Get Adobe Flash player
Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

Lustracija znači skidanje stigme s hrvatskoga naroda da je...

"Duboka država", Manolić i Buda

Nitko tko nije umočen u njihove stare strukture ne može u ovoj zemlji doći...

Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

Plenkovićeva Hrvatska - poslušan i pouzdan provoditelj stranih...

Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

Je li HAZU ozbiljna znanstvena institucija u Hrvata ili tračerski...

Zaustavite Reuters i Eurostat!

Zaustavite Reuters i Eurostat!

Poslijepotresni grafiti na površinama javnog prostora u...

 • Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

  Plenković ne želi provesti Rezoluciju EP-a

  srijeda, 08. srpnja 2020. 08:00
 • "Duboka država", Manolić i Buda

  srijeda, 08. srpnja 2020. 07:36
 • Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

  Hrvatski izbori na tragu događanja iz sv. Gottharda

  četvrtak, 09. srpnja 2020. 11:30
 • Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

  Dokle će HAZU trpjeti primitivnoga Blagonića?

  srijeda, 08. srpnja 2020. 07:33
 • Zaustavite Reuters i Eurostat!

  Zaustavite Reuters i Eurostat!

  četvrtak, 09. srpnja 2020. 11:26

Europa na udaru liberalne revolucije

 
 
Usporedno s organiziranim „spontanim“ revoltom po ulicama američkih gradova usmjerenim prema američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, s druge strane Atlantika odvija se europski krak istog „događanja naroda“. Građanski nemiri s obje strane Atlantika jedinstvena su operacija izgrađena na američkim rasnim sukobima, a za izvoz u Europu redizajnirana dodavanjem osjećaja krivnje zbog europske kolonijalne prošlosti i uloge u trgovini robljem. Europski prosvjedi protiv rasizma u ovim trenucima postupno gube na snazi, jednostavno zato što su postigli svoj cilj, a to je bila priprema terena za ono što će uslijediti nakon američkih predsjedničkih izbora i očekivanog Trumpovog poraza. Europski građani medijskom kampanjom i prosvjedima pripremljeni su za restauraciju liberalnog poretka koja bi trebala uslijediti nakon Trumpovog odlaska s položaja američkog predsjednika.
https://img.zeit.de/politik/ausland/2019-04/europa-kulturkampf-brexit-aufbruch/wide__450x253__mobile
Simultano se zapravo pokreću dvije bitke, jedna za političku kontrolu SAD-a, a druga za Europu i obnovu liberalnoga poretka zapadnoga svijeta. Iniciranje pripremnih procesa za veliku transatlansku bitku na dvije bojišnice precizno je tempirano pred američke predsjedničke izbore. S američke strane cilj je spriječiti reizbor predsjednika Trumpa, a u Europi održati utjecaj liberlane elite do planirane promjene američke administracije. Tada će u biti ista politička snaga, s američke strane tzv. neoconsi, a s europske lijevo-liberalni politički holding neometano ovladati s oba krila transatlanske integracije. Potom će stabilizirati svoje unutarnje političke pozicije u najmoćnijim državama Europske unije predvođene Njemačkom i u suradnji s novom politikom SAD-a nakon Trumpa, obnoviti narušenu snagu liberalnog i tzv. multilateralnog poretka utemeljenog na višestranim ugovorima i integracijama, koje je američki predsjednik  nemilice razbijao, te ponovo punom silinom krenuti putom, s kojeg je izbačena Trumpovom pobjedom i njegovim predsjedništvom.
 
Prema planovima političkih snaga koje stoje iza američkih i europskih prostora i uličnih nereda, eliminacija Trumpa i potiskivanje političkih snaga koje iza njega stoje i posljedično blokiranje daljnjeg jačanja desnih snaga u Europi omogućit će trijumfalnu obnovu liberalnog i multilateralnog globalnog poretka.
Da je tome uistinu tako svjedoče istupi vodećih zagovornika liberalnog poretka i analize uglednih think-tankova, istinskih kreatora europske i američke politike.
Tako bivša ministrica vanjskih poslova Španjolske Ana Palacio u članku pod naslovom „Multilateralism in a G-Zero World“ za Sorosov „Project Syndicate“ od 22. lipnja ove godine tvrdi da se je svijet uglavnom zbog politike američke administracije pod predsjednikom Trumpom i jačanja desnih i tzv. populističkih snaga u Europi našao u situaciji kada ne postoji ni jedna sila koja je oko sebe sposobna okupiti druge moćne države i uspostaviti stabilan poredak zasnovan na liberalnim vrijednostima i multilateralizmu. Palacio, zapravo, misli isključivo na SAD, koje, po njoj, propuštju igrati ulogu stvoritelja i čuvara liberalnog poretka i to naziva stanjem „G-Zero“, svojevrsnom pat-situacijom, u kojoj ne postoji sila koja ima dovoljno snage nametnuti poredak.
 
Implicitno najavljujući  priželjkivanu propast Trumpove administracije  Palacio navodi: “Kada konačno globalno vodstvo ponovo oživi“ – očito misleći na vodstvo SAD-a – „svijet može započeti raditi na izgradnji boljeg mulitlateranog sustava utemeljenog na zajedničkim interesima i osjećaju zajedničke odgovornosti. U međuvremenu politički lideri moraju činiti sve što je potrebno kako bi još uvijek postojeći multilateralni sustav, ovakav kakav je, manjkav i ograničen ostao živ i održiv.“ Palacio nastavlja: „SAD i budimo jasni samo SAD, imaju dovoljno potencijala i utjecaja stvoriti zajednički program usredotočen na reformu postojećih okvira. No, čini se da Trump umjesto toga pokušava demontirati te iste okvire. Ubrzo nakon ulaska u Bijelu kuću Trump je najavio povlačenje Amerike iz Pariškog klimatskog sporazuma. Prekinuo je i američke odnose sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom ozbiljno narušavajući njenu sposobnost koordiniranja učinkovitog globalnog odgovora na krizu Covid-19. Ako se njegova destrukcija nastavi ovim tempom, do vremena kada Trump napusti ured, multilateralni poredak biti će na održavanju života ili čak u gorem stanju. Tko god ga nasljedi namučit će se kako bi popravio nastalu štetu. Kao i zgradu, multilaterlani sustav je mnogo lakše srušiti nego obnoviti.“ Uočljivo je kako Ana Palacio Trumpovim odlaskom barata kao gotovom činjenicom.
 
Godinu dana ranije američki think-tank „The German Marshall Fund of the United States“ (GMF) posvećen promicanju transatlanskih odnosa i suradnje, u studiji pod nazivom „Europa i liberalni poredak“ objavljenoj  21. ožujka 2019. godine postavlja temelje djelovanja europske politike na obnovi liberalnog  i multilateralnog poretka nakon očekivanog Trumpovog odlaska s političke scene.
 
Autor opsežne i ozbiljne studije je Bart M.J. Szewczyk, nekadašnji bliski suradnik državnog tajnika Johna Kerryja u Stožeru za političko planiranje State Departmenta, a od 2016.-2017. godine bio je i politički savjetnik američke veleposlanice pri UN-u Samanthe Power. Szewczyk zagovara aktivnu ulogu europske politike u obnovi i jačanju liberalnog poretka nakon  Trumpove ere. On kaže: „Europa ima dugu tradiciju izgradnje političkih poredaka, od kardinala Richelieua do Otta Von Bismarcka, iz čega može crpiti inspiraciju za suočavanje s trenutnim izazovima. Njen glavni izvor moći, osim materijalnih resursa, je njena široka mreža utjecaja diljem svijeta.“ Sasvim otvoreno, za devastaciju liberalnog poretka Szewczyk osim Kine i Rusije optužuje i politiku Trumpove administracije, kada navodi: „Liberalni poredak je napadnut od strane aktera izvana, ali i unutar Zapada. Prvi put nakon 1989. godine autoritarnost- prije svega u Kini i Rusiji, ali i u dijelovima Zapada ponuđena je kao atraktivna alternativa demokraciji, ljudskim pravima i tržišnoj ekonomiji. Disruptivnost Trumpove vanjske politike dodatno je poljuljala temelje Zapada. Nova američka Strategija nacionalne sigurnosti na vidljiv način isključuje liberalni poredak kao temeljni američki interes, odstupajući od tradicije koja datira još od NSC-68, doktrine američke nacionalne sigurnosti u doba hladnoga rata usvojene od strane Trumanove administracije u 50.-im godinama prošloga stoljeća. Na posljednjem Summitu G-7 SAD su pokušale izbrisati bilo kakve poveznice koje upućuju na međunarodni poredak zasnovan na pravilima. Takav razvoj događaja izazvao je Europu kroz Europsku uniju i njene države članice da razviju strategiju za očuvanje liberalnih vrijednosti od neliberalnih snaga…. Pored toga europska politika treba odvojiti više vremena i resursa za spašavanje liberalnog poretka.“
 
Sve je kristalno jasno, praktički ništa ne treba istraživati i analizirati kada političke grupacije koje stoje iza obnove i transformacije liberalnog poretka sasvim jasno i eksplicitno iskazuju svoje stavove. Sve piše samo treba znati gdje čitati.
Iz navedenih primjera teško je izbjeći zaključak da je zagovornicima liberalnoga poretka u ovome trenutku najveća smetnja američki predsjednik Donald Trump i centri političke i gospodarske moći koji ga podržavaju. Tek njegovom eliminacijom moći će se vratiti usklađenoj politici SAD-a i Europe na starim putovima promicanja multilateralnog i liberalnog poretka diljem svijeta. Stoga je na američkom ogranku ratišta za liberalni poredak Trumpu priređena „revolucija“ u stilu „arapskoga proljeća“ i praktički američki politički život doveden do stanja kaosa. Na europskom dijelu ratišta organizirani su masovni prosvjedi čiji cilj, zapravo, uopće nije utjecaj na vlast, odnosno vodeće političke snage u Europi, nego izražavanje solidarnosti s američkim snagama koje se tuku s Trumpom i izražavanja spremnosti europske politike za suradnju s onima koji Trumpa uspiju skinuti s političke scene. Oni su trebali potvrditi upravo onakvu orijentaciju Europe i Europske unije kakvu je u svojoj studiji za „The German Marshall Fund of the United States“ definirao Bart Szewczyk. Prosvjedi u Europi nisu bili usmjereni protiv vodeće politike nego upravo obrnuto od nje su posredno bili podržavani.
 
Organizirani neredi na ulicama europskih gradova
 
Prosvjedi i neredi koji su ih pratili po europskim prijestolnicama medijski su se pokušali pokazati kao klasična „pobuna masa“. No to jednostavno nije tako. Ne radi se o „pobuni masa“ kako ju je  davno opisao španjolski filozof Jose Ortega y Gasset, nego o klasičnom organiziranom, tobože spontanom „događanja naroda“ kakva su korištena u revolucijama „arapskoga proljeća“. Zbivanja su organizirana i vođena upravo od elite, zapravo moćnog vladajućeg liberalnog dijela europske elite. Razlika od „pobune masa“ više je nego očita, jer „pobuna masa“ je usmjerena na elite koje su izgubile sposobnost vođenja i argument vlastitog primjera. Ona je neorganizirana i tek kada se stvori kritična masa preuzimaju je političke grupacije i koriste za svoje ciljeve. Ovdje to nije slučaj, prosvjedi i neredi na ulicama europskih gradova očito su organizirani i nisu usmjereni protiv vladajuće elite, nego njezin liberalni korpus, koristeći medije i građane na ulici šalje poruku američkim političkim saveznicima o spremnosti za suradnju u budućoj velikoj obnovi liberalnog poretka na obje strane Atlantika.
 
Revolucije „arapskoga proljeća“ koje su razorile Bliski istok vraćaju se svojim izvorištima – SAD-u i Europi. Predvode ih iste snage liberalnog holdinga koje su prethodnih godina nasilno i krvavo svijetom širile tzv. liberalnu demokraciju. Sada svoju liberalnu intervenciju šire na vlastiti životni prostor, na zapadni svijet, na nominalno demokratske države, u koijima su, prije svega zbog protivljenja građana njihovim vanjskih avanturističnim intervencijama i ratovanjima koje su pokretale, i izgubile pozicije. Prisiljeni su činiti to što čine kako bi se pokušali održati na površini i vratiti u svoje ruke apsolutnu vlast koju su imali prije pobjede Donalda Trumpa na izborima u SAD-u i usporednog jačanja suverenističkih i desnih snaga u najmoćnijim državama Europske unije. Stoga su svojim spontanim revolucijama kojima su razarali svijet u konačnici udarili na SAD i Europu. Trump je od starta bio njihova meta, a sada su, u završnici borbe protiv njega, uspjeli u SAD–u stvoriti organizirani kaos i s druge strane europskim prosvjedima dobiti potvrdu buduće suradnje nakon izborne pobjede u SAD-u. To je, inače, modus operandi holdinga liberalnog intervencionalizma: strpljivo čekanje povoda, medijsko napuhavanje i histeriziranje i potom unaprijed pripremljeni izlazak građana na ulicu. Osnovne poluge njihova djelovanja su simultano korištenje organizacija civilnoga društva, medijskog prostora nad kojim su ostvarili kontrolu i obavještajnog sustava ili barem njegova djela  bez čije uloge se ništa ne bi moglo pokrenuti. Kada se pribave sve te poluge utjecaja pokreću se „spontane“ revolucije.
 
Uspije li im do kraja godine pobijediti u SAD-u eliminacijom političkog kruga oko Trumpa, to će im, zbog enormno snažnog utjecaja američke politike otvoriti put i nadmoći u Europi, odnosno učvršćenju svoje vlasti u najmoćnijim državama Europske unije. To bi pak, za transatlantsku liberalnu elitu bio čisti bingo. Ponovo bi mogli neometano ne samo dominirati političkim životom svojih država i cijelim transatlantskim integracijskim kompleksom, nego i nastaviti za Trumpove ere zamrli demokratski intervencionizam diljem svijeta. Bit će to, zapravo, povratak starom agresivnom, imperijalnom djelovanju SAD-a i vodećih država Europske unije maskiranom doktrinom širenja liberalne demokracije diljem svijeta. Tada će punim plućima na globalnoj razini prodisati i zelena ideologija i njezino praktično političko djelovanje odbacivano od strane Trumpove administracije, ali sačuvano i njegovano u europskom okrilju. Računa se na izgradnju američkog ekvivalenta europskom novom zelenom planu (The European Green Deal). Nova zelena politika podignuta na globalnu razinu uz korištenje kriznog potencijala koronakrize bit će poluga transformacije i učvršćenja liberalnog poretka. Američki i europski stratezi drže da će to osigurati dominaciju SAD-a i najmoćnijih država Europske unije za više desetljeća.
 

Mario Stefanov, https://www.geopolitika.news/analize/mario-stefanov-americko-proljece-seli-u-europu/

Francuska na Tursku kreće novim sankcijama uz pomoć EU-a?

 
 
Francusko-turski odnosi naglo se zaoštravaju uslijed pogoršanja stanja u Libiji i aktivnog vojnog sudjelovanja turske vojske na strani tamošnje vlade nacionalnog jedinstva premijera Fayeza Al-Sarraja. Ti narušeni odnosi dodatno štete ionako ne previše skladnim odnosima unutar NATO-a čije su one članice, a sve se više odrazuju i na odnose između Turske i EU-a u kojoj Pariz ima jednu od vodećih uloga. U tom smislu treba sagledavati i sljedeću vijest:Jean-Yves Le Drian, francuski ministar vanjskih poslova, izjavio je kako će se 13. srpnja sastati ministri diplomacija EU-a s ciljem razgovora o Turskoj, kada će se razmatrati i mogućnost uvođenja novih sankcija protiv Ankare. Podsjetio je kako je EU već uveo sankcije protiv Turske zbog njezinih poslova vezanih uz eksploataciju nafte u isključivoj gospodarskoj zoni Cipra, i dodao, kako „mogu biti razmotrene i druge sankcije“.
https://zenith.me/sites/default/files/pool/medias/3..jpg
Podsjećamo: vrhunac vrlo oštre političke i diplomatske retorike između Pariza i Ankare zbio se 29. lipnja vezano uz Libiju. Tada je francuski predsjednik Emmanuel Macron optužio Tursku za „masovni izvoz džihadista“ u tu sjevernoafričku zemlju, a miješanje Ankare u unutarnje stvari Libije nazvao je „kriminalnim“. Nakon što je francusko Ministarstvo vanjskih poslova 17. lipnja optužilo Ankaru za „agresivno ponašanje“ turskih vojnih brodova prema francuskom brodu koji je sudjelovao u NATO-ovoj misiji u Sredozemnom moru (o čemu smo već ranije pisali, vidi poveznicu ispod teksta), sinoć je turski ministar vanjskih poslova Hulusi Akar izjavio kako je Ankara uz pomoć video snimaka i radarskih snimaka „dokazala“ kako njezini brodovi nisu obavljali nikakve protuzakonite aktivnosti na koje je ukazivala francuska strana (info: Hürriyet Daily News).
 

Irina Meter, https://www.geopolitika.news/vijesti/francuska-na-tursku-krece-novim-sankcijama-uz-pomoc-eu/

Istrage koje su već u tijeku otkriće pravu odgovornost onih koji su upravljali krizom Covid

 
 
Američkom predsjedniku Donaldu Trumpu podršku je otvorenim pismom pružio bivši apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama i titularni nadbiskup Ulpiana Carlo Maria Vigano. Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:
https://www.ncregister.com/images/editorial/Archbishop_Vigano_Edward_Pentin_photo.jpg
»Gospodine Predsjedniče,
Posljednjih mjeseci svjedoci smo formiranja dvije suprotstavljene strane koje bih nazvao Biblijskim: djeca svjetla i djeca tame.
Djeca svjetlosti čine najvidljiviji dio čovječanstva, dok djeca tame predstavljaju apsolutnu manjinu. A ipak su prvi predmet svojevrsne diskriminacije koja ih stavlja u situaciju moralne inferiornosti u odnosu na njihove protivnike, koji često zauzimaju strateške položaje u vladi, politici, ekonomiji i medijima. Na prividno neobjašnjiv način dobri su taoci zlih i onih koji im pomažu ili iz koristoljublja ili iz straha.
Ove dvije strane, koje imaju Biblijsku prirodu, slijede jasno razdvajanje između potomstva Žene i potomka Zmije. S jedne strane postoje oni koji su, iako imaju tisuću nedostataka i slabosti, motivirani željom činiti dobro, biti iskreni, podizati obitelj, baviti se poslom, davati prosperitet svojoj domovini, pomagati potrebitima i, poštujući Zakon Božji, zaslužiti Kraljevstvo nebesko.
S druge strane, postoje oni koji sebi služe, koji se ne drže bilo kakvih moralnih principa, koji žele rušiti porodicu i naciju, iskorištavati radnike kako bi se učinili neupitno bogatim, podstaknuti unutarnje podjele i ratove, te nakupiti moć i novac: njih će pogrešna iluzija o vremenskom blagostanju jednog dana – ako se ne pokaju – dovesti u strašnu sudbinu koja ih čeka, daleko od Boga, u vječnom prokletstvu.
Gospodine predsjedniče, ove dvije suprotstavljene stvarnosti koegzistiraju kao vječni neprijatelji, baš kao što su Bog i sotona vječni neprijatelji. I čini se da su djeca tame – koju lako možemo identificirati u “dubokoj državi” kojoj se mudro suprotstavljate i koja danas u teškom vremenu ratuje protiv vas – odlučila otkriti svoje karte, tako reći, otkrivajući tako svoje planove .
Čini se da su toliko sigurni da već imaju sve pod kontrolom, da su zaboravili na oprez, kojim su do sada barem djelomično prikrivali svoje istinske namjere. Istrage koje su već u tijeku otkriće pravu odgovornost onih koji su upravljali krizom Covid ne samo na području zdravstvene zaštite već i u politici, ekonomiji i medijima. Vjerojatno ćemo otkriti da u ovom kolosalnom djelu društvenog inženjeringa postoje ljudi koji su odlučili sudbinu čovječanstva, arogantno davajući sebi pravo djelovati protiv volje građana i njihovih predstavnika u vladama naroda.
Otkriti ćemo i da su nemiri ovih dana provocirali oni koji su, vidjevši da virus neminovno blijedi i da društveni alarm pandemije slabi, nužno morali izazvati građanske nemire, jer bi uslijedila represija koja, iako je legitimna, mogla bi se osuditi kao neopravdana agresija na stanovništvo. Ista stvar se događa i u Europi, u savršenoj sinkroniji.
Sasvim je jasno da upotreba uličnih prosvjeda služi u svrhu onih koji bi željeli vidjeti nekoga tko je izabran na predstojećim predsjedničkim izborima koji utjelovljuje ciljeve “duboke države” i koji te ciljeve izražava vjerno i uvjerljivo.
Neće biti iznenađujuće ako kroz nekoliko mjeseci još jednom naučimo da skriveni iza ovih djela vandalizma i nasilja postoje oni koji se nadaju profitu od raspada društvenog poretka kako bi izgradili svijet bez slobode: Solve et Coagula, kako uči masonska izreka.
Iako se može činiti zabrinjavajućim, suprotstavljena poravnanja koja sam opisao nalaze se i u vjerskim krugovima. Postoje vjerni Pastiri koji se brinu za stado Kristovo, ali ima i nevjernika, plaćenika koji žele razbiti stado i predati ovce kako bi ih proždrli vukovi.
Nije iznenađujuće da su ti plaćenici saveznici djece tame i mrze djecu svjetlosti: baš kao što postoji “duboka država”, postoji i “duboka crkva” koja izdaje svoje dužnosti i odriče se svojih ispravnih obveza pred Bogom. Tako se protiv Nevidljivog Neprijatelja, protiv koga se dobri vladari bore u javnim poslovima, protive i dobri pastiri u crkvenoj sferi. To je duhovna bitka, o kojoj sam govorio u svom nedavnom apelu, koji je objavljen 8. svibnja.
Prvi put Sjedinjene Države imaju u vama kao u Predsjednika, koji hrabro brani pravo na život, koji se ne stidi osuditi progon kršćana širom svijeta, koji govori o Isusu Kristu i pravu građana na slobodu vjerovanja.
Vaše sudioništvo u „Hodu za život“, a u novije vrijeme i proglašenje mjeseca travnja nacionalnim mjesecom prevencije zlostavljanja djece, akcije su koje potvrđuju protiv koje strane se želite boriti. I usuđujem se vjerovati da smo oboje na istoj strani u ovoj bitci, iako s različitim oružjem.
Zbog toga vjerujem da je napad kojem ste bili izloženi nakon vaše posjete Nacionalnom svetištu svetog Ivana Pavla II dio orkestrirane medijske naracije koja nastoji ne boriti se protiv rasizma i uvesti društveni red, već pogoršati stanje; ne donositi pravdu, već legitimirati nasilje i zločin; ne služiti istini, već favorizirati jednu političku frakciju. I pogibeljno je da postoje biskupi – poput onih koje sam nedavno demantirao – koji, po njihovim riječima, dokazuju da su svrstani na suprotnu stranu.
Oni su podređeni “dubokoj državi”, globalizmu, globalnoj misli, Novom svjetskom poretku, na koji se sve češće prizivaju u ime univerzalnog bratstva koje o tome nema ništa kršćansko, ali koje evocira masonske ideale onih koji žele dominaciju svijetom istjerujući Boga iz sudova, iz škola, iz porodica i možda čak iz crkava.
Američki je narod zreo i sada su shvatili koliko mainstream mediji ne žele širiti istinu, ali nastoje je ušutkati i iskriviti, šireći laž koja je korisna njihovim gospodarima. Međutim, važno je da se dobri – koji su većina – probude iz svoje tromosti i ne prihvate da ih manjina nepoštenih ljudi prevari svojim nečasnim ciljevima.
Potrebno je da se dobro, djeca svjetlosti, okupe i dignu svoj glas. Koji je efikasniji način da se to učini, gospodine predsjedniče, osim molitvom, tražeći od Gospodina da zaštiti vas, Sjedinjene Države i cijelo čovječanstvo od ovog ogromnog napada Neprijatelja? Pred snagom molitve propasti će se obmane djece tame, otkriti će se njihove zavjere, prikazati njihova izdaja, njihova zastrašujuća snaga završiti će ni u čemu, biti će izložena na vidjelo i prikazana onakvom što jest: paklena obmana.
Gospodine predsjedniče, moja se molitva neprestano obraća voljenoj Američkoj naciji, gdje sam imao privilegiju i čast da me papa Benedikt XVI. pošalje kao apostolskog nuncija.
U ovom dramatičnom i odlučujućem satu za čitavo čovječanstvo, molim se za vas i također za sve one koji su vam pri ruci u vladi Sjedinjenih Država. Ja vjerujem da je Američki narod sjedinjen sa mnom i vama u molitvi Svemogućem Bogu.
Ujedinjeni protiv Nevidljivog neprijatelja čitavog čovječanstva, blagoslivljam vas i Prvu damu, voljenu američku naciju, i sve muškarce i žene dobre volje.« (v.h.)

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Utorak, 14/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1840 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević