Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Iako majka sedmero djece, sve što radi radi protiv života

 
 
Tridesetoga srpnja 2019. nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravila je u Zagrebu. Naša europarlametarka Dubravka Šuica je bila ushićena nakon susreta i razgovorima s njom. Kako su svi koji su upoznali novu predsjednicu EU Komisije ushićeni, a ja smatram da hrvatski političari, mediji, a ni šira hrvatska javnost nemaju čvrste veze s političkom realnošću niti znaju pravu istinu o političkim ciljevima Europske unije, zapisala sam rezultate svojih istraživanja o imenovanju četiri najvažnija dužnosnika Europske unije nakon izbora za EU parlament od 26. svibnja ove godine. Vrlo je važno znati kako se dužnosnici biraju i kakav je njihov ljudski, politički i moralni profil. Od toga ovisi i što mi možemo očekivati u budućnosti od njih i kakva nam opasnost od tih ljudi prijeti.
https://img.zeit.de/politik/ausland/2019-03/nato-verteidigungsausgaben-jens-stoltenberg/wide__820x461__desktop
U ratu za ostvarenje Novog Svjetskog – luciferijanskog - Poretka,  Europska unija je sredstvo i cilj. Mi Hrvati, a ni drugi narodi osim onih europskih mahom protestantskih  imperijalnih sila (Engleska, Francuska, Nizozemska, Njemačka itd.) koje su vladale svijetom i vladaju kao crno plemstvo danas, ne možemo ništa dobro od njih očekivati. Pitam se je li itko u Hrvatskoj vladi, i izvan nje pročitao sporazum iz Maastrichta i Lisabonski sporazum, iz kojih je izbačen Bog i europska kršćanska tradicija? Ima li požar crkve Notre Dame u Parizu i sustavno učetverostručeno rušenje crkava u Francuskoj nakon toga, a i u drugim dijelovima Europe, ikakve veze s tim? Jesu li pravni stručnjaci studiozno pročitali i analizirali te veoma, veoma opsežne dokumente? Je li ikad itko od istraživačkih novinara napravio njihov sažetak i predstavio ga javnosti? Je li se uoči EU referenduma taj sadržaj obznanio i o njemu raspravljalo? Je li se ikada itko zapitao u kakvu smo to mi zajednicu ušli? A stavili smo si omču oko vrata jednako kao i nakon Versaillea 1918.
 
Kad neki naši malobrojni, istinoljubivi političari nakon pogibije hrvatskog vojnika u Afganistanu, zahtijevaju da hrvatski vojnici ne ratuju za tuđe interese, znaju li da se Hrvatska potpisom na sporazum iz Maastrichta obvezala da će ratovati za NATO tj. američke imperijalne ciljeve na svim prostorima gdje NATO ratuje? Hrvatska se svojim potpisom obvezala na antirusku politiku. Sjedinjene Države drže u Europi 150 nuklearnih bombi i u slučaju sukoba koji NATO neprekidno izaziva pritiskom na rusku granicu Europu čeka sudbina Hirošime i Nagasakija. Drugom prilikom o Lisabonskom ugovoru i sporazumu iz Maastrichta, prijeđimo sada na opis nove predsjednice EU Komisije, Ursule vor den Leyen, liječnice, majke sedmero djece, donedavno njemačke ministrice obrane.
 
Ono o čemu piše donji tekst je u potpunoj suprotnosti što od liječnice i majke sedmero djece možemo očekivati, ali je u skladu s onim što se može očekivati od bliske prijateljice i suradnice Angele Merkel i predstavnice visoke aristokracije, tj. crnog vladajućeg plemstva koje pripada svjetskoj oligarhiji. Ursula vor den Leyen je zdušno radila u Njemačkoj na pravima homoseksualaca, lezbijki, gender i transgender i svih oblika  uništavanja spolnih razlika. Zalagala se i postigla izglasavanje zakona o istospolnim brakovima, jednom riječju, od glave do pete pristalica LGBT-a. Jednako je pristalica liberalnog pristupu problemu imigracija. (uvodni tekst napisala i donji tekst s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović)
 
VON DER LEYEN POZIVA NA VEĆU OTVORENOST (prema gay, gender i ostalim) NAKON SKANDALA SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA U VOJSCI
Autor: Deutshe Welle
https://www.dw.com/en/von-der-leyen-calls-for-more-openness-in-military-following-abuse-scandal/a-37351632; 31. 1. 2017. Njemačka ministrica obrane je pozvala na poštivanje i prihvaćanje LGBT trupa u vojsci. Njeni komentari su došli uz izvještaje o zlostavljanju i seksualnom napastovanju u vojnim centrima vojne obuke u Njemačkoj. Von der Leyen je pozvala u utorak, u radionici, u Berlinu, koja je bila organizirana zbog nedavnih skandala u elitnom vojnom centru, na hitnu otvorenost i kulturu tolerancije u njemačkoj vojsci.
 
Izvještaji o specijalnom operativnom centru u južnoj Njemačkoj, u gradu Pfullendorfu su bili „uznemirujući signal nedostatka vodstva, stava i kulture,“ rekla je njemačka ministrica obrane prisutnim.U petak, njemački „Spiegel Online“ je objavio izvještaj o nasilnom ponašanju u centru koji je dokumentiran unutarnjom istragom. Prema „Spiegelu“ provoditelji obuke  uvodili su „sadističku seksualnu praksu“ prisiljavajući novake da se podvrgavaju nepotrebnim medicinskim pregledima i seksualno motiviranim činima. Von der Leyen je pozvala na direktno povezivanje s ombudsmanom tako da se oni  koji su u službi mogu otvoreno požaliti.
 
BORBA PROTIV HOMOFOBIJE
 
Oko  200 visokorangiranih predstavnika iz svih oblasti: poslovne, političke i vojne, sudjelovalo je na skupu.Radionica koja je počela u utorak bavila se diskriminacijom protiv lezbijki, gay, biseksualaca i transgender u trupama i u vojsci. Njemačka ministrica je posebno pozvala na popravljanje atmosfere i prihvaćanje LGBT novaka u vojsci. Njemačka ministrica obrane naglasila je, da bi LGBT koji služe u vojsci i koji ne bi mogli otvoreno izražavati svoju seksualnu orijentaciju bili u strahu. „A oni koje se boje ne mogu dati najbolje od sebe. Mi to ne možemo dopustiti.“ Nisu svi u vojsci smatrali dobrodošlom inicijativu Van der Leyen za promicanje seksualne različitosti. Njihova kritika je bila da Bundesweher ima drugih problema kao što su loša opremljenost i velika radna opterećenost.
 
EUROPSKA UNIJA POTVRĐUJE IMENOVANJE SVOJIH DUŽNOSNIKA
Autor: Thierry Meyssan
(Thierry Meyssan je jedan od najugledniji svjetskih političkih pisaca, geostrateških analitičara i savjetnik mnogih vlada. op. K.P.)
9. srpnja 2019.; https://www.voltairenet.org/article206944.html
(S franc. prevela prof. Kornelija Pejčinović)
Ako je Europska unija postala nadnacionalna struktura snagom potpisanih ugovora kako onda države članice mogu izabirati svoje predstavnike i tko je taj tko im naređuje? Ustvari, oni ne izdaju naredbe nego su postavljeni da prihvate izbor NATO saveza kako ga predlože Njemačka i Francuska.Teorijski Sjedinjene Države, Njemačka i Francuska su odlučile prije izbora za Europski parlament (2019) da će predsjednik EU Komisije biti Manfred Weber. On je obećao da će zaustaviti gradnju Sjevernog toka 2. i ograničiti kupovinu ugljikovodika za Uniju iz Rusije u korist plina iz SAD-a koji je mnogo skuplji kako zbog proizvodnje tako i zbog transporta. Da bi se uvjerilo europske glasače da ostanu u komi bila je potrebna ogromna propagandna kampanja koja bi osigurala da predsjednik Komisije bude izabran prema demokratskim pravilima tj. da pobjednik bude izabran od najvažnije parlamentarne grupe. Nije bilo sumnje da je to Manfred Weber kao predstavnik konzervativne Pučke stranke. Naravno da ovo pravilo nije nikada bilo demokratsko jer demokracija se sastoji u biranju osobe koja dobije podršku ne samo jedne parlamentarne grupe nego većine svih glasača. Međutim, tisak i kandidati su nastavili s ponavljanjem ovih gluposti svjesni da je Europska unija samo mamac.
 
Ali u zadnji čas, Francuska je odustala od svog obećanja. Predsjednik Emmanuel Macron si je uzeo za pravo da njegova parlamentarna grupa bude ADLE - liberalna Obnovimo Europu i uspio je da postigne jedan, između četiri poželjna, dužnosnička položaja. Uspio je izrežirati da Nathalie Loiseau, vodeći kandidat s njegove stranačke liste izvrijeđa Manfreda Webera nazvavši ga „ektoplazmom“ i uloži veto na njegovu imenovanje. Konačno je sam Weber predložio  novu njemačku kandidatkinju Ursulu von der Leyen nakon što je bilo osigurano imenovanje Christine Lagarde na položaj Europske Središnje banke.Tako će dvije žene zauzeti dva najvažnija položaja dok će Belgijac Charles Michel predsjedavati Vijećem šefova država i vlada i Eurozone, a Španjolac Josep Borrell će biti visoki predstavnik za vanjske poslove i sigurnosnu politiku. Ove dvije funkcije su čisto formalne. Predsjedavanje Vijećem se sastoji u kontroli vremena govornika u korištenju mikrofona i predstavljanja Unije u inozemstvu. Visoki predstavnik je glasnogovornik politike koja je, kako je to svakom znano, utvrđena u Washingtonu i Brusselsu. Ova imenovanja nisu dogovarana u Europskom Vijeću nego su ih birali njemačka kancelarka i francuski predsjednik na zajedničkom sastanku u dvoje, a Vijeće ih je samo potvrdilo.
Po kojim kriterijima su bila izabrana ova četiri dužnosnika? Za izbor moraju ispuniti ova dva kriterija:
- Da su atlantisti.
- I da imaju nešto na savjesti što daje mogućnost da propjevaju dogodi li se da izgube svoju atlantističku vjeru.
 
ŠTO ZNAČI BITI ATLANTIST?
 
Biti atlantistom je očiglednost svakog europskog dužnosnika. Maastrichtski i ostali ugovori imaju uvjet da obranu Unije osigurava NATO antiruski vojni savez.Stoga je Ursula von der Leyen prikladno objavila početkom godine na jednoj slobodnoj tribini New York Timesa apologiju – pohvalu - NATO-a kao branitelja svjetskog poretka. Atlantizam Christine Lagarde se nema potrebe dokazivati jer je svoju karijeru započela kao parlamentarni asistent u Kongresu SAD-a i postala lobist američke vojne industrije nasuprot francuskoj čiji je predstavnik bila. Ona je bila ta koja je uvjerila Poljsku da se naoruža Boeingom i Lockheed-Martinom radije nego francuskim Airbusom i Dassault-om.
Charles Michel je premijer države domaćina NATO-a i preporučio ga je njegov otac, Louis Michel, bivši europski komesar za europsku i međunarodnu suradnju, za humanitarnu i pomoć u krizama.
Josep Borrell, negdašnji pripadnik kibuca Gal On u pustinji Negev, bio  je predsjednik Europskog parlamenta i žarko je branio princip europskog vazalstva Atlantskom savezu. On će biti savršen u svojoj ulozi. Nedavno je Rusiju ocijenio „starim neprijateljem“ koji „postaje prijetnja.“Ova četiri kandidata su bila, kako se i podrazumijeva, pozvana na sastanak grupe Bilderberg, Atlantskog kluba. Međutim Josep Borrell se nije mogao odazvati i sudjelovati na sastanku jer mu je to zabranio njegov predsjednik vlade.
 
IMATI NEČISTU SAVJEST
 
Ma kako da imaju povjerenja u svoje službenike Sjedinjene Države više vole imati neko sredstvo prinude za podsjećanje i prisilno dovođenje u red. Zapravo se vrlo često događa visokim dužnosnicima da se ne zadovoljavaju astronomskim plaćama koje primaju na ime služenja vlastitim građanima. Jedna sudska istraga je vođena u njemačkom Ministarstvu obrane Ursule von der Leyen. Istraga je utvrdila je da je njemačka vojska poslovično loše opremljena unatoč ogromnim troškovima koji premašuju proračun u mnogim stavkama. To je izazvalo istragu i saslušanja u kabinetu koja je utvrdila da je nadzor u kabinetu vršio sin ove visoke aristokratkinje i nalaz je izazvao uzbunu. Stanje njemačke „pravne države“ je takvo da je izazvalo intervenciju kancelarke koja je iskoristila svoju moć da obustavi sudsku istragu nad članovima vlade.
Christine Lagarde je osuđena za „nemar“ na Sudu Pravde Francuske Republike. Oslobođena je kazne (za 400 milijuna eura). Uz to je kao predsjednica MMF-a arhitekt financijskog uništenja Grčke. (op. K.P.)
Ona je odlučila podnijeti financijsku tužbu pred arbitražom a ne na nadležnim sudovima suprotstavljajući se traženju jedne javne banke. Arbitraža je utvrdila krivicu Države u korist bivšeg ministra. To se nikako nije smjelo dogoditi.Ne znam u kakve su mračne afere upleteni Charles Michel i Josep Borrell, ali ih zacijelo ima. Zar nije Charles Michel prihvatio upravljanje manjinskom vladom, a zar ovaj drugi nije proveo desetak godina u politici?
 

Kornelija Pejčinović, prof.

Anketa

Hoće li predsjednik Vlade A. Plenković, zbog afere Josipe Rimac, prvoga smijeniti ministra Tomislava Ćorića?

Petak, 18/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1643 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević