Get Adobe Flash player
Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

Znate li tko je u povijesti tražio da se cinkaju roditelji, rođaci,...

Faktograf – hrvatska verzija

Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

Faktograf.hr je paradržavno kontrolno medijsko tijelo u službi...

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

Europska komisija prijeti sankcijama kako bi nametnula LGBT...

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

Problem je što se hvali "postignućima", a ne smatra se...

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

Moderna do danas nije proizvela niti jedno cjepivo koje je odobreno za...

 • Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  Nacizam u Hrvatskoj na Plenković-Dolfijev način

  srijeda, 02. prosinca 2020. 16:07
 • Faktograf – hrvatska verzija

  Faktograf – hrvatska verzija "Ministarstva istine"

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 10:44
 • Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  Sada znamo zašto je Plenković nametnuo IK

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:43
 • Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  Plen Ki Moon – naš suvremeni Münchhausen

  srijeda, 02. prosinca 2020. 14:32
 • Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  Cjepivo Moderne dokazano izaziva rak

  četvrtak, 03. prosinca 2020. 14:36

Trump je učinio više za SAD i svijet od svih svojih prethodnika

 
 
                               Bez pravedne, nema integralne slobode
bez slobode - nema ni demokracije.
 
Sjedinjene  Američke Države su bile  Beacon of  Democracy (Svjetionik demokracije), uzor najboljeg (ne - savršenog) društvenog sustava za odgovornu  djelatnost  narodnih zastupnika u državnim institucijama. Međutim, izborom Joea Bidena za predsjednika SAD-a, demokracija je kapitulirala na moralnoj, duhovnoj i državotvornoj razini; doživjela je katastrofalnu sudbinu,  jer mržnja prema predsjedniku Donaldu J. Trumpu dosegla je kulminaciju u Demokratskoj stranci (u nastavku DS), Hollywoodu i medijima, pa ako je u pitanju i propast države s izgonom Trumpa iz Bijele kuće i to je - OK! 
https://www.dw.com/image/53792819_101.jpg
U američkim izborima (3. studenog 2020.) pobijedilo je bezakonje, vandalizam, kriminal, bezboštvo, antipatriotizam, marksizam, pederština i korumpirani mediji. Sotona je, nakon četiri godine sustavnog javnog i sudskog progona predsjednika Trumpa, konačno  uspio uništiti ideju, pojam, nadu, vjeru, pravednost i zdrav razum u osmišljenju demokratskih izbora narodnih zastupnika i predsjednik za  pravedno upravljanje državnih institucija. Tko je mogao predvidjeti da će Staljin, jedan od najvećih zločinaca koji je odgovoran za 40 milijuna ubijenih ljudi, proročanski predvidjeti kobnu sudbinu  demokracije u slobodnim izborima u svijetu: ''Nije važno tko za koga glasuje, važno je tko broji glasove.'' Naime, pokazalo se da slobodni izbori u SAD-a nisu bili ni slobodni ni pravedni, čak nisu ni uvjerljivi, jer su podčinjeni kapitalu interesnih skupina (milijunaša), uz pomoć pristranih medija i svih sorta ljevičara, smisleni su odlučujući rezultati u američkim 2020. (još ne završenim) izborima.
 
Sindrom: ''Black lives matter'' (George Floyd) & pandemija COVID-19
 
Ubojstvo crnca Georgea Floyda 25. 5. 2020. bio je okidač za ''građansku revoluciju'' u SAD-a i osmišljen je slogan: ''Black lives matter'' (Crni životi su bitni), a scenarij je bio spremljen za radikalnu antifu, baš u tijeku pademije kineske gripa - COVID-19, što je također unaprijed predviđeno i organizirano, samo se čekalo na jedan ili više odlučujućih povoda. A upravo je bila u tijeku užarena predizborna kampanja za predsjednika SAD-a. Sudeći po onomu što je svijet vidio i čuo, odlučujući čimbenici na izborima u 2020. nisu bili ni Trump ni Biden, nego Jewish Conection 411 (židovski utjecaj, lobbying, koji su predvodili: Chuck Schumer, Adam Schiff, Jerry Nadler, Dick Durbin, George Soros, Mike Bloomberg, Jeff Bezos, te New York Times, Washington Post, Bloomberg News, CNN, ABC, CBS, NBC, PBS, društvene mreže: google, facebook, twitter, instagram i website. Dakle, to su kreatori političke urote protiv Donalda J. Trumpa, koji su angažirali (i platili) kriminalce, multinacionalnu mafiju, drogeraše i ubojice da opustoše gradove i teroriziraju građane u državama gdje  demokrati drže vlasti, a to su, demokratski rečeno - ''mirni prosvjedi''. 
 
Začuđujuće je, s obzirom na činjenicu, da je Trump više učinio za Izrael nego ijedan državnik u svijetu, a američko-židovski forum bogataša, političara i intelektualca organski ne podnose Trumpa od kako je pobijedio Hillary Clinton i (u sjeni CIA-e i FBI-ja) gore spomenute mega medije. Donad J. Trump na inauguraciji (gdje nije bilo nikoga od Demokratske stranke!?), obećao je očistiti močvaru (swamp) u Washingtonu. Izrekao je presudu establišmentu: političkim, gospodarskim i vojnim čimbenicima, te stranim predstavnicima u Washingtonu i svjetskim državnicima; domaćim i stranim ''dobrotvornim'' organizacijama koji su na bogatom američkom ''koritu'', te ilegalnom useljeništvu - ugrozio je njihovu  komotnost i sigurnost (non solito negotium), pa su ugroženi vidjeli ''bijele miševe'' i Damoklov mač.
 
Činjenica je, da Demokratska stranačka vrhuška, čak i bivši predsjednici: Carter, Clinton i Obama, ni do dan danas nisu priznali predsjednika SAD-a Donalda J. Trumpa svojim predsjednikom!? U međuvremenu, namjestili su mu tajnu suradnju s Rusijom, Kinom, Sjevernom Korejom i na kraju, ucjenu predsjednika Ukrajine. Demokratski Kongres, Senat, FBI i CIA organizirali su više istraživačkih komisija, koje su trajale nekoliko godina (još neke nisu privedene kraju!), u čijim izvješćima nisu mogli ustanoviti ništa konkretno, osim insinuacije koja je i danas aktualna.
 
Što je predsjednik SAD-a Donald J. Trump učinio za američki narod i dobrim dijelom - za cijeli svijet, to nije nitko u povijesti učinio, još ako se uzme u obzir, pod kakvim je okolnostima morao raditi i stvarati, to je čudo Božje (a miracle of God). Samo ćemo spomenuti neke ostvarene uspjehe pod palicom predsjednika Trumpa. Postavio je tri republikanska suca u Vrhovni sud i nekoliko stotina federalnih sudaca u državnim sudovima; Velika zaposlenost povijesnih razmjera, posebice crnačke i latinske populacije; Izlazak iz Pariškog akorda, iz Sjevernoameričkog trgovačkog ugovora, iz nuklearnog ugovora s Iranom, iz ugovora sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Uspostavio je novi trgovački ugovor s Kanadom, Meksikom, Kinom i Engleskom, te nove uvjete za obvezno plaćanje određenog postotka država Europske unije za održavanje NATO-a; osposobio vojnu silu kakvu svijet nije vidio, premjestio Veleposlanstvo SAD u Jeruzalem, priključio Golan u židovske državne granice, te učvrstio židovske međunarodne odnose sa još tri arapske države.
 
Posebno treba naglasiti, Trump je uništio sve baze islamskih terorističkoh organizacija, likvidirao njihove najistaknutije vođe Abu Bakra al-Baghdadija i Qasema Soleimanija. Predsjednik Trump u svom prvom mandatu nije otvorio nijedan novi rat u svijetu, dapače otupio je oštricu komunističkog diktatora Sjeverne Koreje Kim Jong-una (''rocket man''), s kojim se osobno sastao, čak je ukoračio na tlo unutar granice najokrutnije komunističke diktature na svijetu. Dočim, stalno drži Kinu i Iran na oku i prati njihove nuklearne aktivnosti.  Obećao je povući vojsku iz ''beskonačnog  rata'', odredio je datum  (15.  1. 2021.) povlačenja većeg broja vojnika iz Afganistana i Iraka, s tom odlukom nije se složio ministar obrane Mark Esper, pa je dobio otkaz. Do kraja prvog mandata (20. 1. 2021.) još će se mnogo toga promijeniti i ostvariti, jer ono što je Trump obećao (besa-besa) - Trump će ispuniti u svom mandatu (Mission Accomplished). Jedno što nije mogao zaustaviti jest korona virus (COVID-19) ali, čim se je pojavila ova grozna i zarazna bolest, on je zabranio putnicima iz Kine i kasnije iz Europe dolazak u Ameriku, ali kineski virus je uhvatio maha i odnio  skoro četvrt milijuna ljudskih života u SAD-u. Trumpova administracija organizirala je masovno testiranje, osigurala mjesta u bolnicama i respiratore, tako da je svaki bolesnik imao potrebna sredstva da se bori protiv  COVID-19.
 
U isto vrijeme Trumpova administracija organizirala je najveće farmacijske industrije u Americi, da pod hitno, kao u ratno doba,  usavrše cjepivo protiv COVID-19 i uspjeh je izvanredan. Farmacije Pfizer i Moderne imale su cjepivo usavršeno s 95 % uspjeha. Ali, namjerno su odgađali s izjavama, jer su se čekali rezultate predsjedničkih izbora. Naime, Trump je obećao američkom narodu da će cijene lijekova u SAD-a biti iste, ako ne i jeftinije, kao u Kanadi i Europi, što je drastično pogodilo farmaceutsku industriju jer su dotad američke cijene za lijekove bile skuplje četiri i više puta, za isti lijekove, nego naše u Kanadi. Dakle, u pitanju je gubitak milijardske zarade - profita. Kad su mediji proglasili Joe Bidena ''izbornim pobjednikom'', dan nakon toga oglasili su se Pfizer i Moderna da su spremni na masovnu proizvodnju i distribuciju cjepiva protiv COVID-19. Trump je shvatio njihovu urotu, jer da su se farmacije  oglasili sa uspješnim cjepivom prije izbora, Trumpova  pobjeda bi bila neupitna. Trump je, ipak izjavio: ''kako bilo da bilo cjepivo je stvoreno za vrijeme moga mandata.''
Predsjednik Trump je od 2016. do danas, krasio naslovnice u svijetu s vijestima i fotografijama, a domaći tisak, TV kanali, radio postaje i društvene mreže pisale su i govorili što je rekao, učinio i što mislio  predsjednik SAD-a. Trump je dnevno imao susrete s medijima, koji su ga obasipali provokativnim pitanjima, ali nikomu on nije ostao dužan.
 

Rudi Tomić, Toronto, Kanada

Etiopska vojska optužuje čelnika WHO-a da pomaže u nabavi oružja odmetnutoj regiji. On to odbacuje

 
 
General Berhanu Jula, čelnik etiopske vojske, optužio je čelnika Svjetske zdravstvene oragnizacije (WHO) Tedrosa Adhanona Ghebreyesusa da pomaže nabaviti oružje Fronti za nacionalno oslobođenje Tigraja (TPLF) koji se bori protiv središnjih etiopskih vlasti od početka studenog. Početkom mjeseca izbili su žestoki sukobi između etiopske vojske i snaga odanih vladajućoj stranci u pokrajini Tigraj, odnosno TLPF-u. TLPF je, po rušenju komunističke diktature prije 29 godina, bio ključna stranka u koaliciji bivših etničkih gerilskih milicija. Međutim, od dolaska na vlast Abija Ahmeda 2018., pripadnika naroda Oromo koji je pojedinačno najbrojniji u Etiopiji, TLPF se sukobljava sa središnjom vlašću, što je kulminiralo početkom studenog ove godine kada je Abij pokrenuo vojnu kampanju navodno jer je TLPF napao garnizon etiopske vojske u glavnom gradu pokrajine. Više deseteka tisuća ljudi napustilo je Tigraj i izbjeglo u susjedni Sudan.
https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/_Qx6U7.dRk83RARnV3eWeg--/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTY0MDtoPTM2Mi41/https://s.yimg.com/uu/api/res/1.2/9dkVzm6hZUyIBykxwIzNXA--~B/aD00MzU7dz03Njg7YXBwaWQ9eXRhY2h5b24-/https://media.zenfs.com/en/afp.com.au/5ae80e627e669ca7989eee15e5118b9a
Tedros Adhanom Ghebreyesus bio je istaknuti dužnosnik TLPF-a, a obavljao je dužnost ministra zdravstva i ministra vanjskih poslova Etiopije. “On radi za njih (TLPF, op.a.) kako bi dobili oružje”, rekao je Berhanu i dodao da Tedros “čini sve kako bi ih podržao te traži od susjednih država da osude rat”. Tedros je odbacio takve navode. “Postoje navodi koji sugeriraju da zauzimam strane u ovoj situaciji. To nije istina. Želim reći da sam samo na jednoj strani, a to je strana mira”, objavio je Tedros na twitteru.
 

Tomislav Kardum, https://www.geopolitika.news/vijesti/etiopska-vojska-optuzuje-celnika-who-a-da-pomaze-u-nabavi-oruzja-odmetnutoj-regiji-tedros-to-odbacuje/

Nakon brojnih nepotrebnih svađa s brojnim susjedima i političkim akterima Erdoğanov režim je ekonomski počeo tonuti

 
 
Reçep Tayyip Erdoğan drži ključeve Bospora i Dardanela, Turska je toliko geopolitički važna a Istanbul Konstantinopolis tako dobro položen da njegov gospodar ujutro može kazati dobro jutro čaršijo na sve četiri strane svijeta!Nažalost, Erdoğan drži i južni ključ Euroazije i ključ svjetskoga mira, pa ćemo mu zato posvetiti dužnu pažnju. Gradonačelnik Istanbula (i Slobodan Milošević je bio šef partije Beograda!) je populizmom i islamizmom, te neoosmanizmom (koncepcija Ahmeta Davutoğlua koja dovodi imperijalnu Tursku i u hrvatsko susjedstvo!) zavladao srcima Turaka (ne i liberala, socijalista i Kurda) te krenuo u ambiciozan plan stvaranja svjetske sile razbijajući blokadu Palestine, pomažući Muslimansko bratstvo u Egiptu, dolijevajući ulje na vatru u Iraku i Siriji ulazeći i vojskom u te suverene države, suzbijajući kurdske političke organizacije i švercajući iransku naftu.
https://pbs.twimg.com/media/C63R3rLWoAAPl4Y.jpg:large
Dolaskom na vlast režima generala Abdela Fataha el-Sisija u Egiptu, ulaskom Rusije u Siriju, jačanjem utjecaja Irana u Iraku, Libanonu i Palestini te oštrim sukobom s Angelom Merkel, čime je zatvoren put Turske u EU, Erdoğanov režim je počeo ekonomski tonuti.I sukob s vrlo utjecajnim bivšim prijateljem Fetullahom) Gülenom, koji je organizator brojnih vjerskih škola izolirao je Erdoğana i na nacionalnoj desnici. Izbjeglice kojima je prijetio Europi i nastojao preko njih utjecati na budućnost Sirije s koronom, ostale su odsječene u Turskoj, a pokušaj puča, u koji su vjerojatno umiješane neke zapadne države, okrenuo ga je Rusiji, koja ga je nepromišljeno(?) spasila.
 
Nakon što je dodatno iziritirao SAD, Francusku, Italiju angažmanom u Libiji, te naljutio Saudijsku Arabiju s Katarom i stvorio golemo nepovjerenje u arapskom svijetu, umiješao se i u špijuniranje Njemačke, sukob s Grčkom, Izraelom, Francuskom i Italijom oko Cipra i veličanstvenim finalom dostojnim bivšega nogometaša uletio kao podrška Azerbajdžanu protiv Armenije i Ukrajini protiv Rusije.Ne govorimo o dosljednosti, baš je Turska među prvih sedam država priznala Kosovo 18. veljače 2008.; po toj logici bi i Krim i Gorki Karabah i Republika srpska mogli biti priznati; govorimo o teškom zamjeranju Rusiji koja ima geopolitičkih instrumenata da odgovori Turskoj koja je izolirana, ekonomski tone i ima jaku unutarnju oporbu. U Gorskom Karabahu bi otvorena ruska intervencija oslabila ruske pozicije koje su dugotrajno i strpljivo desetljećima građene u islamskom svijetu s jasnim dugoročnim i kratkoročnim računicama; nije slučajno prevrat u Kirgistanu simultan krizi u Karabahu. Blizu je i Kazahstan multietnički i masonski, važan proizvođač plina, energenta budućnosti. Sjetimo se da je Sberbank vezan i uz Kazahstan, njezin šef je bio etnički Nijemac iz Kazahstana.
 
Dodajmo i da brojna azerska manjina u Iranu i strah od turskoga utjecaja tu državu čine tajnim prijateljem Armenije.Dodajmo da turski planovi idu i do utjecaja na Pakistan i do turkofonih Ujgura u Kini, turkofonih naroda je oko 300 milijuna! Ruski plin i nafta ići će preko Sjevernoga mora, to je ekonomski imperativ Njemačkoj koja se želi povezati s Euroazijom. Prvi svjetski rat je i izbio da se spriječi austronjemačko vezivanje s Istokom! Zato se i Srbiju toliko tetoši, pa i našega Herr Puppensteina, zato je Vučić igrao na sve strane čemu je jednom morao doći kraj uz uvjete koji su nama nepoznati, a mogu uključivati i sjever Kosova i Crnu Goru, pri čemu nije nemoguće da je pojavu Abazovića Turska mogla spriječiti, ili medijski oslabiti preko vrlo uspješne Al Jazeere u vlasništvu Katara, vrlo povezanoga s Turskom.
 
Turska je cestovno dobro povezala Bosnu i Srbiju držeći Sandžak kao asa u rukavu, te imajući bezuvjetnu sinovljevsku odanost Bakira Izetbegovića, koji je sve karte stavio na Tursku.Srbi imaju velike simpatije prema Donaldu Trumpu, dok Bošnjaci zahvaljujući i Al Jazeeri imaju pretežno negativne asocijacije na najmiroljubivijega američkoga predsjednika u 220 godina američke povijesti. Njegova težnja da ne vodi međunarodne ratove, da spriječi razvoj Kine američkim novcem i tržištem, da spriječi meksikanizaciju SAD-a (ilegalni imigranti) i ogromni deficit u vanjskoj trgovini s EU-om, Japanom, Kinom i dr. je legitimna i domoljubna, makar i ne bio simpatičan svojim ponašanjem.
 
Demokrati su napravili loš posao s Bidenom kojega nagriza zub vremena i koji ima ozbiljne optužbe za korupciju; ali dio starijih bijelih glasača Trumpa mogu glasovati za Bidena koji je rođenjem katolik i koji može izazvati kod njih sućut zbog lošeg zdravlja.Kako izvrsno rezonira srbijanski analitičar Aleksandar Pavić moguće je da se uz brojne zlouporabe elektroničkoga glasovanja i glasovanja poštom stvori radikalizacija stanja i vrlo veliki nemiri u SAD-u. (takav sustav omogućuje nagovaranje birača, manipulaciju, i naravno da će glasovi socijalno isključenih ići demokratima kao američkoj ljevici.) U slučaju eskalacije nemira u SAD-u bi se otvorila brojna nova i stara svjetska žarišta.
 
A što s Covidom? Koliko je opasan i komu je u interesu? O tomu ne ću pisati!Ostaje da vidimo kako će odgovoriti Rusija, zasad već imamo potvrde o kurdskim (muslimanskim) dragovoljcima koji se bore na strani Armenaca! Politika se ne vodi športskim nogometaškim načinom, ne živimo u vremenu Aleksandra i Džingis kana; pad Erdoğana je izvjestan - ali koliko će štete proizvesti i komu ostaje za vidjeti! Nikad ne smijemo Tursku poistovjetiti s njezinim sadašnjim vođom, njezino trajanje je dublje i trajnije!
 

Teo Trostmann

Nedjelja, 06/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1822 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević