Get Adobe Flash player
Muzej

Muzej "Jugoslavija" u Beogradu

Srpski i slovenski intelektualci davno su se sastali u birtiji Mrak. Danas...

Dosta je jasenovačkih podvala!

Dosta je jasenovačkih podvala!

Jakov Sedlar revidira podlu, prvenstveno srbijansku...

Ni

Ni "alternativni" Srbi ne vide Hrvate

Ako u ničemu, Srbi su jedinstveni u negiranju...

U ritmu muzike za ples

U ritmu muzike za ples

Od Sinatre do Kaljinke     Nešto...

Svjesno uništavane tvrtke...?

Svjesno uništavane tvrtke...?

Je li godišnje do 500 milijuna kuna, umjesto dobavljačima,...

 • Muzej

  Muzej "Jugoslavija" u Beogradu

  četvrtak, 20. travnja 2017. 13:49
 • Dosta je jasenovačkih podvala!

  Dosta je jasenovačkih podvala!

  četvrtak, 20. travnja 2017. 12:38
 • Ni

  Ni "alternativni" Srbi ne vide Hrvate

  četvrtak, 20. travnja 2017. 00:42
 • U ritmu muzike za ples

  U ritmu muzike za ples

  četvrtak, 20. travnja 2017. 00:40
 • Svjesno uništavane tvrtke...?

  Svjesno uništavane tvrtke...?

  četvrtak, 20. travnja 2017. 20:58

Goran Marić u posjedu štetnih ugovora između Agrokora i povezanih društava

 
 
• Srbijanski predsjednik vlade na odlasku, Aleksandar Vučić, pozvao je u Beograd ministre iz Slovenije, Crne Gore i BiH. S Vučićem su bila dva srbijanska ministra, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede i zaštite okoliša Branislav Nedimović. Sastanku u Nemanjinoj 11 nazočio je i slovenski ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek, crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić i potpredsednik Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Srbin Mirko Šarović. Novi beogradski „vožd“ Vučić pozvao ih je u Beograd „da vidimo što je svaka država pojedinačno učinila te da odlučimo kakve su daljnje mogućnosti za zajedičko djelovanje. Želimo znati što poduzela svaka pojedinačna zemlja i koji su daljnji koraci u zaštiti radnika i potrošača“. Dakako, riječ je o Agrokoru.
http://www.danas.rs/upload/images/news/active/2017/4/19/Agrokor_Mrdja_Fonet.jpg
Protuhrvatski skup u Beogradu u režiji Beograda i Ljubljane
 
Martina Dalić, potpredsjednica Hrvatske vlade i ministrica gospodarstva očitovala se o sastanku nekoliko Srba i jednoga Slovenca u Beogradu oko Agrokora: "Agrokorove kompanije u regiji posluju redovno i nije ih zahvatila kriza u poslovanju koja je dovela do otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru d.d. i povezanim društvima u Hrvatskoj. Kako kompanije u vlasništvu Agrokora u regiji plaćaju svoje obveze prema državama u kojima posluju, osiguravaju zaposlenost i brigu za dobavljače, očekujemo da im se normalno i redovno poslovanje omogući i dalje". Dalićka je dobro rekla, ali to njih je ne zadovoljava. Njima je „slučaj Agrokor“ svakako dobro došao, posebno Srbiji i Sloveniji, da na bilo koji način pritisnu Hrvatsku. I prije neki dan, na sjednici Nadzornog odbora društva Mercator u Sloveniji, koje je vlasnik Mercatora u Srbiji i Crnoj Gori, zaključeno je kako "između ove kompanije i Agrokora u Hrvatskoj nije bilo nikakvih radnji koje bi ukazivale na prelijevanje sredstava u Hrvatsku", što potvrđuje kako je sastanak kod Aleksandra Vučića ustvari političkoga, a ne gospodarskoga karaktera.
 
Hrvatski predsjednik Vlade Andrej Plenković također je poručio beogradskim pregovaračima kako Hrvatska poduzima sve što je nužno i da nema potrebe politizirati dalje oko Agrokora. "Mislim da izvanredni povjerenik Ante Ramljak dobro poduzima prve korake, snima stanje, postiže dogovore i s vjerovnicima i s dobavljačima. Radnici su primili plaće, sustav generira nove prihode, u diplomatskoj komunikaciji Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Ministarstvo gospodarstva i veleposlanstva u susjednim državama, gdje također postoji dijelovi Agrokorove kompanije, pojasnili su susjednim državama o čemu se radi i koji je smisao i cilj izvanredne uprave. Ono što čvrsto očekujemo, bez dilema, to je poštovanje vlasništva i prava vlasništva", pojasnio je Plenković. No, unatoč tomu, pogledajmo što su sudionici sastanka protiv Hrvatske u Nemanjinoj 11 poručili Zagrebu:
 
1. Zajednički ministarski tim brinut će se i o radnicima
Osnovan je ministarski tim koji će svakodnevno komunicirati i poduzimati zajedničke aktivnosti na očuvanju radnih mjesta, interesa dobavljača i stabilnog poslovanja tvrtki iz sastava Agrokora u svakoj od zemalja.   
2. Nadzor financijskih i robnih tijekova
Svaka zemlja provodit će kontrolu financijskih i robnih tijekova kompanija vezanih uz Agrokor u skladu sa zakonima koji vrijede u četiri države.   
3. Nezavisni stručnjaci za restrukturiranje
Očekujemo da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje tvrtki u sastavu koncerna.   
4. Ravnopravan tretman svih dobavljača
Očekujemo da novi upravitelj Agrokora imenuje nezavisne stručnjake za uspješno restrukturiranje tvrtki u sastavu koncerna.   
5. Spremni na razgovore s Vladom RH
Izražena je spremnost za razgovore s predstavnicima Vlade RH kako bi se našlo zajedničko rješenje za stabilizaciju poslovanja cijeloga koncerna Agrokor.    
 
Iz svega proizlazi, kako sam već i rekao, da je to dodatni pritisak na Hrvatsku od strane Beograda i Ljubljane, kao i nastavak suradnje Srbije i Slovenije na štetu Hrvatske čak do 1918. godine, koja se je „suradnja“ posebice intenzivirala koncem 1990. i 1991. kada je bivši slovenski predsjdnik Milan Kučan dva puta sa Slobodanom Miloševićem sklapao separatne sporazume sa Srbijom protiv Hrvatske. To tvrdi i politička analitičarka Nove TV Ivana Petrović nazvavši protuhrvatsku politiku Slovenije kroz povijest XX. stoljeća do danas „subverzivnom diplomacijom“.
 
• Nova europska uredba o sustavnim kontrolama svih putnika na vanjskim granicama schengenske zone i Europske unije već je učinila puno štete Hrvatskoj. Nije isključeno da nam to eurobirokrati u Bruxellesu namjerno čine, jer nas nikako ne smatraju ravnopravnom članicom Europske unije. Iako je slovenskim graničnim policajcima – prema prijašnjom europskom uredbom bilo zabranjeno sustavno provjeravanje putnih isprava državljana neke od država EU-a u bazama podataka, oni su to jako revno danima činili. I čine. Iako su samo vizualno smjeli provjeriti putnu ispravu, oni su odugovlačili i namjerno stvarali gužve. Oni nisu smjeli sustavno skenirati putnu ispravu svakog državljanina EU-a na granici, ipak su to činili. Mogli su to činiti ciljano - svakog desetog ili pedesetog - ali nisu. Pojačani nadzor na slovensko-hrvatskoj granici, pod izlikom novih pojačanih mjera Europske unije u skladu sa schengenskim propisima, čista je realizacija nekoliko mjeseci stare najave da će Slovenija – u slučaju da arbitraža oko Savudrijske vale donese pravorijek, a Hrvatska ga ne poštuje, pooštriti granično nadzor i udariti na hrvatski turizam.
 
• Stigla je negativna odluka Saveznog suda Švicarske u povodu hrvatske tužbe za poništaj arbitražnog pravorijeka u predmetu protiv MOL-a prema pravilima UNCITRAL-a. To je odgovor na tužbu Hrvatske početkom veljače Saveznom sudu Švicarske „za poništaj arbitražnog pravorijeka u predmetu RH protiv MOL-a“, koji se vodio prema arbitražnim pravilima UNCITRAL-a. Hrvatska je zatražila i odgodu izvršenja pravorijeka dok se ne odluči o osnovanosti podnesene tužbe, no, švicarski Savezni sud 12. travnja 2017. odbio je zahtjev Hrvatske za suspenzivnim učinkom, odnosno odgodom izvršenja pravorijeka od 23. prosinca 2016., što znači da Hrvatska unatoč žalbi mora platiti troškove posupka, koji prema navodima Global Arbitration Review iznose oko 215 milijuna kuna. Predsjednik Hrvatske vlade Andrej Plenković najavio je konzultacije s odvjetnicima oko dogovora sljedećih koraka glede žalbe na arbitražnu odluku u slučaju Ina-MOL.
 
• Ministar obrane Damir Krstičević potpisao je Memorandum o suradnji u području obrane s Izraelom. Time je uspostavio nama nužnu suradnju s državom u raznim oblicima suradnje, od vojno-tehničkog područja, školovanja, obuke, kibernetičkih sposobnosti, do područja opremanja i modernizacije. S Izraelcima je dogovorena i suradnja o spajanju elemenata hrvatske i izraelske vojne filozofije, gdje je Hrvatska među najjačim državama na svijetu u području ratovanja, što smo i dokazali u Domovinskom ratu.
 
• Nije toliki problem što je turski predsjednik na dakako lažiranom referendumu dobio neograničene sultanske ovlasti, koje ga mogu održati na vlasti doživotno. Puno opasnije za raskristijaniziranu Europu što su rođeni Turci u Europi mahom svoj glas dali Reçepu Tayyipu Erdoğanu. Od 700.000 Turaka koji su u Njemačkoj izašli na referendum 63,2 posto glasovalo je za sultanske neograničene ovlasti. U Nizozemskoj i Austriji je još gore, jer u državi tulipana 71 posto bilo za Erdoğana, a u alpskoj Austriji čak 73,5 posto. Europska prijestolnica Sodome i Gomore je glavni grad Belgije Bruxelles gdje je tamošnjih čak 75 posto turskih imigranata glasovalo za Erdoğanov novi sultanat. Većinom su to oni koji su rođeni u „multi-kulti“ glavnom gradu EU-a.
http://www.srpskacafe.com/wp-content/uploads/2016/02/galijasevic-1.jpg
Dževad Galijašević: Kad u Sarajevu moji Bošnjaci kažu Turska misle na Erdoğana,
kad kažu islam, misle na Tursku
 
• Dok su u najvećim turskim gradovima – Carigradu, Ankari i Smirni – Erdoğanovu pobjedu na referendumu dočekali lupajući u lonce, sa zviždaljkama i transparentima na kojima je pisalo NE, u „multi-kulti“ Sarajevu sulatnova je pobjeda proslavljena bakljadom i turskim zastavama. „Rezultat turskog referenduma imat će jako negativne posledice. Moj bošnjački narod se u posljednja četiri stoljeća identificira sa sudbinom Osmanskog Carstva i turske države, a tako je nažalost i danas. Skloni smo toj autoritarnoj svijesti i kultu ličnosti iako nam to vjera brani. Kad kažu Turska u Sarajevu misle na Erdoğana. Kad kažu islam, misle na Tursku. Kad kažu BiH, oni misle na džamiju. Ta identifikacija je povijesno i kulturološki pogrješna, neopravdana i suluda, i uvijek će koštati Bošnjake, ali i Balkan“, kaže bošnjački stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević. „U Srbiji postoji muslimansko stanovništvo koje gaji veoma pozitivna osjećaje prema Turskoj, a naročito prema predsjedniku Erdoğanu“, dodaje Aleksandar Popov iz srbijanskoga Centra za regionalizam. Svi se analitičari slažu kako Bošnjaci od Europe žele novac i standard, a ne žele vrijednosti. Zato Bošnjaci kroz Erdoğana otkrivaju da robuju pogrješnim vrijednostima.
 
• Činjenica je da je Reçep Tayyip Erdoğan jedva pobijedio na referendumu, i to uz vrlo kontroverznu promjenu pravila usred glasovanja, kada je dozvoljeno uvažavanje glasačkih listića koje pečatom nisu potvrdili izborni odbori. Polovina stanovništva ne želi da budućnost zemlje bude u rukama jednog čovjeka. Kurdi i sekularni muslimani, nositelji Atatürkovog naslijeđa svakako ne će prihvatiti rezultat referenduma, a Erdoğan nikada ne će umiriti to nezadovoljstvo, bez obzira na moderne ovlasti modernog sultana. Njemu je islamizacija zemlje dugoročni cilj.
 
• Bivši predsjednik Islamske zajednice u BiH Mustafa Cerić u Ahmićima je na Veliku subotu održao predavanje u kojem je vrijeđao Hrvate i kršćane. Pritom je pozvao hrvatskoga člana Predsjedništva Dragana Čovića da dođe u Ahmiće i „kaže ono što je rekao u Srebrenici“. „Čoviću zovem te u Ahmićima, da ovdje održiš govor i da pokažeš kršćanski moral“, bezobrazno je poručio političar Cerić i dodao: „Tražimo da se pojaviš, jer ovdje u Ahmićima je počinjen zločin. To je genocid! Ovdje zatraži oprost, jer ne može se nikome oprostiti a da ne zatražiš oprost. A Ahmićanima ostavljam da oni odluče hoće li ti oprostiti ili ne“, što znači da u Srebrenici – po Ceriću – nije počinjen genocid. Dokaz više da je cijelo muslimansko vodstvo u BiH 1990. godine - Alija Izetbegović, Mustafa Cerić, Adil Zulfikarpašić, Rasim Delić, Sulejman Tihić, Ejup Ganić... - bilo prosrpsko.
http://newsforturkey.com/wp-content/uploads/2016/11/GettyImages-619612828-570.jpg
Turci rođeni u Bruxellesu slave Erdoğanovu pobjedu
 
• Arapi su već zauzeli hrvatsku planinu Vlašić. Organiziranim useljavanjem, u cilju arabiziranja odnosno islamiziranja BiH, sada ih sarajevske bošnjačke vlasti naseljavaju u Ilidžu, Konjic, Jablanicu, Travnik, mostarsku Bunu… Gdje je kraj ovoj arabizaciji Federacije BiH nitko ne može točno znati.
 
• Nakon što je u HNL-u Hajduk pao u drugi plan, a u prvi plan izbila Rijeka, u medijima sklonim Riječanima - odnosno onim medijima koji jednostavno mrze maksimirskoga prvoligaša iako od Ivice Račana i trećojanuarske njegove vladavine nosi njima jako drago boljševičko ružno i sramno ime „Dinamo“ – sotoniziranje maksimirskoga prvoligaša dobilo je novu dimenziju. Mržnju uz neznanje. Evo primjera. Nakon utakmice 29. kola HNL-a u Kranjčevićevoj između Lokomotive i Dinama 1:2 (1:1) neki športski novinar riječkoga Novog lista s inicijalima P. N. u cijelom članku punom laži i uvrjeda na maksimirskoga prvoligaša piše da je utakmica odigrana u - Maksimiru!
 
• Kao i kod nas u Hrvatskoj, i u Srbiji ima više birača nego punoljetnih građana. Zato je točna tvrdnja oporbe Aleksandra Vučića da je on za lažiranje izbora iskoristio 800.000 „mrtvaca“. Naime, u Srbiji živi 5,9 milijuna punoljetnih građana, dok je popisima birača evidentirano više od 6,7 milijuna osoba. Već 2002. tadašnji jugoslavenski predsjednik Vojislav Koštunica je tvrdio da je u popisu birača pola milijuna umrlih ili izmišljenih osoba. Spominjala se brojka od oko 630.000 fantomskih birača. Istina je da je u Srbiji u popisima birača mnogo više osoba negoli punoljetnih osoba koje doista borave u zemlji. Između 1,2 i 1,5 milijuna srbijanskih državljana trajno žive u inozemstvu, ali su i dalje prijavljeni u Srbiji. Prije je postao razuman razlog za neodjavljivanje prebivališta. Naime, mnogi su građani živjeli u državnim stanovima koje su mogli naslijediti samo nasljednici s prebivalištem u Srbiji. Roditelji bi tako na istoj adresi prijavljivali svoju djecu koja su već odavno emigrirala kako bi im jednog dana mogli ostaviti nekretninu. Predizborni tim pravobranitelja Saše Jankovića, koji je kao Vučićev najjači protivnik osvojio preko 16 posto glasova, izjavio je da su pri 25 nasumičnih provjera utvrđene nepravilnosti na svih 9000 biračkih mjesta u zemlji, na temelju čeka se može zaključiti da je izborni pobjednik ukrao gotovo 320 000 glasova. To bi bio slučaj za pravosuđe. Mnogi građani s pravom glasa već odavno sumnjaju u izborni proces, a time i u demokraciju u Srbiji.
 
• Američki senator John McCain poručio je 14. travnja 2017. zastupnicima kosovske skupštine i vlade kako je formiranje kosovske vojske moguće jedino ustavnim promjenama i uz suglasnost svih koji žive na Kosovu. Time je McCain išao na ruku Srbiji i Beogradu, za razliku od bivšega predsjednika SAD-a Billa Clintona koji je upravo pripomogao Kosovarima da se izvuku  iz „zagrljaja“ Srbije i osnuju svoju državu.
 
• Krajnje lijevi neovisni kandidat Jean-Luc Mélenchon, koji Francuzima govori da mogu postati bogatiji radeći manje i trošiti više novca zarađujući manje, mogao bi na izborima preteći francuske medijske miljenike lijevosredinskoga nezavisnog Emmanuela Macrona i Françoisa Fillona, kandidata desnosredinskih republikanaca koji propagira slobodno tržište, i sučeliti se s trenutačno najpopularnijom francuskom političarkom Marine Le Pen, piše 20. travnja 2017. smerički The Wall Street Journal. Jean-Luc Mélenchon zagovara smanjenje radnoga tjedna s 35 na 32 sata, dob za umirovljenje spustio bi sa sadašnjih 66 godina na 60, spriječio kompanije koje su otpuštale radnike da isplaćuju dividende i ignorirao ograničenja koje Europska unija stavlja na fiskalne deficite. U vanjskoj politici on je protiv Amerike, protiv NATO-a i za Vladimira Putina, a napisao je knjigu s podnaslovom „Njemački otrov“, što bi pridonijelo ugodnim skupovima u Berlinu. I bečki Die Presse odjednom smatra kako na izborima u Francuskoj u drugi plan, dakako nakon najpopularnije Marine Le Pen, iznenada upada Mélenchon.
 

Marijan Majstorović

Anketa

Tko je HDZ-u na lokalnim izborima veći protivnik?

Srijeda, 26/04/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1558 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević