Get Adobe Flash player
Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Ne smetaju im hrvatske kune kad podržavaju Plenkovića i HDZ. Smeta im...

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Andrej oko sebe ima klimavce, puzavce, kameleone, beskralježnjake,...

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Sesardić: Josipović slijedi logiku onog ideološki korumpiranog suda...

Sprega lokalne i državne politike

Sprega lokalne i državne politike

Projekt Brijuni Rivijera Ivana Jakovčića povezuje lokalne i državne...

Desnica zastranila zbog egoizma

Desnica zastranila zbog egoizma

Ništa nisu naučili iz...

 • Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  četvrtak, 18. travnja 2019. 12:16
 • Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:51
 • Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:44
 • Sprega lokalne i državne politike

  Sprega lokalne i državne politike

  srijeda, 17. travnja 2019. 11:10
 • Desnica zastranila zbog egoizma

  Desnica zastranila zbog egoizma

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:39

Servilni europski poslušnik i okrutni domaći tiranin!

 
 
Ako usporedimo članak na internetskoj poveznici: https//www.tportal.hr/vijesti/clanak/prvi-doznajemo-ovo-je-imovinsko-stanje-andreja-plenkovica-20160905 iz rujna 2016. godine s ovim člankom, iz komparacije ta dva sadržaja moći ćemo činjenično vidjeti  kako Andrej Plenković Borg besramno iznosi neistine o svom imovinskom stanju te manipulira i obmanjuje javnost! No, što se drugo moglo i očekivati od tog udbo-kosovskog biološkog te kriptokomunističkog ideološkog, političkog i društvenog bastarda; zatočenika totalitarnog uma i sustava vrijednosti te praktičara „light“ totalitarnih metoda vladanja, manipuliranja, masovnopsiholoških obmana te monopola i zloupotrebe medija kao i vlastitog djeteta u promidžbene svrhe. „Princa“ patetike, kiča i vodviljske estetike; te neiskrenosti, prijetvornosti i licemjerja paranoidnog supkulturnog formata. Servilnog europskog poslušnika poltronskih dimenzija, te okrutnog, bezdušnog i bešćutnog domaćeg ucjenjivača, despota u svilenim rukavicama i tiranina; koji krije od javnosti činjenicu da je 17. srpnja 2016. godine na tzv. izborima za predsjednika HDZ-a jer to nisu mogli biti izbori kad nije imao protukandidata pa se nije imalo koga birati, od ukupno 208.277 članova HDZ-a dobio samo 97.823 glasa ili 47 posto odnosno manje od polovice, što znači da nema demokratskom političkom poretku primjeren izborni legitimitet jer ga politički ne podupire više od polovice članova HDZ-a!
http://ilpiccolo.gelocal.it/polopoly_fs/1.16548110.1520077929!/httpImage/image.JPG_gen/derivatives/detail_558/image.JPG
Koliko pak do grotesknih razmjera prjezire demokratska prava i slobode, građanske i patriotske obveze te hrvatsku državu i narod; vidi se i po tome da nije htio služiti niti civilni vojni rok i to u vremenu Domovinskog osloboditeljskog rata (!), iako je to mogao jer medicinska dijagnoza koju ima: Anaemia croatophobica chronica, nije zapreka za služenje civilnog vojnog roka!
 
KAKO JE ANDREJ PLENKOVIĆ MOGAO KUPITI DVOETAŽNI STAN U ZAGREBU?
 
U Imovinskoj kartici Andreja Plenkovića Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, nalaze se i sljedeći podatci:
„Vlasništvo stana površine 187,31 metara četvornih, vrijednosti 2.610.000,00 kuna, stečenog  do 10. studenog  2016. godine, tj. prije izbora za predsjednika Vlade u Republici Hrvatskoj i dobivanja statusa državnog dužnosnika.
 
Način stjecanja stana:
Kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada,
Prodajom imovine.
Kreditno opterećenje:
Nema duga za kredit.
Podatci o štednji:
Iznos 130.000,00 eura.
Način stjecanja:
Od primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada“.
 
Navedeni stan je dvoetažan, nalazi se u rezidencijalnoj četvrti grada Zagreba na Vrhovcu, u neposrednoj blizini poznatog restorana Tač. Andrej Plenković diplomirao je pravo 1993. godine, a zaposlio se u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Hrvatske 1994. godine. Učlanio se u HDZ 2011. godine u Temeljnom ogranku Jelenovac u Zagrebu, a navedeni stan kupljen je 2003. godine. Dakle, u oko devet (9) godina radnog staža Andrej Plenković je od primitaka ostvarenih od „nesamostalnog rada“ uštedio iznos od  oko 2.610.000,00 kuna koliko je približno na temelju procjene njegove vrijednosti iz Imovinske kartice taj stan vjerojatno plaćen odnosno kupljen, umanjen za iznos koji je dobiven „prodajom imovine“ kako je to navedeno u Imovinskoj kartici prema kojoj je i ta stavka bila uključena u kupnju stana.
 
No, Andrej Plenković je tijekom tog razdoblja od 1994. godine produženog do mjeseca studenog 2016., ili samo u razdoblju nakon kupnje navedenog stana 2003. pa do mjeseca studenog 2016., uštedio i još 13.000,00 eura koliko je navedeno da ima na štednji u Imovinskoj kartici u rubrici „Podatci o štednji“.
 
Veći dio radnog staža Andrej Plenković proveo je u diplomatskoj službi u inozemstvu gdje su plaće znatno veće nego u Hrvatskoj, no unatoč toj činjenici realno je pitanje je li doista u navedenom razdoblju od oko devet godina mogao uštedjeti novac u tolikom iznosu? Čak i da je racionalan i štedljiv kao što je to znameniti brački škrtac i SDP-ov cinik Arsen Bauk? Stoga na „tragu novca“ treba utvrditi, u kojoj je banci Andrej Plenković imao deponiran novac kojim je kupljen navedeni stan? Koliko je godina bio otvoren taj račun i kakva je bila dinamika primitaka te u kojim iznosima, i jesu li primitci bili doista samo od „nesamostalnog rada“ ili možda i iz drugih izvora? Koja i kakva je to bila „imovina“ i u kojem zemljišniku je bila evidentirana, prodajom koje je dobiven dio od ukupnog iznosa novca koji je bio potreban za kupnju navedenog stana? Kome i kada je prodana ta „imovina“, za koliki iznos novca, te u kojoj banci i na čiji račun je kupac uplatio novac?
 
U kojoj je banci štednja Andreja Plenkovića u iznosu od 130.000,00 eura, od koje godine je ta štednja, i je li ostvarena kako je to navedeno u Imovinskoj kartici samo od „primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada“, ili je možda bilo primitaka i iz drugih izvora? Uštedjeti toliki iznos novca koliko je približno plaćen navedeni stan umanjen za primitak ostvaren „prodajom imovine“ u oko devet godina radnog staža, i još k tome uštedjeti 130.000,00  eura za oko petnaestak godina radnog staža, doista je vrlo teško ostvarivo na etičan, moralan i društveno primjeren; te estetski, didaktički, objektnoidentifikacijski i kao obrazac ponašanja i djelovanja uzoran i prihvatljiv način!
 
U demokratskim, kulturnim, civiliziranim i humanim društvima i državama; javne osobe imaju određene i ustaljene etičke, moralne, estetske i društvene obveze prema javnosti, društvu i građanima. Pa ako Andrej Plenković imalo poštuje standarde demokracije, javnost i građane; morao bi na sva prethodno navedena pitanja i nepoznanice dati valjane, egzaktne, relevantne, pouzdane, provjerljive i vjerodostojne odgovore i u njima iste takve podatke! Logično i odgovorno, ista ta javnost i cijelo društvo očekuju da ti odgovori ne će biti na razini „vjerodostojnosti“ realizacije izbornog programa HDZ-a i obećanja koja je dao u izbornoj kampanji za saborske izbore 2016., ili na Badnjak 2016. kada je na hitno sazvanoj konferenciji za novinare koju je prenosio i HRT operetno-melodramatično te kičerski patetično do lažnih suza obznanio Urbi et Orbi plan Vlade RH o kupnji dionica INA-e od mađarskog MOL-a prodajom dionica HEP-a. Kao što je to proteklo vrijeme pokazalo i dokazalo, bilo je to na razini „vjerodostojnosti“ kao životnog i političkog kreda Andreja Plenkovića, zar ne!
 

Erih Lesjak

Komentari   

0 #1 Jura z bregov 2018-10-19 12:23
Jao, gospodine Lesjače, što to pobogu učiniste?! Pa vi javno uzeste na zub njegovu banskodvorsku ekscelenciju Andrjušu P., našega "aktualnog" vođu, učitelja i usrećitelja! Ovaj vaš napis nije ništa drugo doli nečeuven verbalni atentat na našeg Andrjušu. Vaš čin može se staviti u istu ravan s onim nezapamćenim krvoločnim atentatom limunovomn korom i ribljim ostatcima od prije dva tjedna na vječno ugroženog patnika Pupovac dr. Milojka. Zar niste svjesni toga da su Andrjuša P. i dr. Milojko stupovi sadašnje vladajuće kaolicije bez koje nama ni Hrvatskoj nema budućnosti. Svatko tko bilo čime dovodi u pitanju tu nepobitnu istinu zaslužuje da vječno gori u ognju paklenom. Amen.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na izborima za Europski parlament?

Srijeda, 24/04/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 729 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević