Hrvatski Fokus
Kolumne

Angela slini, a Francuska će nastradati

Erdoğanova Turska najveća je opasnost ne samo za zapadni svijet

 
 
Godinama sam u svojim objavama i člancima na portalima, upozoravao da je Erdoğanova Turska najveća opasnost ne samo za zapadni svijet, nego i za Bliski istok, i za širi, globalni geopolitički kontekst. Erdoğana je opila sila i moć, misli da drži ključeve vrata Europe i da je dovoljno duboko u njezinoj utrobi da bi je mogao iznutra destabilizirati ohrabrujući terorizam i pripremajući se za njezin konačni pad u ždrijelo njegova nedosanjana sna – obnove Osmanskog carstva i pokoravanje Zapada, što kolonizacijom i širenjem muslimana, što terorom i provociranjem ratova.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/11/1827963_101.jpg
Turska, naravno, po svojoj vojnoj moći nije bezazlena, ali bi Erdoğan mogao precijeniti svoju moć kao nekada Hitler – jer ako bi ga mogli s nekim prispodobiti u smislu osvajačkih apetita i rasističko-islamske agende (analogno hitlerovsko njemačko-arijevskoj), onda je to – Adolf Hitler. Ironija je u tomu da upravo Njemačka Angele Merkel najviše plazi pred Erdoğanovim brkom. Francuska se suprotstavlja i zapanjujuće je da Erdoğan, ne da ne osuđuje anti-civilizacijski i zvjerski čin u Nici, nego još i ohrabruje. U doba maski, glavne maske su pale. Tko ima uši, neka čuje! Turska se sprema za rat. Ali Erdoğan je silnik vrlo glup. Napravit će štete pa će pasti jednoga dana s takvom silinom da će se svijet zatresti – kad Turska doživi konačni poraz i za sva zvjerstva koja je činila 500 godina. Do tada samo Bog zna što nas čeka.
 
No ako Erdoğan misli da može ratovati sa Zapadom, a ujedno i s Grčkom, Rusijom i Izraelom, onda mu je stvarno pomućen um. Osim toga, zaboravio je Hrvate, Mađare i Poljake koji su Osmanlije u srednjoj Europi zaustavili u vrijeme kad su bili najveća sila. Hoće li tursko-kršćanski Harmagedon biti Bosna, ili će se glavni boj odigravati puno zapadnije? Ja mislim da je Francuska ključ. Bog će pustiti da je u krvi bičem šiba muhamedanac, dokle god se ne obrati i vrati svojem slavnom katoličkom korijenu i poslanju!
 

Zoran Vukman

Povezani članci

Groblje mira

HF

“Znaš li ti tko je moj tata?”

HF

Prijevare naše stalne

HF

Bogovi i božice su dio prirode

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...