Get Adobe Flash player
Zašto nije spomenula krčki pršut?

Zašto nije spomenula krčki pršut?

Zastupnica Strenja Linić s kulenom napala kolege anesteziologe iz...

Plenković - despot u svilenim rukavicama

Plenković - despot u svilenim rukavicama

Servilni europski poslušnik i okrutni domaći...

Tko podržava Andreja Plenkovića?

Tko podržava Andreja Plenkovića?

Hrvatski narode, vadi glavu iz pijeska     Zbog...

Prijeteće poruke Ivana Jakovčića

Prijeteće poruke Ivana Jakovčića

Domoljubnim Hrvatima prijeti onaj koji je uništio Istru i...

Ministar razdjelnik - onaj koji vara i krade

Ministar razdjelnik - onaj koji vara i krade

Sve što radi je čista prijevara, obmana, silovanje zdrave pameti,...

 • Zašto nije spomenula krčki pršut?

  Zašto nije spomenula krčki pršut?

  četvrtak, 18. listopada 2018. 16:57
 • Plenković - despot u svilenim rukavicama

  Plenković - despot u svilenim rukavicama

  srijeda, 17. listopada 2018. 13:22
 • Tko podržava Andreja Plenkovića?

  Tko podržava Andreja Plenkovića?

  srijeda, 17. listopada 2018. 13:18
 • Prijeteće poruke Ivana Jakovčića

  Prijeteće poruke Ivana Jakovčića

  srijeda, 17. listopada 2018. 13:16
 • Ministar razdjelnik - onaj koji vara i krade

  Ministar razdjelnik - onaj koji vara i krade

  četvrtak, 18. listopada 2018. 18:48

Uvesti Godišnju nagradu 'Milorad Šikanjić' za mržnju, bijes i primitivizam

 
 
Neki dan je bila emisija na HR-u „U mreži prvog“ s tri gosta komentatora, Jasminom Klarićem iz Novog lista, Nevenom Pavelićem iz Direktno.hr, te  novinarom tog istog radija Miloradom Šikanjićem. Razglabali su o aktualnim događajima na hrvatskoj stranačkoj pozornici. Dva su dakle iz privatne medije, a jedan iz te javne kuće. Za prva dva me baš briga, mogu pisati što ih volja, i raditi što ih volja - samo da ne tuku, ili ne naručuju batinaše koji bi to činili u njihovo ime njihovim neistomišljenicima. Međutim, ovaj Šikanjić je u značajno drugačijem položaju. Ne znam ni kada ni kako, a bogme ni zašto, ali očito je „jamio“ dobar položaj u toj kući, pa je i sam ogledni primjerak Rojsove „Tko je jamio, jamio“.
http://www.otvoreno.hr/slika/3527/1024/sikanjic.jpg
Milorad Šikanjić
 
Davno sam uočio, dok se ti s radija još nisu slikali, kako taj s mržnjom komentira ono što se  događa oko njega, dakako u politici, a osobito sikće na pokojnog Predsjednika Tuđmana. Drugi su mu na redu famozni „domoljubi“ ti „desničari“, po njima više pljuje, pa sam ga na ovim  stranicama 2015. naveo kao jednog od aktivista te „kuće“ (HRT) zbog kojih ju treba ukinuti. Barem pretplatu, dakako. Od tada tu „mrežu“ ni ne slušam, a kamo li bi se dao šikanirati od nekakvih Šikanjića. Nego u Direktno.hr nabasao sam „fe(j)sić“ onoga fon Richmergha koji je na laži i od laži sazdan, pa sam pogledao o čemu sada „bukači“.Joj, potjerat će s HR-a Šikanjić Milorada, traži HNS, jerbo je gadno „opleo“ Vrdoljaka njegovog bivšeg šefa u citiranoj emisiji. Ubrzo se ispostavilo kako dotični jednostvano laže. HNS je priopćio kao oni to nisu tražili. Pa odoh poslušati što je to zapravo Šikanjić govorio.
 
Ništa novo, ista ona mržnja prema Tuđmanu, HDZ-u, Plenkoviću, a usput i prema Vrdoljaku. Rječnik iz birtije kad se birtaški komentatori već ponapiju i u najopakijoj su fazi. Oči se zakrijesile, snaga je još tu, pameti malo otišlo, agresije se poprilično nakupilo, još su čvrsti na nogama i u rukama, pa ih se bolje, u toj fazi, kloniti. U svom bijesu Šikanjić je svu dosadašnju hrvatsku politiku sveo na dvije rečenice. „Prva je, veli, rečenica osobni i nečuveni protudemokratski bijes Franje Tuđmana kada je one nesklone HDZ-u nazvao stokom sitnog zuba“. Druga je famozna Rojsova „Tko je jamio, jamio“. Kad komentatora razjeda mržnja prema onome oko njega, onda  i laže. Ukrupno, kao stoka krupnoga zuba, recimo hypopotamus. Franjo Tuđman nije „nesklone HDZ-u“ nazvao „stokom sitnoga“ zuba već onu opozicionarsku, rušilačku, udrugarsku i inu klatež - a s biračima to nije imalo nikakve veze. Ne postoji ni najmanja mogućnost kako bi ih on (Hrvate i Hrvatice, državljane) proglasio „stokom sitnog zuba“.  Uostalom sve se zbivalo 1996. kad su Tuđmana, po drugi puta u kratko vrijeme, pokušavali rušiti.
 
Što se Rojsove tiče, ona je nažalost istinita, pa i Šikanjićevu slučaju. Tako je to svugdje u „tranziciji“, samo se ovaj pravi da ne razumije. Bit' će misli kako je malo „jamio“. Vrdoljaka je osobno izvrijeđao do te mjere da to ne ću ponavljati, neovisno o tome što sam i kako sve ove godine pisao o HNS-u pod Čačićem, i o Čačiću i o Pusićki i o Vrdoljaku…
 
Zašto Šikanjić nikada Pusićku nije nazvao „smradom“, ili kako to da mu se koalicija socijaldemokrata i kapital-liberala nije činila krađom  birača? Ako nijedna sastavnica ukupne medije u Hrvatskoj, barem bi javna trebala paziti što i kako govore njeni aktivisti. Mrziti, lajati, siktati, pljuvati ne mogu, ostalo svašta mogu.
 
Ima još jedna njegova zanimljiva rečenica, tipična mrziteljska: „Plenković je premijer Vlade koja je skovana kao da si uvečer upao u policijsku stanicu (valjda pritvor, o.a.). Imaš pet prevaranata HNS-ovaca, imaš jednoga kradljivca Sauchu, imaš Glavaša optuženoga za najteže ratne zločine kojemu se sudi“. Dobar, dobar. I ima Ivan Vrdoljak pravo, ni za Boga miloga toga otpuštati iz te javne kuće. Ako mu je mala plaća, skupljat ćemo milodare za dodatak, u kešu. Treba ga čuvati k'o kap vode na dlanu. Štoviše, ovjekovječiti za života, recimo u vidu  medijine nagrade koja bi nosila njegovo ime. Možda ovako: Godišnja nagrada 'Milorad Šikanjić' za mržnju, bijes i neotesanost godine - krupnoga zuba.
 

Mato Dretvić Filakov

Komentari   

0 #1 Guest 2018-01-09 04:42
Šjor Mata MILORAD je zorno pokazao koliko su hrvati tup narod; a možda ni ne postoje?
Voja Šešelj je dobro jednom rekao: "Hrvati nisu narod, to je profesija".
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Subota, 20/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1188 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević