Hrvatski Fokus
Hrvatska

Milanovićev »Polusvijet« je gori od rasizma

Tražim predsjednika koji će me štititi od onih koji me stavljaju u Polusvijet i onih koji arlauču

 
 
Iako je predsjednički kandidat za predsjednika Hrvatske Miroslav Škoro iznio obećavajući program, po mom mišljenju to je malo za „biti u savezu sa narodom“. Iako već imamo HNES (Hrvatsko Nacionalno Etičko Sudište), narodu je potreban HNES s malo većim ovlastima i malo većim opsegom. Kao što znamo, HNES se bavi samo s hrvatskim veleizdajnicima. Samo verbalnim. Međutim, verbalno prate grimase, geste i intonacije tona. Što je isto za kritiku. Osim kritike verbalnog, potrebna je i kritika mentalnog, pedagoškog, patološkog, sociološkog i psihološkog, kao česta popratna pojava verbalnog. A toga u Hrvatskoj ima puno. Kao „natezanje vokala Vesne Pusić“, kako kaže Tomislav Sunić. Kao da Vesna Pusić doživljava orgazam kada u Saboru priča o neciviliziranima. Na koga i na što misli?… Bleiburg, Ovčaru, Škabrnju? Pa imamo Polusvijet Zorana Milanovića. Što je to Polusvijet? To bi morali objasniti lingvisti. Oni bi morali objasniti je li Polusvijet standardni pojam standardnog hrvatskog književnog jezika. Ako nije, onda je to neka simbolika, asocijacija i aluzija na što?… Bleiburg, Ovčaru, hodočašće u Mariju Bistricu, hodočašće u Sinj itd. Pa arlaukanje? Opet posao za lingviste. Što znači taj pojam, tko ga koristi i na koga se to odnosi?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/07/zavijanje.jpg
Jasno, to se odnosi na one koji viču Za dom, ne na one koji pjevaju „Slobodane šalji nam salate…“. Svakako da u ovo verbalno i patološko nasilje nad Hrvatima spada i slogan „Ivica Račan, otac hrvatske demokracije“. Kako reče Davor Domazet-Lošo (onaj koji je često na televiziji, on je gost u tvom domu), meni donedavno, namršteni Ivica Račan sa saborske govornice prijeti ispruženim kažiprstom. A znamo da je to kažiprst koji je ubio Bruna Bušića, Stjepana Đurekovića i još mnoge Hrvate. Uostalom, to je i kažiprst Veselina Šljivančanina s Ovčare. Stoga, ja mislim da bi netko, najprije predsjednik Hrvatske morao reći kako je Račanov kažiprst sa saborske govornice, u najmanju ruku bio znak nepristojnosti i lošeg odgoja.
 
I na kraju imamo seriju Jugoslavenske Tajne Službe koja se ovih dana prikazuje na HRT-u, i pok. akademika Dušana Bilandžića u uvodnoj špici. Što moramo povezati s ovim gore. Kao prvo, meni je pok. Dušan Bilandžić bio grub za akademika. Pa ću grubost pok. akademika Bilandžića sažeti u ovu njegovu iz uvodne špice iz dokumentarnog filma Jugoslavenske Tajne Službe „KOS i UDBA nisu smjele pisnuti protiv Partije“. Kao glupost, verbalno i patološko nasilje. Vjerojatno hrvatski akademik nije morao biti u Partiji, pa za sve zlo koje je učinjeno Hrvatima, hrvatski akademik optužuje Partiju. Tako pere ruke HAZU-a. Kao da šef Partije TITO nije bio počasni član HAZU-a.
 
Dakle, da bismo mogli normalno živjeti, na stol raznih Tribina i Okruglih stolova treba baciti „natezanje vokala Vesne Pusić“, Polusvijet Zorana Milanovića, Kažiprst Ivice Račana i Arlaukanje. Stoga tražim predsjednika koji će me štititi od onih koji me stavljaju u Polusvijet, i u necivilizirani svijet koji arlauče. To je nešto patološko i iracionalno. Baš bi hrvatski predsjednički kandidat (Miroslav Škoro) u predsjedničkoj kampanji morao Milanovićev Polusvijet koristiti protiv Milanovića. Kao nešto nehumano. Kao najveću diskriminaciju. Milanovićev Polusvijet je nešto gore od rasizma.
 

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

OTOMPOTOM – Iz Bandićeva džepa

HF

Veliki Jure

HF

Arhitektura izbornog sustava

HF

Za Plenkovića je film Ministarstvo ljubavi – satira

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više