Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

Smiješno je gledati one koji pokušavaju oponašati Prvoga predsjednika

 
 
Danas nakon petnaest godina od odlaska našega Prvog predsjednika doktora Franje Tuđmana, koji nas je prerano napustio, možemo svi, a pogotovo mnogi stručnjaci i povjesničari, sasvim realno sagledati i pokušati procijeniti njegovu ulogu u stvaranju, obrani i razvijanju hrvatske države. Pritom nam nisu potrebna razmišljanja u stilu što bi bilo da je bilo, jer živimo u onom što danas je, što svaki državljanin Lijepe naše ima, kako živi, koliko je time zadovoljan, gdje je to od očekivanja, gdje od realnih mogućnosti, tko i što je tome pridonijelo, kroz sve ove godine.
http://predsjednicki-izbori.hr/wp-content/uploads/2014/11/Grabar-Kitarovi%C4%87-Kolinda2-e1417352714723.jpg
Neosporna je činjenica da je predsjednik Tuđman, sa svima nama stvorio i obranio Hrvatsku. Bio je to njegov dugogodišnji san, koji je postavio kao svoj prioritetni cilj i zadatak. Budući da to nije moglo ići mirnim, demokratskim putem, bio je prisiljen obrambenim ratom vratiti okupirani teritorij i uspostaviti vlast na cijelom povijesnom, geografskom, nacionalnom  teritoriju, koji je oduvijek pripadao Hrvatima. To mu je uspjelo, uz ne baš veliko i potrebno razumijevanje međunarodne zajednice, koja je često usuđivale neke njegove postupke i nije nam pomagala u obrani od agresora. Predsjednik Tuđman je znao, htio i uz svesrdnu podršku naroda mogao ustrojiti, osloboditi našu državu i ostvariti tisućljetni sam mnogih hrvatskih velikana i običnih ljudi, koji su čeznuli za svojom državom i htjeli biti svoj na svome.
 
Paralelno uz taj proces stvarala se i razvijala gospodarska politika države, što su neki pojedinci i skupine iskoristili za osobno bogaćenje i samim time za osiromašivanje većine državljana Republike Hrvatske. Možda u tom segmentu Predsjednik Tuđman nije imao pravi uvid i nije dovoljno energično, ustrajno i državnički to onemogućio i spriječio. Možda je previše vjerovao onima kojima je to područje bilo dano i povjereno. Bio je previše zaokupljen ostalim državničkim poslovima i međunarodnom priznanju i pozicioniranju nove države. Možda su ga kao i sve nas obmanuli i prevarili “maheri“, „domoljubi“ i veliki Hrvati, koji su se kleli u svoju odanost domovini i s rukom na srcu joj pjevali panegirike, dok su je objeručke sustavno pljačkali i rasprodavali. To su redom svi ratni profiteri, psi rata, izdajnici i veleizdajnici, bogataši čije je kapital stečen na krvi branitelja, na patnji  i boli ratom ugroženih, protjeranih sa vjekovnih ognjišta, raseljenih diljem svijeta, ekonomski i etički uništenih, obespravljenih i osiromašenih građana, domoljuba, rodoljuba i stručnjaka, nužno potrebnih da nas izvuku iz ove opće i posebne krize u koju smo dovedeni činjenjem i nečinjenjem onih koji su za to godinama bili zaduženi, koji su apsolutno odgovorni i koji su nam dužni i obvezni vratiti nadu, dostojanstvo, ponos i stvoriti bolji život i izglednu ljepšu i perspektivniju budućnost našoj djeci i unucima.
 
Za sve ono loše, što su nam sustavno i planski, sve ove godine radili i doveli nas na sam rub egzistencije, na demografski sukcesivni pad, na masovni odlazak mladih stručnjaka u svijet u potrazi za kruhom, u stanje letargije, depresije (društvene i gospodarske), apatije, beznađa, nepovjerenja, siromaštva…, mnogi bi trebali odgovarati i snositi posljedice. Nije dovoljno samo jednog čovjeka, ma tko on bio proglasiti veleizdajnikom i suditi mu. Takvih  izdajnika i veleizdajnika ima, za naše prilike puno, od lokalnih šerifa do visokih državnih dužnosnika, koji su doprinijeli negativnim pojavama u našem društvu i koji na temelju njih danas egzistiraju i sve više se bogate, dok je sve više ljudi i djece gladno. To nije nimalo teško i nemoguće utvrditi. Prljavi novac i ono što ga stvara ostavlja svoj trag, što se ukoliko postoji volja i spremnost, može slijediti i dovesti na sam početak takve netransparentne i nezakonite pojave.
 
Nikakav visoki položaj  pojedinca, njegovo veliko bogatstvo, „ugled“ i „elitni“ društveni status…, ne smiju i ne mogu spriječiti proces i postupke  „svođenja konačnih računa“ i državi vraćanja, otetog što je poslužilo za prvobitni kapital i sav ostali profit stečen na tome. Treba samo postojati volja, opredjeljenje, ustrajnost, vjerodostojnost etička načela, odgovornost i iskreno služenje narodu, koji je na demokratski način izabrao svoju vlast  na čelu države, i podržao njene istaknute pojedince, kako pozicije, tako i oporbe. Svi se oni pozivaju na dr. Franju Tuđmana i zagovaraju tuđmanizaciju ili detuđmanizaciju, kako, kome, kada, s kim i gdje odgovara, malo ga hvale, malo ga kude i zamjeraju, pa opet obrnuto. Mislim, da se s time ne može i ne smije igrati po stranačkoj ili osobnoj potrebi, isključivo za svoju promidžbu i korist. Neki ga čak pokušavaju i imitirati. To bi bilo smiješno, da nije neukusno, groteskno, krajnje nehumano i pomalo žalosno, pogotovo kad „skidaju“ i uvježbavaju njegove pokrete, geste, artikulaciju i stil obraćanja narodu. Namjera im je čak i time zavarati narod. U pomanjkanju Plana i programa rada kao budući predsjednik države, u neimanju prave vizije, nedovoljnog znanja, kompetencije i kompeticije, bez trunka državničkih vještina. Otimaju se za vrlinama onoga kojeg narod cijeni i poštuje, jer im je stvorio i dao državu na upravljanje i za život dostojan čovjeka.
 
Mislim, da je demokracija dovoljno razvijena i dovoljno spremna, nakon dvadesetak godina i svih iskustava, dobro odraditi svoj prvenstveni zadatak. Treba joj samo dati priliku. To ćemo najbolje i svrsishodno pokazati masovnim izlaskom na predstojeće predsjedničke izbore i po vlastitoj savjesti zaokružiti onog kandidata, za kojeg mislimo kako će se najbolje brinuti za nas, kako će nas svugdje i uvijek dostojno zastupati, biti domoljub, braniti nacionalne interese, koga se nećemo sramiti zbog njegovih gafova, neznanja, nacionalističkih, šovinističkih stavova, balkanskog mentaliteta, utilitarističkog osobnog stremljenja, koji će uvesti red u državi, za kojeg ćemo pravno biti svi jednaki,kojemu ćemo vjerovati i biti ponosni na njega. Nitko nam ne mora pokazivati i upućivati nas koga izabrati. U toj našoj odluci bi trebao prevladati dosadašnji sveukupni rad, zalaganje i svi ishodi na funkcijama koje je predsjednički kandidat obavljao, kao i njegova osobnost i osobitost, bez ikakvog utjecaja njegova političkog opredjeljenja, ideologije, životne filozofije, svjetonazora i porijekla, bez  obzira tko ga podupire U Hrvatskoj, Europi i svijetu.
 
Mi sada, na predstojećim izborima, neposredno odlučujemo o našoj sudbini, za idućih pet godina, zato bi bilo dobro, poželjno, primjereno i odgovorno da svi izađemo na ove izbore i ponovo budemo jedinstveni u tom masovnom izlasku. Pokušajmo, radi sebe samih, svoje opstojnosti, vjerodostojnost i zrelosti, pokazati to jedinstvo u našoj odluci, da  u prvom krugu izbora to demokratski odradimo, bez obzira koga će tko zaokružili na izbornoj listi. Time ćemo pokazati da je zadnja i jedino ispravna i točna ona odluka koju donese sam narod, bez ičijeg utjecaja, na temelju spoznaje svakoga posebno, a ne nametnute ideje, preporuke ili tuđeg stava, bez obzira čiji je, kao ni igre po dogovorenom i napisanom scenariju poznatog scenariste, „režisera“ svih režija i muljaža balkanskog tipa, koji ne preže ni pred čim, niti pred kim, kojemu je stalo jedino do njega samog i materijalne iskoristivosti svakog, što mu jača moć i utjecaj, a što država pri tom propada, što imamo sve više sirotinje, što je negativni demografski prirast svake godine sve veći, što Hrvati nestaju, na mnogo načina, to nije njegova ili njihova briga, mislim na grupaciju oko njega, koji su „demokratski“ izabrani i sada opet kuju jednu od svojih zavjera, sa dugoročnim ciljem: ovladati svim strukturama, na svim nivoima i na „demokratski“ način sve nas staviti u ropski položaj, kako bi  bespogovorno služili tajkunima koji odlučuju tko će njihovim posredstvom  vladati Hrvatskom.
 

Ankica Benček

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Subota, 04/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1207 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević