Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Večernji list i 24 sata objavljuju subverzivne dezinformacije

 
 
Stipe Mesić je u razgovoru za televiziju N1 izrekao prozirnu laž da je predsjednik države Franjo Tuđman u studenome 1991. zabranio tadašnjem načelniku GS HV-a Antunu Tusu pripremu akcije oslobađanja Vukovara iz neprijateljskog obruča. Tu je laž brže-bolje prenio „Večernji list“, jedna od publikacija austrijske „Styrije“ u Hrvatskoj, u nepotpisanom, dakle redakcijskom članku s naslovom „Mesić: General Tus je imao plan kako bi se Vukovar mogao obraniti, Tuđman je odbio“. Naknadno su, vjerojatno upozoreni, i u članak unijeli napomene kojima su ukazali na Mesićeve laži. (Vidi: https://www.vecernji.hr/.../mesic-general-tus-je-iznio...)
https://cache1.24chasa.bg/Images/Cache/173/Image_5409173_128.jpg
Međutim, upravo na obljetnicu okupacije Vukovara, i druga dnevna publikacija „Styrije“ u Hrvatskoj, „24 sata“, također u nepotpisanom, dakle redakcijskom članku s naslovom: „Dramatične snimke prije pada Vukovara: Dedaković je tražio pomoć, Tuđmana ne žele buditi“ - plasirala je dodatne neistine koje bi trebale baciti sumnju na Tuđmana da je „izdao“ Vukovar, usprkos činjenici što je u međuvremenu više puta u raznim hrvatskim medijima pisano i objašnjavano da se u slučaju transkripta navodnog razgovora radi o KOS-ovom falsifikatu. (Vidi: https://www.24sata.hr/.../dramaticne-snimke-prije-pada...)
 
U rujnu 1991. otkrivena je obavještajno-subverzivna skupina „Labrador“, formirana u krilu KOS-a, koja je u Zagrebu izvela nekoliko diverzantskih akcija čiji je cilj bio kompromitirati novu hrvatsku vlast i samu hrvatsku državotvornu ideju. Među ostalim, izveli su diverziju na zgradu Židovske općine i na židovsko groblje u Zagrebu, htijući to prikazati kao akcije „ustašiodnih“ Hrvata. Nakon što je skupina „Labrador“ otkrivena, dio njezinih pripadnika uspio je pobjeći u Srbiju prije uhićenja, a većina uhićenih ubrzo su zamijenjeni s hrvatskim zarobljenicima na srpskoj strani i protjerani u Srbiju. Dvojica vodećih „labradorovaca“, Slavko Malobabić i Radenko Radojčić, nastavili su svoju prljavu radnju u sjedištu KOS-a u Beogradu, gdje su osnovali novu grupu za neprijateljsko djelovanje protiv Hrvatske, pod nazvom „Opera“. Cilj „operaša“ bio je u prvom redu širiti dezinformacije kroz medije o radu hrvatskih vlasti i unositi zabunu u hrvatskoj javnosti, ali i odašiljati lažnu sliku o Hrvatskoj u inozemstvo. Jedan od najpoznatijih uradaka „operaša“ bio je montirani telefonski razgovor između zapovjednika obrane grada Vukovara Mile Dedakovića i dužnosnika ureda predsjednika države Franje Tuđmana, iz kojega je proizlazilo da je Tuđman „izdao Vukovar“, što je tada trebalo demoralizirati hrvatske branitelje i općenito unijeti konfuziju u hrvatsku javnost te tako olakšati realizaciju velikosrpskih planova. Zbog čega "Styrijina" glasila u Hrvatskoj danas recikliraju KOS-ove subverzivne protuhrvatske dezinformacije?
 

Bože Vukušić

Nedjelja, 06/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2068 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević