Get Adobe Flash player

Steven Živko Pavletić istaknuti je hrvatski liječnik u SAD-u

 
 
Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, njen Razred za medicinske znanosti, Hrvatski muzej medicine i farmacije te Odsjek za povijest medicinskih znanosti u utorak 17. listopada posjetio je prof. dr. sc. Steven Živko Pavletić sa suprugom dr. sc. Adrianom Jadrankom Pavletić. Ovaj hrvatski liječnik u dijaspori istaknuti je onkolog s National Institutes of Healthu Bethesdi te potpredsjednik Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka (Association of Croatian American Professionals).
http://www.hrt.hr/media/tt_news/intervjudr2_01.jpg
Tijekom posjeta Hrvatskom muzeju medicine i farmacije i Odsjeku za povijest medicinskih znanosti razgledao je prostorije i muzejsku građu, a u razgovoru je inicirana suradnja ovih Akademijinih jedinica i Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka na razvoju projekta Hrvatskog muzeja medicine i farmacije HAZU. Muzej je osnovan 2014. te je za svoj budući stalni postav dobio prostorije u prizemlju Akademijine zgrade u Gundulićevoj ulici u Zagrebu. U tijeku je izrada arhitektonske projektne dokumentacije zahvaljujući financijskoj potpori Grada Zagreba. Realizacija suradnje Akademijinih jedinica s američkom akademskom dijasporom omogućit će otvaranje različitih mogućnosti za bolju komunikaciju i aktivno povezivanje s hrvatskom akademskom zajednicom u SAD-u.
 
Prof. dr. sc. Steven Živko Pavletić posjetio je i palaču HAZU gdje su ga primili glavni tajnik akademik Pavao Rudan, tajnik Razreda za medicinske znanosti akademik Marko Pećina, akademik Vjekoslav Jerolimov, tajnica HAZU Marina Štancl, te upraviteljica Odsjeka za povijest medicinskih znanosti prof. dr. sc. Stella Fatović-Ferenčić i upraviteljica Hrvatskog muzeja medicine i farmacije Silvija Brkić Midžić. Gost iz SAD-a razgledao je i Strossmayerovu galeriju starih majstora HAZU-a.
 

Marijan Lipovac

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Ponedjeljak, 22/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 882 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević