Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

Plenković je pokušao promijeniti narod i HDZ i zato gubi izbore

 
 
Predizborna kampanja na ovim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske 2019.-2020. bila je izuzetno medijski popraćena, puna podmetanja, niskih udaraca, obmana i manipulacija! Ogolila je hrvatsko društvo kao nijedna do sada. Izbilo je na površinu koliko smo netolerantno i necivilizirano društvo po pitanju ljudskih prava i sloboda. Mentalitet jednoumlja još je duboko ukorijenjen u svim dijelovima društva. Uzrečica „Ako ne misliš kao ja, onda si mi neprijatelj“ je pravilo u kojem nema odstupanja. Ma kakva Ustavom i Deklaracijama UN-a i EU-a zagarantirana ljudska prava, ne, nije nedopušteno! Moraš misliti kao ja, a ako ne misliš, onda si mi neprijatelj, idiot, debil, a najčešće izdajica! Izdajica, koga i čega?
Voltaierova uzrečica „Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš“ ne dolazi u obzir. Jer svi trebamo isto misliti, svi glasati za istu stranku i za istog čovjeka, da bi bili prijatelji i da bi mogli uopće komunicirati. Sve to začinjeno argumentima o domoljublju, pravdi i pravednosti, jer ako ne misliš tako i uzimaš si slobodu mišljenja i slobodu izbora, onda si obilježen kao izrod, neprijatelj i izdajnik.
https://www.novosti.rs/upload/thumbs/thumbs/images/2019//02/09n/00kolinda_620x0_620x0.jpg
Ustavom Republika Hrvatska definirana je kao:
Članak 1.
„Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana.
Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem“. Da bi se mogla formirati vlast, moraju se osnovati stranke i raspisati izbori na kojima će svi punoljetni građani (sa navršenih 18 godina) moći svojim glasom odlučivati kakvu i koju vlast ili osobu žele da ih zastupa. To su osnovne postavke izbora vlasti u demokratskom svijetu. Slobodan izbor stranke ili osobe u Hrvatskoj je samo na papiru, ne dolazi u obzir, jednoumlje caruje! Ali to nije demokracija i nije sloboda koja nam je definirana Ustavom RH, to je relikt iz jugokomunističke totalitarne bivše države, koji još nije prevladan u mnogim hrvatskim glavama. Očito je dug proces učenja demokratskog, pluralističkog i tolerantnog načina razmišljanja.
 
Izbori su završili. Zoran Milanović izabran je za predsjednika RH većinom glasova. Prema podacima Državnog izbornog povjerenstva izlaznost u 1. krugu iznosila je 51,20 posto, a izlaznost u 2. krugu iznosi 55,00 posto. Postavlja se pitanje nezainteresiranosti birača da izađu na izbore. U 1. krugu nije izašlo 1.815.280 birača ili 48,80 posto, dok u 2. krugu 1.680.267 ili 45 posto nije izašlo na glasanje.
Pretpostavka je da su razočarani političkim elitama i ne vjeruju da svojim izlaskom na izbore mogu nešto promijeniti.
Broj važećih listića u 1. krugu       2.053.292
Broj važećih listića u 2. krugu       1.903.861
Razlika više glasalo u 2. krugu        149.431
Nevažeći listići u 2. krugu               89.415
Nevažeći listići u 1. krugu              - 22.218
Razlika nevažećih u 2. krugu           67.197
Zoran Milanović dobio je u 1. krugu 562.783 glasova, što je kapital za 2. krug. U 2. krugu potencijalni glasovi ljevice koji sigurno ne bi išli KGK uz pretpostavku da svi izađu na glasanje izgledali bi ovako;
Mislav Kolakušić                                 111.916
Dario Jurićan                                       87.883
Dalija Orešković                                   55.163
Ivan Pernar                                         44.057
Katarina Peović                                    21.387
Dejan Kovač                                       18.107
Ukupno glasovi koji neće ići KGK          338.513
Pribrojimo Milanoviću                          562.783
Ukupno gasova za Milanovića              901.296
To je potencijalni kapital glasova sa kojim Zoran Milanović ulazi u 2. krug, ako svi ponovno izađu na glasanje.
KGK donosi iz 1. kruga                       507.628
Potencijalni glasovi su samo glasači Miroslava Škore iz 1. kruga                                                         465.704
Kada bi svi Škorini glasači dali glas KGK
Imala bi ukupno                                 973.332
Što je opet nedovoljno , jer je
Zoran Milanović dobio ukupno           1.034.389
Nedostaje po projekciji                         61.057
Ova analiza ukazuje na to da glasovi Miroslava Škore nisu presudni za gubitak izbora. I da su svi glasači Miroslava Škore dali svoj glas KGK nedovoljno je za pobjedu.
Zoran Milanović pobijedio je sa         1.034.389
KGK dobila je                                    929.488
Stvarna razlika veća je od projekcije    104.901
Što znači da su novi glasači u 2. krugu bili glasači Zorana Milanovića, pa tako KGK ni sa svim glasovima Miroslava Škore, nije imala dovoljno za pobjedu!
 
Ova egzaktna analiza na osnovu rezultata 100 % obrađenih biračkih mjesta u 1. i 2. izbornom krugu dokazuje da KGK ne bi pobijedila ni sa svim glasovima Miroslava Škore. Također pokazuje da poništeni glasački listići nisu utjecali na izborni rezultat, jer ni sa njima nije bilo dovoljno za pobjedu. Zoran Milanović pobijedio je sa 104.910 glasova više od Kolinde Grabar-Kitarović. Očito je da aktualna Predsjednica nije ispunila očekivanja svih svojih birača i da je zbog toga nisu podržali za drugi mandat. Rezultati po pojedinim glasačkim mjestima indikativni su zbog čega su glasači napustili KGK, a time i HDZ koji je podupro njenu kandidaturu. Nezadovoljstvo državnom politikom vodstva stranke odrazilo se na rezultate izbora, nepotvrđivanjem 2. mandata Kolindi Grabar-Kitarović!
Na pr. veoma je znakovito malo mjesto Sv. Petar u Šumi, jedina općina gdje je HDZ na vlasti u Istri, pobijedio je Zoran Milanović i to sa 61,43 posto glasova. Na ovim izborima ljevica se pripremila i uspjela, Zoran Milanović novi je predsjednik Republike Hrvatske.
Naravno da je taj rezultat oduševio SDP-ovce, a šokirao HDZ-ovce, čiji je predsjednik Andrej Plenković, odmah u prvom obraćanju javnosti, svu krivicu prebacio na Miroslava Škoru! Prema kasnijim medijskim napisima po raznim portalima opetovano se optužuje Miroslav Škoro za gubitak izbora i namjerno manipulira s javnošću!
Medijski portali i društvene mreže prepuni su optužujućih, manipulativnih napisa i analiza izbornih rezultata prema podacima raznih agencija i anketara.
 
Zašto je Kolinda Grabar-Kitarović izgubila izbore?
 
Kolinda Grabar-Kitarović počela je svoj mandat uz narod i za narod. Željela se zbližiti sa narodom, vidjeti kako živi, pa je često izmještala ured po županijama. Sve je išlo lakše dok je neovisno radila. Međutim promjena na njoj uočila se kada je odlučila staviti se pod patronat Andreja Plenkovića. Tada jer je izgubila svoje JA. Postala je ovisna o Andreju Plenkoviću i njegovoj ideji kakva bi ona Predsjednica trebala biti. Plenković to u javnosti ne priznaje, ali ako sam sebe propituje, mora priznati da je on osobno imao veliki doprinos njezinom padu. S predizbornom kampanjom pokazalo se da zapravo HDZ i KGK ne znaju kako se pozicionirati, koje poruke plasirati. Kolinda Grabar-Kitarović platila je cijenu gubitka izbora politikom koju je HDZ vodio u posljednjem razdoblju. I nije samo politika HDZ-a bila presudna, već joj je njezin izborni stožer više odmogao, nego pomogao! Sjetimo se prekida sučeljavanja na RTL-u, na zahtjev njezina tima i niza pogrješnih poteza u samoj kampanji.
 
"Ne vidim odgovornost u nikome osim nas i naše kandidatkinje, ni u glasačima Miroslava Škore, ni u njemu, molim da mi se ne imputira da sam to rekao", rekao je novinarima Ivan Anušić, voditelj predsjedničke kampanje Grabar-Kitarović. Također, ne smatra niti da su na rezultate utjecali nevažeći listići kojih je, kaže, uvijek između tri i 3,5 posto, a sada i do 5,5 posto.
 
Doprinos Andreja Plenkovića gubitku izbora KGK
 
Dolaskom na čelo HDZ-a Andrej Plenković počeo je mijenjati stranku, a time je htio mijenjati i narod, ne shvaćajući da se identitet naroda ne može mijenjati. Stranku je pozicionirao neprirodno njezinom statusu, koji je imala u hrvatskom narodu. „Ja ću tisuću posto ustrajati na tome da je HDZ stranka desnog centra“, izjavio je Plenković. Demokršćansku, konzervativnu i nacionalnu stranku koja je imala presudnu ulogu u stvaranju hrvatske države i to je s obzirom na njezin značaj, potpuno u suprotnosti od glasačkog tijela, od kojeg ovisi njena pozicija na vlasti u Hrvatskoj. Donošenjem Zakona koji nisu u skladu sa svjetonazorom i identitetom hrvatskih birača, poništivši referendumsku inicijativu za promjenu izbornog zakona, koaliranjem s HNS-om, Miloradom Pupovcem i Furijom Radinom izgubio je potporu birača. Na valu tog nezadovoljstva pojavio se kandidat popularan pjevači poduzetnik dr. sc. Miroslav Škoro, koji je u samo šest mjeseci bez stranačke infrastrukture, samo radom volontera, privukao ¼ biračkog tijela u Hrvatskoj. Upravo to je šokiralo umišljenog Plenkovića, ali ga nije potaklo da preispita sebe i svoju promašenu politiku, nego svu krivicu prebacuje na birače, koji su “pomogli Milanoviću da bude prvi u prvom krugu”. Ne, nisu, samo je Plenković kriv za to, jer nije slijedio svoju glasačku bazu, nego je svojom politikom radio upravo suprotno od očekivanja birača koji su mu dali mandat da vodi Vladu RH.
 
Pri samoj najavi kandidature Miroslava Škore počele su salve objeda na njega osobno i na njegove simpatizere od strane HDZ-a! Na društvenim mrežama, sluganska su pera po portalima i privatnim profilima agresivno, svađalački i primitivno vrijeđajući napadali na profesionalnom i osobnom nivou svaki spomen Škorina imena. Ta prljava i neprimjerena kampanja nastavlja se i nakon izbora, negirajući pri tome pravo svakog pojedinca na njegov osobni izbor, naturajući mu krivicu za gubitak izbora i proglašavajući ih izdajicama! Izdajicama koga i čega? Stranke na vlasti? Pa stranku su glasači doveli na vlast i isto tako ne će više za nju glasati, ako nije ispunila njihova očekivanja, pa će je skinuti sa vlasti! U totalitarnim režimima se neistomišljenici proglašavaju izdajicama, ali u demokratskoj državi nema izdajica, jer postoji pluralizam mišljenja!
 
Provedbom Rezolucije Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom je komunizam proglašen zlom, istim kao i fašizam, moglo se usmjeriti i promijeniti tijek izbora. Ali ta provedba bila bi svojevrsna lustracija od koje postojeće političke elite u Hrvatskoj bježe „ kao vrag od tamjana“. I samo je Miroslav Škoro od svih predsjedničkih kandidata, spomenuo u svom govoru da će otvoriti pitanje provedbe Rezolucije EU Parlamenta od 19. 9. 2019. godine. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović mogla je i sama u svojim obraćanjima javnosti na predizbornim skupovima najaviti provedbu Rezolucije EU Parlamenta neovisno od Vlade i Sabora, te ih na taj način prisiliti da se to pitanje stavi na dnevni red Vlade i Sabora i time pridobiti glasače, ali nije “smjela” bez dopuštenja Premijera Plenkovića. Šteta! Velika šteta, jer je propuštena idealna prilika za razvoj i demokratizaciju hrvatskog društva, koje je duboko zapelo u glibu jugokomunističkog mentaliteta, a s ovom političkom garniturom teško da će se iz toga gliba izvući.
 

Lili Benčik

Nedjelja, 29/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1731 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević