Get Adobe Flash player
Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

Siguran sam da nije ni retka napisao o pobijenoj osječkoj djeci od strane...

Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

U Istri i ostatku Hrvatske vladajući i dalje brane jugokomunističke...

Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

KPJ je bila islamska država u Hrvatskoj     Možda...

Mamac za naivne i neobaviještene

Mamac za naivne i neobaviještene

Kako čovjek bez karaktera može biti "Predsjednik s...

HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

Zastupnike bi trebalo zatvoriti u sabornicu i da 24 sata gledaju film...

 • Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

  Njiževnik Kantiša iz kanalizacije

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 15:49
 • Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

  Boris Miletić protiv Rezolucije EP-a

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:38
 • Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

  Kod NK Rijeke spore se hrvatski i jugo-srpski tabor

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:30
 • Mamac za naivne i neobaviještene

  Mamac za naivne i neobaviještene

  srijeda, 06. studenoga 2019. 08:14
 • HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

  HRT i HAVC zataškavaju srbijanske logore

  četvrtak, 07. studenoga 2019. 10:27

Samo mora ukinuti mirovine srpskim agresorima koji žive u Srbiji

 
 
Može li Hrvatska postati druga Švicarska, odnosno, može li prosječna plaća u Hrvatskoj biti veća od 7000 kuna, kako obećava predsjednica KGK, ako ona bude ponovo izabrana za predsjednicu Hrvatske? Pa može i ne može. S jedne strane je to sasvim realno i moguće. S druge strane je to nemoguće zbog „spleta okolnosti“ koje to ne dozvoljavaju. Toga smo svi svjesni.
https://t4.ftcdn.net/jpg/00/80/02/11/240_F_80021173_mKnm3rcr1HA73oEyf7A3ZNeuz3TLHHPt.jpg
Od nepismenog umirovljenika do akademika. I svi znamo kako do toga doći. Ali to nitko ne će. Svatko želi biti sudionik „spleta okolnosti“ koje ne dozvoljavaju viši standard i uređenu državu. Ne računajući Katoličku crkvu u Hrvatskoj.
 
Pusićka, Taritaš i Milanović kao Planinc i Dubajić na Bleiburgu
 
Nasuprot obećanjima KGK, imamo „civilizacijski blok“ Zorana Milanovića. Kao nastavak srpske agresije na Hrvate. Još i gore. Kad slušam (gledam)… Vesnu Pusić, Anku Mrak-Taritaš i Zorana Milanovića, kao da gledam Milku Planinc i Simu Dubajića na Bleiburgu. Ili Veselina Šljivančanina na Ovčari. Ili nekog Engleza na Tasmaniji prije 300 godina. U toj produženoj agresiji na Hrvate, slušam svega i svačega. Najviše u TV kontakt emisiji STAV koju vode Trpimir Vicković i Dalibor Bosančić. U TV kontakt emisiji u kojoj, navodno, svaki gledatelj ima pravo reći što on (ona) misli o politici u Hrvatskoj. Ali je tu zabranjen „govor mržnje“ i „brojenje krvnih zrnaca“. Pa voditelj odmah prekine govor gledatelja. Iako je i ta emisija pod cenzurom, ipak možemo čuti Božu i Božidara iz Zagreba, Marija iz Rijeke i jednu gospođu iz Zadra kao glas naroda.
 
Nasuprot njima, imamo bezumlje i teror Milanovićevih navijača. Koji kažu da Zoran Milanović ima karakter, i da je on pravi političar. Valjda, političar po profesiji. Tako oni igraju otvorenih karata. Oni priznaju da je Zoran Milanović čovjek UDBA-e, TITA i Partije. Koji, kažu, ima karakter. Pa  i Čaruga je imao karakter. I Vlado Janić-Capo iz Brezovačke šume. Tako je to u „Proizvodnji pristanka“. U „Proizvodnji pristanka“ moraš prihvatiti i novog Čarugu ili novog Capu za svog predsjednika. U toj „Proizvodnji pristanka“ mlate praznu slamu. Svi obećavaju obračun sa korupcijom, demografski oporavak Hrvatske, veće mirovine i zaustavljanje iseljavanja mladih iz Hrvatske. Ali nitko ne spominje uzrok toga. Iako svi znamo što je uzrok korupcije i iseljavanja mladih iz Hrvatske, nitko od predsjedničkih kandidata nije konkretan. Nitko od njih u svojoj predsjedničkoj kampanji ne spominje lustraciju, arhive i Jasenovac. Nitko od njih ne spominje ono, o čemu Božo iz TV kontakt emisije STAV stalno govori - ratna odšteta od Srbije i hrvatske mirovine vojnicima „Krajine“ u Srbiji. I tu imamo onu „pa može i ne može“ glede usporedbe sa Švicarskom.
 
Zar ne bi prosječna plaća u Hrvatskoj mogla biti veća od 7000 kuna da je zaustaviti isplatu mirovina iz hrvatskog proračuna vojnicima „Krajine“ u Srbiji, i da je zaustaviti odljev novca iz Hrvatske na „Djevičanske Otoke“? Na jednom portalu čitam listu Hrvata (njih oko 250) koji imaju tajne račune veće od milijun eura na „Djevičanskim Otocima“. Na toj listi ima i onih koji se sada kandidiraju za predsjednika Hrvatske. Hoće li taj, ako bude predsjednik Hrvatske spriječiti da novac koji u Hrvatsku šalje Hrvat izvan Hrvatske završi na tajnom računu u Panami i vojniku „Krajine“ u Srbiji? Jasno da ne će. To sigurno ne će nitko od predsjedničkih kandidata koje se gura naprijed. Jer je u pitanju „Proizvodnja pristanka“. To bi mogao, samo netko tko nije nikad na televiziji (malom ekranu), a on je tu prisutan. Kao Antun Babić.
 
Čini mi se i da se je Antun Babić kandidirao za predsjednika Hrvatske, ali je on eliminiran. Njega nema na listi svih kandidata za predsjednika Hrvatske. Dakle, naši pravi kandidati su oni koji se ne vide ine čuju na Prisavlju… Antun Babić, Igor Vukić, Karolina Vidović Krišto, Božo i Božidar iz TV emisije STAV i Ivan Penava. A za lustraciju u Hrvatskoj, dosta bi bila revizija pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića i Dinka Šakića. To bi morao tražiti hrvatski Generalski zbor. Kao i Proljećari Čičak i Budiša.
 
Nadalje, iako je pravosudni proces proti Praljka i ostalih na međunarodnom sudu ICTY u Den Haagu završen, iako je prošla i žalba na prvostupanjsku presudu, Hrvatska još može tražiti reviziju tog procesa. Jer se ta presuda i danas koristi protiv Hrvata u BiH i protiv Hrvatske. Kažu: Na međunarodnom sudu je dokazano postojanje UZP-a (Udruženi Zločinački Pothvat). Pa bi Hrvatska, u slučaju da bude izabran ozbiljan i odgovoran čovjek za predsjednika Hrvatske morala izvršiti internu reviziju tog procesa. Hrvatska bi morala dovesti na sud nekog hrvatskog državljanina koji tvrdi da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH. Pa neka on (ona) to na sudu dokaže. Jer vojna agresija jedne države na drugu nije bacanje uroka, nego nešto egzaktno. U pravosudnoj proceduri, u kojoj se polazi od nultog (početnog) stanja navodne agresije. U kojem je bijeg pilota Hrvata Rudolfa Perišina iz JNA važan (ključan) moment navodne agresije ili UZP-a. A taj nam slučaj (moment) govori da nulto (početno ) stanje treba pravno tretirati kao intervenciju SSSR-a na Mađarsku 1956. i na Čehoslovačku 1968. Gdje Rusi koriste, i čehoslovačke tenkove na Mađare, i obratno. Dok Srbi 1991. koriste hrvatske tenkove (MIG-ove) za genocid nad Hrvatima. Zato hrvatski pilot sa svojim MIG-om bježi iz JNA, u Austriju. On bježi iz Slovenije. Što znači da za njega, kao pilota JNA tada nisu postojale nikakve granice na prostoru bivše države. Pa smo imali rušenje hrvatskog sela Ravno u BiH, kojega je srušila JNA u prolazu za Konavle. Kao i izlazak golorukih Hrvata na Kupresu, pred tenkove JNA kada je Alija Izetbegović rekao „To nije naš rat“. Znamo da bi on (ona) u svoju obranu koristio datum međunarodnog priznanja Hrvatske i BiH. Ali je JNA bila srpska voska od 1945. do 1995. A i Alija je rekao ono „To nije naš rat“ prije međunarodnog priznanja BiH.
I na kraju, hoće li Miroslav Škoro ako bude predsjednik Hrvatske sazvati Vijeće za nacionalnu sigurnost zbog udruge Naš Hajduk. Jer ta udruga nije ni Hajdukova, ni splitska ni hrvatska.
 

Jure Vukić, Tribanj

Komentari   

+2 #1 Pavel 2019-10-11 10:18
Ma nemojte pisat gluposti. Zbog ovakvih tekstova, Hrvatsku bije loš glas. Mirovina se ne može nitkom ukinut, bio kriv ili ne. Za krivnju postoje sudovi. Ako mi Šime iz Zadra duguje 10000 eura, a ja ne mogu da od njega naplatim, po ovom tekstu treba da uzmem od netkog iz Zagreba(naprimj er) na koga prvo naletim. Ako vam je netko naneo nepravdu a nije vam dostupan, ne možete se osvetit netkom tko je ceo život bio pošten i nitkome nije naneo nikada zlo. Ako se ne bojite ljudi, bojte se boga. Pred bozijim sucima ne postoje narodi i nacije, svatko odgovara za svoja djela ili nedela. Nema opravdanja ako vam je zlikovac nanjeo zlo, a vi se osvetili nevinom i poštenom čovjeku, jer niste mogli zlikovcu. Zemaljski zivot je prolazan, a nebjeski vječan, zato svatko treba da vodi računa kako živi i što radi.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Zašto A. Plenković i dalje brani nepostojeći "dan antifašističke borbe" 22. lipnja?

Četvrtak, 14/11/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1083 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević