Get Adobe Flash player

Obvezno cijepljenje je povrjeda točnije kršenje našeg fizičkog integriteta, naših sloboda

 
 
U subotu 21. ožujka 2020. u Münchenu je trebao biti održan veliki prosvjed u organizaciji Mreže za pravo izbora na cijepljenje - „Network for Vaccine Choice / Netzwerk Impfentscheid – Germany“ u suradnji s „European Forum for Vaccine Vigilance.“ Nažalost, prosvjed je otkazan zbog epidemije COVID-19 uzrokovane koronavirusom.
https://www.efvv.eu/wp-content/uploads/2020/03/munich-canceled.jpg
Zašto prosvjed? Organizatori prosvjeda objašnjavaju: „Europa 'ustaje' jer nam je dosta svemoguće farmaceutske industrije koja cenzurira naš internet, kontrolira naše medije, naše sudove i naše vlade.“Obvezno cijepljenje je povrjeda točnije kršenje našeg fizičkog integriteta, naših sloboda zajamčenih Poveljom o ljudskim pravima, te ujedno ograničava naš pristup obrazovanju, zapošljavanju i slobodnom kretanju građana. Usvojena „Globalna agenda o obaveznom cijepljenju ili imunizaciji“ brzo se širi: nakon Italije 2017. i  Francuske 2018. mnoge zemlje slijede 'ideju' ove „Agende.“ Posljednja država koja je „pala“ tj. prihvatila 2020. navedenu „Globalnu agendu“ je – Njemačka. Obaveze iz „Globalne agende“ uskoro će biti proširene na sve odrasle, na trudnice i sve osobe starije životne dobi.
 
Upravo iz ovog razloga „Network for Vaccine Choice – Germany“ i „European Forum for Vaccine Vigilance“ su organizirali masovni prosvjed u Minhenu kako bi „svijetu pokazali da smo tu, da postojimo i da smo odlučniji nego ikad.“
„Ovo nije vrijeme za neodlučnost. Ovo je vrijeme za djelovanje.“
„Vrijeme je. Europi je dosta kontrole farmaceutske industrije. ... Globalna agenda za obavezno cijepljenje mora se zaustaviti“ ističu organizatori.
 
Na najavljenom ali otkazanom prosvjedu u Münchenu sudionicima su se trebale obratiti i poznate osobe koje se zalažu za ljudska prava i pravo na izbor i odlučivanje. Jedna od osoba je i ugledna Vera SHARAV iz New Yorka koja je preživjela Holokaust i osnovala je „Alliance of Human Research Protection“ („Savez za zaštitu istraživanja na ljudima“).
Vera Sharav je žestoka kritičarka farmaceutske industrije i ljudima želi prenijeti upozorenje o smjeru u kojem idemo. Njezin neumorni rad i djelovanje doveli su između ostalog, do dvije velike savezne istrage o korištenju udomljene djece kao pokusnih kunića za ispitivanje lijeka protiv HIV-a i za pokusna cijepljenja i dr.
Jedan od najavljenih govornika trebao je biti čuveni američki odvjetnik Robert F. Kennedy, Jr. koji također u SAD-u predvodi žestoku pravnu borbu kojom brani prava iz Prvog amandmana Ustava SAD-a, brani tzv. informirani pristanak kao i naše osobno zdravlje s timom okupljenih stručnjaka u organizaciji koju je osnovao: „Children's Health Defense“ („Obrana zdravlja djece“); njegov pokret zalaže se za zaustavljanje ozbiljne 'kronične zdravstvene epidemije kod djece' – provedeno zdravstveno istraživanje 2011. pokazalo je da 54 posto američke djece pati od jedne ili više kroničnih oboljenja.
 
Mnogim ljudima danas je nažalost nepoznat pojam informiranog pristanka. Definicija informiranog pristanka je složena, a kamen temeljac je tzv. Nirnberški kodeks (Nürnberger Kodex 1947) koji je proizašao iz nirnberškog sudskog procesa nacističkim liječnicima 1947. godine. U njegovoj prvoj točki govori se o „dobrovoljnom pristanku kao apsolutno bitnom.“
Za sve koji možda neznaju treba naglasiti da je Svjetska zdravstvena organizacija usvojila tzv. „Agendu imunizacije 2030. – globalna strategija koja nikog ne će ostaviti“ („Immunization Agenda 2030: A Global Strategy to Leave No One Behind“).
Ovom Agendom želi se postići da SVI i SVUGDJE, bez obzira na dob budu imunizirani odnosno cijepljeni u svrhu zaštite zdravlja.
 
Na Međunarodnom filmskom festivalu koji se trebao održati u Sonomi, Sjeverna Karolina, u subotu 28. ožujka 2020. bilo je najavljeno prikazivanje dokumentarnog filma „VAXXED II: The People's Truth“ ('Sonoma International Film Festival' trebao se održati od 25. do 29. ožujka 2020.). No, zbog epidemije koronavirusa koja se širi i SAD-om Međunarodni filmski festival u Sonomi je otkazan.
 
Izvor:
 
European Forum for Vaccine Vigilance, EFVV; https://efvv.eu
 

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Anketa

Čega se više bojite?

Utorak, 07/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1189 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević