Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Na tragu Bulajića, Vučića, Vulina...

 
 
Dr. sc. Stjepan Razum, predsjednik Društva za istraživanje trostrukog logora Jasenovac, u tekstu Slavko Goldstein uporni je promicatelj jasenovačkoga mita, Hrvatski tjednik, od 23. 7. 2015. dodatno raskrinkava neistine Slavka Goldsteina u svezi s popisom žrtava JUSP-a Jasenovac na njihovim Internetskim stranicama, pa zapravo kaže isto što sam i sam rekao u drugom nastavku ovog teksta: Istina je da tu prijevaru gospodin Slavko Goldstein ne može nikako prihvatiti, jer je on taj koji je nametnuo i nameće radnicima JUSP-a Jasenovac žrtvenu brojku koju oni moraju popuniti. Ali zatim dr. Razum daje i objašnjenje:
http://glasbrotnja.net/wp-content/uploads/2015/07/goldstein-600x375.jpg
Slavko Goldstein
 
On je prvi pobornik jasenovačkoga mita u Hrvatskoj i u tome je u podpunom skladu s velikosrbskim mitomanskim promicateljima, osobito s Milanom Bulajićem. Gotovo je nevjerojatno da on ispravnost i točnost jasenovačkoga popisa podkrjepljuje sličnim popisom koji je sačinio Bulajićev Muzej žrtava genocida u Beogradu. Upravo je taj gospodin Bulajić gotovo jedno desetljeće hranio srbski narod mitom o jasenovačkome genocidu srbskoga naroda kako bi ga pobunio protiv hrvatskoga naroda, u čemu je s vodećim velikosrbskim političarima i uspio. Da Domovinski rat nije moguće razumjeti bez Jasenovca, potvrdili su to u nedavnim govorima i Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin, aktualni srbski političari. Stoga je akademik Josip Pečarić u svojim knjigama obtužio Milana Bulajića za poticanje rata i uzrokovanje velikih ratnih žrtava, pa bi ga trebalo kao takvoga i osuditi. A Igor Vukić je u prošlom broju Hrvatskoga tjednika lijepo istaknuo da je taj i takav Jasenovac pogonsko gorivo za rat. Dakle, ustrajući na mitu o Jasenovcu, tj. na lažima koje je iskonstruirala velikosrbska ili jugoslavenska politika i njezini hrvatski sluge, gospodin Goldstein ustraje na uznemiravanju hrvatskoga naroda i podkopavanju hrvatskoga prosperiteta.
 
Doista sam već u knjizi “Srpski mit o Jasenovcu  - Skrivanje istine o beogradskim konc logorima” iz 1998. koju je izdao Hrvatski institut za povijest tvrdio to što kaže dr. Razum. Iste godine u Novom listu, 29. 07. 1998., objavio sam i tekst koji u naslovu sadrži to što kaže dr. Razum: “Hrvatska treba optužiti dr. Milana Bulajića kao ratnog zločinca, a sa sličnim naslovom je objavljen i intervju u Slobodnoj Dalmaciji, 31. 08.1998.: „Mitom o Jasenovcu Bulajić programirao nove srpske zločine”. Intervju sam u malo proširenom obliku prenio i u mojoj knjizi „Brani li Goldstein NDH?, Zagreb 2002., str. 155.-160. i to ovdje dajem u Prilogu.
 
Budući je Bulajić neslavno prošao u dvoboju koji smo imali na Radiju Slobodna Europa, bilo je očito da će njegov posao u Hrvatskoj preuzeti, kako sam ih 2000.e nazvao Bulajićevi učenici. Dvije godine kasnije već je bilo očito da su glavni u toj ulozi bili otac i sin Goldstein pa sam s njima i proširio taj intervju. I Bulajić se pokušao „oprati“ od tog dvoboja pa je 1999. objavio novu knjigu u kojoj se može vidjeti da je „izlaz“ našao pišući o „Ideologiji genocida Cohen-Pečarić“. Naravno, bilo je zabavno zbog toga napisati i drugi dio moje knjige, koje sam tiskao 2000. godine.
 
U više navrata upozoravao sam na taj sklad u djelovanju Bulajića i Goldsteina, možda je danas bolje reći sklad u djelovanju Bulajićevih učenika u Srbiji i Hrvatskoj. Zato je doista značajno što sam Slavko Goldstein danas to priznaje, kako to konstatira i dr. Razum. Zato nije nikakvo iznenađenje što je potporu zahtjevima Slavka Goldsteina dao Milorad Pupovac, od Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta etički osuđen za veleizdaju (Novi list, 24. 07. 2015.). Posebno treba izdvojiti završetak tog teksta:
 
No nije taj osobni napad Jovičić na Goldsteina najvažniji razlog Pupovčeva zahtjeva za ostavkom: predsjednik SNV-a naglašava kako su, osim Goldsteina, i “drugi predstavnici manjinskih zajednica žrtava jasenovačkog koncentracijskog logora smrti izrazili neslaganje i nezadovoljstvo načinom vođenja Spomen-područja Jasenovac te odsustvom aktivnog odgovora s njezine strane prema sve prisutnijem negiranju karaktera logora i broja njegovih žrtava”. Komentar ovih zahtjeva tražili smo od Nataše Jovičić. Odgovorila nam je kratkom SMS-om porukom iz Izraela, gdje je s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović: “Nemam komentara. Očekivano.” Od ostavke, dakle, ništa.
 
Zapravo, činjenica da je ravnateljica prihvatila mjesto savjetnice presjednice države, dovoljan je povod da bude napadnuta. Kako može ravnateljica Spomen-područja Jasenovac, dakle ustanove koja treba njegovati mit o Jasenovcu kao glavnoj poluzi u borbi protiv hrvatske države, biti savjetnica očito nacionalno orijentirane predsjednice?
 
Naravno, to je komentirao i dr. Razum u svom tekstu: Premda sam na početku naveo da ne želim ulaziti u raspravu između gospodina Slavka Goldštajna i gospođe Nataše Jovičić, ne mogu se ne osvrnuti na nevjerojatnu tvrdnju koju je gospodin Goldstein izrekao u sljedećoj rečenici: „Učinilo mi se da oklijevanje gospođe Jovičić izvire iz kontradikcija u njenoj dvostrukoj funkciji ravnateljice Jasenovca i savjetnice za Holokaust u uredu predsjednice Republike gospođe Grabar Kitarović [isticanje moje], pa ako je tako – rekao sam – mislim da gospođa Jovičić treba dati ostavku na dužnost ravnateljice JUSP Jasenovac, ustanove koju izbjegava braniti od optužbi i objeda, pa time propušta vršiti svoju dužnost.“ Prema toj tvrdnji, gospođa Jovičić ne može obnašati službu ravnateljice JUSP-a Jasenovac, jer je savjetnica predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović. Naime, njezina blizina predsjednici Grabar Kitarović ju diskvalificira za službu ravnateljice.
http://croative.net/wp-content/uploads/2015/07/Hrvatski-klub-Jasenovac2.jpg
Gotovo je nevjerojatno dokle jedan čovjek zaslijepljen u svojoj ideologiji i u svome nehrvatstvu može ići i što sve tvrditi! Iz ove njegove rečenice mogu se izvući razni zaključci, što ja sada ne ću činiti, već to prepuštam poštovanim čitateljima. No, znajući da se gospodin Goldstein, koji cijeli svoj život živi u Hrvatskoj, unatoč tome ne prizna Hrvatom, postaje nam jasno o kakvom se njegovome vrijednosnom sustavu i životnome opredjeljenju radi. U razgovoru sa španjolskim novinarom Ignacijem Vidal-Folchom, objavljenome u španjolskim novinama “El Pais”, na upit, “Kako želite da Vas zovem gospodine Goldstein? Hrvatski ili jugoslavenski pisac?”, Slavko Goldstein je odlučno odgovorio: “jugoslavenski” (usp. http://www.vecernji.hr/hrvatska/otac-hrvatskog-veleposlanika-u-parizu-ja-sam-jugoslaven, 14.XI.2014.). Dakle, Goldštainova je samobitnost (identitet) jugoslavenska, a ne hrvatska; jasenovački mit je proizvod velikosrbske ili jugoslavenske politike, pa nije čudo da je za njega jasenovačka istina jedino ona istina koja uključuje genocid kao sredstvo poniženja hrvatskoga naroda.
 
A kolika je mržnja prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi svjedoči i slijedeće reagiranje koje možete naći i u tekstu Tvrtka Dolića u tjedniku 7Dnevno, 24.  7. 2015.: Javnost je konsternirana i s pismom Julije Koš iz Židovske općine Zagreb, u kojemu Nataši kaže: „Budete li javno govorili u funkciji savjetnice predsjednice za pitanja holokausta, smatrat ću to javnim ruganjem predsjednice Židovima – žrtvama etičkog ćišćenja u NDH“. Ipak, za nadati se je da se tako iskazana mržnja prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi iskazane preko nepoštivanja Predsjednice odnosi samo na ovu članicu Židovske općine, koja se ponaša slično Slavku Goldsteinu, a ne svih Židova u toj općini.
 
Ponavljam: Goldstein kaže da je svoje laži, pardon izvješće kao posebni savjetnik predsjednika Vlade RH za kulturu "prodao", pardon predao Predsjedniku Vlade i Ministra kulture. Hoće li smijeniti Posebnog savjetnika? Zašto bi? Pa Goldstein samo djeluje u duhu sprovođenja velikosrpskog Memoranduma SANU 2., a valjda i vrapci znaju da Dobrica Ćosić kaže: „Mi Srbi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utješimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bijedu... Laž je vid našeg patriotizma... Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“ A zar  to nije konstanta u djelovanju ove Vlade?
 

Akademik Josip Pečarić

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Ponedjeljak, 25/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1193 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević