Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

Mrak i zora EU predizborja

 
 
Jača nervoza zbog nekih izbora za Europski parlament. Drhti se na sve političke strane. Osnovana je nova stranka, navodno bezideološka, Nacionalni forum, koje je utemeljio Nikica Gabrić ljeta gospodnjega 2014. Očistio, samo lustrirao se od prethodne ideološke zagađenosti, ali i od svih ideologija sadašnjih i budućih. Fin, umiven prodavat će biračima pamet kako od Dalmacije učiniti Floridu. Mislim kako to bez uvoza aligatora ne će ići. Aligatore u Cetinu i dolinu Neretve i eto Floride. Još da je Fidela Castra „dovući“ na Brač radi liječenja, nema bolje Floride od južne Hrvatske.
http://sofia-tcd.com/wp-content/uploads/2013/07/8dc599695ed8525260c051374ed4524d_511247.jpg
Prorok nam došao, prosvijetlio nas s novom laserskom bezideološkom ideologijom. Nastupa i žestoko - ne budete li ga birali mogao bi vas opaliti laserskim topom. Skoro da je u politički prostor sišao sam Bog, Bog svjetlosti ili tame. U svakom slučaju stiglo neko božanstvo, barem po ekspozicijama u medijima, kao rezervni igrač Ive Josipovića u slučaju da zakaže Zoran Milanović jer s njim nikad ne znaš, uostalom kao ni s Josipovićem. „Vidovitoga“ dr. Nikicu mediji već visoko popeli na ljestvicama popularnosti, žestoko ga guraju prema Hrvatskom saboru i Vladi: A meni nekako draže bilo ono spadalo od „vidovitoga“ Milana. Taj je od svojih gledatelja za malo novaca - za manje od deset kuna - bio u stanju napraviti velike bedake.
 
ORaH
 
Liječio bi nas i ORaH, a taj je zbiljam ljekovit, oraj je jedan od najljekovitijih. 'Oš za seks - valja, malo još meda dodaj, kapljicu šljivovice… Jedne žile, uz dugotrajnu konzumaciju oreja nabreknu, a druge drži vitalnim i mlohavim, ovisno o pritisku, zvanom „tlak“. Odlične su te neke „neradikalne“ „kiseline“, masti, što li? ORAH, ali kakav? Uglavnom je kao zreli, smeđi. Ljuska mu zelena posmeđi, omlohavi, osuši se pa otpadne. Smeđa ideologija dakle obučena u zeleno. Zeleni orah je skoro za ništa, tek za umočiti ga u rakijetinu pa nek se paca. Nasjest će, na žalost, birači na tu smeđu ideologiju, ovlaš premazanu zelenom, iznutra crvenu, često i crvljivu, a kakva je doista i što jest ideologija zvana „održiv razvoj“, uskoro malo temeljitije. Zasad ću „otkriti“ samo što je „neodrživi razvoj“. To je kad se bivša ministrica Mirela Holy uputi niz zagorske brege provjeriti kako ide „održivi razvoj“ obuvena u cipelice s visokim, tankim i britkim petama, pa se zagorska zemljica, povrijeđena pobuni i baci ju na stražnjicu. I tako jedno dva tri puta. Hodati u takvim štiklicama niz zagorske brege u svakom pogledu je neodrživo: ideološki govoreći – neodrživi razvoj, odnosno ideologija.
 
Savez za Hrvatsku
 
Utemeljio se Savez za Hrvatsku na čelu s dva bivša HDZ-a, HDSSB-a i Hrvatske zore. Nacionalni forum vodi „vidoviti“ doktor Nikica Gabrić. HDSSB odavno zbog koncentracije doktora u njemu ionako nazivam Hrvatski doktorski savez Slavonije i Baranje, nova Hrvatska zora, aurora, koja krstari političkim prostorom odnedavno također je doktorska. Bivši hadezejci „deru“ iz Slavonije svoju bivšu stranku 'rvatsku. Bio je u tom „Savezu“ i jedan bivši esdepejac, Tihomir Vinković, ali ga frknulo. Šteta, barem se znao šaliti, a pristajalo mu je i „štrikano špencle“, zvano i „reklja“ po zaostaloj đakovačkoj tehnologiji. 
http://img704.imageshack.us/img704/2583/vuksic.jpghttp://www.mojrazvoj.com/images/stories/Article/gabric.jpghttp://www.sabor.hr/lgs.axd?t=16&id=10718http://www.sabor.hr/lgs.axd?t=16&id=10823
Razmišljam, doktori nas ne mogu izliječiti onako, pa će na nas ovako – psihijatrijsko-politički. Ima u Savezu još stranaka, tu je HSP aktivan još u Sisačko-moslavačkoj županiji pa sam ga od milja nazvao HSP MLM, HSP Marine Lovrić Merzel. Tu je i bivši haesesovac Mladi Jastreb, brigadir Branko Borković s novom, autohtonom, seljačkom strankom. Iskren i meni drag čovjek, ne okoliša, a to u politici slabo „kotira“, no svejedno je bolje da se ne mijenja takav će priskrbit Savezu više glasova. Spomenut ću ovoga puta još samo Hrast. U toga je bio „puknuo grom“ odmah po osnivanju, nadati se kako je zaliječio barem površinske rane.
 
Kukuriku koalicija
 
HNS, nit hrvatska, nit narodna, smo „stranka“ odrek'o se dobrotvora Rade Čačića, isključio ga ničim izazvan u potpuno pogrješnom trenutku i zbog potpuno pogrješnog razloga. Kave s prijateljem Bandićem. I ona će dakako „kukurikati“ na EU-izborima. Sva sreća za nju što će tada Čačić još igrati golf sam sa sobom na nekošenom nogometnom igralištu. Takva će, „čista“ od Čačića, dobiti mjesto za ministra Jozu za EU-izbore.
 
Kukurika vladajuća se inače nije sastajala, pa se neki dan ipak sastala. Vratila je u toplo gnijezdo što rek'o Kajin „mafijaša Jakovčića“. I s njim će na izbore. Taj bi od Kajina pobjegao čak u Bruxelles. Dodala jošte k tome Milorada Pupovca, računa i na fiksne srpskeglasove. Grabi širokopojasno, još će zagrabiti i među umirovljenicima. Kako stvari stoje ni poplava joj ne će pomoći, kao svojedobno Gerhardu Schröderu i SPD-u u Njemačkoj. Plave ju ministri, pomoćnici, poplavljuju auti. Od lanjskoga snijega, sanaderovskoga na kojega se Kukurika izvlači niš' koristi. Samo su Rusi izmislili „lanjski snijeg“ i s njim organizirali Olimpijske igre u Sočiju, a svejedno im se za olimpijskoga mira u susjedstvu priredio – rat.   
 
HDZ
 
Kao relativni pomalo neočekivani pobjednik prošlih EU izbora u koaliciji s „Asom“ u problemu je. „Centralni komitet“ pučana iz Bruxellesa poručio mu je kako Ružu Tomašić, koja mu je donijela prevagu na prošlim izborima, ne bi trebao staviti na listu, jer je ona članica druge „internacionale“, odnosno kluba. Poklekne li pred  svojim EU „CK-om“ ostat će bez jednoga EU-parlamentaraca, a možda i dva. Obrambena taktika mu može biti kako ovdje postoje i zakonite su, pitanje koliko i legitimne, razne „koktel“ i „gemišt“ koalicije, od Kukurike pa nadalje, a ni „pučani“ nisu pučani, „socijaldemokrati“ su daleko od socijaldemokracije, „hrvatski narodnjaci“ nijedno od toga nisu...
 
Ukratko ovdje, kao kopija iz „bijelog svijeta“ djeluju samo stranke i „partija“. Kao fol „bezideološke“ organizacije moći koje smjeraju ugrabiti vlast, pa je utoliko „vidoviti Nikica“ barem iskren. Koliko li je pak ideologije u toj posvemašnjoj bez ideologiji, vrlo je kompleksna tema i za ovakav člančić neprimjerena. Tek tvrdnja za drugi člančić - ima je i više nego li je bilo tamo gdje je ideologija, ova ili ona, bila skoro sve. Ma koliko se trudila, ipak nije presudila - tek je naime ideologija - bezideologija blizu konačnog cilja - čistoga i globalnoga totalitarizma. Konačno rješenje nam se smiješi.
 
Ždere HDZ i nadalje to „klizište“ „crna rupa“ znana kao Fimi medija, no zasad ima sreće jer slične afere kruže poput jata jastreba kokošara koje su sve brojnije i iznad Kukurike, pa se opća „fina medija“ ne stigne baviti samo s njim i dijelom njegove neslavne  prošlosti. I nad „finu mediju“ navlače se tamni oblaci, pa postaje sve više sama svoj slučaj. Oprosti, predstečajno restrukturiraj, oprosti porezne dugove, a plaćaj „drugove“ po sto tisuća kuna mjesečno koji će u tekstovima i medijskim ekspozicijama plakati nad onima koji „kopaju po kontejnerima“ i derati Hrvatskoj majku.
 
HDZ protiv HDZ-a
 
Praše po HDZ-u i „amebe“ nastale njegovom prostom diobom, neke su mu se u međuvremenu i vratile poput DC-a. Tko će se više dodvoriti Mladenu Bajiću, pitanje je sad. Odnosno mrduškodonjsko hamletovski: ili ću ga ja tebi ili ćeš ga ti meni. A tko pritom pita za nas? Baš nitko. HDZ ima odavno za što si je sam kriv, pa i danas, medijski problem. Čerupaju ga svi mediji, oni koji su svojedobno veličali Ivu Sanadera, one koje je netransparentno prodao, oni kao HTV s kojima odavno ne upravlja niti zna kako bi, pa im ne može ni primirisati, pa i oni „desni“ i kvazi desni ga deru. Skoro nema niti jednoga koji bi mu bio naklonjen - barem kao objektivan. Odatle je vjerojatno tzv. „omraženosr“ Tomislava Karamaka koju on danas uglavnom nije zaslužio, osim možda nečinjenjem. Stoga se HDZ već dugo šlepa na zaslugama utemeljenja nove hrvatske države, ali to ne će moći vječno trajati, štoviše vrijeme mu polako istječe. Unutarstranački, kadrovski problem HDZ-a je i što ga trenutačno vode tri „Manolića“: Karamarko, Vaso i Čuljak. Tri „alfa“ predvodnika su previše. Za početak mu je potrebna barem jedna „alfa“ žen(k)a. Ponovno se pritom popeti na „Tuđmanov brijeg“ pa se niz njega samo suštiti, ne će biti dugoročno dostatno. Poglavito ako si prethodno sudjelovao u njegovu „sravnjivanju“, a i „Tuđmanov brijeg“ se u novim uvjetima mora drukčije podizati.
 
Laburisti
 
Ako se u ičemu slažem slažem se sa Zoranom Milanovićem. Slažem se kako su Laburisti iz Hrvatske – demagozi, o čemu sam pisao čim su se pojavili na sceni, još dok je Zoki s njima koalirao. Nadigla ih televizija iz Hrvatske u pokušaju srondavanja Jace Kosor i HDZ-a. Svaki dan su na toj televiziji gledateljima solili pamet s kvazi lijeve strane. Tačkeraši su u karioloma vozili razno razne potpise. Bivši sindikalisti, svinjski polovičari, zatim kao Čačićevi liberalno-kapitalistički ljubimci radnicima na potpuno suprotnoj strani pojavili su se kao laburisti. Da ih kao takve nabrajam, ispod časti mi je.
http://e-mina.hr/wp-content/themes/daily/timthumb.php?src=http://e-mina.hr/wp-content/uploads/2012/12/hrast-logo-150x150.jpg&h=150&w=150&a=t&zc=1http://www.h-alter.org/img/repository/2013/10/web_image/orah.jpghttp://cro-eu.com/galerija-fotografija/albums/userpics/10001/SH%20logo-Savez%20za%20Hrvatsku.gif
Slušam neki dan, stjecajem osobno tužnih okolnosti imam vremena, ali ne po prvi puta „atak“ Branka Vukšića, još jednoga „laburista“ na Krtoviziju. Dopodne ju napada žestoko, popodne ju brani kao što je primijetio zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić. Nije mu prvi put ta vika PROTIV protiv jugokomuniste Gorana Radmana, pa onda ključno ZA. Medijski je on čovjek. Zna kad je korisno biti „protiv“, a kad je još korisnije ugasiti „protiv“ i upaliti „za“. Sve u svemu kad su „laburisti“ u pitanju oprez je majka mudrosti.
 
Ostali
 
Pre ili prije-važni izborni faktor Mile Bandić ne će u ovim izborima sudjelovati. Igrač svih igara i na sve strane ne bi se miješao u ove u biti potpuno za Hrvatsku nevažne izbore. Bistar čovjek iz te Vlake. Doista ti i svi budući  EU izbori samo su za Hrvatsku obična anketa kojoj bi se donekle moglo povjerovati. Malo se i zaigrao pa za lokalitet „Svetice“ poručio Kaptolu da si ga vlasnički „zadjene za šešir“. Kaptol da si toponim „Svetice“ zadjene za šešir? Doista je krajnje vrijeme Bandića „zadjenuti za šešir“. A nakon tolike muke, trčanja po i pri kraju ovoga teksta usuđujem se ovako rano  prognozirati rezultate EU „ankete“.
1. HDZ - četiri parlamentarca
2. Kukurika - četiri
3. Laburisti - jedan
4. Savez za H - jedan
5. NF -jedan
Tako to na žalost sada medijski izgleda.
 

Mato Dretvić Filakov

Anketa

Za koga ćete glasovati na izborima 5. srpnja 2020.?

Petak, 03/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1240 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević