Get Adobe Flash player
Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

Erdoğan zaprijetio Europi vojskom migranata, Izetbegović ih prosljeđuje...

Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

Stjepan Lozo: »U NDH su Srbi provodili genocid nad...

Veliki političari nisu veliki za života

Veliki političari nisu veliki za života

Kissinger: Ali vjerujte, Vi ćete biti veliki čovjek...

Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

Mlada "lavica" sa selektivnim...

Svi krivi za loše, a

Svi krivi za loše, a "oni" zaslužni za dobro

Još ćemo svi biti krivi za nenormalnu PUKY-PLENKY...

 • Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

  Naoružani mobitelima i bankovnim karticama

  četvrtak, 17. listopada 2019. 14:24
 • Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

  Detuđmanizacija prešućivanjem rezolucije EP-a

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:25
 • Veliki političari nisu veliki za života

  Veliki političari nisu veliki za života

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:17
 • Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

  Sabina Glasovac – primitivna SDP-ovka

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:11
 • Svi krivi za loše, a

  Svi krivi za loše, a "oni" zaslužni za dobro

  srijeda, 16. listopada 2019. 11:02

Istarski Hrvati napisali su proglas o pripojenju Istre matici zemlji Hrvatskoj 13. rujna 1943. godine!

 
 
IDS u potpunosti negira hrvatski identitet Istre, sve hrvatsko automatski je ustaško, negiraju se zločini komunista, a osobito zločini prema Hrvatima, pa se zbog toga napada i Katolička Crkva! Ništa bitno nije se promijenilo u svih ovih 28 godina, Izjavom o desnici Boris Miletić to razotkriva. Doslovno je opsjednut ustašama, jer svaki desno orijentirani Hrvat je i ustaša? Po tome se sasvim jasno vidi yugokomunistčko naslijeđe koje je utkano u IDS-ovu svakodnevnu politiku.
https://despot-infinitus.com/wp-content/uploads/2018/12/nneuspjeh-ids-a.png
IDS-ova antihrvatska i anticrkvena politika očitovala se neprestano kroz niz godina od osamostaljenja Republike Hrvatske. Nabrojati ću nekoliko primjera da oslikam situaciju i stanje u Istri:
• Početkom agresije JNA i srpskih dobrovoljaca na Hrvatsku, IDS je govorio da se to Istru ne tiče ,jer da to nije njihov rat. Nije se dopuštalo dragovoljcima da preko Ureda za obranu idu na ratišta, niti su primali prijave ,dok se nisu sami organizirali
• IDS-ovi čelnici nisu htjeli primati u Istru izbjeglice i prognanike sve dok dr. Tuđman nije “oprao” Ivana Jakovčića.
• Ivan Jakovčić se tada opravdavao da će izbjeglice i prognanici promijeniti nacionalnu strukturu stanovništva u Istri.
• Rovinjske deklaracije i Statut Istarske županije 1994.godine iz kojega je Ustavni sud RH izbacio 18 članaka koji su bili protivni Ustavu RH
• Projekt Zemlja Istra iz 1988.godine, koji predstavlja Istru kao federalnu jedinicu u RH sa svojom vojskom i  samoupravom.
• IDS godinama provodi dekroatizaciju ili rashrvaćenje domicilnog stanovništva Istre, istarskih Hrvata,stvarajući tako neku novu nepostojeću naciju Istrijane. Tako su predstavnici IDS-ove mladeži pri popisu stanovništva 2011. agitirali da se istarski Hrvati ne izjasne kao Hrvati,nego kao Istrijani, jer bi time dokazivali da u Istri ne žive Hrvati i tražili odcjepljenje od Republike Hrvatske. Međutim pri tom popisu Hrvatima se izjasnilo 68,33 % stanovnika Istre, a Istrijanima svega 12 % stanovnika Istre. Danas je taj postotak sigurno veći ,s obzirom na neprestano huškanje medija u Istri koji su pod nadzorom IDS-a. Sam Boris Miletić je na svom profilu objavio fotografiju Putovnice Republike Istre https://cro-portal.com/politika/mileticeva-istarska-putovnica-gruba-je-politicka-provokacija-a-ne-poruka-tolerancije
• IDS neprestano stvara netrpeljivost, pa čak i mržnju prema Katoličkoj Crkvi i svećenstvu u Istri. Nastavlja dosljedno politiku KPJ, po tom pitanju. Naročito je ta averzija prema Crkvi došla do izražaja kada je Vlada 2017. godine  poklonila Porečko-puljskoj biskupiji Vilu Idolu u Puli ,a tom prigodom Premijer Plenković izjavio da je Katolička Crkva sačuvala hrvatski identitet Istre,na što se Boris Miletić žestoko obrušio na premijera Plenkovića
https://www.glasistre.hr/528ebfb9-c81b-429d-8320-02303bac2aa0, kada je izjavio: „Ovim putem želim reagirati u ime IDS-a na potpuno neprimjerenu izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, koji je na današnjoj sjednici Vlade poručio da će darovanje pulske Ville Idole Crkvi pridonijeti jačanju hrvatskog identiteta Istre.” Suzdržite se od retorike nacionalizma i isključivosti. Što znači da čim se spomene hrvatski identitet i Crkva za Borisa Miletića, predsjednika IDS-a to je nacionalizam i isključivost, terminologija iz bivšeg sustava, bivše propale države. A čudno je baš to što je Boris Miletić bio premlad (rođen 1975. godine) da bi zapamtio takvu terminologiju! Ali ne bi bilo zlo da je on usamljen, zlo je u tome što je svojim retorikom privukao izvjestan broj istomišljenika, pa sada ako se u Istri izjasniš kao Hrvat odmah si etiketiran kao nacionalist i ustaša, a još ako se izjasniš kao vjernik onda si klerofašist. Sama riječ klerofašizam, klerofašist je nepostojeći pojam, koji je izmišljen u komunističkoj kuhinji, a ustvari ništa ne znači. Jer po kršćanskom nauku, kršćani ne mrze, već ljube bližnjega svoga, dok fašisti mrze svoje neprijatelje toliko da ne prezaju ni od fizičke eliminacije,tako da je taj pojam besmislica!
 
Kulminacija i razotkrivanje prema cijeloj hrvatskoj i svjetskoj  javnosti dogodilo se 25. rujna 2017 godine, kada je na svečanoj sjednici Istarske županije u Pazinu govor Predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović popraćen zviždanjem nazočnih. To je bila svečana sjednica i organizator uvijek dobro pazi na listu uzvanika. Nitko se bez dozvole organizatora nije mogao provući u dvoranu, stoga je posve točno da su u organizaciji IDS-a dovedeni ljudi autobusima koji će zviždati. Po svjedočenju sudionika svečane sjednice ti su zviždači bili koordinirani naputcima preko mobitela kada će zviždati, a kada treba pljeskati. No taj scenarij nije odjeknuo u javnosti kako su IDS-ovci očekivali, pa su se kao nemušto ispričali. Međutim što je to zviždanje pokazalo? Pokazalo je da su sve IDS-ove parole o demokraciji, suživotu, toleranciji i multikulturanosti samo puste priče. IDS-ova politika je politika jednoumlja, ksenofobije i netolerancije i ne suživota! Uperena protiv Hrvata i Katoličke Crkve!
 
IDS-ovcima ne smeta da se Dani srpske kulture odvijaju po deset dana i da se po trgovima istarskih gradova igra užičko kolo usred turističke sezone, pa umjesto hrvatske kulturne baštine, IDS predstavlja turistima srpsku kulturnu baštinu? To je njima normalno u Republici Hrvatskoj.
 
'Pula, ali i cijela Istra mogu biti primjer tolerancije i multietničnosti u svakodnevnom životu. To je naše bogatstvo, a na nama je da i dalje gradimo mostove prijateljstva i svim pripadnicima nacionalnih manjina omogućimo poštivanje ljudskih prava i vrijednosti koje baštini i suvremena Europa', kazao je Miletić, kada je primio Svetosavsku povelju uz zahvalu za dugogodišnju potporu i podršku u radu za doprinos očuvanju i promociji kulturnog i nacionalnog identiteta u Istri i za zaštitu prava pripadnika srpske nacionalne  manjine.
 
RIGIDNA POLITIKA IDS-ova PREDSJEDNIKA BORISA MILETIĆA PREMA HRVATIMA
 
Na jednom primjeru se zorno vidi odnos Borisa Miletića prema Hrvatima, neistomišljenicima: Oporbeni zarez Hrvatski radio - na HRT 4 6. ožujka 2017. godine.
Gost emisije Predsjednik IDS-a Boris Miletić!
O sadašnjoj političkoj situaciji u Hrvatskoj!
Kaže drug Miletić da se u Hrvatskoj događa desničarsko divljanje i da bi policija takve skupove trebala zabraniti! On bi sve desničare odmah zabranio, jer mu se gade! Gadi mu se i pozdrav Za dom spremni, toliko da ga nije htio niti izreći! Zamislite koliko rigidne netrpeljivosti i mržnje izvire iz tih riječi! A na pitanje o komunističkim zločinima rekao je da su bili sporadični i pojedinačni! A Tito nije zločinac i u Istri će i dalje njegovo ime nositi ulice i trgovi!

Očito drug Miletić ne priznaje postojanje Hude i inih jama. Po njemu su ti zločini bili - pojedinačni i sporadični? Zamislite pojedinačni i sporadični sa stotinama tisuća pobijenih i zazidanih višestrukim zidovima i nivoima u jamama!? Kako neljudski i bezosjećajno prema  tisućama pobijenih ljudi! Iz njegovih riječi vidljivo je da drug Miletić
-prvo ne zna što je demokracija!
-drugo u tom svom nepoznavanju osnova demokracije uveo bi verbalni delikt i policijsku državu!
 
Višestranačje i demokracija podrazumijevaju da svatko ima pravo iskazivati i prakticirati svoj politički svjetonazor, udruživati se i na izborima se dokazivati.U demokratskim društvima postoje i lijevi i desni i centar i zeleni, što i jest značajka višestranačja i pluralizma. Boris Miletić smatra da samo oni koji misle kao on imaju pravo na političko djelovanje, a sve druge stranke suprotne njegovom svjetonazoru treba zabraniti i policijski goniti. Je li to demokracija ili što je to totalitarizam? A gdje su tu ljudska prava? Zar manjinska i ljudska prava samo odabranima i njemu i IDS-u podobnima?

Eto to je njegovo i IDS-ovo poimanje pluralizma i demokracije. I u tom i takvom poimanju demokracije Boris Miletić ne može zadržati  jedan pristojan i kulturan nivo komunikacije, već mu je kroz riječi “gade mi se” prokuljala sva mržnja i netrpeljivost koju nosi u sebi, prema političkim neistomišljenicima! Nakon svega navedenog nije uopće čudno ni iznenađujuće što je upravo Boris Miletić dao prijedlog Zakona o kažnjavanju zatvorom za verbalni delikt! https://direktno.hr/domovina/zbog-zds-zatvorg-ids-saborsku-proceduru-uputio-prijedlog-zakona-o-kriminalizaciji-nacistickih-fasist-99619/ Ali iznenađuje benevolentnost prema zločinima komunizma, koji su počinjeni pod parolom “Smrt fašizmu, sloboda narodu!” i crvenom zvijezdom u Drugome svjetskom ratu i u Domovinskom ratu. Napričao je doista nebuloze! Citiram:
http://kamenjar.com/kako-su-se-boris-miletic-povijest-kao-znanost-posvadali/: „Držim da to jako šteti Hrvatskoj i vrijeđa naše građane, posebice nas u Istri jer sjetimo se što je činio ustaški pokret – odrekao se dijelova Hrvatske – Dalmacije, sjetimo se da su upravo antifašisti donijeli povijesne odluke o pripojenju Istre matici Hrvatskoj. Stoga ne znam tko danas u Hrvatskoj može biti protiv antifašizma s jedne strane, a s druge relativizirati taj pozdrav kad svi skupa znamo što on znači. Premještaj ploče je po meni još gori potez. To je jednostavno trebalo maknuti i jasno definirati da to nije dozvoljeno. Stoga će IDS upravo u proceduru uputiti takav zakon koji će jednom zauvijek definirati koje stvari u ovoj zemlji ne možemo tolerirati. Ne da ćemo ih zabraniti – nego one koji se s time pokušavaju igrati – njih naprosto treba kazniti. Upravo s početkom rada Sabora. Mi smo pripremili zakonsko rješenje s obrazloženjem, idemo s time u proceduru i vrlo jasno ćemo definirati koje znakovlje nije prihvatljivo. Posebno ovaj sporni poklič “Za dom spremni!”.
 
A o simbolima komunizma kaže: „Jedno je znakovlje koje se odnosi na razdoblje komunizma, a drugo je razdoblje antifašizma i narodnooslobodilačke borbe. Dakle, ta zvijezda petokraka je oslobodila naše gradove, oslobodila našu Istru i pripojila je matici domovini. Ne znam kako netko može biti protiv toga. Znate da imamo brojne trgove i ulice s tim nazivljem, i škole i mi se na to ponosimo. Petokraka je bila na čelima partizana koji su našu Istru oslobodili“. „Za mene je antifašizam donio pozitivne stvari, prihvaćen je u Europi, a komunizam, sami ste spomenuli Goli otok, to je nešto što treba osuditi, to nije prihvatljivo.” “Titov park ostaje. To je omiljeno okupljalište mladih, drago mi je da smo istaknuli istaknute istarske antifašiste na jednom mjestu i da se time ponosimo.”
 
Dakle, Boris Miletić ne zna povijesne činjenice da je Istra pripala Italiji Rapallskim ugovorom od 12. studenog 1920. godine, koji je potpisan između Kraljevine SHS i Kraljevine Italije. Rapallski ugovor bio je ustvari nagrada Italiji što je pristupila (prešla) u Prvome svjetskom ratu na stranu sila Antante, a protiv Austro-ugarske monarhije po Londonskom dogovoru iz 1915. godine. Rapallski ugovor potvrđen je Rimskim ugovorom od 27. siječnja 1924. godine, kojim je ujedno riješeno i pitanje Rijeke. Taj ugovor također je potpisan od strane Kraljevine SHS i Vlade Kraljevine Italije s Benitom Mussolinijem na čelu. Po kapitulaciji Italije  8. rujna 1943. godine Ante Pavelić je odmah, već sljedeći dan, stavio izvan snage Rimski ugovor, a istarski rodoljubi napisali proglas o pripojenju Istre matici zemlji Hrvatskoj 13. rujna 1943. godine! Da bi ti istinski istarski rodoljubi bili stavljeni pod kontrolu KPJ i proglas je antidatiran, pa se kao Dan Istarske Županije slavi 25. rujna! Posljedica ovakvog IDS-ovog radikalizma prema Hrvatima su: narušeni međunacionalni odnosi, favoriziranje manjina (Talijana i Srba) na štetu Hrvata, negiranje samih simbola RH, kao što je zastava RH, koju izbjegavaju istaknuti, već umjesto nje stavljaju zastavu Istarske županije, negiranje hrvatske komponente u istarskoj himni Krasna zemljo, do prijetećeg govora mržnje na društvenim mrežama.
 

Lili Benčik

Komentari   

+2 #1 Jura z bregov 2019-06-14 11:56
Kaj god! Zar Miletić Boki da mrzi Hrvatsku i Hrvate?! Pa on je moderan, progresivan, liberalan, tolerantan, empatičan, inkluzin i "antifašističan " europejac koji uopće ne tvrdi da je ugrožen, a i sin je tate "oficira JNA", dakle pojedinac na mjestu kakva čovjek samo može poželjeti. Tko je ikada čuo Bokija da na sva usta kuka o ugroženosti kao onaj već poslovični sunarodnjak mu Pupovac dr. Milojko?! Za razliku od podmuklog dr. Milojka, Boki je umniljato čeljade zaljubljeno i briškulu i trešetu koje ni mrava ne bi zgazilo. Briga njega za Hrvatsku i Hrvate dok je "ustaških" kuna koliko voliš. Zar to nije pošteno od njega?
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Podržavate li štrajk u školama?

Nedjelja, 20/10/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1359 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević