Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u liberalizam i totalitaristički globalizam

 
 
Uvod
Savjet koji možda upali u doba Corone: Ako čujete, primijetite, pročitate, načujete iz medije… da netko spominje „ustaše“, novu, „ustašizaciju“, bilo kada, a naročito sada - čuvajte glavu. Trebali biste i novčanik (karticu) ali ustašizatori Hrvata (i Hrvatske) hrpimice, i uvijek, otimaju i iz svih vrsta proračuna, zatim poslove, bolje društvene položaje, vaš unižavaju, svoj uzdižu… i tako redom. Oni vama, a koji baš nikakve veze nemate s tim ustašama, kojih odavno ni nema, nastoje uzeti jedino ono što imate - život. Inače virus „ustašizacije“ Hrvata (i Hrvatske) je neuništiv, nema cjepiva, niti će ga biti, tek poneki lijek za olakšanje bolova, tlapnje i umirenja. Primjer je i za uništenje malih naroda - Hrvate ovako, druge onako.
https://supchina.com/wp-content/uploads/2019/07/China-flag-illustration-by-Anna-Vignet-for-SupChina-1480x650.jpg
Neuništiv je stoga što ga se uporno proizvodi u virtualnim laboratorijima antihrvatske politike, medija, udruga, u stožerima neporaženog komunizma, pa i u jednoj državnoj crkvi (SPC) pa zatim razbacuje uokolo po svekolikoj javnosti. On je uz to i izrazito sezonski - jača ga se svakog proljeća, a ove godine mu je glavni poticaj dao (pljunuo ga u javnost bez maske) onaj kojega ste si „izabrali“ - Aktualni Normalni s uputom kako jednu memorabiliju (spomen-ploču) poginulim hrvatskim dragovoljcima (imena!) (zamisli HOS-a!) u Domovinskom ratu treba „negdje baciti“. Pa je krenula „Pandemija ustašizacije 2020.“ sa svih strana, s, opet, istim ciljem - deustašizacije.  Koji dan kasnije (Prvi svibnja) odbio je položiti vijenac poginulim vojnicima u akciji „Bljesak“, opet zbog HOS-a, sada majica(!) i dodatno ju je potkurio. Nu, da se ne bismo puno lagali i okolišali „zvoni“ mi ta prijetnja deustašizacijom, a koja je apsolutno kolektivno značenjska - jednaka deratizaciji. Onaj koji me – nas - želi deustašizirati od Josipovića, Mesića (Stipa ustašo!) Milanovića, Pupovca… pa dokle god i koga god hoćete, uvijek isti, drže me - štakorom. Suvremeniji je otrov od Barbarinog rova, Kočevskog roga, tenkovskih rovova u Teznom, Jazovke… Otrov svakako, ako ne baš odmah za tijelo, onda za dušu svakako, za umiranje polako, koji se još zove i nestanak. Ostalo su priče, bajke, mitovi, narativi i ina propagandna smeće.
 
Nastavak
 
Deustašizacija Hrvata (i Hrvatske) već je prije nekoliko godina obilježila svoju stogodišnjicu, a eto još je živahna. Ni Corona joj ništa ne može, bit' će još ima mesa (stanica) pa ne treba novoga domaćina - dobar je „ustaša“. Od tih stotinjak godina i koju više, ustaše su bile, tek donekle, na vlasti četiri godine. Na vlast - u koaliciji, u Zagreb su ih doveli, tada, globalni koalicijski partneri (od 1939. i formalno): nacionalsocijalisti, komunisti i fašisti u travnju 1941. Dakle - isti. Ovu  notornu činjenicu tzv. antifašisti (isti) uvijek prešućuju, skrivaju  istinu kao zmija noge. „Dijelili“ su vlast s talijanskim fašizmom (moćniji), njemačkim nacionalsocijalizmom (još moćniji) - kak ti prijateljskim. Zatim dolazećim komunizmom, koji je prethodno koalirao s njemačkim nacionalsocijalizmom, koji je i sam proistekao, s jedne strane iz komunizma, ideološki uz  neke mutacije, s druge iz kapitalizma, tzv. krupnog - ista, „krupna“ praksa. Do srpnja 1941. u miru, a zatim u ratu.
 
Naravno, pritom težnja Hrvata za obnovom svoje državnosti uopće nije sporna - uostalom Banovina Hrvatska je bila ondašnji početak na tom putu. Tek stvorenu - nestvorenu i nepotpunu državu ubrzo je napao i srbijanski praiskonski fašizam - četnički, koji je ovdje i do tada vladao. Dodatno se za kratko vrijeme Banovine, posebno na njenom području, još organizacijski ojačao, naoružavao se i pripremao za nadolazeći rat. Onaj „Sprem'te se , sprem'te“ fašizam isti kojega su srbijanski šovinisti timarili koji je bombama („frljajte, frljajte“, bacajte, bacajte) teroristički napadao sve svoje susjede - od Bugara, Makedonaca, Albance ni ne priznajući, tzv. Hrvate ne treba ni spominjati - u dugom povijesnom razdoblju. („Ujedinjenje ili smrt“, crnorukci. Sarajevski atentat, četnici, u Zagrebu i formalno osnovani 1927. itd.). Stižemo u 1928., uskoro će  lipanj i obljetnica. Što bi Hrvati trebali učiniti kad im ti „sprem 'te se, sprem' te se“ četnički paleo fašisti, u parlamentu, u beogradskoj skupštini - pobiju njihove narodne zastupnike, političku elitu? Ništa, tek reći „za klanje spremni“ i toga se ubuduće strogo pridržavati. Ili se, možda, tome usprotiviti?
 
Valerijanov memorandum i "Homogena Srbija"
 
Stižemo i u 1941., NDH se nije, niti se mogla organizirati kao, kakva takva, država, a već su Srbi u organizaciji i provedbi četništva napali Hrvate, Hrvatsku, nikakve Nijemce i ne daj Bože. talijanske saveznike, fašiste. Oružano, ali naročito propagandom. S njom je tada počelo ovo poglavlje i traje sve do danas. Već u lipnju 1941. SPC je sastavila tzv. Valerijanov memorandum (episkop Valerijan vikar SPC-a, Patrijarh Gavrilo) u kojemu se tvrdilo da je, već, ubijeno 100.000 Srba, a zatim je taj broj do kolovoza narastao na 180.000, a do konca rujna na fantastičnih 300.000. Istodobno je u njemu navedeno, očito kao ilustracija, niz kotareva, Glina, Korenica, Gračac, Grahovo, Imotski… u kojima da su pobijeni „svi Srbi“. Zar laž ne djeluje, najmanje, idiotski jer brojke su „na veliko“ „okrugle“, zaokružene na  nulu na zadnjem mjestu, a „na malo“ (kotarevi) naglasak je na „svi“, pa nije trebalo ni brojati. Zatim brzina i vrijeme; od sredine travnja 1941. do konca lipnja već sto tisuća, a do konca kolovoza 180.000 i rujna ciglih tristo tisuća. Dobar tempo u propagandnom antihrvatskom genocidnom maratonu uhvatii je SPC - prema njemu dodatnih milijun i sedamsto tisuća u Jasenovcu malo je, jer da je tako nastavljeno bilo bi pobijenih Srba od 1941. najmanje pedeset milijuna. Ova nevjerojatna i nemoguća konstrukcija slanjem službenim kanalima, vlada u Londonu, diplomatska predstvaništva i prijateljima i neprijateljima, stalnim i upornim ponavljanjem, novine, tada radio, a poslije sve postaje propaganda. (Pobliže: Stjepan Lozo, „Ideologija propagande velikosrpskog genocida nad Hrvatima: Projekt „Homogena Srbija“, Naklada Bošković, Split, 2018.). Istodobno kad i Valerijanov memorandum, memorandum SPC-a, nekim divnim čudom pojavio se u lipnju 1941. i ratni program i plan ostvarenja Velike Srbije „Homogena Srbija“ Stevana Moljevića. „Homogena“ znači etnički čista, srpska, a brojke genocidno izmišljene u Valerijanovom memorandumu izlika su, opravdanje za etničko čišćenje. Kako onda tako i danas.
 
Ustaša odavno nema
 
Završio je Drugi svjetski rat a ovdje će nas u njemu zanimati samo sudbina ustaša, dakako zbog aktualne  tzv. deustašizacije. S ustašama je stvar jednostavna: dio ih je stradao u ratu - grobove su im partizani preorali i - zasadili na njihovim mjestima - ukrasno bilje, čime se obistinila ona „drugarice posadite cvijeće kuda vojska druga Tita kreće“. Ostali su deustašizirani ubrzo nakon završetka rata, dio ih je pobijen odmah (Bleiburg, Križni put itd.) dio je pobjegao u inozemstvo, a oni koji su ovdje ostali, sa sudom i bez suda (rijetko) su se pokorili, pa je tako Hrvatska (DFJ tada) do konca četrdesetih u potpunosti deustašizirana i od tada ih ovdje nema. Kako su komunističkoj vlasti, kao neprijatelj, zgodimice trebali, ona ih je onda proizvodila. Koristila ih je za političke obračune, čak i među komunistima, odvraćanje javnosti od stvarnih probleme, životnih, gospodarskih primjerice - i onom najvažnijem cilju - dnevno-političkoj stigmatizaciji Hrvata i (SR!)Hrvatske, držanje njihove glave pognutom. Kako je ta država propala (ustavno pravno i stvarno) srušila ju Srbija više ne bismo o sudbini „ustaša“ u njoj. Ali tada stižu osamdesete, a s njima iz Srbije i tsunami reustašizacije Hrvata i Hrvatske. Eto nama opet jednog memoranduma, Memorandum SANU.
 
Na vrhu vala opet su glavne – brojke, okrugle  brojke stradalih Srba ponajprije u Jasenovcu, ali po raznim krškim jamama. One se penju li penju do neviđenih visina, sedamsto tisuća, milijun, milijun i sedamsto tisuća i na gore. Njima i ponajprije njima opravdava se srbijanska nacionalsocijalistička - ima sva obilježja nacionalsocijalizma - agresija na Hrvatsku. U Hrvatskoj vlada tzv. hrvatska šutnja i pognutost glava uz jednu zanimljivost: Rijetko tko iz vrha tadašnje komunističke vlasti se pridružuje medijskom harangiranju o ustaštvu na način na koji to godinama čine Stipa Mesić, Ivo Josipović i sada Aktualni Normalni. U Domovinskom ratu (vidite, nosi čak i tipično antinacistčko ime!) Hrvatska se obranila i stekla, vratila, suverenitet. Nu on nije ni završio, a već je počelo njegovo „bušenje“  iznutra i izvana, već od  1996. Najprije malim „borerima“, pa sve većim i većim, udrugama. sorošijanci, zatim partije i stranke i skoro cijela medija, odnosno kultura općenito. Skoro je za ne vjerovati kako ovdašnja medija ide tim „putićem“ kao i srbijanska od sredine osamdesetih u pripremi nacionalsocijalističke agresije. Bizarno, neki mediji (Novosti SNV) „deratiziraju“ vas vašim novcem - iz državnog proračuna, a to već odavno čine i  udruge. Tim im plaćaš da te pljuju virusom šovinizma, baš onako mazohistički.
 
Istodobno Srbija ulaže ogromne novce i napore na istom tragu, filmovi, simpoziji, izložbe mediji, svi… pa sve do otimanja, stotog jubilarnog, primjerice dubrovačke književnosti što pripada u kulturocid. Sada njima, kao uostalom ni nikada, ustaše nisu u fokusu, oni služe tek kao koprena, propagandna polit-medijska psina i varka - pravi srbijanski šovinisti uostalom tvrde da su i ustaše - Srbi! U fokusu im je poraz u Domovinskom ratu i kako ga pretvoriti u pobjedu (Memorandum SANU 2 - opet memorandum). Pri tome ih zanima Hrvatska i kako ju pripojiti „homogenoj Srbiji“. Zato je i napad na dragovoljce HOS-a, računaju ih u neku „slabu točku“ pobjednika i u tome im se pridružuju i ovdašnji politički elitaši, medija (ka)nalitičari… u pogrdama poginulih, i živih, vojnika Domovinskog rata. Još mogu zamisliti Mesića da pljuje u zdjelu iz koje jede, al' ovi drugi… O „Za dom spremi“: treba najstrože zabraniti (uostalom i zabranjen je!), čim iz Srbije i iz bosanske srpske republike prestane  odjekivati „sprem'te se sprem'te“ i slične trube, Patrijarh SPC-a Irinej prestane spominjati „ustaše“ i slično. Kako su četnici, znači  „homogena Srbija“, tamo legalizirani to se nikada ne će dogoditi. A „domaći“ antifašistički postkomunisti, oni su tu jer komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u liberalizam(!!!) i totalitaristički globalizam (forma internacionalizam). Oni će nastaviti saditi tikve s Vragom, nu obična su sitnež koja nakon što odradi nikoga više ne će zanimati. Nema za njih „lovice“ ni privilegija u globalizmu, tu su tek bijedni od-radnici prljavog posla protiv svoga doma.
Vraćam se na početak: kad čujete kako vas netko želi deratizirati (deustašizacija), čuvajte glavu kako bi(smo) se mogli obraniti - Domovinski rat i Hrvatsku. U suprotnom, zbogom diko!
 

Mato Dretvić Filakov

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, što je 19,15 posto hrvatskih državljana

 
 
Danas je 30 hrvatskih državljana iz 6 europskih zemalja, te Kanade, SAD-a i Australije, Ustavnom sudu Republike Hrvatske podnijelo Prijedlog za ocjenu čl. 6. i 8. Zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor s Ustavom RH, međunarodnim ugovorima i antidiskriminacijskim odredbama EU-a. Među njima nalaze se vodeći članovi Hrvatskoga svjetskog kongresa te Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori i domovini.
Kao što je općepoznata činjenica, hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u RH imaju pravo na 3 zastupnika u Hrvatskom saboru, te su njihova izborna mjesta isključivo diplomatsko konzularna sjedišta RH u inozemstvu. Ministarstvo uprave ima registrirano 883.042 birača koji nemaju prebivalište u RH. Njihov broj u postocima je 19,15 %, a biraju samo 3 zastupnika, odnosno 1,98 % ukupnog broja zastupnika. Istovremeno češka i slovačka nacionalna manjina su sa svega 1.590 izašlih birača izabrali saborskog zastupnika.
 
Prijedlog, koji se temelji na stručnoj analizi trojice profesora ustavnog i javnog prava (Marc Gjidara, Zvonimir Lauc, Mato Palić), ukazuje na nekoliko odluka Ustavnog suda RH, te Europskog suda za ljudska prava o diskriminaciji navedenih hrvatskih državljana. Također pokazuje nezakonitost i neustavnost i drugih odredbi navedenog zakona.Budući da navedeni zakon i ustavne odredbe, koje su ograničile broj zastupnika navedenih hrvatskih državljana na 3 zastupnika, nemaju uporište u temeljnim ustavnim načelima i međunarodnim pravnim aktima podnositelji smatraju da su teško diskriminirani i da ovakav Zakon ukazuje na nelegitimnost čitavog izbornog procesa  koji treba uskladiti s temeljnim ustavnim načelima, europskom pravnom stečevinom i međunarodnim ugovorima čiji je potpisnik i RH.
Ovim činom hrvatski državljani koji nemaju prebivalište na području RH pokazuju da se nisu voljni pomiriti s neprestanim šikaniranjem, vrijeđanjem i mijenjanjem zakona na njihovu štetu, ali i na štetu ukupnih hrvatskih nacionalnih interesa i prava.
 

Odvjetnik: Mate Knezović

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna kuna!

 
 
Na poveznici Savjeta za nacionalne manjine: https://savjet.nacionalne-manjine.info/2020/04/24/na-telefonskoj-sjednici-savjet-donio-odluku-o-rasporedu-sredstva-drzavnog-proracuna-rh-za-programe-kulturne-autonomije-nacionalnih-manjina/ čitamo: »NA TELEFONSKOJ SJEDNICI SAVJET DONIO ODLUKU O RASPOREDU SREDSTVA DRŽAVNOG PRORAČUNA RH ZA PROGRAME KULTURNE AUTONOMIJE NACIONALNIH MANJINA
https://savjet.nacionalne-manjine.info/wp-content/uploads/2020/04/jk-scaled.jpg
Dana 21. travnja 2020. je održana  89. telefonska sjednica Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.
Na dnevnom redu su bile slijedeće točke:
1. Usvajanje zapisnika s 88. sjednice,
2. Prijedlog Odluke o rasporedu sredstava koja su u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu osigurana u razdjelu 020 Vlada Republike Hrvatske, glava 02021 Stručna služba Savjeta za nacionalne manjine, aktivnost A732003 Potpore za programe ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina.
Na temelju članka 35. stavka 4. i 36. stavka 10. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina („Narodne novine“, broj: 155/02, 47/10, 80/10, 93/11), Savjet je donio
O D L U K U
o rasporedu sredstava koja se u Državnom proračunu Republike Hrvatske osiguravaju za potrebe nacionalnih manjina u 2020. godini.
 PREDSJEDNIK SAVJETA
Aleksandar Tolnauer«         
 
Idemo dalje na poveznici: https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_51_1034.html saznajemo koliko su dobili novca pripadnici srpske manjine prema Odluci od 21. 4. 2020.:
 
XV. SRBI
 
1. ZAJEDNIČKO VIJEĆE OPĆINA VUKOVAR – ukupno
1.091.000,00
 
 
1.0. ZAJEDNIČKO VIJEĆE OPĆINA VUKOVAR – bez članica
700.000,00
Informiranje
 
– Novinski list Izvor – brojeva: 25, 225×305 mm, str.: 24, ful kolor, naklada: 8000
450.000,00
Kulturne manifestacije
 
– 29. Međunarodna likovna kolonija Borovo 2020. – Borovo
30.000,00
– 21. Međunarodni festival folklora – Borovo 2020. – Borovo
20.000,00
– 13. Naučni skup »Hrvatsko-srpski odnosi«, Golubić 2020. – Područna škola, Golubić Obrovački
20.000,00
– 39. Vidovdanski sabor 2020. – Ljetna pozornica Doma kulture, Bobota
30.000,00
– XI. Smotra srpskog folklora Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema – Sportska dvorana OŠ Dragutina Tadijanovića, Vukovar
60.000,00
– XVII. Festival dječjeg folklora – Centar za kulturu, Beli Manastir
30.000,00
– V. Škola folklora – 2020. – KUD Sloga Vukovar
30.000,00
– Selu u pohode 2020. – Borovo, Bobota, Trpinja, Ostrovo, Markušica, Silaš
30.000,00
 
 
1.1. KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »BRANISLAV NUŠIĆ« BOROVO
68.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Dramska sekcija
– Likovna sekcija
– Tamburaška sekcija
– Folklorna sekcija
68.000,00
 
 
1.2. KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »OSTROVO«, OSTROVO
48.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija
35.000,00
Kulturne manifestacije
 
– 7. Godišnji koncert – Ostrovo
4.000,00
– 3. Dječji festival folklora »Ostrovu s ljubavlju« – Ostrovo
4.000,00
– 8. Međudržavni festival srpskog folklora »Ostrovo u srcu« – Ostrovo
5.000,00
1.3. KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »SLOGA« VUKOVAR
40.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija, etno radionica i tamburaška sekcija
40.000,00
 
 
1.4. KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »ZORA« SILAŠ
50.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija
– Pjevačka grupa »Silašanke«
50.000,00
 
 
1.5. KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »ŽIVOJIN ŽIKO MANDIĆ« KNEŽEVI VINOGRADI
40.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Baranjsko se kolo igra (folklorna skupina)
30.000,00
Kulturne manifestacije
 
– Godišnji koncert – Dom kulture Kneževi Vinogradi
5.000,00
– »Ivanjski dani« – Kneževi Vinogradi
3.000,00
– Likovna kolonija – Dom kulture Kneževi Vinogradi
2.000,00
 
 
1.6. SRPSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »BRANKO RADIČEVIĆ« DALJ
51.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija
– Pjevačka grupa »Ivanje«
– Vezilje
51.000,00
 
 
1.7. SRPSKO KULTURNO-UMJETNIČKO DRUŠTVO »SVETI SAVA« TENJA
34.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija
– Dramska sekcija
– Sekcija za izradu ručnog rada
34.000,00
 
 
1.8. VUKOVARSKO SRPSKO PJEVAČKO DRUŠTVO »JAVOR«, VUKOVAR
30.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Veliki zbor, komorni sastav i dječji zbor (»U pesmi je sloga – u slozi je spas 2020.«)
30.000,00
 
 
1.9. ZAVIČAJNA UDRUGA SRBA OZRENA I POSAVINE, BOROVO
30.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna sekcija (Dani zavičaja, folklora i običaja 2020.)
30.000,00
 
 
2. ČUVARI SRPSKOG IDENTITETA, VUKOVAR
100.000,00
Kulturne manifestacije
 
– 8. Međunarodni festival »Prva harmonika Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema«, Vukovar 2020. – Sportska dvorana, Vukovar
40.000,00
– 4. Sabor kulturnog i narodnog stvaralaštva Srba Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema, Beli Manastir 2020. – Etnološki centar baranjske baštine, Beli Manastir
30.000,00
– 6. Festival Etno muzike, Vukovar 2020. – Kino sala, Vukovar
30.000,00
3. SRPSKO KULTURNO DRUŠTVO »PROSVJETA«, ZAGREB
5.588.000,00
Informiranje
 
– Dječji list »Bijela pčela« – brojeva: 10, 20,5×28 cm, 48 str., autotipija i fototipija, 4 boje, naklada: 2200
500.000,00
– Artefakti – izvori za povijest Srba u Hrvatskoj – rojeva: 1, 22,5×21 cm, 160 str., fototipije 5 u boji, 10 crno-bijelih, naklada: 300
50.000,00
– Ljetopis SKD »Prosvjeta« 2020. – brojeva: 1, 196×216 mm, 450 str., 16 c/b, 16 boja, naklada: 500
50.000,00
– Časopis »Prosvjeta« – brojeva: 6, 24×34 cm, 64 str., c/b fotografije, kolor korice, naklada: 1000
350.000,00
– web-stranica SKD »Prosvjeta«
55.000,00
Izdavaštvo
 
– Sabrane pjesme, Dušan Jerković, 15×19 cm, str.: 160, naklada: 500
25.000,00
– Panonski diptih, Drago Kekanović, 12×18 cm, str.: 200, naklada: 500
35.000,00
– Život u filmu 2, Nenad Polimac, 17×24 cm, str.: 400, naklada: 500
40.000,00
– Pisma srpskih narodnih i crkvenih predstavnika, Radoslav Grujić, 17×24 cm, str.: 800, naklada: 500 kom.
40.000,00
– Glas sa granice, Čedomir Višnjić, 13×20 cm, str.: 420, naklada: 500
25.000,00
– Srpski bukvari od 1965. do 2011. godine, Nataša Puškar, 16,5×24 cm, str.: 250, naklada: 500
25.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Ansambl narodnih igara SKD »Prosvjeta«
400.000,00
– Pododbori SKD »Prosvjeta«
2.500.000,00
Kulturne manifestacije
 
– Istraživanje, zaštita i očuvanje kulturnog nasljeđa Srba u Hrvatskoj – Krnjak, Petrinja, Korenica, Kistanje, Pakrac, Jagodnjak, Bobota
60.000,00
– 20 godina Zakona o službenoj uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u RH i Zakona o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina – Velika dvorana SKD »Prosvjeta«, Zagreb
25.000,00
– 30 godina od uvođenja višestranačja i formatiranje prava nacionalnih manjina u Hrvatskoj – Velika dvorana SKD »Prosvjeta«, Zagreb
20.000,00
– Dani srpske kulture 2020. – Zagreb, Vukovar, Rijeka, Split
496.000,00
– Svetosavska akademija – Koncertna dvorana »Vatroslav Lisinski«, Zagreb
100.000,00
– Registar kulturne baštine Srba u Republici Hrvatskoj – Zagreb
400.000,00
– XXIII. dani kulture Srba Istočne Slavonije, Baranje i Zapadnog Srijema – Osječko-baranjska i Vukovarsko-srijemska županija
90.000,00
– 18. susreti na Baniji – Mali Gradac
80.000,00
– Bjelobrdska pudarina – Bijelo Brdo
12.000,00
– Desničini susreti 2020. – SKD Prosvjeta, Hrvatsko društvo pisaca, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu te Institut za književnost i umetnost u Beogradu
50.000,00
– Đedova kosidba – Vrginmost
15.000,00
– 11. Smotra dječjeg kulturnog stvaralaštva »Djeca su ukras svijeta« – Nogometno igralište Velika Bršljanica, Garešnica
17.000,00
– Godišnji koncert u Vojniću – Dom kulture Vojnić
15.000,00
– Veče tradicije i folklora – Zagreb
40.000,00
– Mesdam – Ljetna pozornica Doma kulture Pačetin
50.000,00
– 5. festival ojkače u Petrinji 2020. – POU Hrvatski dom, Petrinja
23.000,00
 
 
4. SRPSKO KULTURNO-UMETNIČKO DRUŠTVO »JOVAN LAZIĆ« BELI MANASTIR
70.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklorna i recitatorska sekcija (Čuvari tradicije 2020.)
65.000,00
Kulturne manifestacije
 
– »U kolu s prijateljima« – Đurđevdanski susreti – Centar za kulturu Grada Belog Manastira, Beli Manastir
5.000,00
 
 
5. SRPSKO KULTURNO-UMJETNIČKO I DUHOVNO DRUŠTVO »ĐURĐEVDAN« U DREŽNICI, DREŽNICA
125.000,00
Kulturni amaterizam
 
– Folklor
– Pjevački zbor
– Dramsko-recitatorska sekcija
– Orkestar
– Likovna kolonija
105.000,00
Kulturne manifestacije
 
– Đurđevdanska proslava – Drežnica
10.000,00
– Vidovdanska proslava – Jasenak
10.000,00
 
 
6. SRPSKO NARODNO VIJEĆE – NACIONALNA KOORDINACIJA SRPSKE NACIONALNE MANJINE U RH, ZAGREB
4.537.000,00
Informiranje
 
– Samostalni srpski tjednik Novosti – brojeva: 52, 39×27,1 cm, 40-48 str., c/b, sve boje, naklada: 6200
3.600.000,00
– Arhiv Srba u Hrvatskoj – brojeva: 2, 165×240 mm, 250 str., c/b, naklada: 300
600.000,00
Kulturne manifestacije
 
– Dan proboja logoraša iz Jasenovca – Spomen područje Jasenovac
80.000,00
– Dan sjećanja na Jadovno 1941. – Spomen područje Jadovno, Šaranova jama
70.000,00
– Dan proboja na Biljegu, Petrova gora – Petrova gora
50.000,00
– Dan ustanka u Srbu – Spomenik ustanku, Srb
100.000,00
– Komemoracija u Varivodama i Gošiću – Varivode i Gošić
15.000,00
– Komemoracija na dječjem groblju u Sisku – Dječje groblje u Sisku
8.000,00
– Komemoracija u Glini – ispred nekadašnjeg Spomen-doma, Glina
7.000,00
– Sijelo na tromeđi-Strmica – Strmica, Knin
7.000,00
 
 
7. SRPSKO PRIVREDNO DRUŠTVO »PRIVREDNIK«, ZAGREB
350.000,00
Informiranje
 
– Podlistak Privrednik u sklopu tjednika Novosti – brojeva: 12, 27×39,5 cm; str.: 8; 4 boje, naklada: 6500
250.000,00
Kulturne manifestacije
 
– Deveti kongres Privrednikovih stipendista i srpske omladine – Novinarski dom i Srpsko privredno društvo »Privrednik«, Zagreb
40.000,00
– Privrednikove tribine: Reci što misliš! – Srpsko privredno društvo »Privrednik«, Zagreb
30.000,00
– Peta dobrotvorna slikarska kolonija u Gornjem Budačkom – Gornji Budački, Zagreb
30.000,00
 
 
8. USTANOVA U OBLASTI KULTURE »SRPSKI KULTURNI CENTAR«, VUKOVAR
50.000,00
Izdavaštvo
 
– Dobra voda, grupa autora, A5, naklada: 500
20.000,00
– Fotomonografija spomenika iz vremena NOB-a na području bivše vukovarske opštine – stanje nekad i sad, grupa autora, naklada: 500
20.000,00
Kulturne manifestacije
 
– SKC sredom – Vukovar
10.000,00
 
 
9. ZAJEDNICA SRBA U ISTRI, PULA
20.000,00
Kulturne manifestacije
 
– 12. Dani srpske kulture u Istri – Pula, Rovinj, Umag
20.000,00
UKUPNO SRBI
11.931.000,00
 
 
 
 
Ukupno su dobili blizu 12 milijuna "ustaških" kuna. Bome, veliki novac. Puno "para". "Lova" do krova! Ima da se ima! Nema da nema! I sada će sva braća Srbi na izborima glasati za Andreja Plenkovića. (v.h.)

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Četvrtak, 28/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1221 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević