Get Adobe Flash player
Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

Plakati nad Uljanikom je isto kao kada je Neron zapalio Rim, pa optužio...

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugostatistika demantira srpske laži

Jugoslavija u Drugom svjetskom ratu izgubila 597.323 osobe, od čega...

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

Broj Srba po popisu stanovništva iz 1948. veći za gotovo 700 tisuća...

Etnobiznismen koji mrzi!

Etnobiznismen koji mrzi!

Kada će srpsku manjinu predstavljati oni koji ne mrze...

Diplomatska laž Mate Granića

Diplomatska laž Mate Granića

Sad mi je jasno kako se krivotvori...

 • Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  Nevjerojatno licemjerstvo Borisa Miletića

  utorak, 14. svibnja 2019. 09:38
 • Jugostatistika demantira srpske laži

  Jugostatistika demantira srpske laži

  utorak, 14. svibnja 2019. 18:07
 • Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  Velikosrpska statistika stradanja na koljenima

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:54
 • Etnobiznismen koji mrzi!

  Etnobiznismen koji mrzi!

  utorak, 14. svibnja 2019. 17:41
 • Diplomatska laž Mate Granića

  Diplomatska laž Mate Granića

  četvrtak, 16. svibnja 2019. 08:38

"Pustimo medije neka rade svoj posao"

 
 
U Hrvatskoj se još uvijek sudi po onoj Titinoj: ‘Neki se suci drže zakona kao pijani plota’! Što znači da Zakoni trebaju biti rastezljivi od slučaja do slučaja, od jedne političke opcije na vlasti do slijedeće političke opcije koja će doći na vlast! Upravo se to događa u Republici Hrvatskoj od njenog osamostaljenja do danas! Već izlizana rečenica hrvatskih političara doista da nije žalosna, bila bi smiješna "Pustimo institucije neka rade svoj posao".
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/3KTk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVRRN01EQV8vOWQwNzNkNDM4Y2I0ZjgyYThmY2VhNGEzZmI1YmEwNDIuanBnkZMCzQJCAIGhMAE
Milorad Pupovac
 
A svjedočimo već 27 godina da institucije ne rade svoj posao, ili ako ga rade, rade na štetu Hrvatske! Moglo bi se u ovih 27 godina navesti bezbroj primjera, ali zadržati ću se na najgorem:“Od 1.400 srpskih zločinaca, procesuirano je njih samo 90!”. kaže odvjetnik Zvonimir Hodak
http://7dnevno.hr/izdvajanja/top-2/hodak-napad-kriskom-limuna-na-p-m-je-smijesan-tu-nema-ni-prekrsaja-skandal-je-plasiran-da-se-ne-govori-o-prosvjedu-u-vukovaru/
I jesu doista u 27 godina institucije odradile "golem" posao. Jesu, ali u procesuiranju hrvatskih branitelja, a ne četničkih zlotvora. A da se uopće ne dotaknem koji su posao "odradile" u slučajevima gospodarskog kriminala u pretvorbi i privatizaciji, dovoljno je da navedem aktualni primjer Uljanika, gdje i jedan običan laik vidi  ogromne razmjere pljačke, pogodovanja i korupcije, koju institucije ne "vide".
 
Jedan svježi primjer kako politička garnitura na vlasti provodi zakone je upravo slučaj saborskog zastupnika Milorada Pupovca, kojega je netko "napao" ostacima hrane, namjerno kažem ostacima, jer u šumi naslova sluganskih medija ne zna se je li bio limun, hamburger ili nešto treće. Taj slučaj od kojeg su ti isti sluganski mediji napravili tragediju, u zemljama sa dugom demokratskom tradicijom, bio bi normalan izraz prosvjeda i neslaganja sa politikom dotičnog političara. I u samoj Hrvatskoj nemaju slični događaji takav tretman. Prisjetimo se napada na zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, kojemu su na Vukomercu ogorčeni građani, automobil zasuli raznim predmetima među ostalim i bocama od kojih mu je jedna razbila vjetrobransko staklo, a i na istarskog župana Valtera Flegu kojeg su gađali kikirikijem i zalijevali pivom.
https://www.24sata.hr/news/najavili-prosvjed-zelimo-da-djeca-idu-u-skolu-bez-straha-590223
https://istarski.hr/node/51400-uljanikovci-vikali-lopovi-lopovi-i-zalili-zupana-pivom-video
Nije bilo masovne i žestoke osude sluganskih medija na slučaj Bandić i Flego! Nisu se javile razne parazitske udruge za ljudska i ina prava! Nije se oglasio premijer Plenković! Nije po hitnom postupku bilo postupanja Policije i kažnjavanja počinitelja, dok je Policija žurno u roku tri dana privela počinitelja "napada" na  Milorada Pupovca!
 
Ovi slučajevi su banalni u odnosu na puno ozbiljnije kršenja ustavom zagarantiranih prava hrvatskih građana, ali otvaraju mnoga pitanja;
• Zar nisu svi građani Republike Hrvatske jednaki pred Zakonom?
• Zar je pripadnik nacionalne manjina povlašten pred Zakonom, samo zato što je pripadnik manjine?
• Sva trojica su državni dužnosnici, zar se i državne dužnosnike različito tretira prema nacionalnoj pripadnosti?
• Zar je bitno jedino to što o glasu Milorada Pupovca ovisi opstanak na vlasti ove Vlade?
• Ako je tome tako, a je tko onda provodi Zakone u Republici Hrvatskoj, zar "neovisno" Pravosuđe?
 
Na ovim primjerima očitava sa totalno nefunkcioniranje pravne države i nepoštivanje Ustava RH o trodiobi vlasti na zakonodavnu (Sabor), izvršnu (Vlada) i sudbenu (Vrhovni i ostali sudovi)
Članak 117.
Sudbenu vlast obavljaju sudovi.
Sudbena vlast je samostalna i neovisna.
Sudovi sude na temelju Ustava i zakona.
Što će nam  Ustav RH, što će nam Zakonski akti donijeti na osnovu Ustava, kada o svemu odlučuje politička garnitura na vlasti?  Je li to neovisno Pravosuđe?
To znači da hrvatska država nije ni demokratska,  a ni pravno sigurna za svoje građane! Znači da vladajuća vrhuška vlada diktatorski nedemokratskim metodama, odvojivši se potpuno od svoje izborne baze koja joj je dala legitimnost da vlada u korist javnoga dobra. Tu legitimnost joj daju i zastupnici u Hrvatskom Saboru koji poslušno slijede tu Vladu, umjesto da se suprostave i rade u korist javnog dobra i onih  birača koji su im svojim glasovima omogućili da zasjednu u saborske klupe. Stoga jednaku krivicu za ovo nesnosno stanje u Hrvatskoj snose saborski zastupnici, jer Hrvatski sabor je predstavničko tijelo građana i nositelj zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj! Koga oni predstavljaju, za koga glasuju? Predstavljaju li svoje birače ili služe vladajućima samo kao njihov glasački stroj?
Opasna je takva politika, jer kad vlast  izgubi legitimitet, režim se urušava. U tom slučaju uvijek se nađe kritična masa građana koja je spremna i na krajnju požrtvovnost u borbi protiv nelegitimnog sustava vladanja, dakle onoga koje postupa protiv općeg dobra.
 
Što nam je činiti?
 
• Mijenjati izborni zakon za pravedniji izborni sustav, čime bi se osiguralo veće odlučivanje birača o njihovim saborskim zastupnicima, veće sudjelovanje birača u izborima, te smanjenje političke trgovine i korupcije.
• Sačuvati i čuvati dostojanstvo Domovinskog rata, kao temelja na kojem je stvorena samostalna Republika Hrvatska. Samim time čuvati dostojanstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, da se ne događa toliko suicida u njihovoj populaciji.
• Trajno čuvati dostojanstvo grada mučenika, grada istinskih heroja,grada Vukovara! Ukinuti aboliciju i procesuirati sve ratne zločince koji se slobodno šeću po gradu i smiju se u lice žrtvama koje su mučili i silovali. Suditi dr. Vojislavu Stanimiroviću, koji je poznat kao gradonačelnik okupiranog i razorenog Vukovara, kada je izjavio  kao liječnik da je pala vukovarska bolnica kao posljednji ustaški bastion,i kada je iz  potpuno razrušene bolnice planski odvedeno više od 200 ranjenika, bolesnika, a među njima i 18 djelatnika bolnice te pogubljeno na Ovčari.
• 21 641 osoba je abolirano u mirnoj reintegraciji Hrvatskog Podunavlja
http://www.glas-slavonije.hr/227842/1/Abolirana-21641-osoba-koja-je-pocinila-kazneno-djelo-uratu
• Dok nasuprot tomu trenutačno u hrvatskim zatvorima čami preko 300 hrvatskih branitelja, a hrvatski sudovi su ih dosada procesuirali preko 3000. Ne mogu a da ne spomenem progon Đure Brodarca, generala HV-a u pričuvi, saborskog zastupnika, župana i načelnika PU Sisačko-moslavačke, koji je bolestan uslijed lošeg tretmana umro u zatvoru u Osijeku.
• Zaštititi temeljna ljudska prava braniteljima koji su narušenog zdravlja za vrijeme boravka u zatvoru. Neljudski je primjer kada vlasti nisu dopustile Tomislavu Merčepu da ode na sahranu svoje majke, grozno neljudski, jer majka je samo jedna!
• Pripremiti i tražiti donošenje zakona o lustraciji, kojom će se obuhvatiti ne samo djelovanje iz prošlih ratova, već i pojedince i pojave iz naše suvremenosti. To je ne samo moralna, već i međunarodno pravna obveza koja proizlazi iz potpisivanja i ratificiranja Ugovora o pristupu Hrvatske u EU-u.
• Pripremiti i predložiti Vladi i Saboru zakon o zabrani i uklanjanju imena Josipa Broza Tita i drugih komunističkih zločinaca  sa ulica, trgova, obala i drugih javnih površina.
• Urediti Zakon o medijima i definirati stroga načela protiv govora mržnje u javnom medijskom prostoru, jer je to u interesu demokracije i zaštiti ljudskih prava  u cijelom društvu.
• Srediti i modernizirati institucije državne uprave. Depolitizirati sudstvo i osigurati njegovu potpunu neovisnost, točno kako stoji u Ustavu RH.
• U školstvu je potrebno da  djeca  uče povijest i o  Domovinskom ratu, da uče hrvatsku književnost i da ih se odgaja u hrvatskom duhu, da nauče tradicionalne hrvatske vrednote i moralne norme. Djeca moraju znati tko su , odakle su potekli i koje će vrijednosti kao pripadnik hrvatskog naroda  ponijeti u život. Treba ih odgajati da poštuju profesionalnu. radnu i poslovnu etiku kao moralni i radišni ljudi. Samo tako će pridonijeti izgradnji zdravog i poštenog društva i države u budućnosti.
 

Lili Benčik

Komentari   

0 #2 ganga 2018-10-13 10:54
Nema tu drugova,izašao je iz partije i "vratio" se čedama za koje bijaše vezan od djetinjstva,mož da nešto i zaboravljam,sad nadgleda crvenkapice bravareve,da kao inspektor "vukin" na vlasti!?
Citat
0 #1 Joko 2018-10-12 16:02
-Nemojmo se, drugovi, držati zakona k'o pijan plota!
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 990 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević