Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Do sada uvaženi dirigent nije objasnio ulogu svog oca u događajima iz vremena komunističke strahovlade

 
 
Zoran Grgić (Slavonski Brod, 1964.) bio je politički zatvorenik jugokomunističkoga totalitarističkog sustava s nepunih 20 godina. Od 1991. do 1995. bio je sudionik Domovinskoga rata u uniformi Hrvatske vojske, u vrijeme dok su Ivo Josipović i Zoran Milanović pohodili London, New York ili se skrivali u bruxelleskim hodnicima, a neki i stjecali imovinu. Od 1995. do 1998. radio je na skrbi hrvatskih branitelja. HRVI je s 50 posto invaliditeta. Nakon toga počeo se baviti i novinarstvom. Povremeno je pisao teme iz geopolitike i gospodarstva za tjednike Fokus i Hrvatsko slovo. Neumorni je zagovornik izgradnje kanala Dunav – Sava. Od 2003. do 2014. imenovan je u tri mandata za člana Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija na prijedlog Hrvatskoga Društva Političkih Zatvorenika (HDPZ). Godine 2005. bio je član Organizacijskoga odbora konferencije „System building approach to combating terrorism“, održane u Hrvatskome saboru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Na tom skupu bio je autor stručnog članka: "Geopolitical and geo-strategic aspects of possible terrorist attacks against Republic of Croatia". Godine 2006. organizator je znanstveno-stručnog skupa "National security and transport perspectives in Croatia", također održanog u Hrvatskome saboru pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, gdje je bio autor stručnog članka: "Some aspects of nacional security". Autor je zbornika znanstveno-stručnih radova s istoimenog skupa. Iste godine komentirao je i pisao članke za Večernji list, te analitičke studije. Godine 2008. bio je aktivan u Partnership for Peace Consortium of Defense Academies and Security Studies Institutes u okviru grupe CTWG (grupa za protuterorizam) s temama o sigurnosti prometne i transportne infrastrukture. Stalni je sugovornik i stručni analitičar u medijima aktualnih zbivanja u Hrvatskoj i svijetu i neumorni borac za ljudska prava i slobode pojedinca.
http://www.glas-koncila.hr/photos/velika/1349249513_5_30_photo.jpg
 
• Kako tumačite dosadašnje suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu? Jeste li predviđali ovakav razvoj suđenja?
- Hrvatske javnosti radi, treba naglasiti kako se još nije odgodio slučaj, od uspostave SR Njemačke i njezinog pravosuđa (čini mi se 1948.)  do danas u kojem bi njemačko tužiteljstvo diglo optužnicu, a ista bi bila oborena na sudu. Riječju optužnica jednako presuda, jer ljudi rade pedantno. U Njemačkoj postoji samo jedna presuda za sudioništvo u ubojstvu – doživotni zatvor, a sudionikom se jednako smatra onaj koji je pucao, onaj koji je zapovijed prenio i onaj koji je istu izdao. Za sada, sve ide dakle potpuno predvidljivim tijekom. Pojedine eskapade odvjetničko-suradničkog šljama iz ex-YU prostora i vremena potpuno su nebitne.

• Koliko je ovo suđenje dobro, a koliko loše za Hrvatsku? 
- Šteta je što Hrvatska nije sama provela ove procese prije, recimo odmah nakon pada Račanove neoboljševičke vlade. Recidivizam udbaških i boljševičkih struktura bio je očit. Trebalo je tada djelovati!

• Što mislite, zašto svjedoci iz Hrvatske ne odlaze u Njemačku na svjedočenje?
- To kažu njemačka tijela na osnovi ne-odziva na pisane pozive. Kako možemo znati jesu li isti uopće uručeni i je li možda bilo pritisaka na svjedoke. Ako budem pozvan, ja ću svakako ići i svjedočiti.
 
Odgovornost za ubojstvo 9-godišnje djevojčice

• Koliko je predsjednik Ivo Josipović uključen u sam tijek suđenja?
- Do sada uvaženi dirigent nije objasnio ulogu svog oca u događajima iz vremena komunističke strahovlade. Primjerice ubojstvo 9-godišnje  Rosemarie Ružice Ševo i njezine obitelji. Istraživači arhiva iz Hrvatske i Slovenije, ponajviše gospoda Bože Vukušić i Roman Ljeljak optužili su „delovodnike“ iz kojih je razvidan način operiranja UDBE. Udba je radila pripreme i predlagala ali Partija je odobravala ubojstva. Dakle SK i slijednik današnji SDP su kriminalne organizacije. Ne manje bitno članovi tzv. „Ideološke komisije CK“ imali su presudnu ulogu u odobravanju zločina. Njemački Zakon poznaje tzv. Tushlermorder tj. Doslovno prevedeno „ubojice – za – stolom“ još od vremena Nürnberških procesa. Pojednostavljeno, poznaju pojam “glavešina“ koji daju naloge za likvidacije. To sljeduje i Račana i Josipovića kada se dovrši dokazni postupak na osnovi onog što je u slovenskim arhivima pronađeno.

• Poznato je da njegov savjetnik Saša Perković, inače sin optuženoga J. Perkovića, često odlazi k ocu u München. Koliko to šteti Hrvatskoj, a koliko predsjedniku Josipoviću?
- „Dovesti ću ti Bajića za uši...“, snimljena rečenica malog Perkovića u Beču dovoljno govori tko je kome lutka na koncu. Naši NATO i EU saveznici nakon toga nemaju NIKAKVO mišljenje o neo-boljševicima. Zanimljiva je obraz-đon politika Zorana Milanovića koji i nakon takve afere hoće Mladena Bajića za Ustavni sud?! Tko god bi za takvo što digao ruku učinio bi političko samoubojstvo. NE smjenjivanje malog Perkovića, Saše, nakon epizode sa Zagijem u Beču dovoljno govori o tme tko je do sada držao stvarnu vlast u RH. Stvari će se bitno promijeniti u danima koji slijede.

• U kojem će smjeru ići daljnji proces u Njemačkoj ovoj dvojici udbaških glavešina?
- Nakon iskaza svih svjedoka negdje do travnja sljedeće godine, ako ne bude novih dokaza, dokazni postupak privodit će se kraju i potom idu završne riječi obje strane i presuda. Svi dokazi iz ovih procesa koristit će se u sljedećim procesima protiv ostalih UDBAŠA - ubojica.
 
Nagodba – kako bi izbjegli doživotne kazne

• Koga će oni štititi, a koga će pokušati „razotkriti“?
- To je potpuno svejedno. Najpametniji potez bio bi nagodba s tužiteljstvom, jer stvarni, dakle najviši krivci su oni iz vrha boljševičke piramide, dakle CK nalogodavci... time bi izbjegli doživotne kazne ako uvjere sud kako su MORALI a ne HTJELI djelovati, ali i to je malo vjerojatno nakon onog što smo do sada čuli.

• Zašto hrvatski režimski mediji prešućuju ovo suđenje u Njemačkoj?
- Male postaje poput SB TV i VK TV prate događaje, ostale re-emitiraju, nešto je radila i Bujica. Državni mediji su pod kontrolom UDBAŠA, ustalom tzv. politologija i novinarstvo samo su jedan od hodnika udbaških nauka ONO-a i DSZ.a.
Čeka nas ozbiljan rad oko:
1) Donošenja Zakona o probaciji i lustraciji po uzoru na njemački i poljski model.
2) Osnivanje Vijeća za de-boljševizaciju i restituciju žrtava komunizma
3) Privođenje i suđenje svih koji su zloupotrijebili ovlasti i položaj radi donošenja LEX PERKOVIĆA (HRVATSKI WATERGATE) i drugih afera o kojima je govorio Milijan Brkić.
Osobno, kao politički zatvorenik, dragovoljac Domovinskoga rata i HRVI, radujem se što ćemo konačno dovršiti izgradnju demokratskoga i pravednog društva. Iskreno vjerujem kako će nakon jednih i drugih izbora (predsjedničkih i parlamentarnih), Premijer i Predsjednik završiti u Remetincu kao ne bi utjecali na svjedoke dok se ne dovrše istrage o zlouporabama sustava. Pravda je spora ali dostižna.


Marijan Majstorović

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Ponedjeljak, 25/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1230 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević