Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

"Istina će za neke biti itekako neugodna"

 
 
Nakon svih popisa agenata i suradnika Udbe, nije se čulo da je netko, tko se našao na tom popisu, dobio otkaz na poslu ili da su zbog toga trpjeli njegovi potomci. Izgleda da su tim popisima uglavnom bili pogođeni sitni navodni suradnici Udbe, radnici „na privremenom radu“  većinom u Njemačkoj i Austriji. Njemačka, austrijska, francuska i sigurnosne službe drugih zemalja, imale su sve te ljude uvijek dostupne. Mogle su od njih i bez prisile izvući sve ono što je većina tih suradnika Udbe znala jer  je većina suradnika Udbe surađivala ne iz uvjerenja nego da sačuva putovnicu ili jer ih je Udba nečim ucijenila. Osim toga, tajne službe tih zemalja su imale svoje suradnike iz svih naroda bivše države koji su radili u tim zemljama.
http://www.braniteljski-portal.hr/var/ezflow_site/storage/images/novosti/drustvo/lustracija-je-demokratska-revolucija/48768-1-cro-HR/Lustracija-je-demokratska-revolucija_article.jpg
Iznenađuje stoga što su Nijemci angažirali čak i svoje elitne specijalce za Josipa Perkovića jer i da može, Perković nema kamo pobjeći. Teško je vjerovati da oni očekuju saznati od njega nešto potpuno novo te da mu zbog toga pridaju toliku važnost. Za sada se kao jedino uvjerljivo objašnjenje toliko brige za Perkovića može naslutiti u svakodnevnom ponavljanju na HTV-u i drugim obavijesnim sredstvima: „Istina će za neke biti itekako neugodna“. Zbog tih nekih za koje će istina biti itekako neugodna, Nijemci nipošto ne žele dopustiti da neko od tih u zatvoru  ili izvan zatvora, pokuša likvidirati Perkovića prije nego progovori.
 
Najsigurnija pobjeda je na izborima
 
Vjerojatno su i oni primijetili iznenadne promjene u Hrvatskoj: neki koji su vrlo žestoko zagovarali da se Perkovića što prije izruči Nijemcima, sada odjednom  umjesto veselja, pokazuju strah. Što ako su Nijemci konačno utvrdili da su ih njihovi balkanski informanti vukli za nos? Što ako Perković pukne i iznese „istinu koja će za neke biti itekako neugodna“? Što ako i u slučaju njegove iznenadne smrti, progovore neki drugi kod kojih je pohranio ono što možda ne će uspjeti reći Nijemcima?
 
Svi oni koji su dvojili treba li Perkovića izručiti Njemačkoj, jer ipak je bio i hrvatski obavještajac tijekom Domovinskog rata, sada mogu biti zadovoljni. Iz njemačkoga zatvora ne će curiti kao iz Uskoka. Ne će se dezinformacijama moći zamračiti istina ma kakva ona bila. Nadajmo se da će Nijemci utvrditi činjenice i da ovakva ili onakva presuda Perkoviću ne će sakriti neke kojima bi istina mogla biti itekako neugodna. Vjerujem da je to jedina lustracija koju možemo dočekati.  Druge velike lustracije ne će biti ma koliko je željeli. Vrijeme je svoje učinilo. Lustraciju bi mogao napraviti narod na sljedećim izborima ali za razliku od magarca, koji, kako kažu Hercegovci, ne pada dva puta u isti jarak, narod može ponovno biti zbunjen i dezorijeniran. U tom pravcu narod nastoji upraviti prividna desnica.
 

Pavao Blažević

Subota, 28/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2154 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević