Get Adobe Flash player
Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

Ne smetaju im hrvatske kune kad podržavaju Plenkovića i HDZ. Smeta im...

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

Andrej oko sebe ima klimavce, puzavce, kameleone, beskralježnjake,...

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

Sesardić: Josipović slijedi logiku onog ideološki korumpiranog suda...

Sprega lokalne i državne politike

Sprega lokalne i državne politike

Projekt Brijuni Rivijera Ivana Jakovčića povezuje lokalne i državne...

Desnica zastranila zbog egoizma

Desnica zastranila zbog egoizma

Ništa nisu naučili iz...

 • Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  Jasenovački 'drugokolonaši' su - petokolonaši

  četvrtak, 18. travnja 2019. 12:16
 • Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  Marijana Petir odbila Plenkovićevu ucjenu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:51
 • Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  Pravnik Ivo protiv prava na život i istinu

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:44
 • Sprega lokalne i državne politike

  Sprega lokalne i državne politike

  srijeda, 17. travnja 2019. 11:10
 • Desnica zastranila zbog egoizma

  Desnica zastranila zbog egoizma

  četvrtak, 18. travnja 2019. 11:39

Hrvatski političari moraju prekinuti šutnju i pomoći obespravljenim Hrvatima u BiH

 
 
• Kada smo pomislili da je najgore oko Agrokora iza nas dogodila se rijetko viđena scena, koja je otvorila nove rane i povećala bojazan za hrvatsko gospodarsko sutra. Ante Ramljak, izvanredni povjerenik u Agrokoru ponaša se kao da je to njegova kompanija. Od spasitelja Agrokora, postao je pogrebnik vjerovnika. Nikoga javno ne pita i imamo osjećaj kako svoje dosadašnje postupke nije više puta preispitivao. Tako se ponaša svaki prvi čovjek nekoga poduzeća ili stečajni upravitelj koji slijedi nečije naputke. I takvo njegovo „upravljanje“ Agrokorom došlo je na naplatu, jer onoga trenutka kada je odlučio različito tretirati vjerovnike samo je bilo pitanje dana kada će se vjerovnici pobuniti. U tom svjetlu treba gledati potez trganja neprihvatljive nagodbe od strane Marice Vidaković, predstavnice Agrokorovih dobavljača i prokuristice Kraša. Marica Vidaković je točno zaključila kako dobavljači ne traže ništa posebno, nego samo jednak tretman svih vjerovnika svih Agrokorovih tvrtki. Recimo da je Maričino trganje nagodbe bilo očekivano, ali nikako nije nakon toga bilo očekivano od Ramljaka da, bez imalo grižnje savjesti, kaže: "Što se tiče nezadovoljstva određene grupe vjerovnika, to je bilo za očekivati". Ma, nemoj! Da ne bi! To je prebahato i prelicemjerno, posebice nakon njegove dodatne izjave da je "činjenica kako moramo voditi računa da se pojedina društva i vjerovnici u pojedinim društvima moraju tretirati na potpuno drukčiji način", čime je priznao da kod njega svi dobavljači nisu ravnopravni.
https://slika.nezavisne.rs/2007/09/750x450/20070927222500.jpg
Marica Vidaković
 
• Što je poruka zagrebačkoga sastanka između Andreja Plenković i Mire Cerara? To što se je prvi veselio sastanku, a drugi nije. Drugoga su u Bruxellesu pritisnuli da mora nastaviti dijalog. Nadalje, Plenković smatra da dvije države moraju naći »nekakav srednji put koji bi riješio pitanje granica«, dok Cerar, pritisnut koalicijskim partnerima zasigurno ne će još dugo pregovarati s Plenkovićem. Malo tko očekuje da će preživjeti izbore u sljedećoj godini.
 
• Višegodišnjim kršenjem Daytonskoga i Washingtonskog sporazuma na štetu Hrvata nije se moglo ništa bolje niti očekivati od nedavne presude šestorici Hrvata koji su branili i obranili BiH. Oba su sporazuma prekršena uglavnom na štetu Hrvata. Prije svega kroz nepravilnosti u Izbornom zakonu. Donošenjem izmjena Izbornog zakona, omogućit će se Hrvatima da biraju svoje legitimne predstavnike u Dom naroda Parlamenta Federacije, a i u Predsjedništvu. Svih tih promjena ne će biti bez angažmana Hrvatskoga sabora. Posebice nakon sramne haaške presude dužnosnicima Herceg-Bosne i zapovjednicima Hrvatskog vijeća obrane. Oslonimo li se na izjavu Andreja Plenkovića u Mostaru: "Mi želimo da hrvatske političke stranke u godini koja je pred nama, a to je izborna godina, pokažu jedinstvo, koheziju i pripreme se za izborne izazove, nova predstavnička tijela i institucije. Hrvatska želi da Hrvati u BiH zajedno s druga dva naroda i ostalima budu ravnopravni u punom smislu te riječi. Učinit ćemo u dijalogu kroz naše mogućnosti sve napore da to zaista tako i bude. A to govorim i u svijetlu aktualnih rasprava o izmjenama Izbornog zakona", trebalo bi očekivati stvarno a ne samo usputno obećanje hrvatskih dužnosnika iz Zagreba. Budući je saborski zastupnik Hrvata iz BiH, Božo Ljubić, obećao stavljanje te teme u saborsku raspravu, ostaje pitanje hoće li sve ostati na obećanjima i prepucavanjima domoljubnih zastupnika s onima s druge - protuhrvatske strane.
 
• Zastupnički dom Parlamenta BiH napokon je otvorio dugo očekivanu raspravu o izmjenama izbornog zakona kojega je predložila skupina stranaka okupljena oko HDZ BiH. Iako je otvorena rasprava, već u začetku rasprave Muslimani-Bošnjaci su je minirali, jer ne će se raspravljati u redovitom postupku, nego po žurnom postupku, što znači da je onemogućeno predlaganje preinaka. Dom naroda Parlamenta BiH je zakon, kojega su predložile stranke okupljene oko HDZ BiH po žurnom postupku, usvojio u srpnju. Hrvati se zalažu za novi model izbora zastupnika u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH kako nama Hrvatima Bošnjaci ne i dalje birali oba člana Predsjedništva BiH – dvojicu Bošnjaka!
 
• Nikada ne smijemo zaboraviti tko je bio Slobodan Praljak. Bio je pravi polihistor sa svoje četiri diplome – elektroinženjer, filozof, sociolog, teatrolog. Od sedamdesetih godina je priznati pisac i redatelj, a u trenutku srpske agresije na Hrvatsku u Hrvatsku vojsku se javio kao dragovoljac.
 
• Počelo je, počelo. Ili bi se moglo reći, nastavlja se. Naime, u utorak 19. prosinca 2017. na djelu je novi tenkovski napad na Hrvate u BiH. Ovaj puta ne protiv Hercegovačke banke, nego protiv hrvatskoga jezika. U federalnom Parlamentu, onom u kojem Muslimani-Bošnjaci mogu preglasati Hrvate kada se sjete, toga su dana preglasali Hrvate s 58:13 i odredili da se Hrvati više ne smiju zvati Hrvati, jer se iz naziva javnih poduzeća ukida naziv 'hrvatski' i 'Herceg Bosna'. To je novi nasrtaj na Hrvate i nastavak obespravljivanja Hrvata, dekonstituiranja Hrvata, omalovažavanja Hrvata kao jednog od tri jednakopravna naroda u BiH. Iako je ovaj muslimansko-bošnjački čin protivan odredbama Washingtonskoga i Daytonskog mirovnog sporazuma u Zagrebu nitko se nije oglasio osim novinara. Šuti predsjednik Sabora, šuti predsjednik Vlade, šuti Predsjednica države...
 
• U Stupu kod Sarajeva, gdje žive Hrvati, na ulazu u tržnicu Heco vijorio se veliki natpis 'Europska roba'. I to je zasmetalo Muslimanima-Bošnjacima i poslaše u tržnicu FUZIP - Federalnu upravu za inspekcijske poslove - i policiju da provede akciju "za suzbijanje sive ekonomije na području Sarajeva". Novi pritisak na Hrvate.
http://www.20minuta.net/wp-content/uploads/2017/12/73159757-400x200.jpg
• Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je hrvatske nogometne klubove Široki Brijeg i Zrinjski zbog potpore navijača ova dva kluba osuđenim hrvatskim časnicima u Den Haagu. Time su Hrvati i u športu, već nakon nekoliko dana od presude, počeli osjećati teško stanje koje im se tek priprema.
 
• U srijedu se oglasio političar Mustafa Cerić po povratku iz Chicaga. Poslao je pismo Hrvatima. Nudi im mir ako se pokore. Ovaj stari jugoslavenski udbaš i novovjeki bošnjački militant Hrvate dijeli na nepoštene i poštene. Poštenima obećava neka pristanu na unitarnu BiH – on ne spominje Hercegovinu, nego samo "Bosnu" – a ako ne pristanu da je "Bosna jedinstvena zemlja", crno im se piše.
 
• Dosad je bilo uobičajeno da se biskup banjolučki Franjo Komarica oglašava zbog teškoga stanja malobrojnih Hrvata u njegovoj biskupiji, no sada je progovorio o samoubojstvu generala Slobodana Praljka. Praljkov hrabri čin da niti minute ne će živjeti kao „zločinac“, kako je to jako dobro rekao Miroslav Tuđman, Komarica je nazvao „kukavstvom prema životu“. I nije tu biskup Komarica stao nego se je još zapitao: „Ne znam koliko je bio vjernik i kršćanin. Bog da se smiluje njegovoj duši“, čime je dodatno dolio ulje na vatru i možda nesvjesno pripomogao Muslimanima-Bošnjacima u njihovoj žestokoj harangi protiv svega hrvatskoga.
 
• U petak je na rasporedu Izvanredna skupština Hrvatskoga nogometnog saveza, što je bio dovoljan razlog da se protiv HNS-a izvrši koordinirani napad iz svih medijskih oružja. Kako protivnici reizbora dosadašnjeg predsjednika HNS-a Davora Šukera nemaju opipljive argumente, pozivaju se na nekakve imaginarne politikantske razloge koji su na razini optužbi protiv Milana Bandića što je jednoj katoličkoj udruzi besplatno na korištenje dao najobičnije drvene štandove. Da nije u pitanju katolička udruga, nitko to ne bi niti zamijetio. Isti je slučaj i kod napada na HNS, Šukera i Zdravka Mamića od onih kojima smetaju i Bandićeve zastave po Zagrebu.
 
• Do prije neki dan govorilo se da je nestao udbaški dosje Stipe Mesića, ali srećom nije tako. U posjedu je Velimira Bujanca, koji ga je počeo objavljivati u nastavcima. Prema dosadašnjim spoznajama Bujica je u posjedu dokumenata o razgovorima Udbe s Mesićem o Franji Tuđmanu, Marku Veselici, Anti Paradžiku, Draženu Budiši, Vladi Gotovcu, Ivanu Zvonimiru Čičku, Vladimiru Šeksu i drugim istaknutim hrvatskim političarima.
 
• Evo dijela izlaganja Điva Bašića o važnosti voda u dubrovačkom Glasu Grada: "Paul Valéry piše: ‘Činjenice ne prodiru u svijet gdje stanuju vjerovanja.’ Mentalno funkcioniranje plaćenika, a osobito onih iz Svjetske banke i MMF-a, za mene [Jeana Zieglera] je neiscrpna i strastvena zagonetka. Suprotno grabežljivcima, njihovim gospodarima, motivacija plaćenika nije opstojnost vlasti i pohlepa. Oni su ponajprije opsjednuti monetarističkim vjerovanjem, ideolozi, zarobljenici vizije svijeta i modela raščlambe koji od njih čine savršene janjičare američkog carstva. […] Drugi je razlog vezan za način na koji plaćenici putuju po kontinentima. Oni putuju, u biti, oboružani svojim prijenosnim računalom i svojim shemama prekrojenih analiza. Borave u luksuznim hotelima, provode u svakoj dužničkoj zemlji samo nekoliko dana i susreću se samo s izabranim rukovoditeljima, po mogućnosti s onima koji su studirali u Sjedinjenim Državama. […] Treće tumačenje čudne zatvorenosti prema stvarnosti, koju iskazuje većina dužnosnika […], leži u činjenici da oni ne poznaju čak ni svoju najbližu okolicu.“ (Jean Ziegler, Novi gospodari svijeta i oni koji im se protive, Izvori, Zagreb, 2003., str. 209., 211.)."
 
• Na Četvrtoj konferenciji Večernjega lista predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da je LNG terminal na Krku jedan od strateških projekata koji se mora ubrzati i izaći iz okvira planova prema realizaciji jer iza njega stoje i Europska unija i SAD. Još je dodala: „Apeliram na žurnost zato što se u Europi već događa veliki transfer ugljičnih na niskougljične energente što vidim kao priliku za Hrvatsku“, što znači kako treba na Krku odmah početi graditi terminal za ukapljeni prirodni plin.
 
• Bivši SDP-ov ministar Tihomir Jakovina napustio je SDP. Nije toliko značajno što je napustio Partiju kada je u oporbi, malo je značajnije što je sve ozlojeđeniji Jakovina napisao u priopćenju. Uz uobičajenu elaboraciju bivšega ministra poljoprivrede - iza kojega se još do danas vuku repovi - o tomu kako je nezadovoljan neuspješnim mladim predsjednikom Partije Davorom Bernardićem i klikom koja ga je postavila na to mjesto i vlada strankom i njime, puno je zanimljivije ono drugo što je Jakovina poručio javnosti. Posebno dio iz priopćenja kako mu smetaju unutarstranačka gruba podmetanja i spletkarenja, izborni inženjering, prekrajanje popisa članova stranke, izbacivanje nepoželjnih članova te plaćanje 100 kuna po glasu pripadnicima romske nacionalne manjine „koje se dovozilo kombijima na glasanje za SDP“. Dosad smo imali dovođenje i dovoženje Srba etnobiznismena Milorada Pupovca u Lastinim autobusima za Vukovar, Knin, Obrovac, Benkovac, Glinu, Korenicu, Vojnić..., a danas imamo SDP-ovo dovoženje Roma da za kune glasaju za SDP. Uz to, Jakovina proziva Bernardića za "količinu gluposti" koju izgovara za saborskom govornicom, što je istina. Jer kada se Bernardić oglasi u Saboru (rjeđe) i izvan Sabora (češće) odmah poraste rejting HDZ-u.
 
• Esdepeovci i njihovi simpatizeri i dalje ideološki žive u propaloj Jugoslaviji. Tako je nekakvo 'Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava' poslalo prijeteće pismo N1 televiziji da „prekine kampanju protiv najobrazovanijeg, najpoštenijeg, najpristojnijeg i u svakoj poštenoj političkoj utakmici najperspektivnijeg hrvatskog političara, predsjednika SDP-a gospodina Davora Bernardića“. Ovakvim riječima zahvale svome vođi radovali bi se i Josip Broz, i Josif Staljin, i Enver Hoxha i Kim Il-sung.
 
• Austrijski su glasači u listopadu dali većinu ÖVP-u i FPÖ-u – znajući da će Sebastian Kurz i Heinz-Christian Strache zajedno vladati. To zna i predsjednik države Alexander Van der Bellen: on signalizira da će raditi s vladom, a ne protiv nje. Iako zapadni liberali i neoliberali napadaju novu vladu, činjenica je da je vlada puna ljudi s dobrim stručnim kvalifikacijama, ali, istina, i s malo političke prakse. Jedino sâm kancelar Kurz ima iskustva u vladi. Da bi taj tim sačuvao od pada, Kurzu će trebati sav politički talent koji mu se pripisuje. A i za Strachea počinje hod po žici na kojemu su drugi desni populisti propali. Koalicijski partneri u Austriji dogovorili su da će ubuduće tražiteljima azila oduzimati gotovinu i mobilne telefone. Oduzimat će se pametni telefoni kako bi se provjerili njihovo podrijetlo i kontakti. No to ne znači da će im se zabraniti posjedovanje mobilnih telefona. Osim toga, umjesto novca, dobivat će samo potporu u stvarima. A to isto već odavno traži i njemački CSU koji, za razliku od SPD-a, pozitivno reagira na Kurzovu vladu u Austriji.
https://images.kurier.at/46-66228047.jpg/940x540nocrop2/97.261.663
Heinz-Christian Strache i Sebastian Kurz
 
• Ključna poruka američke sigurnosne strategije, koju je predstavio predsjednik Donald Trump, glasi: »Amerika, pod vodstvom Donalda Trumpa, ne bi samo trebala suzbijati Islamsku državu i sjevernokorejskog diktatora Kim Jonga Una, već bi također trebala nadjačavati Kinu i Rusiju, kao rivale u borbi za vodeću ulogu u svijetu – i to, vojno, politički i ekonomski«. „Amerika će pobijediti“, najavio je Trump samosvjesno kao i uvijek. Njegovi pristaše u sali oduševljeno su mu pljeskali. Ostalo nije ni bitno.
 
• Sjedinjene Države su u ponedjeljak stavile veto na rezoluciju Vijeća sigurnosti o Jeruzalemu koja poziva sve države da se suzdrže od preseljenja veleposlanstva SAD-a u taj grad. Rezolucija kritizira odluku koja želi izmijeniti "karakter, status ili demografski sastav Svetog grada Jeruzalema" i traži da se one povuku, no ne imenuje izričito predsjednika Donalda Trumpa i SAD. Predsjednik SAD-a Trump 6. prosinca raskinuo je s desetljećima dugom politikom SAD-a i priznao Jeruzalem za prijestolnicu Izraela što je uznemirilo i arapski svijet i zapadne saveznike. Protiv nacrta rezolucije, koji je pripremio Egipat, glasao je samo SAD, a 14 država članica Vijeća glasalo je za nju. Veleposlanica SAD-a Nikki Haley u UN-u je glasanje nazvala "uvrjedom" i rekla da ono "ne će biti zaboravljeno". Amerika pokazuje zube.
 
• Za one zaboravne u Lideru je godine 2012. napisano: »Raspravu su poveli, s jedne strane Mladi HNS-a, s druge, Mladež HDZ-a. Mladi HNS-ovi su najavili kako će zahtijevati legalizaciju korištenja seksualnih usluga i legalizaciju ‘lakih’ droga. Zasad nisu izložili prijedlog konkretnog modela kojim bi se ova dva pitanja eventualno uredila. Mladež HDZ-a se naravno protivi takvim promjenama, te ponavljaju kako mladima trebaju poslovi, a ne lake droge i prostitutke. Problem legalizacije lakih druga i prostitucije nije samo pitanje morala, već je i pitanje socijalnih prava, zaštite najugroženijih slojeva društva te pravičnog postupanja s okrivljenicima za ta kaznena dijela. Ova debata nije samo aktualna u Hrvatskoj, već je dugogodišnja točka prijepora lijevo i desno orijentiranih političara u brojnim drugim državama. U Liderovom Fight clubu stoga smo suočili dvije strane, a vama puštamo da se odlučite. Zvonimir Klobučar, predsjednik Mladih HNS-a: "Negativnu stranu legalizacije prostitucije i lakih droga mogu isticati samo skupine koje se vole povesti terminom da smo mi 'katolička zemlja'".« Gdje je danas Z. Klobučar? Možda u RBA? Gdje su danas članovi Mladeži HDZ-a? Možda šute!
 
• U Norveškoj je 2014. godine 266 osoba umrlo od posljedica droga. Njihovim zastupnicima u Stortingu to je bio dovoljan „razlog“ da izglasaju dozvolu za uporabu droga. Koliko će im to pomoći, vrijeme će pokazati.
 

Marijan Majstorović

Komentari   

+1 #6 pop 2018-01-08 16:32
KURATI SU "TUPAVI RVATIĆI" BOSANKU SU DOBRO "ISPUNJETALI", SADA SI TI NAREDU, I JOVANKA SE NEĆKALA, ALI KAKO JE IVAN GOŠNJAK ISPUZDREKA NIKADA GA VIŠE NIJE ZABORAVILA! U SLAST!
Citat
0 #5 Guest 2018-01-04 19:14
U tom svjetlu treba gledati potez trganja neprihvatljive nagodbe od strane Marice Vidaković....??

Bi li se u Jugi, ta drugarca Marica, usudila trgati neki komunjarski ugovor? Bi kurac!
Citat
-2 #4 Guest 2017-12-26 23:40
Dobro, kako nitko ne zna, ne kaže, što je i gdje je taj "drug" Ramljak radio za vrijeme Jugoslavije? Gdje je bio i s čime je upravljao?
A to je vrlo važno. Tupavi rvatići kaže: "Zove se ANTE i to je naš čovik?
Citat
-1 #3 Guest 2017-12-24 00:21
Uličar,cirkusan t i harlekin,ali i predsjednik Hrvatske u dva mandata,u komunističkoj Hrvatskoj cinkao je poznanike,a u demokratskoj Hrvatskoj Državu.I nagrađen s dva mandata!
Citat
-2 #2 Ivica 2017-12-24 00:15
Nije meni toliko Ante Ramljak summjiv, sumnjiva mi je Martina Dalić.
Citat
+2 #1 Martin 2017-12-24 00:13
Šutnja! Ta hrvatska šutnja.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na izborima za Europski parlament?

Srijeda, 24/04/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 799 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević