Get Adobe Flash player
Vladu od nezadovoljstva ne će ni tenkovi spasiti

Vladu od nezadovoljstva ne će ni tenkovi spasiti

Prosječni Hrvat na svakom koraku osjeća društvenu nepravdu i...

Goran Puklin i njegovi kumovi

Goran Puklin i njegovi kumovi

Za blokirane, deložirane, gladne i nezaposlene nema, ali za razvrat...

Epidemija nezajažljive grandomanije

Epidemija nezajažljive grandomanije

Virus će proći, ali ne će proći grandomanija, grabež, pohlepa i...

Razmak od dva metra ništa ne pomaže

Razmak od dva metra ništa ne pomaže

U Dubrovniku razotkrivena prijevara definicije...

Milorade, pročitaj ponešto iz knjige Vilima Karlovića!

Milorade, pročitaj ponešto iz knjige Vilima Karlovića!

Tko to može oprostiti Milorade Pupovcu? Tko premijeru Plenkoviću? Pomirba?...

 • Vladu od nezadovoljstva ne će ni tenkovi spasiti

  Vladu od nezadovoljstva ne će ni tenkovi spasiti

  četvrtak, 15. listopada 2020. 17:16
 • Goran Puklin i njegovi kumovi

  Goran Puklin i njegovi kumovi

  srijeda, 14. listopada 2020. 17:30
 • Epidemija nezajažljive grandomanije

  Epidemija nezajažljive grandomanije

  nedjelja, 11. listopada 2020. 17:02
 • Razmak od dva metra ništa ne pomaže

  Razmak od dva metra ništa ne pomaže

  četvrtak, 15. listopada 2020. 17:09
 • Milorade, pročitaj ponešto iz knjige Vilima Karlovića!

  Milorade, pročitaj ponešto iz knjige Vilima Karlovića!

  četvrtak, 15. listopada 2020. 17:06

Erdoğanov udar na normalizaciju odnosa UAE-a i Izraela

 
 
Iz dana u dan, napose u vrijeme korona pandemije, sve se više pokazuju i potvrđuju političke, ali i neke druge sličnosti između Turaka i Bošnjaka. Očito da su, dakle, s pravom Bošnjaci kazali da im je "Turska mati tako je bilo i tako će i ostati", te na tom tragu svakim danom potvrđuju da su, kako se sami, nacionalno identificiraju, "potomci Osmanlija". Bez obzira što je velika vrlina, bilo pojedinca ili zajednice, samopriznanje onoga što jest, što jesu, i što im je cilj, već i način  kojim mu žele doći. Na žalost, sredstva se ne biraju, jer za planere takvi krvavi i brutalni planova ciljevi uvijek opravdavaju sva sredstva i sve načine.
https://ejpress.org/wp-content/uploads/2020/08/usaisraeluaeflags_si-640x336.jpg
U nizu onih samo malo otkrivenih, no daleko više u onim posve ogoljelim tursko bošnjačkim sličnostima, kao jaje jajetu, svakako su i ona dva demonstrirana u srpnju i kolovozu 2020. kada su se međusobno natjecali tko je prvi u demonstraciji sile i bahatosti, prijetnji susjedima i svijetu, i napose ratom žestoki prijetnji koje su upućivali narodima koji se pokušavaju miriti, i zauvijek zakopati sva ratna oružja. Naime, svijetom odjekuju turske prijetnje Ujedinjenim Arapskim Emiratima zbog povijesno postignutog sporazuma normalizacije odnosa s Izraelom, što je veliki kamen u temelje nasušno potrebitog mira na tom nemirnom dijelu Kugle zemaljske. Erdoğanovoj Turskoj ne odgovara mir zaraćenih strana Bliskog istoka, budući da na tim svjetskim prostorima ratom i okupacijom, silom i osvajanjem, ispunjeni ratnim zločinima, približava se granicama nekažnjenog, u ljudskoj povijesti najkrvavije i najbrutalnije carevine, Osmanlijskog carstva.
 
Mir postignut normalizacijom Ujedinjenih Arapskih Emirata s Izraelom zaustavlja tursku okupatorsku najezdu ne samo na te dvije zemlje, već i šire u susjedstvu u čije države su već agresorsko osvajački ušle turske vojne snage, i počinile i čine ratne zločine na sirijskom okupiranom teritoriju, i nad Kurdima bez obzira u kojoj se zemlji nalaze. Nakon što je osigurao vojsku milijunskim brojem migrantskih invazionista na Grčku i Europu, i na tom planskom osvajanju, uz pomoć njemačke kancelarke zaradio još i milijarde i milijarde eura, Erdoğan je neometano sa svojom okupatorskom armijom krenuo na Siriju, Kurde i zaprijetio čak i Izraelu da će "osloboditi" džamiju Al-Aksu. Zbog tih zločinački planova koji su ostvarivi samo genocidom, što i nije nepoznanica Osmanlijama, Turskoj i smeta bilo kakav, i bilo između koga mir na tim prostorima. Ratnom retorikom Erdoğan opominje UAE "da historija nikada ne će zaboraviti i ne će oprostiti licemjerno ponašanje Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog njihovog pristajanja na sporazum s Izraelom o normalizaciji odnosa".
 
Prema Erdoğanu dvije zemlje su trebale pitati Tursku što im je činiti za svoju sigurnost i budućnost opstanka koja im prijeti od Irana. Na prijetnje Islamske Republike Iran upućene Izraelu kako će ga "zbrisati sa lica zemlje", što će zasigurno i pokušati prvim proizvodom atomskog oružja, Erdoğan, kao i Bošnjaci, je šutio, i u takav rat protiv Izraela spreman je i ući kako bi "oslobodio" džamiju Al-Aksa, izgrađenu na temeljima osvojene i porušene crkve Svetog Ilije. Erdoğanov udar na normalizaciju odnosa UAE-a i Izraela turski je udar, ne prvi put, i na američkog predsjednika Donalda Trumpa, a dijelom i na NATO. Sve su to Erdoğanove igre rata sa svim onim zemljama i narodima koji žele i grade mir.
 
Na europskom dijelu oživljenog genocidno konfesiocidnog, terorističko protukršćanskog Osmanlijskog carstva, u Bosni i Hercegovini, djeci majčice Turske, potomcima Osmanlija, Bošnjacima smeta hrvatsko srpska najava pomirbe i izgradnje mira. Ono što najviše začuđuje u tom bošnjačkom protivljenju miru na ovim europskim prostorima je činjenica da se u njemu najviše ističe, zapravo da se predstavlja predvodnikom te ratne aktivnosti poglavar IZ BiH ef. Kavazović. No za one koji i malo poznaju funkcioniranje islamskih društava, Kavazovićevo protiv mira Hrvata i Srba ne iznenađuje, budući da u muslimanskim zemljama glavnu politiku i vode vjerski lideri. Vode i ratove. Još uvijek su svježe slike muslimanskih vjerskih lidera, hodža i imama, u redovima muslimanske armije u vrijeme agresije na Hrvate. Poznat slučaj mostarskog muftije koji je predvodio muslimanske vojne jedinice u procesu progona, ubijanja, zatvaranja, silovanja i etničko vjerskog čišćenja svakog hrvatskog i katoličkog traga u Mostaru i okolini. Stoga se Husein ef. Kavazović i tako javno, i otvoreno, uključio u potpirivanje daljnjeg hrvatsko-srpskog sukoba, pokazujući svijetu i beha narodima tko vlada, i čija je Bosna i Hercegovina. Ali i da Bošnjacima i nije do mira.
 
I nema stoga razlike između Erdoğanove Turske i Kavazovićeve Bosne i Hercegovine. Zbog toga i u jednoj i drugoj nema mjesta za kršćane, i u jednoj i drugoj lideri nasilno preuređuju crkve u džamije. U Turskoj Erdoğan silom preuređuje srednjovjekovnu crkvu Horu, i crkvu Svete Sofije u džamije, u Bosni i Hercegovini sultančić Izetbegović i ef. Kavazović crkvu Svete Marije u Jajcu i crkvu Svetog Ante u Bihaću pretvaraju u džamije, a na okupiranoj hrvatskoj zemlji u Travniku grade džamiju. Eto svijetu, napose Visokim predstavnicima, odgovora gdje je danas Bosna i Hercegovina i kakva bi trebala biti u budućnosti pod muslimanskom vlašću. Ono što još više zabrinjava i zadaje strah Hrvatima katolicima u beha zajednici je činjenica da se taj cijeli proces prisilne islamizacije Bosne i Hercegovine odvija ne samo pred očima Visokih predstavnika, već i uz njihov blagoslov šutnje, i zabrane svakog vida otpora hrvatskom narodu, kojeg su silom ugurali u suvremenu beha arenu za kršćane, nazvanu Federacija. A kako su kršćani završavali u arenama svijet dobro zna, no od toga ništa nije naučio, i stoga  na periferiji Europe i imamo ponovo arenu za kršćane na ulazu u Treće tisućljeće.
 

Vinko Đotlo

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Četvrtak, 22/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1672 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević