Get Adobe Flash player
Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

Primjer Milana Babića je dobar i jedini ispravan put za suživot i...

Karolina Velika!

Karolina Velika!

Vidimo izgrađenu osobu koja njeguje obiteljske vrijednosti i od koje...

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

Vraća Hrvatskoj ustav iz 1974., jer vraća Srbe u ustav, i onda će ići...

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

IDS-u je uspjelo što nije ni Benitu...

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

Najviše fantazije danas ima u genderističkoj...

 • Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  Nametnuta protuhrvatska Plenkovićeva pomirba

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:16
 • Karolina Velika!

  Karolina Velika!

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:09
 • Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  Plenković je u svojoj izdaji nadmašio i Titu

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 09:32
 • IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  IDS talijanizirao Istru i udaljio od Hrvatske

  utorak, 04. kolovoza 2020. 13:04
 • Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  Tko su ti koji kontroliraju istinu!?

  četvrtak, 06. kolovoza 2020. 17:31

Vrhovni sud na potezu usklađivanja presuda

 
 
• Nakon što je zagrebački Županijski sud donio nepravomoćnu odluku da se Josp Perković izruči njemačkome pravosuđu, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici donijelo je potpuno suprotnu odluku odlučilo da je kod Zdravka Mustača nastupila zastara! Rezultat je to neviđene hajke i pritiska na hrvatsko pravosuđe Milanovićeve vlade, EPH i drugih civilno-medijskih očitih jugoudbaških ostataka. Naime, uoči same presude u Velikoj Gorici novinarski dobro uigrani trojac Jutarnjega lista - Boris Vlašić (Novi list), Nikola Jelić (Novi list) i Marin Dešković (Vjesnik) - osuo je drvlje i kamenje na presudu Županijskoga suda u Zagrebu posluživši se jugoslavensko-sjevernokorejskom metodom diskvalificiranja protivnika. Navodno im je imaginarni "visoki izvor iz Hrvatske vlade" dao izjavu sljedećega sadržaja: "Ovo je skandalozna odluka! Hrvatski sudovi ne žele provoditi hrvatske zakone! Ovo je državni udar s pištoljem na vodu!" Nakon takvoga zastrašivanja neviđenog u demokratskim državama, suci u Velikoj Gorici su se prestrašili i presudili kako su mislili da gazda ili gazde želi čuti. Time je ponovno Hrvatska prikazana u Uniji kao država u kojoj se ne zna tko pije a tko plaća, a na svoje će doći svi oni koji, ne bez utemeljenja, govore i tvrde kako nakon smrti tvorca obnovljene moderne hrvatske države, Franje Tuđmana, Hrvatskom vladaju ostatci jugokomunističkoga i udbaško-kosovskog sustava. Istina, na redu su žalbe na Vrhovnom sudu, koje će, najvjerojatnije uskladiti svoje presude i učiniti ono što je u ovoj situaciji jedino i ispravno, a to je izručenje Njemačkoj i Perkovića i Mustača. U suprotnome, crno nam se piše.
http://screen-fire.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/12/Perkovic.jpg
• Nedavno je jedan medij objavio „senzacionalnu vijest“, tzv. dokument koji je u lipnju 1992. iz Budimpešte navodno u Beograd poslao Josip Perković. Već na prvi pogled vidi se kako je dokument lažan i rađen u dobro nam znanoj maniri zavaravanja protivnika. Za to ima više razloga. Dokument jezično nikako ne odgovara istini. To nije jezik Josipa Perkovića. Nadalje, sama objava ovoga dokumenta ima za cilj ne otkriti istinu, nego je sakriti. Time se samo ide na mlin onima koji se javno zalažu za lustraciju, a ustvari joj se protive.
 
• Predsjednik Ivo Josipović je lukavac prve vrste. Dok se svi znojimo i borimo hoće li se ili ne će izručiti Njemačkoj Perković i Mustač, on se odlučio na operaciju oka. Time ne mora nikome odgovarati i objašnjavati budući status svoga savjetnika Aleksandra Perkovića.
 
• U EPH-u znaju svoj posao. Istoga dana kada su objavili nepotvrđenu vijest da Tomislav Karamarko pristaje da Kolinda Grabar Kitarović bude HDZ-ova kandidatica za predsjednicu Hrvatsku, samo red niže u Jutarnjem listu zadaju protuudarac. Idu na taštinu i šire drugu nepotvrđenu vijest da će se kandidirati i general Ante Gotovina. Kako su na posljednjim izborima za predsjednika RH protukandidati Andriji Hebrangu bila još četvorica njemu sličnih pogleda i iz iste stranke, HDZ-a, očekujemo daljnje proširenje kandidata od strane JL-a samo kako bi Kolinda doživjela Andrijinu sudbinu.
 
Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata u srednjim školama Hrvatske, tvrdi kako nema nikakve koristi po hrvatsko školstvo ako se smijeni nesposobni, ratoborni i uvijek rušilački raspoloženi ministar Željko Jovanović, jer je u problem u njegovu šefu Zoranu Milanoviću. „Milanoviću je cilj da se uništi obrazovni sustav, sindikati i sve u ovoj zemlji što se tiče školstva“, nglašava Mihaljinec. Slažem se!
 
• Na društvenim mrežama kola priča kako su Savo Štrbac, bivši ministar informisanja u tzv. republici srpskoj krajini, a sadašnji predsjednik udruge Veritas za proganjanje hrvatskih branitelja sa sjedištem u Banjoj Luci, i Mladen Bajić, prvi čovjek DORH-a, pašanci. Da su oženili dvije sestre Kuljiš. Ostaje pitanje je li to istina...
 
• Evo kako se iz dana u dan glavni grad Europske unije seli iz Bruxellesa/Brusselsa u Berlin. Kineski premijer Li Keqiang posjetio je Berlin u svibnju 2013. Američki predsjednik Barack Obama također je posjetio Europu po drugi put od kada je stupio na vlast. I on je preskočio glavni grad EU-a, te je također otišao u Berlin. Očito je EU i za Kineze i za Amerikanci presložen. Odlazak u Berlin znači obaviti posao, dok odlazak u Bruxelles samo znači - započeti posao.
 
• Jadni Katalonci, nikako da se osamostale. Uvijek im nad glavom visi lažni krimen iz 1936. kada su nakon tri godine ratovanja, 1939., izgubili samostalnost i mogućnost izdvajanja iz Španjolske. Budući im Galicijac Mariano Rajoy, predsjednik šapnjolske vlade, prijeti i oružano pokušaju li se odcijepiti od Madrida, „jadni Katalonci“ poslali su pismo na adrese 27 država EU-a, osim Španjolske, i zatražili potporu u organiziranju referenduma o nezavisnosti u studenome ove godine. Unatoč bahate poruke iz Madrida da nikakav referendum o eventualnom razbijanju Španjolske ne dolazi u obzir. U pismu upućenom Zoranu Milanoviću katalonski predsjednik Artur Mas između ostaloga kaže: „Uvjeren sam da se mogu pouzdati u vas u poticanju mirnog, demokratskog i transparentnog europskog procesa, kojem smo većina katalonskog naroda i ja potpuno predani“, ne znajući s kime ima posla. Ni hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova a ni veleposlanstvo u Madridu još nisu odgovorili na vapaj iz Barcelone.
http://www.spanish-web.com/catalunya/catalunya-location.png
• Javio mi se jedan čitatelj Hrvatskoga fokusa i podastro zanimljiv podatak. Naime, 1984. u Maribor je na služenje vojnog roka stigao Davor Butković i bio raspoređen u jedinicu vezista. No, već nakon samo sedam dana bio je premješten u "komandu" brigade na mjesto administratora (ondašnji ćato) kod "bezbednjaka" (KOS) majora Kovačevića, gdje ostaje do kraja odsluženja vojnog roka. Naravoučenije: i prije tri desetljeća kosovci su znali da popularni Bule ima smisla za „pisanje“.
 
• Odavno je poznato da je Stipe Mesić čovjek bez morala i kao takav je u politici i uspio. Jer, samo takvi u politici i uspijevaju. Prvi put sam ga upoznao početkom veljače 1990. na osnivanju HDZ-a u Sesvetama. Za razliku od mnogih drugih koji u njemu nisu vidjeli ništa, predskazao sam da će sa svojim kratkim miloševićevskim rečenicama i vicevima dogurati daleko u politici. Na žalost, pogodio sam. Ne secirajući njegovo tzv. domoljubno razdoblje do razlaza s predsjednikom Franjom Tuđmanom i hrvatskom politikom 1994., točnije njegove proustaške nastupe i polukriminalne radnje, sve ono što je kasnije učinio na štetu je Hrvatske i Hrvata. Potvrda svega toga je i nedavni njegov nastup u Sarajevu gdje je kao uvodničar na panel diskusiji “Mladi i izgradnja mira na području Jugoistočne Europe“ govorio ono što su oni koji su ga pozvali, a sigurno dobro i platili, željeli čuti. Mesić je već na početku izjavio: „Nije izlaz u tome da imaju manja prava oni koji su u manjini“ i time najavio koga će napadati. Dakako, Hrvatsku i Hrvate. U nastavku je izvalio glupost da je „BiH bilo najtolerantnije društvo u Europi“, a da su „strane sile bile jače“, te „najgore što se dogodilo BiH jest protekli rat“. Dakle, u Jugoslaviji nije bilo potrebe da se Hrvati u BiH imalo bune jer su živjeli u „najtolerantnijem društvu u Europi“, samo to jadni nisu znali. Onda je Stipe čak ušao i u povijesne srcodrapateljske teme i spomenuo Bošnjacima najdražeg im Kemala Atatürka, koji je rekao kako sreću i zadovoljstvo nitko ne treba tražitu izvan granica Turske, što znači da je Hrvatima glavni grad Sarajevo i neka i dalje šute i trpe. To je Mesić pokušao „cementirati“ ovim riječima: „Mir na ovim prostorima može biti samo ako BiH ostane cjelovita“. Jer, kao Hrvati ju ruše! U nastavku je Mesić krenuo govoriti ono za što je pozvan. Stavio je u isti koš agresora Srbiju i Hrvatsku koja je jedina branila i obranila veliki dio BiH i koja je prva priznala BiH. „Reći kako žele cjelovitu BiH, a onda dočekivati i slaviti ratne zločince“, aludirao je Mesić na oslobađanje iz zatvora generala Mladena Markača i Ante Gotovine budući ga progoni činjenica da je višekratno i samoinicijativno odlazio u Den Haag lažno svjedočiti i protiv tih generala i protiv Hrvatske.
http://dnevni-list.ba/web1/wp-content/uploads/2014/01/Mesic-660x330.jpg
• U Ministarstvu vanjskih poslova nastavio se godine 2000. sramotan početak marginaliziraja domoljuba! Hrvatski kadrovi režu se na sve moguće načine. Udba i haenesovci vode glavnu riječ. Izbijanjem afere oko Josipa Perkovića iz dana u dan pojačava se progon preostalih hrvatski mislećih ljudi u MVP-u. Nad njima se provode udbaške metode zastrašivanja. Kao što je od godine 2000. INA bila preplavljena i razorena Mesić-Pusić-Čačić-Dragičevićevim „kadrovima“, tako se sada jugoslavenizira, orjunizira i rastače naše ministarstvo diplomacije. Prema izvorima iz samoga MVP-ija „Vesna Pusić i drugovi“ ovih tjedana užurbano šalju u Njemačku svoje ljude sa zadatkom da pripreme teren u trenutku kada Milanović i Josipović više ne će mogu odgađati Perkovićevo i Mustačevo izručenje Njemačkoj.
 
Nini Raspudiću nije lako. Iako mu protivnici u Hrvatskoj i BiH nisu ni do koljena, u njegovu svekoliku sotonizaciju uključili su sve svoje divizije. Kako mu intelektualno ne mogu parirati, pribjegli su starim i prokušanim udbaškim lažima otupiti oštricu njegova britkog razmišljanja i pisanja. Bosanskohercegovački portal www.prometej.ba proglasio ga je najgorim čovjeom na ovim prostorima i to „objasnio“ ovim ružnim riječima: „Hrvatska desnica dobila je u njemu svoga službenog ideologa i najistaknutijeg odvjetnika, lukavog filozofa koji svojim sofizmima vješto izokreće činjenice i zaobilazi argumente. U sljedećoj godini želimo da konačno objavi dugoočekivani popis 'nekolicine bosanskih daidža' kako bismo konačno doznali ono što samo on 'zna': da u BiH postoji skupina svećenika-franjevaca koji se zalažu za svođenje Hrvata na građane nižeg reda“. S druge strane ovaj jugonostalgičarski portal proglasio je Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara „najgorim“ „kolektivom “ u BiH i Hrvatskoj u 2103. godini, i to ovim riječima: „Uklanjanje, točnije: razbijanje, tabli s dvojezičnim natpisima nije bio kraj aktivnosti ovoga famoznog stožera. Vođeni svojim iracionalnim (ili karijeristički motiviranim) antisrpstvom, skupili su i potpise za referendum o ograničavanju prava nacionalnih manjina (čitaj: Srba), čime bi neka manjinska zajednica (čitaj: srpska) imala pravo na svoj jezik i pismo samo tamo gdje je većina. Pri tome, kojeg li licemjerja, oni kažu da ne žele ništa drugo do li samo uskladiti hrvatsko zakonodavstvo sa zakonodavstvom većine zemalja Europske unije. Dobro, ako je tako, predložimo im jedan test principijelnosti: neka traže da Hrvati u BiH prestanu biti konstitutivan narod jer to nije u skladu sa zakonodavstvom većine zemalja Europske unije“. Dakle, „pravo“ hrvatskih Srba, etničke manjine, oni stavljaju u ravan s konstitutivnim Hrvatima u BiH, koji su prije dolaska Turaka i osnivanja Osmanskoga Carstva u srcu Hrvatske bili jedini autohtoni narod. Ako je i od „daidža“, previše je.
http://website.informer.com/thumbnails/280x202/p/prometej.ba.png
• Nakon što su islamski fundamentalisti u libanonskom drugom gradu po veličini, Tripoliju, zapalili staru kršćansku knjižnicu grčkih pravoslavnih svećenika, drugi dan potražili smo tu vijest u bošnjačkim medijima. Sarajevski Dnevni avaz je napisao: „Desetljećima stara biblioteka u vlasništvu grčkih pravoslavnih svećenika u Tripoliju, većinski sunitskom gradu, zapaljena je u petak“. „Nepoznati napadači zapalili su biblioteku Saeh u Tripoliju, pri čemu je uništeno dvije trećine od oko 80.000 knjiga i rukopisa koji su tamo smješteni, rekao je izvor za AFP pod uvjetom anonimnosti“, objavilo je sarajevsko Oslobođenje. Al Jazeera Balkans nije napisala ništa. Slobodna Bosna također. Jedino je portal www.klix.ba napisao: „Muslimanski ekstremisti zapalili staru pravoslavnu biblioteku u Libanu“.

• I sarajevski Dnevni avaz je htio biti u trendu pa je na Božić poslao novinar(ku)a Vanju Stevanović(a) da postavi nekoliko pitanja banjolučkom biskupu mons. Franji Komarici. I bi tako. Stevanović mu je postavi(la) pet pitanja: o Božiću, o proteklom vremenu od 1986., budućnosti BiH, što očekuje u 2014. i posljednje najgluplje pitanje: „Kakav je Vaš stav o zabrani ćirilice u Vukovaru?“ Biskup Komarica mu/joj nije ostao dužan i ovako mu/joj je odgovorio: „Na jednom sprovodu svi su plakali, samo jedan nije. Kada su ga pitali zašto ne plače, odgovorio je pomalo zbunjeno: Izvinite, pa ja sam iz druge župe! Da ste me pitali zašto u nekim školama u Banjoj Luci i Prijedoru, pa čak i u onoj u koju sam ja osobno išao četiri godine, ne daju mome svećeniku da predaje vjeronauk, a što je važećim zakonom predviđeno, onda bih Vam rekao svoje mišljenje. Ili da ste me pitali zašto se cijele ove godine nije katolicima povratnicima u RS-u napravila nijedna štala, a kamoli kuća, a čekaju na to stotine njih, svih 18 poratnih godina, imao bih i za to svoje mišljenje. Ako se ljudima osiguraju nužni uvjeti za život dostojan čovjeka, ni ćirilica ni latinica ne će ni izdaleka igrati onu ulogu koju sada igraju!“
 
• U vrijeme tzv. štednje kukuriku vlast gomila političke funkcije. Po uzoru na alanfordovsko ‘Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena’ od nove godine Zoran Milanović je izmislio novo radno mjesto: „zamjenik savjetnika predsjednika Vlade“. Što će taj ili ta raditi zasad nitko ne zna.
 
• U svojoj novogodišnjoj poruci njemačka kancelarka Angela Merkel osvrnula se na prošlost, ali je istaknula da će ova godina biti stota obljetnica početka Prvog svjetskog rata, 75. godišnjica početka Drugog svjetskog rata i četvrt stoljeća od pada Berlinskog zida ze zaključila: „To je bio početak kraja podjele između Njemačke i Europe“.
 

Marijan Majstorović

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Subota, 15/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1594 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević