Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Iz moga rodnog Prugova jugopartizani su nakon rata 1945. u Kevinu jamu bacili ubijene moje sumještane

 
 
Koliko su jedinstveni u svojim stavomima ispred naših branitelja i čitave Hrvatske javnosti predsjednik Vlade RH Zoran Milanović i njegov ađutant, ispričavam se, ministar bez/branitelja Fred Matić pokazalo se na razgovorima u banskim dvorima na Gornjem gradu, Zagrebu, s braniteljima prosvjednicima iz Savske 66, nadnevka 1. lipnja 2015. A to je pred kamerama raznih televizijskih kuća, što smo vidjeli u njihovim dnevnim vjestima ili dnevnicima, Gordan Jandroković popratio ovim riječima: „Posebno je važno, kaže Jandroković, to što je tijekom sastanka predsjednik vlade kazao kako branitelji nisu politikanti niti da tu ima stranačke politike.
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=660154&shotId=1&width=630&height=360
“Dakle demantirao je sam sebe, demantirao je prvu potpredsjednicu gospođu Pusić, gospodina Stazića, Peđu Grbina, ministra Matića, sve one koji su u zadnjih nekoliko dana neprimjereno, vrlo agresivno i grubo optuživali HDZ da stoji iza prosvjeda. Dakle danas je izravno predsjednik vlade demantirao sve to i ustvari potvrdio da HDZ nema nikakve veze s tim prosvjedom”. A kako je Fred Matić u nesuglasju s predsjednikom vidljivo je iz njegovih istupa prije ovih razgovora u banskim dvorima, također ispred javnosti: Možda ja to svepreemotivno shvaćam, ali ljudi koji se nalaze sada u crkvi Svetog Marka su snažno izmanipulirani, oni misle da žive u državi koju vode njihovi krvni neprijatelji, a to su im priredili oni koji organiziraju 'kevine jame' i takve stvari. Ja večeras idem kući, ali poručujem Karamarku - bolje Kevina jama nego da mi ti sutra budeš šef ove države, poručio je Matić.
 
Inače, Stazićevi (potpredsjednik Sabora) “militanti“ ili pak nečiji „teroristi, šatordžije“ i tako što, su pobjegli pred silom plavog oklopa ili ti ga“naše milicije“ u crkvu Svetog Marka kako bi Matiću spasili mandat ministra jer su ga čuli kako se rastužio preko medija da su snažno izmanipulirani i da ne bi izvršio samoubojstvo uskočivši u Kevinu jamu koju je Karamarko snažno zavolio zbog budućeg preuzimanja vlasti u RH. Čuo sam već u ranom djetinstvu za Kevinu jamu, koja se nalazi u selu Radošiću, udaljenu od mog rodnog mjesta Prugova možda oko dvadesetak kilometara. Iz priče, pedesetih godina (a rođen sam 1950.) saznao sam da su i moji mještani, njih oko tridesetak, preko noći, po svršetku rata (1945.) pokupljeni i nisu se više vratili kućama. Iz svjedočanstva, tada živih, na moje uši, nitko od pogubljenih nije počinio kakav zločin pa da tako završi. Zapravo, svi su nedužni stradali, jer ih nitko za ništa nije teretio, čak ni onaj „naš partizan“ Boban koji ih je (noću“ namamio“) i sproveo do Splita na Gripe.
 
E sad ja i svekolika javnost vidimo kako je crkva Svetoga Marka u jednoj noći postala Kevina jama ili blaže rečeno SDP-eov logor u kojem se nije moglo ni vršiti nuždu, a da su u srpskim logorima i neki od tih mogli to obavljati, a Ostojićevi oklopnjaci nisu dozvoljavali niti hranu niti piće ovima u crkvi. Dakle, prizori one ili onih noći iz 1941. – 1946. su replicirani ove noći, ove 2015., na trgu i u crkvi Svetog Marka. Ali, ali, sva sreća što crkva nije ni Matićeva, ni SDP-eova, ni bilo koje političke stranke, nego Božja jer On, Bog, je postavio i svoju stražu na vrata svoje crkve i nikakva đavolska sila nije mogla izvršiti neke svoje čine i zamisli do kraja. Evala ti Bože, jer si se tako postavio, jer si postavio svoje svećenike i bogoslove da ne bude đavolskog pira! Dok smo gledali te prizore, moja supruga i ja, one noći, plakali smo i molili Boga, a posebno arhanđela Mihovila (Mihaela) da sa svojim nebeskim četama pomete sotonine čete i ne dozvoli da se bratska krv prolijeva bilo pred ili u crkvi odnosno trgu.
 
Znam da su i u crkvi molili i da je vjerni i pobožni puk u Hrvatskoj stao na molitvu tih trenutaka, i sile zla su morale odstupiti. A trebamo i nastaviti moliti da se sve smiri i krene putem mira i dobra za sve nas u Hrvatskoj. Snažno podržavam onaj poziv dr. Zdravka Tomca, u emisiji Bujice na 1. lipnja 2015. da se branitelji u Savskoj 66 lijepo vrate kućama, jer su sa svim ovim događanjem od početka prosvjeda pa do nemilog događaja na trgu Svetog Marka i u crkvi iznijeli sve i dokazali da nisu ono zašto ih mrzitelji prokazuju i progone, a zahtjevi su im argumentirani. Neka se lijepo u povorci upute prema zagrebačkoj katedrali pod zastavom blaženog Alojzija Stepinca, za križem, i završe s misom i molitvom na blaženikovu grobu. Zašto kažem ili predlažem našeg blaženika? Zar on nije rekao sve komunistima na njihovu sudu 1946. u svojoj obrani koja je trajala oko 38 minuta? No sud je to odbacio. Kao da nije ništa rekao i osudio ga na 16 godina zatvora (lišen slobode i na prisilan rad) te gubitak političkih i građanski prava u trajanju od 5 godina. Da, i vi ste rekli sve, i prije nego ste došli na Markov trg, ali ste lišeni slobode one noći, te, da se ne ponavljamo. Idite i razgovarajte se kako ste se dogovorili, ali vam daljnje stajanje u i pred šatorom neće ništa pomoći. Oni (tko su to oni, nije teško znati) vas ne vide, ne čuju i mandata se do kraja držu.
 

Nikola Bašić, Vis

Subota, 05/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2727 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević