Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nema nikakve razlike između zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa i isključivog gospodarskog pojasa.
Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Hina
 
- Mjere strogo odgovaraju potrebama datog trenutka i trajat će onoliko koliko okolnosti zahtijevaju"
Vili Beroš, ministar zdravstva u Saboru
 
- Mjere strogo odgovaraju potrebama datog trenutka i trajat će onoliko koliko okolnosti zahtijevaju.
Gordan Jandroković, predsjednik Sabora o saborskim zastupnicima s maskama na licu
 
- Predsjedavajući Reiner je povrijedio poslovnik kada je Mariju Selak Raspudić i Ninu Raspudića nazvao bračnim parom.
Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a
 
- Mogli bismo imati još jednu globalnu pandemiju. Da, ali nadam se za 20 godina. No moramo biti spremni na novu pandemiju i za tri godine. Postoji razumna vjerojatnost da će se svijet suočiti s nečim sličnim u sljedećih 10 ili 15 godina.
Bill Gates, "tvorac" i inicijator kineske gripe COVID-19, Index
 
- Mislim da je veliku grešku napravila Europska unija i sve europske vlade što su se ponijele za interesima industrije i kratkoročnim financijskim problemima, uključujući i zaposlenost. Odjednom presušuje izvor fundamentalnih znanja, poput upravo elektriciteta i elektromagnetizma, koja će onda nekim novim Teslama omogućiti da primijene ta znanja i da se život na kugli zemaljskoj promijeni. Nitko više ne želi investirati u takva znanja, osim možda nekih ezoteričnih ličnosti, milijardera, no to nije dovoljno. Mislim da bi vlade, one pametne, trebale financirati zasad beskorisno znanje, samo zato što smo znatiželjni i želimo znati više.
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog, Večernji list, https://www.vecernji.hr/premium/najbolje-da-se-drustvo-resetira-poput-racunala-i-da-ujutro-zdravije-krene-ispocetka-1441023
 
- Terorizam samo privremeno i prividno postiže svoj cilj, jer je terorizam inače izraz i sredstvo zablude, kao i svaka vrsta nasilja, a on jest najveći oblik nasilja.
Esad Duraković, bošnjački publicist, književni kritičar, prevoditelj, orijentalist i arabist, Depo.ba
 
- Ne će moći svi sudjelovati na misama u vašim crkvama, ali možemo ponovno oživjeti Crkvu u vašim obiteljima obiteljskom molitvom kojom ostajete duhovno povezani i s Bogom i s Crkvom. U tome vam može biti od pomoći i izravni prijenos misnih slavlja preko radija, televizije ili na druge načine. Oni vjernici, koji su zbog ovih okolnosti, oslobođeni od obveze osobnog fizičkog sudjelovanja na nedjeljnoj svetoj misi, i svi oni koji se nisu uspjeli ubrojiti među onih 25 da to s ljubavlju prihvate i sa zahvalnošću pretvore u euharistiju na drugačiji način. Pozivam ih da putem telefona budu blizu vjernicima te da osiguraju poštivanje propisanih mjera.
Mate Uzinić, dubrovački biskup na odlasku, HRT
 

TVRDNJE

 
- Nikad misa putem medija ne može biti prava misa.
Zvonimir Ancić, glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije, N1 TV
 
- Ima li ova vlast ikakvu smislenu strategiju ili viziju budućnosti Hrvatske? Ili im je samo cilj preživjeti sljedeće četiri godine kako bi osvojili još jedan mandat? Kao i sve vlade do danas, ova vlada pokazala je jako malo interesa da zaštiti prirodna bogatstva Jadrana, a samim time i strateške interese Republike Hrvatske.
Marko Milanović Litre, zastupnik Kluba Hrvatskih suverenista u Saboru
 
- Kada je bila svinjska gripa, u Francuskoj je ubila sličan broj ljudi, samo nitko o tomu nije pisao ni govorio. Kada prođe ova godina, volio bih znati kolika je bila globalna smrtnost u Hrvatskoj i drugim zemljama i spreman sam na iznenađenja.
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog o iznenadnoj brizi za oboljele od kineske gripe, a ne brinu ih ostale bolesti i smrti, Večernji list
 
- Jedva čekam iznijeti sve dokaze koje smo prikupili na Dominionu, počevši od činjenice da je stvoren kako bi proizveo izmijenjene rezultate glasovanja u Venezueli za Huga Chaveza, a zatim poslan međunarodno kako bi manipulirao glasovima za kupnju u drugim zemljama, uključujući i SAD. Dominion je novac dobio od Venezuele i Kube, dok Kina također ima ulogu u tome. Dakle, ako želite razgovarati o stranom miješanju u izbore, sada sigurno imamo dokaze za takvo nešto.
Sidney Powell, bivša savezna tužiteljica i trenutačna odvjetnica bivšeg Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michaela Flynna, Fox News
 
- Čovjek koji stoluje u Vatikanu nastoji Katoličku crkvu prilagoditi i uskladiti u potpunosti s liberalnom globalističkom agendom po kojoj je Joe Biden idealni katolik, zagovornik pobačaja, eutanazije i istospolnih brakova.
Zoran Vukman, hrvatski filozof i politički analitičar na facebooku
 
- Ako je jednostavno, a ne kosi se s postojećim znanjem, onda je vjerojatno i točno. A ako je još i lijepo, onda je sasvim sigurno točno.
Richard Feynman (1918.-1988.), američki fizičar i jedan od najvećih genija fizike u povijesti, Večernji list
 

GOVOR MRŽNJE

 
- BRUKA I SRAMOTA: Mostar sinoć slavio ratnog zločinca i samoubojicu Slobodana Praljka... Novi sramotan čin koji vrijeđa sve žrtve u Haagu presuđene "šestorke", udruženog zločinačkog pothvata i tzv. HZHB, dogodio se sinoć u Mostaru. 
Naslov i podnaslov na bošnjačkom portalu Slobodna Bosna
 
- Marginalizacija muslimana na bazi njihovih vjerovanja, jezika, imena i načina odijevanja postala uobičajena je praksa u mnogim zemljama.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik u video vezi sudionicima 23. godišnjeg kongresa Muslimanske američke zajednice
 
- O Daytonu mislim isto ko i prije 25 godina. To je čin izdaje BiH, a Zagreb je prodao Hrvate. Dayton jest zaustavio rat, ali je uništio budućnost BiH.
Stjepan Kljujić, član predratnog i ratnog Predsjedništva Republike BiH, N1 TV
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Ključna je osoba za ulazak u višestranačke izbore i pokretanje demokratskog procesa u zemlji ipak Ivica Račan i ljudi oko njega.
Damir Gašparović, bivši SDP-ovac u vrijeme vladavine Ivice Račana, Dnevno
 

DEMAGOGIJA

 
- Turska se odlučno suprotstavlja svim oblicima sukoba na etničkim ili vjerskim osnovama i uvijek je spremna odgovoriti na napade na njezine svete vrijednosti.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik u video vezi sudionicima 23. godišnjeg kongresa Muslimanske američke zajednice
 

DIKTATURA

 
- Hrvatska bi trebala dobro razmisliti hoće li podupirati nedemokratske postupke i one koji slave ratne zločince.
Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Vijesti.ba
 
- Kad uđeš u Kinu, skeniraš se i za svaki grad. Ne daj Bože da je netko pored tebe zaražen, oni odmah te ljude obuhvate, stave u bolnicu, nema onog - budete mi javili vaše kontakte - to ne postoji. Kad imaš zeleni kod, normalno se krećeš, putuješ i živiš potpuno normalno", ispričali su zajedno.
Vitomira Lončar Bucka, hrvatska glumica koja već nekoliko godina radi u kineskom gradu Xianu, https://radiosarajevo.ba/magazin/showbiz/javljanje-iz-kine-zaista-je-zivot-normalan-nema-ogranicenja/395983
 

GLOBALIZACIJA

 
- Mogući novi mandat Trumpa u međunarodnim odnosima značit će daljnje slabljenje međunarodnih konvencija i međunarodnog prava, savezništava i prijateljstava. Svijet će biti sveden na pravo sile, moćnijeg, nakon gotovo 70 godina strpljivog građenja svjetskog poretka temeljenog na pravu i jednakosti. Zbog svega toga svijet opravdano s pažnjom i strepnjom očekuje rezultat američkih predsjedničkih 3. studenoga 2020.
Ivan Grdešić, hrvatski politolog i SDP-ov diplomat, Telegram.hr
 
- Ovo su dobre vesti za svijet koji vjeruje u multilateralne dogovore i žudi za pouzdanom Amerikom. Za ljude koji vjeruju u smislenost NATO-a i Pariškog dogovora o klimi. Za poslovne ljude koji žele znati na čemu su. I za sve one koji vjeruju da su transatlantske veze važne za zajedništvo i snagu zapadnih demokracija.
Ines Pohl, dopisnica DW-a iz Washingtona
 

GLOBALIZACIJSKI FAŠIZAM

 
- Zone bez pripadnika LGBTIQ skupina, zone su bez čovječnosti. A njima nije mjesto u našoj Uniji.
Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, 28. XI. 2020., https://www.quovadiscroatia.com/europska-komisija-prijeti-sankcijama-kako-bi-nametnula-lgbt-politiku/
 
- Europska komisija će u potpunosti iskoristiti alate koji joj stoje na raspolaganju za provođenje LGBTIQ jednakosti u cijelome svijetu.
Ciljane akcije kombinirat će se s poboljšanom integracijom ravnopravnosti.
Helena Dalli, povjerenica EU-a za tzv. ravnopravnost spolova, 28. XI. 2020., https://www.quovadiscroatia.com/europska-komisija-prijeti-sankcijama-kako-bi-nametnula-lgbt-politiku/
 

ISLAMIZAM

 
- Mi muslimani volimo Mojsija i Isusa, kao što volimo Muhammeda, a.s. 
Mustafa Cerić, bivši predsjednik Islamske zajednice u BiH, pressmedia.ba
 

ISLAMSKI TERORIZAM

 
- Zatečeni smo viješću o zločinu počinjenom nad nedužnim ljudima u Francuskoj. To se nije smjelo dogoditi, bez obzira na povod, budući da islam svaki oblik nasilja i nepravde najoštrije osuđuje. Ali, sa istim zgražanjem osuđujemo i bezumno poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta.
Priopćenje Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH u islamističkom klanju i ubijanju kršćana u Francuskoj, Vijesti.ba
 
- Mahathir je želio kazati da muslimani zapravo nikada i nisu reagirali neprimjereno, budući da nisu pribjegavali osveti (oko za oko zub za zub) za zlo i patnje koje su im učinjene za vrijeme francuske kolonijalne okupacije, u kojoj je najmanje milion Alžiraca ubijeno.
Osman Softić, bošnjački politički analitičar, Stav
 

KOMENTARI

 
- Nosite brnjice i prosvjedujete. Da nije smjesno bilo bi zalosno. Budete ih skinuli kada budu gladne guzice bez brige i kada vam bliznji budu krepavali pred vratima praznih bolnica
Johanna Solus Lupus, https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-puno-ugostitelja-i-poduzetnika-prosvjedovalo-u-zagrebu-palili-su-lampase/
 
- I svi smo mjesecima živjeli normalno, bez maski i zatvaranja i punih bolnica, sve dok ga nisu otkrili testom, čudno, ili možda ne... Kao što smo sto puta rekli, ovu epidemiju stvarnom ne čini virus, nego mediji i mjere. Kaos stvara medijsko širenje histerije i straha te mjere koje uništavaju sve pred sobom, ne virus simptoma jednakih gripi. Moja poznanica je prije koji tj. imala temperaturu, nakon nekoliko dana, kad više nije imala temperaturu, završila je na hitnoj, utvrdilo se da se radilo o strahu, odnosno napadaju panike, strah ju je paralizirao, nije mogla disati niti govoriti niti hodati, morali su je nosit, zdravu ženu. Koliko je ljudi umrlo zbog straha?
https://www.facebook.com/Svjesnost/?ref=page_internal
 
- Poslije ameba na zemlji su se pojavili "Bošnjaci", pa nakon nekoliko milijuna godina Srbi i ostale biljne i životinjske vrste. Znalo se da su Srbi najstariji narod u ovom dijelu svijeta, za komšije se nije čulo do Krstovdana, 27. rujna 1993. godine i čuvenog dekreta CK SDA, kada je "otac nacije" Alija Živković ili moderno Izetbegović, obznanio dugo skrivanu istinu o postojanju "Bošnjaka". Iliri i Tračani su izumrli u neznanju da su ustvari drevni "Bošnjani". Ajd da se malo nasmijemo...
Vujadin, slobodna-bosna.ba/vijest/179058/profesor_dzevad_jahic_pojasnjava_nazivi_bosnjanin_
bosnjak_bosanac_su_sinonimski_nazivi_za.html
 
- Ma, to vam je ALIJA izmislio - kad vam je TITO dao naciju prije 50 godina zvali ste se MUSLIMANI, prije toga ste bili Srbi ili Hrvati, onda je ALIJICA nešto izmišljao potkraj rata po hrvatskom prezimenu Bošnjak - da bi kao izgledali ozbiljnije. Ovaj LAPRDAN od toga hoće učiniti znanost.
ivan12, slobodna-bosna.ba/vijest/179058/
profesor_dzevad_jahic_pojasnjava_nazivi_bosnjanin_bosnjak_
bosanac_su_sinonimski_nazivi_za.html
 

LAŽ

 
- Pozitivna primarna analiza potvrđuje sposobnost našeg cjepiva da spriječi bolest COVID-19 u 94,1 posto slučajeva, ali i da spriječi razvoj ozbiljnih oblika bolesti. Vjerujemo da će naše cjepivo pružiti novi i snažan alat koji bi mogao promijeniti smjer ove pandemije te pomoći u prevenciji ozbiljnih oboljenja, hospitalizacije i smrti.
Stephane Bancel, ravnatelj američke Moderne u vlasništvu Billa Gatesa, Daily Mail
 
- Cjepivo će stvoriti imunosnu otpornost, stvorit ćemo antitijela, u ponovnom kontaktu s virusom memorijska imunost će vrlo brzo reagirati i stvoriti dodatna antitijela. Mene jako čudi ovakav zazor od cjepiva kakav imamo. Ja bih se on cijepio bilo kojim od trenutno dostupna četiri cjepiva protiv covida. Nema potrebe da u njih ne vjerujemo i bila bi grjehota da ne potičemo naše starije da se ne cijepe.
Stipan Jonjić, virusni imunolog, N1 TV
 
- Covid bolnice nisu kriminal u medicini a napravljene su kako bi se odvojili zaraženi od ostalih pacijenata u bolnici.
Napis u lažnom globalizacijsko-liberalnom portalu Faktograf
 

PODSJEĆANJE

 
- Vi ćete sada ići svojim kućama, ali prije nego što pođete, hoću vam reći ono što treba da biste se vi odmah u svom mjestu snašli i mogli na toj oslabljenoj zemlji da živite kao dobri građani. Jedno trebate upamtiti: vojska Draže Mihailovića pretrpjela je poraz. Ona je uništena i razbijena vojnički s jedne strane. S druge strane, ona je izgubila svako povjerenje u narodu i svim krajevima zemlje... Vi koji ste bili s četnicima ogriješili ste se jer vam je nekoliko puta bilo poručeno da se vratite i da ćete biti amnestirani. Ali vi to niste učinili. Otišli ste iz svojih sela u Bosnu i bili svjedoci svakojakog stradanja, bolesti, teških pogibija. Na to su vas navele vaše vođe.
Slobodan Penezić Krcun, šef Ozne na kraju rata 1945. u govoru u Šapcu zarobljenim četnicima, Politika, Beograd
 

PRAVO PITANJE

 
- Gdje ste do sad bili? Mjesec dana nas uvjeravate da su stvari pod kontrolom i da su mjere dale rezultata, a vidimo da nisu, niste slušali većinu nego manjinu u Znanstvenom savjetu, imali ste dvostruke kriterije, jednima ste branili da se okupljaju, drugima ste dopustili. Što se događa i kako da vam vjerujemo?
Sabina Glasovac, Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a
 
- Dokle će europske vlasti i Vlade i dalje dopuštati da im islamisti kolju građane!?
Zoran Vukman, hrvatski politički analitičar na facebooku
 

PRIMITIVIZAM

 
- Riječ možete dobiti tek kad vam ja dozvolim. Izvolite!
Željko Reiner, potpredsjednik Sabora saborskoj zastupnici Mariji Selak Raspudić
 

TOTALITARIZAM

 
- Naravno da su vjerski objekti zaštićeni, ali u izvanrednim situacijama kad su ugroženi životi i zdravlje ljudi, policija može ući i pregledati prostorije svih pravnih osoba pa i Crkve. U kasnijem pravnom postupku može se osporavati je li postojala osnova.
Vedran Đulabić, profesor javnog i upravnog prava na zagrebačkom Pravnom fakultetu, Jutarnji list
 
- U crkveni prostor može ući službena osoba iz Civilne zaštite koja je zadužena za kontrolu provedbe mjera i upozoriti svećenika ako se te mjere krše.
Ivica Maštruko, bivši hrvatski diplomat, Jutarnji list

IZJAVE TJEDNA

 
- Hrvatska je ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila retardirana i nakaradna, te ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro.
Dejan Jović, čelnik hrvatskih Srba, Narod
 
- Ja ne ću braniti Željka Komšića, ali Komšić je izabran po istom zakonu, po istom Ustavu kao gospodin Čović prije njega. Ništa se nije mijenjalo.
Valentin Inzko, tzv. visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Radio Slobodna Europa
 
- Hrvati su isfrustrirani jer su prevareni u svemu. Bit će i treći entitet, to je dogovor Izetbegovića s Čovićem.
Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a, Face TV
 
- Možda je netko odlučio da se napravi neki eksperiment s javnim mnijenjem, koliko je lako ili teško mijenjati navike. Ili manipulirati ljudima, ne znam, tko bi to znao! Ali, doista jest disproporcionalno s obzirom na druge, realne opasnosti od kojih se umire stotinu ili tisuću puta više kada govorimo o brojkama. Naviknuti se da umre 50.000, a ne naviknuti da umre još 400, vrlo je zagonetno.
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog o iznenadnoj brizi za oboljele od kineske gripe, a ne brinu ih ostale bolesti i smrti, Večernji list
 
- Analiza stanja u suvremenom svijetu i konzekventno promišljanje pokazuju da današnji Sotona ima „obličje“ i „narav“ Profita, da je on danas glavni neprijatelj uravnoteženosti svijeta, odnosno da je protagonist njegovog istinskog unesrećenja.
Esad Duraković, bošnjački publicist, književni kritičar, prevoditelj, orijentalist i arabist, Depo.ba
 

TVRDNJE

 
- Natjerali ste Hrvate da naprave hrvatsko-muslimansku federaciju. Dali ste im visoke autonomije u županijama, pa ste to razorili. Niste završili posao s Hrvatima.
Milorad Dodik, predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik SNSD-a, Face TV
 
- Vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske, jer Plenkovićeva Vlada obilno financira s više od 3, 5 milijuna kuna svake godine.
Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta u Saboru
 
- Prijevara je organizirana i provedena uz pomoć ljudi iz Silicijske doline, velikih tehnoloških kompanija, društvenih mreža, pa čak i medijskih tvrtki, a ja ću objaviti o kakvoj je hobotnici riječ.
Sidney Powell, bivša savezna tužiteljica i trenutačna odvjetnica bivšeg Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michaela Flynna, Fox News
 
- Ukoliko se dopusti kompanijama kao što je Google da kontroliraju ishod izbora, onda nema demokracije, niti slobodnih i poštenih izbora. IT giganti kao što su Google i Facebook imaju ogromnu moć da mijenjaju mišljenje i preferencije glasanja ljudi manipulacijom sadržajem njihovih početnih stranica koje korisnici vide na ekranima svojih uređaja, a da ljudi to ni ne znaju. Računao sam prije nekoliko mjeseci, ako sve kompanije iz Silicijske doline, od kojih su dvije najmoćnije – Google i Facebook – idu u istom smjeru, na ovim izborima mogu lako da upravljaju s 15 milijuna glasova, što znači da odlučuju tko će biti sljedeći predsjednik.
Robert Epstein, profesor s američkog Instituta za bihevioralna istraživanja i tehnologiju u Kaliforniji, Epoch Times, New York
 
- Veće resurse stavljamo oko 400 mrtvih nego oko 50.000. Nemam odgovor i zato ne želim kritizirati.
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog o iznenadnoj brizi za oboljele od kineske gripe, a ne brinu ih ostale bolesti i smrti, Večernji list
 
- Korona je ozbiljan problem, projekt koji se kontrolira. Ovo nije teorija urote, ovo je urota. Oni koji su ga pustili, znaju do kada će trajati. Korona virus je razvijen u Velikoj Britaniji, a onda je posijan u Wuhanu.
Semir Osmanagić, antropolog i osnivač Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" u Visokom, Face TV
 
- U svijetu je iznikao novi pojam o komu vam ja sad samo govorim,  a to je 'Covid gate' ili 'Covid terorizam'. To je jako važno da se zna da ima novi pojam – kad postoji novi pojam, to je nova realnost.
Mira Alečković, srbijanska psihologinja, Faktograf
 
- Jorge Mario Bergoglio više ne krije svoj liberalizam i socijalizam sekularnog karaktera. On kao da nije crkveni poglavar nego političar ili visoki dužnosnik UN-a. U svakom slučaju, on je dio globalističke agende koja uključuje genderizam, "climate change" i ekologiju kao ideologiju, kao kult Majke Zemlje.
Zoran Vukman, hrvatski filozof i politički analitičar na facebooku
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata. Oni su srušili HDZ koji je bio proeuropski i doveli Bobana, Prlića, Tutu, Štelu i druge. Najsramnije je da su sa Miloševićem dogovarali podjelu BiH, a onda u Ustav svoj uveli da imaju brigu o nama kao da smo maloljetni. Ja sam imao bolji tim od Tuđmana.
Stjepan Kljujić, član predratnog i ratnog Predsjedništva Republike BiH, N1 TV
 
- Može li hrvatska država biti išta drugo nego loša zamisao, retardirana i nakaradna u samoj ideji, ako njene vrijednosti zastupa zastupnik Bulj? Zdrav razum i minimum potrebe za slobodom upućuju na to da ne može. Dok god je svojom batinaškom zaštitom profilira zastupnik Bulj, hrvatska država može biti vrijedna jedino najdubljeg prezira.
Viktor Ivančić, orjunaški feralovac na radu kod M. Pupovca, Novosti
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Oni koji su donijeli mogućnost da imamo Hrvatsku, to su partizani, oni koji su vratili Rijeku, Dalmaciju, Međimurje, Istru, tko je to stvorio? To je na žrtvi boraca NOB-a, tad je stvorena Hrvatska, a obranjena je u ovom ratu.
Stjepan Mesić, bivši predsjednik Jugoslavije, bivši čelnik HDZ-a i bivši hrvatski predsjednik, N1 TV
 
- Vjeronauk i utjecaj Crkve treba odstraniti iz obrazovnog sustava, vjernike pustiti da vjeruju, a ostale da to poštuju.
Igra Šain Kovačević, čelnica maoističke Nove ljevice, Slobodna Dalmacija
 

BOLJŠEVIČKI SEKULARIZAM

 
– Područje mojeg interesa mijenja se, ali sigurno je uvijek u prvom planu borba protiv klerikalizacije. Danas Katolička crkva u Hrvatskoj ima utjecaj na sve sfere političkog i društvenog života, a čini se da otpora nema.
Igra Šain Kovačević, čelnica maoističke Nove ljevice, Slobodna Dalmacija
 

PRAVO PITANJE

 
- Homoseksualac koji živi s partnerom u spolnim odnosima, u smrtnom je grijehu. Nije osuda na njemu ako osjeća homoseksualne sklonosti. Osuda je na njemu ako živi u vezi koja je lišena svake mogućnosti Božje milosti. Tko je onda Bergoglio kad praktički blagoslivlje takav smrtni grijeh?
Zoran Vukman, hrvatski filozof i politički analitičar na facebooku
 

PRIJETNJA

 
- Na razini Europske unije, odnosno u Bruxellesu, nema dovoljno razumijevanja niti interesa za stanje u BiH i njezinom okruženju, ali je je odnos Njemačke drukčiji te bi to uskoro moglo biti vidljivo, posebice u svjetlu pobjede Joea Bidena na izborima za predsjednika SAD-a. Želio bih više inicijative i usredotočenosti Njemačke na BiH. I mogu reći da sam optimist s tim u vezi.
Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Vijesti.ba
 
- Oštro osuđujemo karikaturu našeg predsjednika u francuskom časopisu koja pokazuje da joj nikakva religija i vrijednosti nisu svete.
Ibrahim Kalin, Erdoğanov glasnogovornik na twitteru
 

SRPSKA MITOMANIJA

 
- Genocid (Hrvata nad Srbima) je bio predviđen još pod Austrougarskom te se stoga ideja o uništavanju čitavog jednog naroda nipošto ne može pripisivati nekakvoj velikosrpskoj hegemonističkoj i šovinističkoj politici, što je do danas ostala službena shema hrvatske politike i historiografije. Projekt stvaranja 'etnički čiste i na raznim krivotvorenim papirima vijekovima sanjane velike, vjerski katoličke jedinstvene hrvatske države', koju je valjalo ostvariti nasiljem putem hrvatizacije, prevjeravanja, izgona i fizičkog uništenja Srba', Krestić je sagledao u kontekstu frankovačko-ustaškog ideološkog programa koji je nastao na temelju hrvatskog državnog i prirodnog prava, opravdavanog kojekakvim historijskim, prirodnim, etničkim, geografskim, ekonomskim, geopolitičkim i drugim lažnim razlozima. 
Mirjana Stojisavljević (rođ. Vlajisavljević), jezikoslovka iz Banja Luke na predstavljanju knjige akademika SANU-a Vasilija Krestića 'Genocidom do velike Hrvatske', Jadovno.com
 

TURKOFILIJA

 
- Toliko dušmana, u svojim redovima i na granicama, toliko izbjeglica koje je primila. Turska ne samo da uspijeva, već napreduje zato što imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao i ime mu je Recep Tayyip Erdoğan.
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA u sarajevskoj dvorani Zetra
 

UDBA

 
- Znalo se događati da Udba vodi akcije koje su bile u suprotnosti s našom vanjskom politikom i koje su nam donosile probleme. U Njemačkoj su djelovale ne samo naše savezne nego i republičke, pa čak i lokalne službe koje su održavale veze sa svojim ljudima i kad su oni išli na rad u inozemstvo.
Budimir Lončar, jugoslavenski diplomat do sredine 1992., Jutarnji list
 

UNITARNA BiH

 
- Dodik i Čović neka se pokriju ušima: Kako se nastup lidera bh. Hrvata i Srba pred UN-om pretvorio u neviđeni debakl i blamažu?!
Naslov članka na portalu Depo, https://depo.ba/clanak/209894/dodik-i-covic-neka-se-pokriju-usima-kako-se-nastup-lidera-bh-hrvata-i-srba-pred-un-om-pretvorio-u-nevideni-debakl-i-blamazu
 
- Ljubić Božo, nakon izbora 2022. jedino meže nadati se izbacivanjem pristalica HDZ UZP politike iz Doma naroda.
Priopćenje Demokratske fronte Željka Komšića
 
- Milanovićeva tumačenja Daytonskog ustava po kojima su „tri člana Predsjedništva predviđena kako bi svaki od tri konstitutivna naroda mogao izabrati svog predstavnika“ počivaju na falsifikatima koje je lako raskrinkati citiranjem tog dokumenta.
Kemal Kurspahić, jugoslavenski novinar iz Beograda i Sarajeva i bošnjački militant iz Washingtona, Thebosniatimes.ba
 

VELIKOISLAMIZAM

 
- Tolike su crkve po Europi napravljene u prostorima pogansko-rimskih bazilika.
Nenad Filipović, filolog, orijentalist i sin Muhameda Filipovića Tunje, starog partijskog podrepaškog intelektualca i, kasnije, gurua bošnjačke misli, Autograf, Thebosniatimes.ba
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Sama vojna akcija Oluja i cijeli rat je za srpsku zajednicu u Hrvatskoj osjetljivo pitanje koje nosi traumatično iskustvo. Razumijem da će me svi pitati za Knin, pogotovo u novonastalim političkim okolnostima, ali kao pripadnik srpske zajednice, želim misliti i na civilne žrtve iza Oluje i kako da njima iskažemo pijetet.
Boris Milošević, Plenkovićev odabranik na dužnosti potpredsjednika Vlade o Oluji i "ugroženim Srbima", Večernji list
 

ZAMJENA TEZA

 
- Terorističke akcije na Zapadu, koje sebe predstavljaju kao terorističku odmazdu zbog odnosa prema muslimanskom svijetu, i naglašena, uvelike već institucionalizirana netolerancija prema muslimanima u Europi, čak diskriminacija – te akcije, očigledno je, desnica vješto i srčano koristi kao argument u borbi protiv političkih snaga ljevice; odnos prema islamu za desnicu je dragocjen faktor homogenizacije, mobiliziranja javnosti…
Esad Duraković, bošnjački publicist, književni kritičar, prevoditelj, orijentalist i arabist, Depo.ba
 
- Muslimanske mase demonstrirale su zbog sve učestalijih napada na islam i njegove vrijednosti, iskazujući bijes i nezadovoljstvo, dok su muslimanski čelnicii osudili islamofobične izjave Macrona. Situacija dobiva svoj krvavi epilog upravo onda kada bijesni pojedinci reagiraju na neprihvatljiv način i pribjegavaju aktima terora protiv nedužnih žrtava.
Osman Softić, bošnjački politički analitičar ovako opravdava muslimansko klanje kršćana po Francuskoj i Europi šire, Stav

 

- Upravo su kolonijalne operacije Francuske u Alžiru i širom sjeverne Afrike odredile ton cijele francuske kolonijalne vladavine i utjecale na položaj muslimanskih imigranata u samoj Francuskoj. Taj odnos i dalje boji razmišljanje i identitet imigrantskih zajednica u Europi danas, ali i stav o Francuskoj kod muslimana na svim meridijanima.
Mirnes Kovač, novinarka Balkanske Al-Jazzera iz Katara
 
- Komšić nije drugi bošnjački član Predsjedništva BiH jer je čovjek biran po istom zakonu po kojem je na tu poziciju biran i Dragan Čović.
Slavo Kukić, ljevičarski profesor iz Mostara raduje se pobjedi detuđmanizatora A. Plenkovića, Klix.ba

IZJAVE TJEDNA

 
- Vukovar danas, 29 godina poslije, je grad koji se razvija kao i ova županija, cijela Slavonija, sva naša područja koja su bila i privremeno okupirana. Zaslužuju posebnu pozornost i posebnu brigu državnih institucija.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Vukovaru
 
– Naše je društvo izrazito konzervativno. Ono počiva na nacionalizmu, netoleranciji, nepovjerenju i netrpeljivosti prema drugima i drugačijima. Neprestano se bavimo zabranama i gušenjem nečijih prava. Upravo je aktualna promjena Zakona o pobačaju. Da imam ovlasti, pobačaj bi bio legalan, besplatan i dostupan, a prizivu savjesti ne bi bilo mjesta u javnom zdravstvu.
Igra Šain Kovačević, čelnica maoističke Nove ljevice, Slobodna Dalmacija
 
- Mržnja spram islama u ovoj državi (Francuskoj) nije samo desničarski fenomen. On je zagarantiran njegovim izuzetnim i nepopustljivim fundamentalističkim oblikom sekularizma zvanim laïcité. Druge sekularne države osiguravaju slobodu vjeroispovijesti tako što ostaju neutralne spram religije. Ali ne i Francuska, čiji je brend sekularizma suštinski etnonacionalistički i neprijateljski prema islamu; on čak i naređuje kako bi se muslimanke trebalo odijevati u javnosti, baš kao što to čine i neke muslimanske države.
Asma Barlas, pakistansko-američka spisateljica, stručnjakinja za komparativnu i međunarodnu politiku, islam i kur'ansku hermeneutiku i ženske studije, Thebosniatimes.ba
 
- Za najviše 25 godina bijele Amerikanke i Amerikanci neće više predstavljati većinu u zemlji. Već sada sve više birača nema korijene u Europi već u Aziji i Africi. Nominiranjem Kamale Harris je „stari bijeli čovek iz Delawarea" htio pokazati da je shvatio znakove vremena.
Ines Pohl, dopisnica DW-a iz Washingtona
 
- Dvije i pol godine sam u Hajduku i promijenio sam sedam trenera. Nema stabilnosti struke, a mi igrači to stalno osjećamo. Različiti su zahtjevi, sustavi, navike svakog trenera, pa kada se tako često događaju promjene, nikome nije lako.
Stanko Jurić, igrač Hajduka, Jutarnji list
 
- Ne postoje dovoljno oštre riječi kojima bi se osudili ti užasni zločini. Njih treba gledati u jednome širem kontekstu jer nisu izolirani i nažalost neće se na njima stati zbog toga što zemlje Zapada (one u kojima se zločini događaju, ali i neke druge) ne otklanjaju motive za terorističke akcije a oni počivaju u destruktivnom odnosu nekih zemalja Zapada prema muslimanskom svijetu: razaranjem čitavih muslimanskih zemalja, čak razaranjem cijelih društava koja su uspješno postojala stotinama godina, uvrjedama i ismijavanjem najvećih muslimanskih svetinja itd.
Esad Duraković, bošnjački publicist, književni kritičar, prevoditelj, orijentalist i arabist o muslimanskim teroristima u kršćanskoj Europi, Depo.ba
 
- Ljudi imaju povjerenja u to da Kina kontrolira pandemiju. Ako ima novih slučajeva, odmah su prijavljeni. Naš život se vratio u normalu… Trenutno je u jednoj provinciji nađen jedan asimptomatski slučaj i oni su odmah zablokirali grad od 4,5 milijuna stanovnika i zatvorili aerodrom i testiraju cijeli grad u roku od dva dana. To su sve asimptomatski slučajevi.
Učitelj kineskoga jezika glumice Vitomire Lončar, koja već nekoliko godina radi u kineskom gradu Xianu, glavnom gradu kineske pokrajine Shaanxi, Radio Sarajevo, IN Magazin, Večernji list
 
- Ljudi ne hodaju okolo sa zaštitnim maskama jer za to nema razloga, iako u autobusima i vlakovima i dalje svi bez iznimke nose maske, ali imaju i kodove pomoću kojih se prate kontakti.
Vitomira Lončar, hrvatska glumica koja već nekoliko godina radi u kineskom gradu Xianu,  https://radiosarajevo.ba/magazin/showbiz/javljanje-iz-kine-zaista-je-zivot-normalan-nema-ogranicenja/395983 
 
-Dok sad razgovaramo, podaci su da imamo ukupno nešto više od 400 umrlih od COVID-19. Koliko bi od ovih 400 ljudi bilo umrlo i bez koronavirusa, nikada ne ćemo saznati, a uglavnom su bili stari i bolesni!
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog, Večernji list
 
- I prije je Wuhan bio središte razvoja bioloških oružja. Dvadeset godina razvijaju nove tipove virusa.
Semir Osmanagić, antropolog i osnivačem Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" u Visokom, Face TV
 
- Sjedinjene Države nakon ovakvih izbora više ne mogu kritizirati druge. Da se takvo što dogodilo u Mađarskoj, ovo što se tamo sada događa, nebo bi palo – to je nezamislivo.
Viktor Orbán, mađarski predsjednik vlade na Mađarskom radiju o izbornoj prijevari u SAD-u
 

TVRDNJE

 
- Izgleda kao da pomagala (tehnologije) uništavaju kompetenciju i zdrav razum njihovih konzumenata. No, što je s ovih više od 50.000 mrtvih godišnje (u Hrvatskoj), zašto smo se koncentrirali samo na ovih 400 (umrli od COVID-19), što je otprilike kao da padne jedan avion!
Miroslav Radman, hrvatski znanstvenik i molekularni biolog, Večernji list
 
- Posjedujem dokaze o velikoj uroti u kojoj su sudjelovali američki tehnološki divovi, tvrtka za glasovanje Dominion, vladini dužnosnici i medijski divovi, koji su se ujedinili u krađu izborne pobjede od istinskog pobjednika, Donalda Trumpa.
Sidney Powell, bivša savezna tužiteljica i trenutačna odvjetnica bivšeg Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost, Michaela Flynna, Fox News
 
- Google je selektivno, isključujući podsjetnik oko izbora, mogao lako prebaciti oko 15 milijuna glasova neodlučnih pred izbore.
Robert Epstein, profesor s američkog Instituta za bihevioralna istraživanja i tehnologiju u Kaliforniji, Epoch Times, New York
 
- Pupovac se mora javno ispričati zbog pisanja tjednika Novosti.
Slobodan Prosperov Novak, hrvatski povjesničar književnosti, Podcast Velebit, https://projektvelebit.com/podcast-velebit-slobodan-prosperov-novak-pupovac-se-mora-javno-ispricati-zbog-pisanja-tjednika-novosti/
 
- Postoji mnogo kompleksnih razloga zašto ljudi čitaju svete tekstove na način na koji to čine. Jedan je taj što je prakticiranje islama postalo ispolitizirano. Ovo je posebno točno u Europi, gdje se muslimanske manjine osjećaju opkoljeno i gdje je, posljedično tome, prakticiranje islama svedeno da defenzivni politički i/ili vojni stav protiv Europljana.
Asma Barlas, pakistansko-američka spisateljica, stručnjakinja za komparativnu i međunarodnu politiku, islam i kur'ansku hermeneutiku i ženske studije, Thebosniatimes.ba
 
-Ljudi su umirali jer nisu bili liječeni od drugih bolesti. I što su oni radili? Oni su pravili Covid bolnice, što je kriminal u medicini. Sve druge pacijente su ostavili da umru. Ljudi nisu bili liječeni, zato što su se bacili na Covid. A to su radili svjesno i cinično, jer im je bio potreban jedan broj mrtvih. I to su dobili.
Mira Alečković, srbijanska psihologinja, Faktograf
 
- Više je stradalo ljudi od svinjske gripe nego od korone. Sedamsto milijuna ljudi je oboljelo, službeno umrlo 18 tisuća, a neslužbeno 70 tisuća.
Semir Osmanagić, antropolog i osnivačem Fondacije "Arheološki park Bosanska piramida Sunca" u Visokom, Face TV
 
- Francisko je faca za ateiste, liberale, komuniste, agnostike. Recimo, on je idol za moje starije kolege poput Silvija Tomaševića i Inoslava Beškera, koji nakon desetljeća i desetljeća protucrkvenog novinarsko-komentatorskog staža, mogu uzvikivati "habemus papam" i biti tumači Bergogliove misli i djela.
Zoran Vukman, hrvatski filozof i politički analitičar na facebooku
 
- Vjerujem kako virus ne će iščeznuti u sljedećih pet godina.
Branimir Nestorović, srbijanski pulmolog, SEEbiz
 
- Grad Split vegetira ponovno u protekle četiri godine s čovjekom, koji je samo fiktivno gradonačelnik, a niti ima većinu u Gradskom vijeću, niti može donositi odluke. I onda pametuje.
Igor Štimac, slavni hrvatski nogometaš i trener o stanju u Hajduku, Novi list
 
- Kako bilo, ne može čovjek ostati ravnodušan kad vidi koliko je emocija u Sarajevu, ponajprije u dominantnih Bošnjaka, izazvala izborna pobjeda jednog katolika, koji je, uz ino, u svome (pobjedničkom) govoru navijestio povratak (Amerike) Bogu i anđelima – 'u zacjeljenje, u pravdu, u jedinstvo u razlikama'. A možda je bit u tomu da u gradu "gdje se tako lijepo sljubljuju Istok i Zapad" Bošnjaci katolike doista, mimo svih poznatih činjenica, vole. Kad su na pristojnoj distanci. U Americi, primjerice.
Josip Vričko, novinar iz Sarajeva, Katolički tjednik, Dnevnik.ba
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Istinski se treba suprotstaviti napadima na našeg pejgambera, što je stvar naše časti. Musliman ne može biti terorist, niti terorist može biti musliman.
Reçep Tayyip Erdoğan, turski predsjednik ovako opravdava muslimanski ubilački terorizam u Francuskoj, Al Jazeera
 
- Krajnji desničari divljali u Varšavi: Poljska se pretvorila u zemlju krvavih prosvjeda i marševa
Naslov u Večernjem listu u članku Zorana Vitasa 12. XI. 2020., https://www.vecernji.hr/vijesti/krajnji-desnicari-divljali-u-varsavi-poljska-se-pretvorila-u-zemlju-krvavih-prosvjeda-i-marseva-
 
- U Mostaru ubijen zločinac Maka Radić
Naslov članka na portali B. Izetbegovića, https://vijesti.ba/clanak/513976/u-mostaru-ubijen-zlocinac-maka-radic
 
– Područje mojeg interesa mijenja se, ali sigurno je uvijek u prvom planu borba protiv klerikalizacije. Danas Katolička crkva u Hrvatskoj ima utjecaj na sve sfere političkog i društvenog života, a čini se da otpora nema.
Igra Šain Kovačević, čelnica maoističke Nove ljevice, Slobodna Dalmacija
 
- Donald Trump je omogućio mnogim Amerikancima otvoreno iskazivanje rasizma, ksenofobije i seksizma. Oni će to činiti i ubuduće.
Ines Pohl, dopisnica DW-a iz Washingtona
 
- Biden pruža dovoljno sigurnosti da ne će doći do jače lijeve radikalizacije te je za njega moguće glasati bez straha od bacanja Amerike u ‘socijalizam’.
Ivan Grdešić, hrvatski politolog i SDP-ov diplomat, Telegram.hr
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Hrvatska država nikad nije odlučno raskrstila s onima koji su htjeli iskoristiti stvaranje hrvatske države na drugi način. Neki su smatrali da će to biti nova endehazija, no treba odlučno reći da je Hrvatska stvorena u NOB-u, a da je u proteklom ratu obranjena i treba u tom smislu biti odlučniji.
Stjepan Mesić, bivši predsjednik Jugoslavije, bivši čelnik HDZ-a i bivši hrvatski predsjednik, N1 TV
 
– Pravo je pitanje zašto svi mi ne idemo na Sutjesku. Antifašistička borba dio je našeg identiteta, a antifašističke vrijednosti smatram dijelom kućnog odgoja. Neretva i Sutjeska podsjetnik su na ogromnu žrtvu dalmatinskih partizana za zavnohovsku Hrvatsku i na ideje za koje su se borili. Sutjeska je mjesto gdje su Dalmatinci proslavili svoj zavičaj. Da je nekim čudom RH bila pokrovitelj njezinim obljetnicama, sigurna sam da bismo danas puno manje govorili o ekstremizmu.
Igra Šain Kovačević, čelnica maoističke Nove ljevice, Slobodna Dalmacija
 

BAHATOST

 
- Obje susjedne države ponašaju se kao da je Bosna njihova kolonija. Nevjerojatno je kako zaobilaze i ignoriraju bosanske državne institucije. HDZ BiH i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD)  ponašaju se na sadašnji način jer se u svojim programima osjećaju podržani od strane Srbije i Hrvatske.
Christian Schwarz-Schilling, bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH, Vijesti.ba
 

DEMAGOGIJA

 
- Hrvatska je pobijedila u Domovinskom ratu, ostvarila je sve svoje nacionalne zadaće, oslobodila je okupirani teritorij, konsolidirala se demokratski i institucionalno i čvrsto se usidrila u NATO-u i Europskoj uniji i kao takva ima snage za iskorake koji su važni za suživot, za pomirbu i za povijesnu istinu i isto tako pruži ruku prema manjinama u RH pa tako i srpskoj manjini koja je između ostaloga prisutna ovdje u Vukovaru.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade u Vukovaru
 

HRVATSKI JEZIK

 
- Ovaj put bih volio otići u Brouhaha pivnicu i pratiti BROJANJE (hrv. brojenje) glasova-
Josip Novaković, hrvatski iseljenički pisac iz Ohija u SAD-u, Jutarnji list
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- Stranka demokratske akcije odlučila se za novi pristup. Tako ovih dana vozači na bh. cestama imaju prilike da im migranti, uz papirne maramice, ponude i promotivni SDA materijal u prepoznatljivim zelenim kesicama. 
Depo, Sarajevo, https://depo.ba/clanak/208508/cega-su-se-u-sda-dosjetili-inovativni-pristup-predizbornoj-kampanji-u-vrijeme-korone-i-migranti-dobili-pos-o
 

ISLAMIZAM

 
- Budućnost Europe je u ljubavi prema Bogu Svevišnjem i Njegovom posljednjem vjerovjesniku Muhammedu, a.s., koji ju je svojim svjetlom, nurom, jednom izveo iz mraka preko Andalusa. To će se, ako Bog da, ponoviti preko žive Bosne.
Mustafa Cerić, bivši predsjednik Islamske zajednice u BiH, pressmedia.ba
 

KOMENTARI

 
- Sram vas bilo. Pričate o Sutjesci. A gdje je Sutjeska na granici Bosne i Srbije. Tko je tjera ljude da idu u borbu na Sutjesku 1944. godine. Išli su branit Jugoslaviju a di su bili Srbi. Iz Novog Sada 5 iz ostalih dijelova Srbije nitko iz Beograda 8 iz Imotskog 80 iz Šibenika 1600 iz Splita 1100. Zašto nisu branili granice Hrvatske? I ti se tim hvališ i živiš na Korčuli. I danas se ližete.
Marko Maretić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Jadnici. Njezini su komunisti uzeli i crkvenu i židovsku i privatnu imovinu. I ona i Markovina i Borićka i Pejovićka i... dobro znaju kako su završili "kulaci" i "buržoazija". Pa dokle će nam solit pamet. Što ih briga za vjeronauk. Nek svoju djecu odgajaju na svoj obraz, a nek puste 90-ak posto onih koji su se na popisu izrazili kao religiozni (bez obzira na koju vjeru) da odgajaju svoju djecu onako kako to oni žele. Njihova djeca ne moraju ići na vjeronauk. Umjesto toga mogu se igrati partizana ili Nijemaca, ustaša ili četnika. 50 godina su nam nametali jednoumlje po špranci "najdemokratskije" države na svijetu, NJIHOVE JUGOSLAVIJE.
Kad ćete ih prestati reklamirati?
Tomislav Joos, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Medijska promocije ekstremnih ljevičara postaje svakodnevnica u ovoj banana državi. U civiliziranom svijetu je svaki oblik promocije poraženih zločinačkih ideologija strogo zabranjen.
Maslina, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Nitko nije ovoj državi nanio toliko zla koliko partizani komunisti. Crkva dobiveni novac ulaže u domove, beskućnike potrebne dakle opet ga vraća narodu. Koga briga da njena djeca ne idu na vjeronauk mogu je samo žaliti jer tu ne će ništa loše čuti a na Sutjesci hoće.
Ivanka Nazlić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Ništa tako dugo ne traje kao laži koje su none partizanke pričale svojoj djeci a pogotovo unucima. Zatvarati oči pred strašnim zločinima koje su napravili pogotovo nad VLASTITIM NARODOM nije poznat nigdje na svijetu. I još se tako drsko dičiti tim nezamislivim i najbestijalnijim načinima ubijanja vlastitog naroda u ime nekih tuđih i dalekih ideologija i interesa. Bože, daj pogledaj ovaj jadni i tužni narod hrvatski, pruži mu bar malo utjehe i nade, obriši mu suze koje i dan danas teku iako je prošlo već 75 godina!!!
Luka Planinic, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Komunizam je u 20. stoljeću ubio 80 do 100 milijuna nevinih ljudi na svijetu (Staljin, Mao, Tito). Nacizam, fašizam, ustaštvo... oko 17 milijuna nevinih. Pametnome dosta. Ostani ti drugarice na otoku i otvori svoj goli otok za svoje partijske i klerikalne protovnike - po uzoru na Maršala, Staljina, Kim Jong Unga i ekipu.
Josipa Bašić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/politika/korculanka-u-izvrsnom-odboru-nove-ljevice-u-prvom-planu-mi-je-borba-protiv-klerikalizacije-a-svoju-djecu-redovito-vodim-na-sutjesku-evo-zasto-1057849
 
- Zašto je prodao 62 % svojih dionica pfizera na dan objave ako je cjepivo prava stvar?
CyanCocktail,
https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/greek-newspaper-likens-pfizers-jewish-ceo-with-the-nazi-doctor-mengele-649004
 
- Prema CNN-u; "Transakcija je bila dio redovnog plana koji je uspostavio Bourla za povremenu prodaju nekih svojih dionica Pfizera...
LesBrown, https://www.jpost.com/diaspora/antisemitism/greek-newspaper-likens-pfizers-jewish-ceo-with-the-nazi-doctor-mengele-649004
 
- Joe Biden predstavlja establishment, duboku državu, podčinjavanje dominantnoj ideologiji, imigracionizmu, progresivizmu, globalizmu. Politička korektnost, Black Lives Matter, mainstream mediji… ukratko, odvratna Nouvelle Classe koju je Hillary Clinton pokušala dovesti na vlast prije četiri godine.Što možemo očekivati od Bidena? Nove ratove po svijetu, za razliku od Trumpa koji je vodio skoro pa izolacionističku politiku. Svjetski policajac USA se vraća na scenu. Tko je prvi na redu za bombardiranje? Povrh svega, izgleda da glavnu riječ vodi Kamala. Biden je star, možda ga uskoro i formalno naslijedi.
Hori Martinić, https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/svijet/profesorica-sa-sveucilista-libertas-ne-miri-se-s-pobjedom-bidena-mediji-tehnoloski-divovi-i-obavjestajna-zajednica-krivi-su-za-trumpov-pad-1056410
 

KRŠĆANOFOBIJA

- Građani se trebaju pripremiti za realnost i da svečanosti Božića kakve smo imali ne će biti moguće. Osvrnuo se i na pitanje obilježavanja Božića.
Robert Buckland, britanski protestantski ministar pravosuđa, Klix.ba
 
- Ljudi se trebaju pripremiti za digitalni Božić.
Jason Leitch, škotski profesor, Sky News
 

LAŽ

 
- Armija BiH je definirana kao multietnička obrambena vojna snaga.
Ivo Komšić, jugoslavenski političar i bošnjački političar u BiH, Autograf
 
- Ključ razumijevanja rata u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. sastanak je Slobodana Miloševića i Franja Tuđmana 25. ožujka 1991. u Karađorđevu. Trojica nekadašnjih predsjednika su bila istog mišljenja da je ideja o etno-teritorijalnoj podjeli zemlje, sa svim implikacijama, došla kroz politiku hrvatskog i srpskog nacionalističkog vodstva.
Erich Rathfelder, njemački novinar, Deutsche Welle
 
- Ljudi umiru od Covida-19.
Napis na velikobratsko-cenzorskom portalu Faktograf, https://faktograf.hr/2020/10/29/viralne-dezinformacije-mile-aleckovic-o-koronavirusu/
 
- Tzv. “partizanski napad na dječji dom” zapravo je oslobodilačka akcija Četvrte kordunaške brigade u kojoj je preko sedam stotina djece spašeno iz ustaškog logora namijenjenog njihovom “preodgoju” odnosno prisilnom nametanju “arijevskog” hrvatskog identiteta.
Članak u Antifašističkom vjesniku, http://www.antifasisticki-vjesnik.org/hr/vijesti/3/Filofasisti_ce_i_ove_godine_tugovati_sto_su_ih_partizani_sprijecili_da_pobiju
_svu_djecu_u_djecijem_logoru_Jastrebarsko/412/
 

ORWELLIZAM

 
- Trump je poražen, ali sada moramo poraziti one koji su ga birali.
Michael Moore, američki globalizacijski redatelj na twitteru
 

PODSJEĆANJE

 
- Nažalost, Andrej Plenković nastavlja s besmislicama i sitnim, traljavim podvalama. Ne govori istinu, kao i obično. Svoju megalomansku prirodu Andrej Plenković ispoljava već u prosincu 1999., kada kao „šmrkavac“ na pragu 30. godine života preuzima pretešku dužnost šefa Predsjedničke kampanje Mate Granića. Kampanja nije dobro završila iz više razloga.
Zoran Milanović, hrvatski predsjednik na facebooku
 
- Podsjetite me ako sam propustio, je li kardinal Bozanić ili bilo koji od naših nadbiskupa i biskupa u Hrvatskoj predvodio molitvu i pozvao hrvatske katolike na molitvu za našu braću i sestre u Kristu u Francuskoj?
Zoran Vukman, medijski analitičar o muslimanskim ubijanjima kršćana po sekulatiziranoj Europi
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Ovo što ovaj Ivan Penava radi, on pokušava sve da bi i dalje održavao ratno stanje u Vukovaru i onda se prema njemu prilazilo s nekakvom dozom obzira, dozvolilo mu se da i dalje razara društvo, i još je i dalje na tom planu aktivan.
Stjepan Mesić, bivši predsjednik Jugoslavije, bivši čelnik HDZ-a i bivši hrvatski predsjednik, N1 TV
 
- Predsjednik Aleksandar Vučić mora biti predsjednik svih Srba gdje god oni živjeli. Treba stvarati "srpski svijet".
Aleksandar Vulin, srbijanski ministar obrane, N1 TV

Više članaka ...

  1. IZJAVE TJEDNA
  2. IZJAVE TJEDNA
Nedjelja, 06/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1832 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević