Get Adobe Flash player
Srbija priznala agresiju na Hrvatsku

Srbija priznala agresiju na Hrvatsku

Spomenik general-majoru Bratiću u vojarni Vojske Srbije dokaz srbijanske...

Zakon o zaštiti lika i djela Andreja Plenkovića

Zakon o zaštiti lika i djela Andreja Plenkovića

Plenković: Trebate znati da nijedno pravosudno tijelo u RH nije službeno...

Vučiću, teze o istrjebljenju su srbijanske

Vučiću, teze o istrjebljenju su srbijanske

Autor pjesme "Srbe na vrbe" je Slovenac Marko...

Promišljene srbijanske optužbe za fašizam

Promišljene srbijanske optužbe za fašizam

Sve dok Hrvatska prijestupnike javno i kolektivno ne osuđuje bit će...

SDP-ovci glasali za Rezoluciju a sada šute!

SDP-ovci glasali za Rezoluciju a sada šute!

Prema Željki Proleterki partizani su imali pravo na mržnju i...

 • Srbija priznala agresiju na Hrvatsku

  Srbija priznala agresiju na Hrvatsku

  četvrtak, 14. studenoga 2019. 10:34
 • Zakon o zaštiti lika i djela Andreja Plenkovića

  Zakon o zaštiti lika i djela Andreja Plenkovića

  srijeda, 13. studenoga 2019. 16:46
 • Vučiću, teze o istrjebljenju su srbijanske

  Vučiću, teze o istrjebljenju su srbijanske

  četvrtak, 14. studenoga 2019. 13:30
 • Promišljene srbijanske optužbe za fašizam

  Promišljene srbijanske optužbe za fašizam

  srijeda, 13. studenoga 2019. 16:40
 • SDP-ovci glasali za Rezoluciju a sada šute!

  SDP-ovci glasali za Rezoluciju a sada šute!

  utorak, 12. studenoga 2019. 19:49

Omogućiti povjesničarima da na HRT-u i HR-u dokumentiraju tvrdnju da je Jasenovac bio trostruki logor

 
 
Čitam odgovore predsjedničkog kandidata za predsjednika Hrvatske Antuna Babića, na pitanja koje je postavio predsjednik UHDBDR'91. Mladen Pavković. A ja imam još pitanja za predsjedničke kandidate. Pa ih pitam: Tko će od vas tražiti….
https://g8fip1kplyr33r3krz5b97d1-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2017/07/h_53013289-1160x837.jpg
- Da se Rezolucija Vijeća Europe, koja izjednačava Nacizam i Komunizam, doslovno provede. Što zahtijeva i uklanjanje Maršalova spomenika iz Kumrovca. Kao i svu Titinu ostavštinu u Hrvatskoj?
- Da se otvore arhivi.
- Da se izvrši revizija Bajramovićeva intervjua Feralu?
- Da se izvrši revizija pravosudnog procesa protiv Andrije Artukovića i Dinka Šakića?
- Da se izvrši revizija Nobilova izvješća za Ahmiće?
- Da se na sud izvede Anto Nobilo, zbog njegova izvješća za Ahmiće, zbog Andrije Artukovića, njegove „dvostruke linije zapovijedanja“ i zbog njegove obrane Josipa Perkovića?
- Da Hrvatska izvrši svoju internu reviziju na prostoru BiH pravosudnog procesa protiv Praljka i ostalih na međunarodnom sudu u
Den Haagu? Dok Srbi (JNA) ruše hrvatsko selo Ravno u BiH u prolazu za Dubrovnik. A predsjednik BiH Alija Izetbegović kaže kako to nije njihov rat! Ja mislim da je to posao za predsjednika
Hrvatske?
- Da se riješi problem u Hajduku… “Naš Hajduk“? Od svih hrvatskih nogometnih klubova, samo Hajduk nije čestitao Zlatku Daliću na osvojenom srebru na SP-u u Rusiji, i Dinamu na ulasku u Ligu prvaka?
- Da se vrate arhivi iz Beograda?
- Da se riješi problem huligana?
- Da se utvrdi tko je postavio onu ploču u Jasenovcu, 10 godina nakon završetka rata? Što bi trebalo najprije pitati JUSP (Javna ustanova Spomen-područje Jasenovac). Jer se bez znanja i odobrenja JUSP-a i Ureda Simona Wiesenthala ta ploča nje mogla tamo postaviti.
- Da se na Prisavlje u studio HRT-a, u Udarnom terminu 1. programa omogući pristup onima koji tvrde da je Jasenovac bio trostruki logor. Također, tu je i hrvatski! film DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ kao dokument „hrvatske genocidnosti“? Što isto zahtijeva neku reviziju.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Manipulacijom brojem birača saborska većina 2014. spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu

 
 
Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.
Ožujska 12, 10 000 Zagreb
 
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 
n/r gospodina Vladimira Šeksa, dipl. iur.
Trg žrtava fašizma 4, 10 000 Zagreb
 
Predmet: Gruba manipulacija registrom i popisima birača s prebivalištem u Hrvatskoj od 2011. godine
 
Poštovani gospodine Šeks,
Potpisnik sam peticije GI "Glasujmo imenom i prezimenom" i GI "Narod odlučuje" za održavanje referenduma o izbornim pravilima te član udruge "Antikorupcija" i suradnik politologa Darka Petričića iz udruge "Korektiv". U predstavci od 8. veljače zamolio sam Vašeg posinka da predsjedniku stranke mr. sc. Andreju Plenkoviću sugerira prihvaćanje bitnih  zahtjeva građanske inicijative "Glasujmo imenom i prezimenom" i "Narod odlučuje". Većina potpisnika potpore tim inicijativama za održavanje referenduma su dosadašnji glasači HDZ-a. On mi je uskratio odgovor, a 105 zastupnika Hrvatskog sabora je izglasalo da nas "hulja" koji smo svojim potpisima tražili referendumsko izjašnjavanje o pravilima za izbor zastupnika u Hrvatski sabor nema dovoljno s valjanim potpisom prema Kuščevićevom "festivalu demokracije" kako je nazvao provjeru valjanosti potpisa. On je bio kao Vaš posinak prvi na listi kandidata Plenkovićeve interesne zajednice uzurpatora boljševičkog mentalnog sklopa za izbore za zastupnike u Europski parlament. Pokazali smo Vam na izborima prosvjednim glasovanjem da je nas "hulja"  koji tražimo promjenu Vaše upravljačke paradigme bilo dovoljno za referendumsko izjašnjavanje za promjenu izbornih pravila što se odrazilo na rezultatu kandidacijske liste HDZ-a. Ukoliko ne promijenite paradigmu vladanja Hrvatskom odrazit će se na izborima za predsjednika Republike i na izborima za Hrvatski sabor.
Slikovni rezultat za festival of democracy
Grubom manipulacijom brojem birača je saborska većina 2014. godine spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornom zakonodavstvu za izbor zastupnika u Hrvatski sabor i time uz pomoć Vas i ustavnih sudaca prekršila  I. članak Ustava Republike Hrvatske.  U prilogu Vam dostavljam CD s analizom kretanja birača i stanovnika od popisa stanovnika 2011. godine kojom dokazujem grubim odstupanjem kretanja broja birača od prirodnog i migracijskog kretanja stanovništva  grubu manipulaciju biračima s prebivalištem u Hrvatskoj od 2011. godine do 2019. godine kako bi politička kasta spriječila referendumsko izjašnjavanje o izbornim pravilima.
 
Građanska inicijativa " Glasujmo imenom i prezimenom"  je skupila dovoljno potpisa birača na peticiju za održavanje Referenduma o izbornim pravilima. Toliko znate elementarne računske operacije kako bi zaključili da je nemoguće da  se broj birača s prebivalištem u Hrvatskoj prema registru od 21. rujna 2014. do 13. svibnja 2018. godine nije mogao smanjiti za 295.113 sa 4.042.522 na 3.747.409 kako Vama i hrvatskim biračima tvrde ministar uprave Lovro Kuščević i bivši ministar uprave matematičar Arsen Bauk. Bivši ministar uprave Lovro Kuščević je kontaminirao proces provjere valjanosti potpisa potpore birača referendumskim inicijativama i uvrijedio nas potpisnike, bivše glasače HDZ-a. Zbog takvog ponašanja svojim glasovanjem potrudili smo se dajući glasove MOST-u da HDZ  izgubi izbore, a mogao je prihvaćanjem zahtjeva GI "Glasujmo imenom i prezimenom" dobiti samostalnim nastupom stranaka na izborima za Hrvatski sabor 2015. godine apsolutnu većinu!
S poštovanjem!
U Zagrebu 23. listopada 2019.
 

Mr. sc. Edo Zenzerović, dipl. ing. elektr.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Zbijeni redovi dvoje bunjevačkih Hrvata u zgradi Veleposlanstva

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom izvješća na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 31. listopada 2019. godine sa konferencije za novinare HNV-a u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Republici Srbiji.
http://tvsubotica.rs/img_vesti/1756_vesti.jpg
Budući na današnjem takozvanom Dnevniku na takozvanom hrvatskom jeziku RTV2 (od 31. listopada 2019. godine) nije rečeno da Hrvati sutradan, 1. studenog, imaju jedan od svojih najvećih vjerskih blagdana Dan svih svetih, voditeljica nas je promuklim glasom (valjda da nas zastraši uoči „noći vještica“, što joj bez glavne urednice nije uspjelo, ali je izgledalo da je ona već spremna za tu noć) sablaznila izvješćem sa „konferencije za novinare“ g. Tomislava i njemu najbliže persone iz donjotavankutskog trokutića.
 
Naime, sablažnjivo prazno je djelovala prostorija u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u kojoj je ovaj „bunjevačkohrvatski“ liderski par održao takozvanu konferenciju za novinare, jer novinara nije bilo! Ako ih je i bilo onda su se posakrivali od kamera čuvenog dnevnika na hrvatskom jeziku, a u svakom slučaju nisu imali pitanja povodom praznih žalopojki liderskog para iz Subotice. Ili nam sve to jednostavno, kao zaista apsolutno nevažno, nije prikazano na „hrvatskom“ dnevniku!!! Obzirom da g. Tomislav u posljednje vrijeme na svom twitteru nastupa sa parolom „Zbijmo redove“, „bunjevačkohrvatski“ liderski par se, kao posljednji ostatak tih redova, dobro stisnuo i to je bio jedini utisak na ovoj konferenciji za (s)tisak.
 
A strašno je što se g. Tomislav poslije desetak godina „sjetio“ Beograda, u kojem ima 7.752 Hrvata (Brojka je vjerojatno puno veća - kaže gospodin Bakota), još strašnije što g. Tomislav kaže da u Beogradu postoji samo jedna hrvatska udruga (njemu podobna), a najstrašnije je što se persona u njegovom društvu, koja je izjavila da hrvatski intelektualci (kojih ima najviše u Beogradu) rade protiv interesa hrvatske zajednice, uopće pojavila u Beogradu! A jezivo je što su od jedine relevantne hrvatske političke stranke upravo oni učinili da (na bilo kojim izborima) ta stranka donosi samo par stotina glasova! To je petnaestogodišnji rezultat „napornog“ rada maksimalno stisnutih redova „bunjevačkih Hrvata“ na čelu 57.900 Hrvata u Repblici Srbiji, zaposlenih u ovdašnjim hrvatskim institucijama preko kojih su u svoje džepove zgrnuli silan novac. I onda se čude da ih nitko ne „zarezira“.
Valjda će ovdašnji Hrvati preživjeti i ovu noć viještica.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Treba li zabraniti štrajk prosvjetara?

Srijeda, 20/11/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1302 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević