Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci, susjedi i poznanici?

 
 
Kada je Nacionalsocijalistička njemačka radnička partija (NSDAP - Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) u Njemačkoj s "Dolfijem" (Adolf Hitler od milja) na čelu došao na vlast, smatrajući da na njoj trebaju ostati zauvijek, a kada su postali svjesni da postoje neki Nijemci koji se ne slažu s onime što rade, a koje nisu uspjeli identificirati i „neutralizirati“ putem 'institucija' države (npr. putem Gestapoa, SA-a, SS-a), sjetili su se da pomoću propagandističkih metoda „Jože“ Goebbelsa, uvjere Nijemce da je „domoljubni“ čin, i čin odanosti "Dolfiju", da Gestapou cinkaju svakoga ako čuju da nešto govori protiv NSDAP-a i "Dolfija". Rezultat je bio da su čak i djeca počeli cinkati odnosno prijavljivati svoje roditelje, prijatelje, susjede, svoje poznanike i kolege! Radili su to jer ništa pametnije nisu znali, a kako je to sve završilo opće je poznato!
https://mozgasterblog.hu/app/webroot/files/img/articles/618e9dcc8da09f4c3a502437d1da27ee/coronavirus-globalization-brian-stauffer-.jpg
Bilo bi neprimjereno da lakomisleno tvrdimo da su HDZ i njegov Führer, istovjetni s NSDAP-om, a njegov Führer Plen Ki Moon s "Dolfijem", ali nesumnjivo je da nekih sličnosti ipak ima. Naime, NSDAP je umislio da će dovijeka vladati Trećim Reichom, kao što Plenković umišlja da će dovijeka vladati Hrvatskom. Nu, činjenica je da Plen Ki Moon ima isti narcisoidni ego kao nekdanji "Dolfi". Najbolji dokaz je to što je svojevremeno "Dolfi" sebi pripisivao sve uspjehe nacističke Njemačke, a za izgubljeni rat nije sebe ni malo smatrao odgovornim, već je smatrao za to odgovornim generale, suradnike i njemački narod, koji su ga tobože „izdali“!
Neuspješna vladavina protekla dva desetljeća dovela je do toga da je Hrvatska dočekala COVID-19 krizu s brojnim neriješenim problemima poput loše organiziranog zdravstvenog sustava, s nedostatkom zdravstvenog stručnog kadra, uništenim Imunološkim zavodom, uništenom poljoprivredom, i uništenim realnim proizvodnim gospodarskim sektorom, pa se pokazalo da je država u najvećoj mogućoj mjeri bez samodostatnosti i bez efikasne poljoprivrede i dijela proizvodnog gospodarstva.
 
I sada tako u nemoći da se stručno i efikasno bori s korona krizom  krizom Plenković i „njegova“ Vlada smatraju da valja prihvatiti Goebbelsa i njegov naputak, da je cinkarenje roditelja, prijatelja, susjeda i poznanika, „domoljubni“ čin u slučaju da netko ima spoznaje o tomu da netko ne poštuje odluke stožera za „kontrolu“ virusne epidemije. Plenković je dio glasačkog tijela proglasio širiteljima govora mržnje i izvorom terorizma, saborsku oporbu je već „častio“ svim epitetima od krajnje ljevice do krajnje desnice, politikantima, populistima i običnim demagozima, a sada želi uvesti i „instituciju“ cinkanja kao 'domoljubni' čin, dok on sâm koaliranje s onima koji Hrvatsku nikada ne će smatrati svojom pravom domovinom smatra normalnim. Nakon svega rečenog, dopustit ću sebi i jedno pitanje: do kada i u kojoj će mjeri Plenković i dalje koristiti sva loša iskustva iz doba komunizma, nacifašizma i socijalizma, a ignorirati sve ono što je ipak bilo dobro u tim društvenim sustavima? Do sada je uglavnom hrvatska politika koristila sve što je bilo loše u tim sustavima, a sve što je možda bilo i dobro ignorirala.
 
Sad kad nam je voda došla „do grla“ tu i tamo se prijetvorno počeo koristiti izrazi 'komasacija', potreba 'udruživanja' u poljoprivredi, ali se pritom "zaboravlja" kako više nemamo velikih tvrtki koje bi mogli pratiti mnoštvo malih proizvođača, što znači da vladajući ne govore istinu. Sada kako stvari stoje, od Plenkovića možemo očekivati zabranu djelovanja oporbe i nepoćudnih stranaka i pojedinaca, jer Hrvatska ide prema nekoj vrsti orwellovske države s institucijom „spaljivača nepoćudnosti“ Raya Bradburyja. Nu, nadam se da ipak do toga ne će doći, jer što bi narod rekao 'ničije nije do vijeka gorjelo', pa tako ne će ni ovakvom HDZ, a ni ovakvom Plenkoviću!
 

Laslo Torma

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi Plenkovićeve paradržavne vlade!

 
 
Faktografovce treba zaustaviti, zabraniti im rad i to što prije! Jer, nakon što je George Soros godinama financirao ove i slične paradržavne tvorevine, danas, a da toga nismo ni svjesni, financiramo ih mi - porezni obveznici. Kao što financiramo i zastupnike u hrvatskom i Europskom parlamentu koji donose zakone (čast iznimkama) protiv interesa hrvatskog naroda – protiv Boga i čovjeka. Plenković im, naravno, ne će zabraniti rad. Ako ne će ni zastupnici, koji se predstavljaju u ime hrvatskog naroda, onda ih mi, narod, moramo zaustaviti!
https://img.discogs.com/19169kLxNScIRe0LVBpt___p69o=/fit-in/300x300/filters:strip_icc():format(jpeg):mode_rgb():quality(40)/discogs-images/R-7534047-1443457756-6317.jpeg.jpg
Kratko rečeno: Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo (vlast i zastupnici im prešutno daju to za pravo) koje će nepoćudni ideološki sadržaj proglašavati – fake newsom. Faktografovce treba zaustaviti, zabraniti im rad i to što prije! Jer, nakon što je Soroš godinama financirao ove i slične paradržavne tvorevine, danas, a da toga nismo ni svjesni, financiramo ih mi - porezni obveznici.Faktograf.hr - hrvatska verzija Ministarstva istine - ima jedan ured i nekoliko činovnika, ali na dobrom je putu da postane krovno Ministarstvo istine u Hrvatskoj, „istine koja već sada, u startu, pokazuje da im je jedini i glavni posao blokirati istinu u hrvatskom medijskom prostoru, a samim tim i općenito javni život…
 
Na službenim stranicama ovog portala stoji: “Faktograf.hr je jedini hrvatski medij specijaliziran za fact checking, tj. provjeru činjenične točnosti tvrdnji u javnom prostoru. Faktograf je član International Fact Checking Networka (IFCN), međunarodne mreže organizacija posvećenih fact checkingu. Faktograf je pokrenut 2015. godine kao zajednički suizdavački projekt Hrvatskog novinarskog društva i Gonga. A svima nama je poznato da je GONG godinama financirao jedan od najvećih svjetskih zločinaca George Soros. Pametnome dosta! Logičan slijed je povezivanje s hrvatskim facebookom što se i pokazalo kada su na sve načine pokušali zaustaviti našu objavu da je podignuta kaznena prijava protiv direktora facebooka Saše Cvetojevića koji već duže vrijeme na razno razne načine pokušava zaustaviti rad IPL-a (blokiranjem linkova, blokiranja dijeljenja, brisanjem komentara...).
 
Prema objavljenim podacima, pokretanje i rad Faktografa financirano je sredstvima zaklade National Endowment for Democracy, a potpomaže ga i Državno tajništvo SAD-a, preko američkog veleposlanstva u Zagrebu. A to sve govori. U Saboru je usvojen Zakon o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma. Gong je tijekom javne rasprave svesrdno podržao donošenje novog zakona, a prema napisima na njihovim stranicama, poput “Korisna, ali nedostatna regulacija referenduma”, ta se aktivistička udruga, očito, zalagala za još oštriju regulaciju financiranja referendumskih inicijativa – obuzdati rastući referendumski pokret koji je stasao u okvirima konzervativnih katoličkih udruga. Gong, ali i druge udruge – poput Kuće ljudskih prava ili Documente – su zapravo rezervne vojske HDZ-a i SDP-a, za javnost ljutih protivnika.
 
Faktograf prošle godine uprihodio preko sto tisuća dolara
 
Na Zapadu su davno shvatili kako su društvene mreže prostor koji se lako može zlorabiti u cilju političkog, propagandnog, ali i obavještajnoga rata. Zbog toga se sve češće koriste pojmovi poput – fake news i rata s fake news na internetu. Devedesetih godina 20. stoljeća, upravo su bivši komunistički dužnosnici i državni intelektualci, prednjačili kao osnivači i voditelji brojnih udruženja za zaštitu ljudskih prava. Naravno, sva ta udruženja direktno su financirale zapadne vlade ili instituti koji su propagirali demokratska i otvorena društva. U te organizacije u Hrvatskoj, upumpani su milijuni dolara, međutim, nitko ne može kazati koji je to njihov doprinos – demokratizaciji javnog života u Hrvatskoj. Kao što su budno pratile trendove devedesetih, tako su i danas namirisale – dobar posao. Naime, za obračun s fake newsom, Faktograf je prošle godine uprihodio više od sto tisuća dolara…
 
Nedopustiv Faktografov nadzor
 
Uloga koju je društvo s Faktografa namijenilo samo sebi, neka je vrsta – Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u svijetu medija. No, nakon ulaska u facebookov program kontrole lažnih vijesti i dezinformacija, Faktograf je dobio i alat za ograničavanje nepoćudnih informacija. Naime, svakoj vijest koju Faktograf negativno ocijeni, onemogućava se širenje putem facebooka. Na taj način je Faktograf, na određeni način preuzeo ulogu Vijeća za elektroničke medije koje je, u skladu sa zakonom, jedino ovlašteno sankcionirati širenje dezinformacija, neprimjerenog sadržaja i govora mržnje u hrvatskom medijskom prostoru.
 
Što je sve sporno u činjenici da jedan portal preuzme ulogu nadzornog medijskog tijela u RH:
- Instrumente sankcioniranja dodijelila mu je globalna medijska korporacija, suprotno važećim zakonima RH;
- Projekt se financira sredstvima strane vlade, a utječe na društveni i politički život u RH;
- Ljudi koji rade na Faktografu nisu prošli nikakav proces provjere ili javnih natječaja i uglavnom su birani po ideološkom i svjetonazorskom ključu…
Upravo posljednja točka – odnosno odabir ljudi koji su postali svojevrsno kontrolno tijelo hrvatskog medijskog prostora – budi tešku sumnju u prave namjere ove družine. Riječ je mahom o novinarima lijeve političke orijentacije, koji su zanate učili u medijima poput Indexa, Novosti, Lupiga.com i Novog lista. Kada malo bolje uđete u opis autora, jasno je kako je njihov rad više prožet političkim aktivizmom nego objektivnim i nepristranim novinarstvom…?
Projekt se financira sredstvima zaklade koja za cilj ima otvoreno i slobodno društvo, a njegovi provoditelji bi zabranjivali, kontrolirali, a vjerojatno, kada bi imali i tu moć – zatvarali…! Ovakav projekt se mogao i očekivati. Naime, posljednjih godina dosta se razvila konzervativna i nacionalna medijska scena. Uglavnom zahvaljujući internetskim portalima. Zato je i logično da se Faktograf pojavio u „pravo vrijeme“ kako bi ograničio rast desne (konzervativno-nacionalne) medijske scene. Kratko rečeno: Faktograf. hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo (vlast i zastupnici im prešutno daju to za pravo) koje će nepoćudni ideološki sadržaj proglašavati – fake newsom. Potpuno je jasno da služi Andreju Plenkoviću  izvršnom direktoru paradržavne vlade, privatne kompanije  'Hrvatska vlada, d.o.o.'
 

Izvor: 7Dnevno, http://istinomprotivlazi.info/novosti/2184-faktograf-hr-je-paradrzavno-kontrolno-medijsko-tijelo-u-sluzbi-plenkoviceve-paradrzavne-vlade

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT politiku

 
 
Sada znamo zašto je Andrej Plenković Hrvatima nametnuo Istanbulsku konvenciju. Zato da nas pokori na i uništi. Naime, Europska komisija namjerava pokrenuti cijeli niz mjera kako bi nametnula jednolikost politika prema LGBT zajednici u cijeloj Europskoj uniji, uključujući i prijetnju sankcijama.Moćna Europska komisija najavila je da do 2021. godine u EU zakonodavstvo, kao kaznena djela, želi unijeti „govor mržnje„ i „zločine iz mržnje” te do 2022. nametnuti uzajamno priznavanje „duginih obitelji” u cijeloj Europskoj uniji. Europska komisija objavila je to u svojoj prvoj, na razini EU, strategiji za lezbijsku, homoseksualnu, biseksualnu, transseksualnu, nebinarnu, interseksualnu i queer (LGBTIQ) jednakost.
https://www.m.pch24.pl/images/min_mid_big/big/77254.jpg?v=2020110911
Uz obećanje da će se „zločini iz mržnje“ i „dugine obitelji“ zakonski regulirati, strategija postavlja opsežni skup mjera društvenog inženjeringa za nametanje jedinstvenih LGBTIQ politika u cijeloj Europskoj uniji. Također, obećava se pojačanje napora EU-a za diplomatsku i inozemnu pomoć u promicanju politika LGBTIQ zajednica širom svijeta.
Strategija obuhvaća zdravstvo, obrazovanje, kulturu, šport, medicinska i društvena istraživanja, brak, internetsku regulaciju „govora mržnje”, zapošljavanje i druga područja politike. Primarni cilj strategije su Poljska, Mađarska i druge istočnoeuropske zemlje koje imaju socijalno konzervativne zakone i ne priznaju homoseksualni ‘brak’.
 
Predsjednica EU komisije, Ursula von der Leyen, nove je mjere najavila na obraćanju o stanju u Uniji u Europskom parlamentu prošlog mjeseca. „Zone bez pripadnika LGBTIQ skupina, zone su bez čovječnosti. A njima nije mjesto u našoj Uniji ”, poručila je EU parlamentarcima. Napadala je općinske rezolucije u Poljskoj kako bi zaštitila obitelj i djecu od rodne ideologije. Povjerenica EU-a za tzv. ravnopravnost spolova, Helena Dalli, rekla je da će Komisija „u potpunosti iskoristiti alate koji joj stoje na raspolaganju” za provođenje LGBTIQ jednakosti u cijelome svijetu.
„Ciljane akcije kombinirat će se s poboljšanom integracijom ravnopravnosti”, dodala je. Dalli je ovog ljeta uvela sankcije Poljskoj zbog općinskih rezolucija protiv rodne ideologije. Većina promjena, predloženih u Strategiji, ne bi zahtijevala nove propise. Povjerenstvo strategiju opisuje kao „interseksualnu”, tj. LGBTIQ pitanja integrirat će u postojeće EU zakone za rješavanje pitanja rasizma i rodne ravnopravnosti. Oni će iskoristiti financiranje koje Europska komisija osigurava državama članicama kroz postojeće programe i direktive EU, odnosno koje se temelji na EU direktivi o ravnopravnosti spolova koja je zahtijevala nediskriminaciju na temelju LGBTIQ statusa u zapošljavanju i sposobnosti pojedinaca da promijene svoj spol.
 
Jedna od inicijativa koja bi mogla biti pogođena je inicijativa EU za vladavinu prava. Nediskriminacija bi spadala u njezinu nadležnost. Poljska i Mađarska nedavno su stavile veto na proračun EU-a, uključujući zajednički europski dug do 2 bilijuna američkih dolara za pomoć COVID-19, jer bi EU komisija mogla odrediti uvjete za fondove temeljene na inicijativi vladavine prava Europske unije. Prema analizi strategije talijanskog pravnog think tanka, Centro Studi Livatino, ciljevi i radnje u strategiji „radikalno odstupaju od ograničene nadležnosti tijela Europske unije”. Strategija je opisana kao prisilna taktika koja iskorištava pandemiju COVID-19 za promicanje politike LGBT zajednice. „To je nelegitimni upad u isključivu sferu suvereniteta država članica EU”, zaključuje se u analizi.
 
Europska komisija negira tvrdnje da je strategija pretjerana. U priopćenju o novoj strategiji navedeno je da su područja politike povezana s poboljšanjem LGBTIQ ravnopravnosti, samo „prvenstveno” nacionalne odgovornosti. „EU ima važnu ulogu u pružanju smjernica za politiku, koordiniranju djelovanja država članica, praćenju provedbe i napretka, pružanju podrške putem fondova EU i promicanju razmjene dobrih praksi između država članica”, navodi se u priopćenju.
 

https://www.quovadiscroatia.com/europska-komisija-prijeti-sankcijama-kako-bi-nametnula-lgbt-politiku/

Nedjelja, 06/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2200 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević