Get Adobe Flash player
Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

Prepisati riječi iz pjesme Ekaterine Velike može samo neznalica i(li)...

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

Gospođo profesorice, ispričajte se svojim đacima, ako ne nikome...

Karmine na Pantovčaku

Karmine na Pantovčaku

Lisičina karikaturalna izvedba Lijepe...

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

Hrvatska ima pravnu osnovu za zakonsku zabranu svih komunističkih simbola...

Ekaterina Velika u

Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

Inauguracija protekla bez mentorâ     Kako je...

 • Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  Na priredbi inauguracije gafova k'o u priči

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:43
 • Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  Himna svira, a ona na tipka po mobitelu…

  četvrtak, 20. veljače 2020. 09:40
 • Karmine na Pantovčaku

  Karmine na Pantovčaku

  četvrtak, 20. veljače 2020. 10:02
 • Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  Nevjerodostojni SABA-ovci protiv odluka EU-a

  srijeda, 19. veljače 2020. 12:30
 • Ekaterina Velika u

  Ekaterina Velika u "Vili Zagorje"

  četvrtak, 20. veljače 2020. 15:38

Deložacija Šveđana za pet centimetara užeg WC-a i useljavanje migranata s Istoka

 
 
Jedan od najpopularnijih pravaca za odlazak migranata je svima „dobro poznata“ Švedska. Konačno, zašto ne? Ako se radije o ovoj zemlji raspravljalo u terminima “švedski kapitalizam” ili “švedski socijalizam”, oni su sada besmisleni i od sada slobodno možete koristiti termin „migrantski komunizam“. Kad su već svi pojmovi znanstvenog socijalizma na zapadu obesmišljeni do te mjere da su „ljevičari“ američki demokrati, britanski laburisti i nekakve Radničke fronte u nas, uz sve dužno poštovanje prema Marxu i Engelsu, neka se i termin „komunizam“ koristi za ovakve stvari kakve se događaju u Švedskoj.
https://voiceofeurope.com/wp-content/uploads/2018/05/33398400_643037619421840_888782214198722560_n-e1527537534976.jpg
Švedska je u protekle četiri godine otvorila vrata za više od 300 tisuća imigranata, „predvodnike“ tolerancije i demokratskih vrijednosti. Od samog početka se ipak moglo postaviti sebi pitanje tko plaća račun za ovaj banket, „drugovi demokratski socijalisti“? Ali pitanje je ostalo u zraku, suočeno s nerazumijevanjem i optužbama za uskogrudnost i odvratnu ksenofobiju. Međutim, najnovije vijesti iz domovine Vikinga daju iscrpan odgovor i na ovo pitanje. Prema švedskoj publikaciji Fria Tider, val prisilne eksproprijacije privatnog vlasništva lokalnih stanovnika je preplavio zemlju, a sve se čini kako bi se negdje smjestili imigranti kojima su ovi stanovi neusporedivo više potrebni.
 
Primjerice, vlasti iz Stockholma prisilile su stanare da napuste 48 stanova u zgradi u kojoj su živjeli uglavnom umirovljenici. Sad slijedi ono najljepše. Oni su deložirani pod izgovorom da su toaleti u tim stanovima za pet centimetara uži od onih propisanih standardima, što znači da umirovljenici tamo ne mogu živjeti. Točno toliko, uži su pet centimetara od standardne širine toaleta za švedskog umirovljenika, koji nakon desetljeća rada mora uživati puni komfor pri vršenju male ili vekie nužde. Zaista predivna zemlja ta Švedska, gdje na naše poljske toalete od starih fosni i jelovine, uz obvezne listiće novinskog papira, vjerojatno gledaju s istim čudom kao puljsku Arenu ili rimski Kolosej. I čim su zvuci koraka zadnjeg starca nestali u daljini, gomila lijepih i mladih ljudi s Bliskog istoka i Afrike je ubačena u te iste stanove. Ni najmanje ih nije uznemirio „nedostatak“ pet centimetara u zahodima, koje su novi stanari počeli s istinskim zanimanjem pogledali, vjerojatno slegnuli ramenima i bacili se na madrace.
 
Na pitanje novinara je vladin dužnosnik odgovorio „kako je oduzimanje stanova dobra mjera koja doprinosi integraciji”. Ipak, ovdje treba provjeriti je li ovaj incident bio neka grješka u provedbi liberalne matrice? Pođimo u Njemačku, koja je u 5 godina primila oko 2.000.000 imigranata.
 
U Njemačkoj povećali poreze Nijemcima za troškove useljenika
 
Ali čak ni u Njemačkoj nisu mogli shvatiti kako stvoriti milijune četvornih metara stambenog prostora iz zraka, pa su „mudro prosudili“ kako je lokalno stanovništvo tolerantno i pristat će iseliti iz njihovih stanova.
Donesen je poseban zakon prema kojem vlasti imaju pravo oduzeti stambene prostore u kojima nitko ne živi duže od četiri mjeseca. Prije nekoliko godina su u mirnom Hamburgu tiho počeli plijeniti stanove koji pripadaju lokalnim stanovnicima, ali ne samo stanove na periferijama, već i u samom središtu grada. Onda su tamo svečano naselili imigrante, a neki su imali privilegiju da su im pri ruci gradska vijećnica, veći broj muzeja i umjetničkih galerija. Bivši vlasnici stanova malo su plakali i vikali, ali se nije dogodilo ništa. Tješili su ih, ili bolje rečeno, umirivali su ih zaduženi psiholozi i aktivisti nevladinih udruga, koji su im objasnili kako odricanjem od svoje nekretnine, koju ionako ne koriste, čine dobro djelo koje će zlatnim slovima ostati upisano u njemačkoj povijesti. U međuvremenu je u njemačkom parlamentu uveden prijedlog zakona prema kojem će policija bez sudskog naloga imigrante moći smjestiti u životni prostor starosjeditelja. Mjera je obrazložena kako će se tim “spriječiti beskućništvo”.
 
Osim otvorenog i poštenog oduzimanja imovine domorocima, milosrdne vlasti eurozone uvode i posebno povišene poreze za lokalno stanovništvo, samo kako bi se novi Europljani lakše integrirali u lokalnu zajednicu. Primjerice, u okviru programa „Otvoreno srce“ švedska općina Vallentuna kupuje luksuzne stanove za imigrante po cijeni od dva milijuna kruna, jer je, prema vlastima, „kupovina skupih stanova i kuća za useljenike za porezne obveznike dobar korak sa stajališta integracije“. Što god vlasti učinile, švedski i njemački umirovljenici, naravno, ne će paliti gume na ulici, jer su patnje imigranata prioritet zbog kojih se mogu i odreći tamo nekakvog „stančića“. Najsmješnije u ovoj situaciji je to što vlasti europskih zemalja, koje su ovu imigracijsku krizu stvorile vlastitim rukama, sada istu rješavaju na štetu svojih građana, koji nisu ni sanjali da će biti baš toliki „dobrotvori“.
 
Ipak, vlasti spomenutih zemalja, kao i s godinama propagande bombardirano stanovništvo, u ovom slučaju Švedske i Njemačke, tješi koliko im na njihovoj liberalnoj demokraciji zavide autokrati poput Orbána, Putina, Erdoğana, Xi Jinpinga, mule u Teheranu…, koji nikada ne će razumjeti „uzvišenu humanost“ koja počinje s deložacijom za pet centimetara užeg WC-a.
 

https://www.logicno.com/politika/liberalno-ludilo-svedska-i-njemacka-praksa-oduzmanja-nekretnina-za-smjestaj-imigranata.html, Voice of Europe, Gatestone Institute, Fria Tider, Aftonbladet

Anketa

Tko je "zaslužan" što je 2018. mason Dražen Jelenić došao na čelo DORH-a?

Nedjelja, 23/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1205 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević