Hrvatski Fokus
Kolumne

Papa Benedikt XVI. je govorio istinu

Naš čovjek još ide u crkvu za razliku od naroda u zapadnoj Europi

 
 
Ne treba biti prorok za čitati neke znakove vremena koji su postali očiti svim kršćanima koji ih žele vidjeti: za vrijeme Amazonske sinode u Vatikanu u listopadu 2019., inače uz svibanj mjesec posebnih marijanskih pobožnosti, u baziliku sv. Petra unesen je poganski idol Pachamama, koji je sam po sebi poruga Majci Božjoj. Tom idolu u Andama žrtvovali su djecu i klanjaju mu se šamani. Za to vrijeme, dok još ništa svijet nije znao, inkubirao se polako i mutirao COVID-19, dok nije buknuo u Kini, i u samoj korizmi 2020. raširio se do Europe i samoga Rima, zatvorio Vatikan i poharao sjevernu Italiju.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/04/cq5dam.thumbnail.cropped.750.422.jpeg
Što dalje reći iz perspektive naše vjere?Da je zatvaranje crkava za vjernike Božja volja? Znamo tko mrzi čovjeka i Crkvu Kristovu, Knez tame, i tko se raduje pustoši na svetim mjestima. Nije utješna ni pomisao da je Bog to dopustio da se dalje ne vrijeđa Njega i Sina, da se ne oskvrnjuju sveta mjesta, jer postoje kršćani koji bi rado davali pokoru i zadovoljštinu pred Presvetim Oltarskim Sakramentom i molili da prestanu sablazni u crkvama, pred oltarima i Svetohraništima. I naravno, koji bi dan i noć molili za prestanak zaraze.Naše crkve su bile pune na klanjanjima i pobožnostima križnih putova na korizmene petke. Ljudi su čekali u redovima na ispovjedi. Naš čovjek još ide u crkvu za razliku od naroda u zapadnoj Europi. Što će biti nakon kraja karantene, to ćemo vidjeti. Sve dobre prognoze su uglavnom samo naše želje. Jedino što mogu reći: držimo se Krista i Majke Božje, i molimo Duha Svetoga da nam dade rasvjetljenje i nadahnuće kako obnoviti same sebe i Crkvu.
 
Apostazija, otpadništvo – ta riječ zlokobno odjekuje desetljećima kao ključ za dešifriranje drugog dijela Treće Fatimske tajne koja nikada nije objavljena.Do sada se nazirao vrh ledene sante. Sad se pojavila kao golemi brijeg u tamnoj noći u koji udara Katolička Crkva kao Titanic, nakrcan na gornjim palubama samozadovoljnom klijentelom, dok puk na donjim palubama budi se potresen udarom, još nesvjestan da se golemi brod potapa. Davno je papa Benedikt XVI. rekao da Petrova lađa propušta vodu na sve strane. Više ih nije bilo moguće pokrpati. Veliki otpad je započeo.Ali to nije sve. Uz njega se slute još neke strašne stvari. Bez Bogočovjeka postajemo nečovječni. Istodobno nam se događa polustoljetni proces regresije u poganstvo. U moderno tehnološko poganstvo. Zlatno tele suvremenoga svijeta je zaslon, ekran, mentalna teleportacija duhovnih bogalja.A kad se izgubi empatija, čovještvo, kad se vraćamo u poganstvo obožavanje Majke Zemlje dok istodobno već hodaju roboti bez duše i srca, jer se čovjek igra Boga, dok se spolovi mijenjaju kao cipele, a fantazmagorija svakog psihopata postaje umjetnost – baština i tradicija duha i uma, nestaju u plamenu nad hladnim mračnim vodama, dok odzvanjaju pod ravnodušnim zvijezdama krici utopljenika.
 

Zoran Vukman

Povezani članci

Lutanja po bespućima hrvatske političke zbilje (3)

HF

Gubitak Britanije ne bi bio tako loš za Europu

HF

Otkuda tolika mržnja prema hrvatskom narodu

HF

Diktatori svih zemalja kreću u protunapad

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...