Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Kako su se 1997. mogle spojiti srpske stranke SDS i SDSS, kada je SDS 1992. godine zakonom zabranjen?

 
 
Andrej Plenković ne priznaje izraz „zlatna komunistička mladež” što je posve točan izraz i točan opis te generacije. Konkretno, ja ne predstavljam zlatnu komunističku mladež, jer sam rođena u vrijeme nestašice hrane poslije rata, mlijeka i jaja u prahu koja su se miješala s vodom prije upotrebe, što su zvali Trumanova jaja, jer su Amerikanci bacali pakete pomoći iz zrakoplova, instant kavu, jakne, šuškavce, čokoladu, najlonske čarape, neke higijenske potrepštine, kada je moj grad još bio sav u ruševinama od bombardiranja. Nisam mogla zbog nedostatka novaca redovno studirati, nego izvanredno uz rad. Prema tomu, generacije rođene 70-ih imale su sve što ja nisam u svojoj mladosti mogla imati. Roditelji su bili na funkcijama i položajima s visokim plaćama, nosili su tenisice poznatih marki, robu od marke, školovali se u inozemstvu, naučili jezike i bili predodređeni da rade u diplomaciji. Prema tomu i jesu proizvod ili produkt, labavijeg komunizma, kada smo iz komunizma odjednom prešli u socijalizam, od FNRJ 1963. godine postali SFRJ, nakon čega su se otvorile granice, očevi otišli i u inozemstvo i počeli slati marke kući. Kada se počelo masovno kupovati u Trstu i Grazu.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1sGSbdv9NjEWoSDleYgcsIz9gzmhW39nRfw&usqp=CAU
Točno, jesu zlatna komunistička mladež s jugokomunističkim totalitarnim načinom razmišljanja. Pogledajte samo rječnik „Ja mogu što hoću”, danas riječi „začepiti usta”. Ja to veoma dobro vidim i prepoznam! Sam način na koji Plenković razgovara s novinarima i izjave koje daje ukazuju na totalitarno razmišljanje i njegov način rješavanja je diktatorski. Svi su mu krivi samo on i njegov koalicijski partner SDSS nije. Prijeti oporbi. Ministar branitelja Tomo Medved otvoreno prijeti policijskom represijom, a tko vodi zemlju i tko je odgovoran nego upravo Vlada. Zbog takve politike Vlade oko 4000 hrvatskih branitelja počinilo je suicid. Znači da svoje nezadovoljstvo stanjem u državi za koju su se borili i koju su stvarali nisu usmjerili prema Vladi, nego su samozatajno nezadovoljstvo usmjerili prema sebi, svojem životu.Ni jedan hrvatski branitelj nije se ubio zato što mu je bilo dobro, što je sanjao „ovakvu Hrvatsku“, već pretežno zbog muka koje je proživljavao nakon povratka s ratišta, kad je među ostalim svakodnevno gledao i vidio oko sebe ljude koji su „grabili“ dok su oni mokrili krv, od Vukovara, Velebita, Škabrnje, Knina do Dubrovnika. I jer su njih proganjali i sudili, dok se u isto vrijeme po Vukovaru šeću abolirani ratni zločinci, silovatelji i ubojice.
 
“Dakle, Željko O. (r. 1964.) vrat si je prerezao motornom pilom, Vladimira S. (50) našli su obješenog u odori Hrvatske vojske, S. H. (49) ispalio si hitac u glavu iz karabina, M. T. (60) upucao se sa pištoljem za svinje, Mijo M. (52) raznio se ručnom bombom, brigadni general Damir. B. pronađen je mrtav u svojem automobilu, ubio se vatrenim oružjem, Jugoslav M. teški invalid Domovinskog rata, bez obiju šaka i slijep – objesio se, Nediljko Ž. (58) ubio se iz pištolja za kojeg je imao urednu dozvolu, Slavko Č. (55) iskopao je na groblju raku te se ubio aktiviranjem ručne bombe, Mato Č. (35) bacio se kroz prozor, Miroslav M. (35) raznio se ručnom bombom u spavaćoj sobi, Darko N. otrovao se tabletama, Ž. D. (46) nije mogao vraćati kredit pa se objesio, Željko S. „okitio“ je spomenik hrvatskih branitelja odličjima, pa se ubio hicem u glavu, Silvijo Z. (30) skočio je u rijeku i – utopio, invalid David N. ubio se ručnom bombom u kući za beskućnike, Zvonko M. (33) umro je u svom stanu zaboravljen od svih od gladi i žeđi…” (Nije za mlađe od 18 godina!!)… Pavković: Kako su se ubijali hrvatski branitelji?…Dosad je izvršilo suicid čak oko 3300 hrvatskih branitelja…
 
Plenković kaže kako nigdje nema da je on nekome prijetio, a kamo li da je ostavio dojam govora mržnje, što nije točno. Postoji snimka kako je krenuo fizički se obračunati s Nikolom Grmojom iz MOST-a u sabornici https://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-trenutak-kad-je-plenkovic-krenuo-na-grmoju/2056953.aspx U svezi s koaliranjem sa SDSS-om, to je najveća radikalizacija koju je Plenković poduzeo. To je trajno izvor nezadovoljstva i frustracije hrvatskih branitelja, jer se pitaju za koga i za što su se oni borili i njihovi suborci ginuli. Ne razumije Plenković hrvatske branitelje, ne može ih ni razumjeti! Nije on sudjelovao u stvaranju i obrani Hrvatske od JNA i srbočetničke agresije, jer da je ne bi mu bilo ni na kraj pameti koalirati sa SDSS-om, SNV-om i Miloradom Pupovcem koji od 1991. godine rovari protiv Hrvatske.
 
Milorad Pupovac javno izjavljuje da je Srbima glavni grad Beograd, javno izjavljuje da je u Oluji spaljeno 30.000 kuća, da je Oluja etničko čišćenje… Ne misli Plenković na to kako su se osjećali hrvatski branitelji kada cijeli državni vrh dođe na komemoraciju šestorice ubijenih u Gruborima za koje nema sudskog pravorijeka, a optužena je HV! Kako se osjećaju hrvatski branitelji kada na komemoraciju u Kijevo, ne dođe nitko iz državnog vrha, a selo je spaljeno, tko se nije na vrijeme spasio bijegom, ubijen? Nije njega briga! On ima zacrtano što mora napraviti i to nije radikalizacija. SDSS su osnovali ratni zločinac Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović gradonačelnik okupiranog Vukovara. Stranka je osnovana 5. ožujka 1997. u Vukovaru spajanjem Srpske demokratske stranke (SDS) i Samostalne srpske stranke (SSS) iz Zagreba. Važno je napomenuti da je odlukom hrvatskih institucija 1992. godine zabranjen rad i djelovanje Srpske demokratske stranke (SDS) o kojoj govori Vojislav Stanimirović. S danom 18. veljače 1992. stranka je brisana iz Registra političkih stranaka Republike Hrvatske. Stoga se postavlja opravdano pitanje kako su se mogle spojiti 1997. godine gore navedene stranke kada je jedna od njih (SDS) 1992. godine hrvatskim zakonom zabranjena? Kako je osnovan SDSS? – 1997. godine?
 
Što se točno dogodilo dana 5. ožujka 1997. u Borovu: u članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama, broj 90. (15. marta) str. 1., 3., pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navodi se sljedeće: „U Borovu je na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a. Na prijedlog Gorana Hadžića i Vojislava Stanimirovića osnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS)“. Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3 a Statutarni 5 članova SDSS-a, dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela.” https://narod.hr/hrvatska/antun-ivankovic-ratni-zlocinac-goran-hadzic-20-godina-osnovao-s-vojislavom-stanimirovicem-sdss&layout=button_count&show_faces=false&width=105&action=like&colorscheme=light&height=21 To je radikalizacija kao rezultat Vladine politike, samo što Vlada, odnosno predsjednik Vlade Plenković uzrok radikalizacije traži svugdje samo ne u svom dvorištu!
 

Lili Benčik

Nedjelja, 06/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2774 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević