduševio SDP-ovce, a šokirao HDZ-ovce, čiji je predsjednik Andrej Plenković, odmah u prvom obraćanju javnosti, svu krivicu prebacio na Miroslava Škoru! Prema kasnijim medijskim napisima po raznim portalima opetovano se optužuje Miroslav Škoro za gubitak izbora i namjerno manipulira s javnošću!
Medijski portali i društvene mreže prepuni su optužujućih, manipulativnih napisa i analiza izbornih rezultata prema podacima raznih agencija i anketara.
 
Zašto je Kolinda Grabar-Kitarović izgubila izbore?
 
Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj mandat uz narod i za narod. Željela se zbližiti sa narodom, vidjeti kako živi, pa je često izmještala ured po županijama. Sve je išlo lakše dok je neovisno radila. Međutim promjena na njoj uočila se kada je odlučila staviti se pod patronat Andreja Plenkovića. Tada jer je izgubila svoje JA. Postala je ovisna o Andreju Plenkoviću i njegovoj ideji kakva bi ona Predsjednica trebala biti. Plenković to u javnosti ne priznaje, ali ako sam sebe propituje, mora priznati da je on osobno imao veliki doprinos njezinom padu. S predizbornom kampanjom pokazalo se da zapravo HDZ i KGK ne znaju kako se pozicionirati, koje poruke plasirati. Kolinda Grabar-Kitarović platila je cijenu gubitka izbora politikom koju je HDZ vodio u posljednjem razdoblju. I nije samo politika HDZ-a bila presudna, već joj je njezin izborni stožer više odmogao, nego pomogao! Sjetimo se prekida sučeljavanja na RTL-u, na zahtjev njezina tima i niza pogrješnih poteza u samoj kampanji.
 
"Ne vidim odgovornost u nikome osim nas i naše kandidatkinje, ni u glasačima Miroslava Škore, ni u njemu, molim da mi se ne imputira da sam to rekao", rekao je novinarima Ivan Anušić, voditelj predsjedničke kampanje Grabar-Kitarović. Također, ne smatra niti da su na rezultate utjecali nevažeći listići kojih je, kaže, uvijek između tri i 3,5 posto, a sada i do 5,5 posto.
 
Doprinos Andreja Plenkovića gubitku izbora KGK
 
Dolaskom na čelo HDZ-a Andrej Plenković počeo je mijenjati stranku, a time je htio mijenjati i narod, ne shvaćajući da se identitet naroda ne može mijenjati. Stranku je pozicionirao neprirodno njezinom statusu, koji je imala u hrvatskom narodu. „Ja ću tisuću posto ustrajati na tome da je HDZ stranka desnog centra“, izjavio je Plenković. Demokršćansku, konzervativnu i nacionalnu stranku koja je imala presudnu ulogu u stvaranju hrvatske države i to je s obzirom na njezin značaj, potpuno u suprotnosti od glasačkog tijela, od kojeg ovisi njena pozicija na vlasti u Hrvatskoj. Donošenjem Zakona koji nisu u skladu sa svjetonazorom i identitetom hrvatskih birača, poništivši referendumsku inicijativu za promjenu izbornog zakona, koaliranjem s HNS-om, Miloradom Pupovcem i Furijom Radinom izgubio je potporu birača. Na valu tog nezadovoljstva pojavio se kandidat popularan pjevači poduzetnik dr. sc. Miroslav Škoro, koji je u samo šest mjeseci bez stranačke infrastrukture, samo radom volontera, privukao ¼ biračkog tijela u Hrvatskoj. Upravo to je šokiralo umišljenog Plenkovića, ali ga nije potaklo da preispita sebe i svoju promašenu politiku, nego svu krivicu prebacuje na birače, koji su “pomogli Milanoviću da bude prvi u prvom krugu”. Ne, nisu, samo je Plenković kriv za to, jer nije slijedio svoju glasačku bazu, nego je svojom politikom radio upravo suprotno od očekivanja birača koji su mu dali mandat da vodi Vladu RH.
 
Pri samoj najavi kandidature Miroslava Škore počele su salve objeda na njega osobno i na njegove simpatizere od strane HDZ-a! Na društvenim mrežama, sluganska su pera po portalima i privatnim profilima agresivno, svađalački i primitivno vrijeđajući napadali na profesionalnom i osobnom nivou svaki spomen Škorina imena. Ta prljava i neprimjerena kampanja nastavlja se i nakon izbora, negirajući pri tome pravo svakog pojedinca na njegov osobni izbor, naturajući mu krivicu za gubitak izbora i proglašavajući ih izdajicama! Izdajicama koga i čega? Stranke na vlasti? Pa stranku su glasači doveli na vlast i isto tako ne će više za nju glasati, ako nije ispunila njihova očekivanja, pa će je skinuti sa vlasti! U totalitarnim režimima se neistomišljenici proglašavaju izdajicama, ali u demokratskoj državi nema izdajica, jer postoji pluralizam mišljenja!
 
Provedbom Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom je komunizam proglašen zlom, istim kao i fašizam, moglo se usmjeriti i promijeniti tijek izbora. Ali ta provedba bila bi svojevrsna lustracija od koje postojeće političke elite u Hrvatskoj bježe „ kao vrag od tamjana“. I samo je Miroslav Škoro od svih predsjedničkih kandidata, spomenuo u svom govoru da će otvoriti pitanje provedbe Rezolucije EU Parlamenta od 19. 9. 2019. godine. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogla je i sama u svojim obraćanjima javnosti na predizbornim skupovima najaviti provedbu Rezolucije EU Parlamenta neovisno od Vlade i Sabora, te ih na taj način prisiliti da se to pitanje stavi na dnevni red Vlade i Sabora i time pridobiti glasače, ali nije “smjela” bez dopuštenja Premijera Plenkovića. Šteta! Velika šteta, jer je propuštena idealna prilika za razvoj i demokratizaciju hrvatskog društva, koje je duboko zapelo u glibu jugokomunističkog mentaliteta, a s ovom političkom garniturom teško da će se iz toga gliba izvući.
 

Lili Benčik

Milanović: "Moji su preci Srbe branili od ustaškog zuluma"!

 
 
Zoran Milanović je legalno i legitimno izabrani predsjednik Republike Hrvatske. Na tomu mu treba čestitati, kako je i red u svakoj civiliziranoj zemlji koja se smatra demokratskom. I čestitali su mu (koliko znam) svi oni od kojih se to u skladu s dobrim običajima i demokratskim uzusima očekuje. I ne ćemo prebrajati komu on sve jest ili nije čestitao u vrijeme kad je gubio izbore, komu i zašto nije pružao ruku, koliko se sam držao "normalnosti", političke korektnosti i bon-tona, dakle, svega onoga što sad ultimativno i bez alternative zagovara… Sve je to iza nas. Kao što će i ovaj njegov mandat neminovno jednoga dana biti dio prošlosti. Tako je to inače u životu.
https://external-vie1-1.xx.fbcdn.net/safe_image.php?d=AQB-R__8G-xizWLQ&w=540&h=282&url=https%3A%2F%2Fhrvatskonebo.org%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F01%2Fscreenshot_1_373-e1578297245438.jpg&cfs=1&upscale=1&fallback=news_d_placeholder_publisher&_nc_hash=AQBe7Z_TNKd7SCAk
"Okrenimo se budućnosti" - jedna od najčešće ponavljanih krilatica koju mantraju mnogi. Ako bismo je doslovno primijenili morali bi na kolektivnu lobotomiju i to onog dijela mozga koji registrira sjećanje. Kud bi stigli tako lišeni svega što u svojoj svijesti nosimo i kako bi uopće funkcionirali, o tomu nitko ne govori. A i zašto bi, kad tu poštapalicu po potrebi koriste uglavnom oni kojima to paše iz tko zna kojih sve razloga - ne rijetko i stoga što imaju neodoljiv poriv i potrebu prikriti vlastite tamne mrlje koje ih prate, a vrlo bi ih rado zauvijek izbrisali iz sjećanja - i svoga i našega. No, prije nego "krenemo u budućnost" (ne ću reći: naprijed, jer svako kretanje ima najmanje dva smjera, a na koju ćemo stranu to će se tek vidjeti), nije loše ipak podsjetiti na neke događaje, ako ni zbog čega drugoga, a ono zato što upravo ovih dana (nakon što smo izabrali predsjednika) isti još uvijek izazivaju (blago rečeno) "komešanje" i negodovanje u našem susjedstvu - iako su već dio prošlosti.
 
"Repovi" koji se vuku za našim novoizabranim predsjednikom ne će nestati tek tako. Hajde, recimo, da se mi čak i okrenemo posve i totalno budućnosti - ali što kad susjedi to neće? Ne bi bilo loše možda i njima dokazati kako nema više smisla baviti se prošlošću i uvjeriti ih da su "ratovi gotovi", no, Sarajevo i Beograd čini se baš i nisu za tu koncepciju. Oni pamte. I ne samo da pamte, nego i "guraju pod nos". A, istini za volju, imaju i što. Barem što se Milanovića tiče. Ne pada mi napamet voditi kampanju protiv bilo koga, pogotovu sad kad su izbori iza nas, niti prejudicirati bilo što u ovom slučaju, ali nikako se ne mogu oteti dojmu kako gospodin o kojem je riječ za svaku priliku ima drugo lice: jedno na stranačkim skupovima, drugo u komunikaciji s javnošću, treće kad se nađe oči u oči sa srbijanskim medijima, četvrto na zatvorenim sastancima s braniteljima, peto u izbornoj kampanji… i pitanje je gdje je tomu kraj. I kako onda prepoznati ono pravo lice u toj šaradi bez kraja i konca?
 
Video materijali koji slijede govore sami za sebe i tu nikakvih dodatnih komentara ne treba, a čitatelji neka izvuku zaključak je li to NORMALNO i u kojoj je mjeri onaj tko daje takve kontradiktorne izjave (od prilike do prilike) ČOVJEK S KARAKTEROM ili ne.
 
Prvi video clip pokazuje kako se Zoran Milanović ponaša kad se kao hrvatski predsjednik Vlade nađe u "neobranom grožđu" - u studiju RTS-a u Beogradu, voditelj mu postavi pitanje vezano za ono što je izjavio dan-dva prije, a on to nevješto i na tragikomičan način pokušava negirati, odnosno, izbjeći odgovor. I ne samo to. U silnoj želji da se poslije svega dodvori Srbiji i tamošnjoj javnosti, on sebe i SDP predstavlja kao jedine "zaštitnike Srba", a ne propušta spomenuti ni svoje pretke koji su "Srbe branili od ustaškog zuluma" u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Zanimljiva je i njegova teza kako "od 10 Srba u Hrvatskoj, njih 8 glasuje za SDP". Priča o svemu osim o onomu što ga voditelj pita. Evo snimke tog razgovora (od 25. rujna 2015. godine), pa zaključite sami o čemu je riječ: https://www.youtube.com/watch?v=5rrpE2g8Pk8
 
Drugi, kratki video isječak potvrđuje kako je Zoran Milanović bez ikakvih dvojbi i sumnji stvarno decidirano izrekao da su Srbi barbari (u kontekstu postavljanja žice u "regiji" a vezano za migrantsku krizu): https://www.dailymotion.com/video/x3a8ksxI onda, nekoliko mjeseci nakon što se "posuo pepelom" u beogradskom TV studiju i u Beogradu spustio da niže ne može, te pokušao negirati ono što je činjenično zabilježeno okom kamere, kao predsjednik SDP-a (u vrijeme kad je već izgubio izbore i napustio dužnost predsjednika Vlade), za iste te Srbe je među ostalim kaže: "To je šaka jada, nažalost, šaka jada koja već 150 godina ne zna je l' bi išla na Makedoniju, Vojvodinu, Bosnu, Hrvatsku, Bugarsku, nema ih 10 milijuna, jebote, žele biti gospodari pola Balkana. Nema rezona! To je mali narod!" (Vidi: https://www.youtube.com/watch?v=wKKSIGkfIhk) Dogodilo se to u kolovozu 2016. godine, na zatvorenom sastanku s braniteljima u središnjici SDP-a, kolovoza 2016. godine u Zagrebu (čelnik SDP-a nije znao da se razgovor snima). Tada je iznio i stav da BiH nije država, ustvrdivši da je tamo "bezvlašće" i navodeći kao glavni razlog to što "Dodik šuruje s Vučićem". Sva tri video isječka skupa traju ukupno tri minute. "Stalna na ovom svijetu samo mijena jest" - reče jednom davno pjesnik Petar Preradović.
 

Zlatko Pinter

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Nedjelja, 19/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 953 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević