Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

Zagorskom 'pripizdeku' treba dati dječje vlakiće da se s njima igra...

 
 
„Ne otpustite li odmah 1100 radnika i ne smanjite li odmah plaće za dvadeset posto, bez ikakve grižnje savjesti već sutra vas šaljem u Linić-Šegonovoj stečaj i likvidaciju bez ikakve nagodbe“, prijeti se svojim Cargo-vcima neuki infra-ministar Siniša Hajdaš Dončić, zagorski 'pripizdek'! Dakle, kad se poput nespretnog 'pileta zapleo u kučine' jalovih pregovora sa 'strateškim partnerom', infra-ministar se obrušio na svoje ljude prijeteći im ni manje ni više nego brutalnom likvidacijom odnosno otpremanjem na ionako prebukiranu 'burzu nerada'... kao da su oni jedini krivci za njegovu nesposobnost!?
http://www.vlakovi.com//wp-content/uploads/2013/01/HZ_Cargo_vagon-348897_957x340.jpg
U Hrvatsku su Rumunji prije godinu dana došli u dobroj vjeri - 'bona fide', u namjeri da se spasi jedna od ključnih tvrtki za i tako oronulo hrvatsko gospodarstvo, Rumunjski Grampet je stigao s čvrstim financijskim jamstvima u zamjenu za postojeća, uz potporu rumunjske državne banke za ulaganja i menadžerskih sposobnosti grupe koja je prošle godine ostvarila dvoznamenkasti rast u svojim tvrtkama u Bugarskoj i Mađarskoj te je u najmanju ruku čudno što sve to skupa nije bilo dovoljno za hrvatsku Vladu odnosno resornog ministra Sinišu Hajdaš-Dončića. Evo što piše jedan dobar znalac situacije u HŽ-u (pseudonima 'Joža z bregov'):
 
„Da je Hrvatska država kako spada, HŽ Cargo uopće ne bi trebalo privatizirati, nego mu obnoviti vučni i vozni park, kao i obnoviti magistralne pruge u smjeru sjever-jug i istok-zapad te pametnom prometnom politikom privući brodove s teretom u domaće luke, koje zbog geostrateškog položaja Hrvatske imaju brojne komparativne prednosti u usporedbi s lukama u Sloveniji i Italiji. To poduzeće bilo bi tada zlatna koka za državu. Samo, komu to govoriti? Zar doktoru seoskog turizma Hajdaš Siniši udatom Dončić i onim tzv. 'stručnjacima' oko njega? Zašto, na primjer, Nijemci, Austrijanci, Česi i Mađari ne prodaju svoja poduzeća za željeznički teretni prijevoz, nego ih proširuju kupujući udjele u inozemstvu? S te strane i dobro je što su propali pregovori s Rumunjima. Inače najlakše je prodati poduzeće, ali što onda poslije, jer se prodati može samo jednom“.
http://www.vlada.hr/var/vlada/storage/images/naslovnica/novosti_i_najave/2012/travanj/ministar_hajdas_doncic_vrijeme_je_da_hrvatska_postane_geostrateska_lokacija_srednje_europe/3098639-2-cro-HR/ministar_hajdas_doncic_vrijeme_je_da_hrvatska_postane_geostrateska_lokacija_srednje_europe_articleimage.jpghttp://www.njuskalo.hr/image-bigger/djecje-igracke/chicco-vlakici-kolica-slika-15644771.jpg
Dakako, niti je Hrvatska država 'kako spada' niti su njeni ministri sposobni da išta riješe bez da debelo plate inozemne savjetničke kuće. A dobro se zna kako se naš Siniša 'proslavio' s koncesijom Zračne luke Zagreb davši je olako u koncesiju francuskom partneru koji na bankovnom računu raspolaže 'kapitalom' od 100 eura; i još se time hvali!? Naime, francuski koncesionar ZAIC trebao je 2. prosinca 2013. preuzeti Zračnu luku Zagreb, što je opet odgođeno za dva dana kasnije, kad će 1024 radnika prijeći u pet novih tvrtki. Radnici su bili krenuli u štrajk jer su uvjereni da Francuzi nemaju novca niti da mogu garantirati njihova radnička prava, što potvrđuje izvještaj jedne ozbiljne britanske tvrtke da je kapital ZAIC-a - 100 eura; ajme, majko! Jasno, Francuzi pak tvrde da su (valjda razbivši kasicu-prasicu) skupili 100 milijuna eura jamstava (gradnja će koštati 236 milijuna eura), što potvrđuje i naš umni infra-ministar.
 
Neozbiljnost te koncesije potvrđuje i slijedeće. Gradnja novih terminala trebala je prema ugovoru početi još u jesen 2012., pa je odgođena za proljeće 2013., pa za ljeto, pa jesen te iste godine, a sad je Francuzima postalo jako hladno pa su početak (virtualnih) radova odgodili za proljeće 2014.; vjerovanje ludom radovanje! A našem Siniši itekako trebaju savjetnici, i opet Francuzi(?), kako bi ga uvjerili u opravdanost već davno planiranog i nekoliko puta otvaranog Pelješkog mosta, i engleski 'mone(y)' - savjetodavci kako bi mu točno izračunali vrijednost naših autocesta koje će sutra biti prodane (monetizirane?) nekom od 'strateških partnera'!
 
A najbolje rješenje bi bilo žutokljunom ministru infrastrukture iz ruku oduzeti takve skupe 'stvari' pa mu ponuditi nek' se zabavlja s edukativnim igračkama malih željeznica njemačkog proizvođača 'Maerklin'; bilo bi puno manje štete za ovu zemlju! A što se savjetnika ili skupih konzultanata tiče vrijedi ona narodna: Savjetnik pametnom ne treba a budali i tako ništa ne koristi!
 

Damir Kalafatić

Subota, 28/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2181 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević