Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

Povijesne činjenice o velikosrpskoj imperijalističkoj politici i zločinima

 
 
Nije potrebno nešto izmišljati kako bi se srpsku osvajačku politiku prikazalo u pravom svjetlu kao agresivnu, pljačkašku i genocidnu jer to potvrđuju povijesne činjenice. Naime, ogromne zločine, zvjerstva i genocid nad hrvatskim narodom Srbi su prikrivali na način da su svojom propagandom po Europi i svijetu optuživali hrvatski narod da je proustaški i genocidan. A zločine koji su se dogodili tijekom trajanja NDH u Drugom svjetskog rata uvećavali su po tisuće puta.
http://www.pcnen.com/portal/wp-content/uploads/2013/02/Ljoticevski-zavod-za-prevaspitanje.jpg
Koncetracijski logor u Smederevskoj Palanci od 1942. do 1945.
 
Naime, srpske laži nemaju granica a to su pokazali na slučaju žrtava Jasenovca. Velikosrpsko-komunistička propaganda ustaše je proglasila najvećim zločincima koji su odgovorni za žrtve Jasenovca gdje ih je, po toj propagandi, pogubljeno od 700 tisuća, milijun, milijun i pol, a po Vuku Draškoviću možda i dva milijuna. Jednom jedan velikosrbin kaže da svijet od vremena Džingis Kana nije vidio takvih zločina kao što su činili ustaše. Hrvati su optuživani na sve moguće načine kroz propagandu, literaturu i na stručnim predavanjima. Jedan od naglašenih primjera je velikosrbin Rade Vukosav, Crnogorac i bivši profesor na beogradskom fakultetu, na satu marksizma o Jasenovcu, prisjeća se tadašnji student A. Matić,  baš na katolički Božić, 1972. godine prvi put sam slušao profesora Vukosava kako govori da je u jasenovačkom logoru ubijeno 700 tisuća Srba, Židova i Cigana. Druge godine žrtve su se umnožile za sto tisuća, a treće godinu brojka je skočila na 900 tisuća. Na kraju stravične priče o grozotama mučenja i ubijanja, točno na Božić 1975. profesor Vukosav slaga i bez srama reče: „Čovjek čovjeku treba oprostiti, obitelj obitelji, narod narodu, ali teško je da Srbi oproste Hrvatima za mrtvi grad Jasenovac u kojem leži 900 tisuća pobijenih, 600 tisuća Srba, 100 hiljada Židova, 100 hiljada Cigana i 100 hiljada drugih naroda, koji su živjeli u zloglasnoj i takozvanoj NDH“. Dok je Vukosav širi laži sjetio sam se Matoša: Srbi lažu, to im je od Boga. (Hrvatsko slovo, 20. 3. 2009., str. 24.).
 
Srbi i jugokomunisti su umnožavali ustaške zločine Jasenovca i Stare Gradiške učinjene tijekom ratnih godina (1941. – 1945.), kako bi prikrili svoja zvjerstva nad hrvatskim narodom. Najtragičnije to što su u toj antihrvatskoj politici i propagandi aktivno sudjelovali hrvatski orjunaši, jugokomunisti, danas takozvani socijaldemokrati i na kraju preimenovani u antifašiste. Dakle, da nije bilo domaćih izdajnika ni velikosrbi ne bi mogli tako ocrniti sve hrvatske domoljube i mnoge likvidirati, a Hrvatsku nemilice pljačkati.
 
Povijesne činjenice
 
Zločinački velikosrpsko-komunistički režim, ne samo da je prikrivao svoje ogromne zločine i zvjerstva, već je bilo strogo zabranjeno o njima govoriti, a još manje istraživati ih i obilježavati mjesta stratišta i grobišta. Istovremeno su kroz svu propagandu, literaturu i školske programe prikazivali, naglašavali i umnožavali zločine počinjene od strane snaga NDH. Kako je vrijeme prolazilo tako su i povijesne činjenice o razmjerima zločina komunističkog režima izlazile na svjetlo dana. Danas vidimo da je po jednom izvješću kojeg je velikosrpski general Jefto Šašić dostavio Titi, u nepune četiri ratne godine u radnom logoru Jasenovcu stradalo i umrlo 262, a u Staroj Gradiški 141 zatočenik. Dakle, zajedno u Jasenovcu i Staroj Gradiški stradalo i umrlo je ukupno 403 logoraša (Mladen Ivezić, Titov Jasenovac).
 
S druge strane, po izjavi samog velikosrpskog krvoloka Aleksandra Rankovića, u poratnom razdoblju od 1945. do 1951., likvidirali su ukupno 586.000 neprijatelja naroda, unutar tog broja 500.000 su Hrvati. To govori da od ukupnog broja likvidiranih narodnih neprijatelja 85 % su Hrvata. Tim zločinima nije kraj 1951. godine, jer se zločini nastavljaju diljem Jugoslavije, ali i likvidacijama hrvatskih emigranata po svijetu gdje je likvidirano 69 hrvatskih emigranata. O zločinima komunističkog Titinog režima, krčki biskup Valter Župan, 15. kolovoza 2007., izjavio da je Titin režim likvidirao 1.129.000 neprijatelja naroda. Ako tu primijenimo Rankovićevu formulu da su od tog broja likvidiranih 85 % Hrvati, dobijemo  podatak da je taj velikosrpsko-komunistički režim likvidirao preko 960.000 Hrvata.
 
Za velikosrpsko-komunistički genocid nad hrvatskim narodom danas postoje mnogi dokazi kao oni na Bleiburgu i križnim putevima. To je najmasovniji pokolj u Europi nakon Drugog svjetskog rata o čemu slovenski povjesnik Jože Dežman piše: „Svi su znali, ali svi šutjeli. Meni je otac govorio 'ovdje je krvava voda tekla'. Tu su jugoslavenski komunisti nadmašili naciste. Ubijanje 100-200 tisuća ljudi u dva mjeseca golem je logistički pothvat, najveći ‘pothvat’ jugoslavenskih partizana, to je Titovo remek-djelo. On je po zločinima uz bok Staljinu, Pol Potu, Mao Ze Dongu“ (ist. N.D.).
 
Milovan Đilas velikosrpski ideolog jedan od najbližih Titinih suradnika, u svezi Bleiburga i križnih puteva kaže: “Hrvatsku vojsku je trebalo likvidirati da bi Jugoslavija mogla živjet” (Fokus, 21. 3. 2002., Hrvatsko slovo, 28. 9. 2007., Hrvatsko slovo, 13. 5. 2010.). Uz to, 1979. godine u engleskom časopisu “Enconnter” Milovan Đilas je izjavio: “Da budem iskren mi nismo shvaćali zašto Britanci ove ljude (misli na zarobljavanje Hrvata na Bleiburgu 1945. godine), nama vraćaju. Uglavnom su to bili obični seljaci. Oni nisu nikog ubili. Njihov je jedini zločin bio strah od komunizma. Oni (Englezi) učiniše nešto sasvim pogrješno kad su ove ljude prebacili preko granice, kao što smo i mi pogrješno učinili što smo ih sve poubijali”. (Fokus, 23. 5. 2002.). Kasnije slijedi još jedna Đilasova izjava: „Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji“ (Milovan Đilas, Wartime, 1947.).
 

Ivan Runje

Subota, 28/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2234 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević