Get Adobe Flash player

Pogledajte radove sa četvrtog po redu 36 Mountains Festivala!

 
 
»Pozivamo vas na otvorenje četvrtog po redu 36 Mountains Festivala, koje će se održati 6. rujna 2018. u 19h u galeriji Bačva (HDLU) i Oris Kući arhitekture!«, glasila je pozivnica na mrežnoj adresi http://36mountains.com/. U nastavku poziva pisalo je:
http://36mountains.com/media/_versions/nenad_cizl_background.jpg
»Tijekom festivala, od 6. do 9. rujna, svoje radove će predstaviti već etablirani ilustratori i kustoski odabrani autori na javnom natječaju za sudjelovanje na izložbi. Ovogodišnji žiri, u čijem su sastavu bili Jelena Bando, Klarxy I Marko Golub, među velikim brojem pristiglih prijava odabrao je 22 umjetnica i umjetnika čiji će radovi, uz 6 pozvanih autora, biti predstavljeni na izložbi. 
Odabrani umjetnici su: Iris Bakker (DEN), Rina Barbarić (HR), Nenad Cizl (SLO), Karla Čurčinski (HR), Srđa Dragović (CG), Andrej Drožđan (HR), Klasja Habjan (HR), Matea Jurčević (HR), Sofija Kamasi (SRB), Dragan Kordić (HR), Lea Levi (SRB), Agata Lučić (HR), Apolonija Lučić (HR), Laura Martinović (HR), Ivan Mesaroš (SRB), Oleg Morović (HR), Ivana Mrčela (HR), Marina Milanović (SRB), Imelda Ramović (HR), Anja Sušanj (HR), Resli Tale (ITA) i Ellis van der Does (NL).
Pozvani autori su: Sarme (HR), Lisa Laubreaux (FR), Ivo Matić (HR), Natalija Škalić (HR), Damir Sobota (HR) i Ivana Armanini (HR).
Petak, 7. rujna, bit će rezerviran za predavanja, a u ulozi predavača naći će se Lonac, Imelda Ramović, Srđa Dragović i Fran Mubrin. Sva predavanja održati će se u Oris Kući arhitekture. 
Svi zainteresirani moći će pohađati i kreativne radionice u subotu, 8. rujna, o kojima ćemo vas naknadno obavijestiti.
Ulaz tijekom sva četiri dana trajanja je besplatan.
Posjetite službenu web stranicu 36 mountains ovdje.
Pratite događaj na facebooku. (http://oris.hr/hr/kuca-arhitekture/dogadanja/36-mountains-festival,2660.html).«
 
Pažljivijim čitanjem na adresi http://36mountains.com/ saznajemo da je tu Nenad Cizl, te da je to Oris House of Architecture Croatian Association of Visual Artists na adresi: Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb, Croatia - Oris Kuća arhitekture.
U programu festivala još piše:
Program festivala:
Fran Mubrin
Imelda Ramović
Srđa Dragović
Tena Letica Tkalčević
Pavao Kuharić
Luka Vucić
Antonio Zuza.
 
I što sada? Očito ništa dok ne pogledate slike koje stvaraju ti "umjetnici". Kada ih pogledate, morate se upitati: Tko je tu lud? Oni koji ih rade zasigurno ne, nego oni koji ih financiraju i koji, nadam se uredno, daju im naše novce. Sramota ili kraj umjetnosti!
 

Melita Novak

Komentari   

0 #2 Umjetnik 2018-09-19 17:45
Otkriće modernog umetnika bilo je da se delo koje spada u ovakav krug libido-umetnost i ne može podvrgnuti estetičkom sudu. Njegov splet pitanja jeste da reši neku poremećenost života, ili da nešto ukloni, osigura bekstvo, ili skrije, eventualno da nadoknadi nedostatak, da izrazi želju, u svakom pojedinom slučaju i bez izuzetka samo zbog toga da ublaži glad za životom i da dođe do više života.Da bi jedno delo bilo umetnost, malo je čak i blistav dar. Umetnik mora da prestupi preko praga, I to da zaustavi glad života prema njemu samom, i mora da ukine proslavljanje životne gladi. Svaki pravi život započinje višom kontrolom samog sebe. Ono što postoji pre toga, ne računa se, nije doraslo. Prag preko koga treba prestupiti jeste obračun s libidom.

Šta je nadahnuće? Povezanost s onim natprirodnim bićima koja je orfička Grčka nazivala Muzama.

Muza prenosi snage bivstva višeg reda.
Citat
+1 #1 Kaspar 2018-09-18 07:34
Da, strava i užas.
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li, nakon neuspjeha u Bakuu, smijeniti Zlatka Dalića?

Ponedjeljak, 16/09/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1234 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević