Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Uvesti Godišnju nagradu 'Milorad Šikanjić' za mržnju, bijes i primitivizam

 
 
Neki dan je bila emisija na HR-u „U mreži prvog“ s tri gosta komentatora, Jasminom Klarićem iz Novog lista, Nevenom Pavelićem iz Direktno.hr, te  novinarom tog istog radija Miloradom Šikanjićem. Razglabali su o aktualnim događajima na hrvatskoj stranačkoj pozornici. Dva su dakle iz privatne medije, a jedan iz te javne kuće. Za prva dva me baš briga, mogu pisati što ih volja, i raditi što ih volja - samo da ne tuku, ili ne naručuju batinaše koji bi to činili u njihovo ime njihovim neistomišljenicima. Međutim, ovaj Šikanjić je u značajno drugačijem položaju. Ne znam ni kada ni kako, a bogme ni zašto, ali očito je „jamio“ dobar položaj u toj kući, pa je i sam ogledni primjerak Rojsove „Tko je jamio, jamio“.
http://www.otvoreno.hr/slika/3527/1024/sikanjic.jpg
Milorad Šikanjić
 
Davno sam uočio, dok se ti s radija još nisu slikali, kako taj s mržnjom komentira ono što se  događa oko njega, dakako u politici, a osobito sikće na pokojnog Predsjednika Tuđmana. Drugi su mu na redu famozni „domoljubi“ ti „desničari“, po njima više pljuje, pa sam ga na ovim  stranicama 2015. naveo kao jednog od aktivista te „kuće“ (HRT) zbog kojih ju treba ukinuti. Barem pretplatu, dakako. Od tada tu „mrežu“ ni ne slušam, a kamo li bi se dao šikanirati od nekakvih Šikanjića. Nego u Direktno.hr nabasao sam „fe(j)sić“ onoga fon Richmergha koji je na laži i od laži sazdan, pa sam pogledao o čemu sada „bukači“.Joj, potjerat će s HR-a Šikanjić Milorada, traži HNS, jerbo je gadno „opleo“ Vrdoljaka njegovog bivšeg šefa u citiranoj emisiji. Ubrzo se ispostavilo kako dotični jednostvano laže. HNS je priopćio kao oni to nisu tražili. Pa odoh poslušati što je to zapravo Šikanjić govorio.
 
Ništa novo, ista ona mržnja prema Tuđmanu, HDZ-u, Plenkoviću, a usput i prema Vrdoljaku. Rječnik iz birtije kad se birtaški komentatori već ponapiju i u najopakijoj su fazi. Oči se zakrijesile, snaga je još tu, pameti malo otišlo, agresije se poprilično nakupilo, još su čvrsti na nogama i u rukama, pa ih se bolje, u toj fazi, kloniti. U svom bijesu Šikanjić je svu dosadašnju hrvatsku politiku sveo na dvije rečenice. „Prva je, veli, rečenica osobni i nečuveni protudemokratski bijes Franje Tuđmana kada je one nesklone HDZ-u nazvao stokom sitnog zuba“. Druga je famozna Rojsova „Tko je jamio, jamio“. Kad komentatora razjeda mržnja prema onome oko njega, onda  i laže. Ukrupno, kao stoka krupnoga zuba, recimo hypopotamus. Franjo Tuđman nije „nesklone HDZ-u“ nazvao „stokom sitnoga“ zuba već onu opozicionarsku, rušilačku, udrugarsku i inu klatež - a s biračima to nije imalo nikakve veze. Ne postoji ni najmanja mogućnost kako bi ih on (Hrvate i Hrvatice, državljane) proglasio „stokom sitnog zuba“.  Uostalom sve se zbivalo 1996. kad su Tuđmana, po drugi puta u kratko vrijeme, pokušavali rušiti.
 
Što se Rojsove tiče, ona je nažalost istinita, pa i Šikanjićevu slučaju. Tako je to svugdje u „tranziciji“, samo se ovaj pravi da ne razumije. Bit' će misli kako je malo „jamio“. Vrdoljaka je osobno izvrijeđao do te mjere da to ne ću ponavljati, neovisno o tome što sam i kako sve ove godine pisao o HNS-u pod Čačićem, i o Čačiću i o Pusićki i o Vrdoljaku…
 
Zašto Šikanjić nikada Pusićku nije nazvao „smradom“, ili kako to da mu se koalicija socijaldemokrata i kapital-liberala nije činila krađom  birača? Ako nijedna sastavnica ukupne medije u Hrvatskoj, barem bi javna trebala paziti što i kako govore njeni aktivisti. Mrziti, lajati, siktati, pljuvati ne mogu, ostalo svašta mogu.
 
Ima još jedna njegova zanimljiva rečenica, tipična mrziteljska: „Plenković je premijer Vlade koja je skovana kao da si uvečer upao u policijsku stanicu (valjda pritvor, o.a.). Imaš pet prevaranata HNS-ovaca, imaš jednoga kradljivca Sauchu, imaš Glavaša optuženoga za najteže ratne zločine kojemu se sudi“. Dobar, dobar. I ima Ivan Vrdoljak pravo, ni za Boga miloga toga otpuštati iz te javne kuće. Ako mu je mala plaća, skupljat ćemo milodare za dodatak, u kešu. Treba ga čuvati k'o kap vode na dlanu. Štoviše, ovjekovječiti za života, recimo u vidu  medijine nagrade koja bi nosila njegovo ime. Možda ovako: Godišnja nagrada 'Milorad Šikanjić' za mržnju, bijes i neotesanost godine - krupnoga zuba.
 

Mato Dretvić Filakov

Komentari   

0 #1 Guest 2018-01-09 04:42
Šjor Mata MILORAD je zorno pokazao koliko su hrvati tup narod; a možda ni ne postoje?
Voja Šešelj je dobro jednom rekao: "Hrvati nisu narod, to je profesija".
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Hoće li u Bleiburgu 18. svibnja 2019., na komemoraciji za pobijene Hrvate 1945. bez suđenja, biti više ili manje ljudi?

Utorak, 26/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1146 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević