Get Adobe Flash player
Gubernatorska nedosljednost

Gubernatorska nedosljednost

Sastanak sa četnikom Vučićem je izdaja hrvatskih...

Papir je trebalo potpisati na mjestu pokolja

Papir je trebalo potpisati na mjestu pokolja

Deklaraciju pantovčačkom magarcu o rep     Most....

Novo ruho starog Dana ustanka

Novo ruho starog Dana ustanka

Partizani su 22. lipnja 1941. 'ustali' kako bi pokazali svoju...

Fenomen Karamarko

Fenomen Karamarko

Jesen stiže dunjo moja     Slučaj gorke političke, a...

Jesu li Crkvu preuzeli lijevi kadrovi?

Jesu li Crkvu preuzeli lijevi kadrovi?

Kakva nas budućnost očekuje u ovoj konstelaciji triju...

 • Gubernatorska nedosljednost

  Gubernatorska nedosljednost

  četvrtak, 23. lipnja 2016. 12:44
 • Papir je trebalo potpisati na mjestu pokolja

  Papir je trebalo potpisati na mjestu pokolja

  četvrtak, 23. lipnja 2016. 12:38
 • Novo ruho starog Dana ustanka

  Novo ruho starog Dana ustanka

  četvrtak, 23. lipnja 2016. 12:31
 • Fenomen Karamarko

  Fenomen Karamarko

  četvrtak, 23. lipnja 2016. 12:28
 • Jesu li Crkvu preuzeli lijevi kadrovi?

  Jesu li Crkvu preuzeli lijevi kadrovi?

  četvrtak, 23. lipnja 2016. 12:23

U SAD-u je 82 posto pedofilskog zastranjivanja svećenika homoseksualne naravi

 
Svaki put kada bi izgorjela knjižnica u Aleksandriji, svijet je padao u stoljeća tame. Nakon što je na Uskrs 1776. planula naša prijestolnica Varaždin, izgubljene su mnoge naše kronike, a hrvatska nacija skoro da je zatrta. Ali, kada izgori neka komunistička knjižnica, svijet je isti dan bolji. Zar Kumrovec nije gorio?   
 
Komunistička građa neuništiva je poput slike Majke Božje
 
Na našu nesreću, Varaždin je izgorio, a požar u Kumrovcu nije do kraja progutao Partijsku školu. Možemo reći da zlo nije iskorijenjeno. Prije tri dana u emisiji Peti dan javne kuće HTV-a, Ankica Čakardić i Srećko Horvat izrazili su zabrinutost za stanje partijske zaostavštine u Kumrovcu, koja je zanimljiv civilizacijski fenomen, jer je umjetnost prikupiti toliko ispraznih knjiga, ljetopisa i časopisa, u kojima nema jedne jedine smislene rečenice. Neizbježni Borislav Škegro svojedobno je specificirao proračunska sredstva za uništavanje kumrovečkoga partijskog arhiva i sličnih civilizacijskih dostignuća, ali je netko našao da je pametnije ista sredstva potrošiti na povratak Partije na vlast - kumrovečka kumulacija smeća ponovno je cijenjena zbirka.
 
Kako kumrovečka Partijska škola nakon tranzicijskih promjena pripada crkvenom imanju, uništavanje partijskog smeća može se shvatiti kao povratak Inkvizicije! Crkva ponovno spaljuje knjige i zatire slobodu! Osobno me smeta slaba briga Kaptola za partijsku građu. Sveta relikvija Partijske škole, povijesni zapisnik o genijalnom prijedlogu druga Ivice Račana da se pojača cikla u školskoj menzi, trune na parketu školske športske dvorane. Kardinal Bozanić u jednoj ruci drži Bibliju, a u drugoj dragulj kumrovečkoga arhiva, čuveni zapisnik 66/14 od 12. 4. 1966. koji sadrži povijesnu pohvalu Tite od strane narodnog heroja Avrama Kazandžije iz ustaničkog Srba, koji je početkom 1945. doživio Titino ukazanje, napustio svoju četničku postrojbu prilikom njenog povlačenja u Austriju, i prišao partizanima. „Istakao“ se u završnim operacijama oslobađanja zemlje. Kako razumjeti to arhivsko sjedinjenje Partije i Crkve, na koje je prirodno sjela aktualna suradnja crvene Vlade i ljubičastog Kaptola? Danas jedino Bozanić može objediniti crkvene i partijske zapise o kumrovečkoj obitelji Broz. I raspetljati tajnu Titinoga podrijetla.
 
Jesu li glupi ljudi nacionalna manjina?
 
Peti dan stvori Bog čovjeka i zvijeri. Nadežda Čačinović i Ognjen Čaldarović prezentiraju kulturne osobe velikoga profesionalnog i životnog iskustva. Slavenu Letici iz starije postave referentan je autonomni Nino Raspudić. Surovi poletarci Ankica Čakardić i Srećko Horvat lukavo su se zgurali u društvo tri sveučilišna profesora. Horvatov horvatski jezik nije šokački, nego je više srbijanski obojen, pa imam dojam da je Horvat u Njemačkoj getoiziran u nekom okruženju jugoslavenske diplomacije, ili nekog sličnog nasilno kroatiziranog predstavništva. Na to ukazuje i njegov refleksni podsmjeh na spominjanje Crkve, koji karakterizira i Čakardićku, navodno obrazovanu Riječanku.
 
Horvat je filmski kritičar, koji gradi svoju intelektualnu karijeru imitiranjem Slavoja Žižeka - čuveni slovenski filozof godinama je glavni gost na zagrebačkom Subersive Film Festivalu, gdje se Horvat pojavljuje kao umjetnički direktor. Horvat se šverca kao Žižekov učenik koji najavljuje Žižekov dolazak. Kako Hrvatskoj nedostaje autonomnih intelektualaca, nije mi drago što osobno kontroliram Horvatove putne isprave, ali mi tu nešto ne štima. Da bi nam prezentirao svoju filozofiju, Žižek bira Freuda i Lacana, najprije zato što je zasta bio Lacanov učenik, a onda i kao nekakav koordinatni sustav u kojemu se odvija određena filozofska polemika, a kada se Horvat imitiranjem tog pristupa pokušava nametnuti kao filozof, to zvuči toliko jadno da se ni njemu osobno ne sviđa što ga njegov svjetonazorski i interesni krug kiti kao filozofa. Nadežda, Ognjen i Nino ostali su suzdržani glede arhiva u Kumrovcu. Deutsche Horvat ne kuži da su to jezivo prazne knjige, civilizacijsko smeće.
 
Usiljena nadmoć partijskog (ne)znanja
 
Rusija se obratila, Fidel Castro također, pa ne treba puno polagati na partizanska lutanja. Iako je relativno mlad, Horvat ne treba podcjenjivati velike svjetske religije i njihove institucije, od crkava do kalifata. To ne bi smio već kao iskazani filmofil. Začuđuje držanje Čakardićke, koja nastupa ispred javne televizije, pred publikom koja se prihvaća kao pretežito katolička. Nino Raspudić reče da je 82 posto pedofilskog zastranjivanja svećenika u SAD-u homoseksualne prirode. Na licima Horvata i Čakardićke bilo je vidljivo negodovanje da se takva tajna razotkriva. Čakardićka je brzo promijenila temu, da manje pažljivom gledatelju promakne prava adresa: čovjek i njegove slabosti, a ne kršćanstvo i Crkva.
 
Ako se u svojim tekstovima vraća na Freuda, Horvat bi morao uvažavati moralne maksime Dekaloga. Freud se nije podsmjehivao niti Crkvi niti svome židovstvu, nego je sjeo i napisao studiju o tome da Mojsije nije bio Židov. Od nekih samozvanih intelektualaca koji se guraju u Freudovu školu, očekujem intelektualno poštenje na razini Freudovog. Odbacuje li Horvat nešto svoje, ili nešto naše?
 
Umjesto kvalitetno prevedenog Lacana, naše nesretno društvo dobiva osobe koje se furaju na Lacana. Nije Žižek svatko onaj tko spomene Lacana. Školski profesor etike ne mora nužno biti moralna osoba. Profesor filozofije ne mora biti pametan. Umjetnički direktor ne mora biti umjetnik. Isto tako, onaj tko piše o nekoj filozofskoj temi ne postaje time filozof. Kako prihvatiti stav Horvata i Čakardićke da su homoseksualci za Crkvu sramota, a drugdje blagoslov i poticaj za kreativnost i umjetnost. Koje društvene deformacije remete normalan život u seksualno preusmjerenoj populaciji, a kakve opasnosti dolaze baš s te strane, u većoj mjeri nego iz ostatka društva? Primjerice, pedofili su uglavnom biseksualni. Horvat odbacuje sve što ugrožava njegovu poziciju društvenog arbitra.  
 
Isprazni partijski ateizam
 
Kao povremeni inkvizitor, sklon sam lomačama uz Banske dvore, pa osjećam nekakvu nelagodu kada oko Čakardićke i Horvata nabacujem drva. A opet, neka klade gore! Naš Davor Pavuna, koji je za razliku od poluproizvoda Srećka Horvata i Ankice Čakardić dovršen i svjetski potvrđen intelektualac i znanstvenik, govorio je o tome koliko je kozmos inteligentniji od nas. Po njemu je stupidno reći da ne postoji Bog, odnosno neko više kozmičko biće poput našeg doživljaja/osjećanja i promišljanja Boga. Toliko je beskrajni Univerzum nužno pametniji.
 
Naime, osobe poput Horvata i Čakardićke podsjete me koliko je moj osobni inkvizicijski ateizam jedna nevjerojatna usamljenost, koja ne nalazi oslonac u ovakvoj partizanskoj RH, niti svjetlosne godine daleko od Zemlje. Na ovim je prostorima uvijek bilo teško sačuvati ateističko dostojanstvo, koje je nekada davno zahtijevalo određen umni napor. Čim nešto spoznate ili prihvatite samo zato što niste sposobni proniknuti suprotno (nije svejedno), već stiže cijelo krdo primitivaca koji vam se nude kao ista sekta, odnosno kao ista interesna skupina.
 
Neki stavovi su osobni, ili uopće ne postoje. Najprije je ateistički svjetonazor bio vrijedan štovanja, oznaka naglašene individualnosti, pa je onda progonjen od lokalne vlasti koja je tražila da bezuvjetno poštujete gradsko božanstvo, pa je onda ateizam dolazio na udar imperija i pripadnih svjetskih religija, pa je neko vrijeme bio prigrabljen i osramoćen od strane primitivaca u komunističkoj sekti, da bi se danas njime kitile osobe s nesretnim djetinjstvom, koje tolerantno društvo prihvati, a one nam onda svoj hendikep nude pod svoj intelektualni izbor i dokaz da su obrazovane i prosvijetljene.
 
Može li bilo kojeg vjernika nadmoćno gledati neki lažni ateist ili lažni agnostik, kojemu roditelji nisu dozvolili da uđe u crkvu niti kao turist? Podsmijeh neke osobe kršćanstvu, islamu, budizmu i drugim svjetskim religijama, svjedoči o primitivizmu te osobe, koje je kulturna supstancija u cijelosti sadržana u bilo kojoj ispraznoj partijskoj brošuri, odbačenoj u športsku dvoranu Partijske škole u Kumrovcu.         
 

Tvrtko Dolić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Koga želite za predsjednika HDZ-a?

Utorak, 28/06/2016

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 721 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević