Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

I dalje postoje oni koji Hrvatsku nikad nisu priznali niti će ju ikada priznati

 
 
Tužeći gospođu Tomašić predsjedniku EU parlamenta za tobožnju etničku netoleranciju, Pupovac samo nastavlja niz stvarne etničke netolerancije kojom cjelokupnu srpsku zajednicu u Hrvatskoj drži taocem svog politikantstva. U kojemu dijelu predmetne izjave Pupovac prepoznaje sebe pa se našao prozvanim? Većinski dio srpske nacionalne manjine Hrvatsku smatra svojom državom, prihvaća njene zakone i nacionalne vrijednosti, mirno u njoj živi i svojim radom doprinosi zajednici. Oni se nisu prepoznali u izjavi gospođe Tomašić niti se ta izjava odnosila na njih.
Milorad Pupovac
 
No postoje i oni koji Hrvatsku nikad nisu priznali niti će ju ikada priznati osim kao dio Velike Srbije, oni koji su na Hrvatsku izvršili oružanu agresiju, pobili na desetke tisuća Hrvata i devastirali dvije trećine hrvatskog teritorija. Usprkos tomu hrvatska država amnestirala ih je, omogućila im prava kakva nema niti jedna druga nacionalna manjina u Europi, jamči im kulturnu autonomiju i zastupnike u državnom parlamentu a oni su i dalje ugroženi i dalje potiču nacionalnu netrpeljivost koristeći sve češće retoriku kojom su prije 25 godina izazvali krvoproliće. Reakcijom na izjavu gospođe Tomašić Milorad Pupovac jasno je dao do znanja u kojem dijelu srpske nacionalne manjine pripada.
 
Pupovac se u svojoj tužbi poziva na temeljne europske političke vrijednosti, a koja su kao u Hrvatskoj ugrožena, ali propušta napomenuti svoju ulogu u kršenju istih tih vrijednosti. Jedna od temeljenih političkih vrijednosti Europske unije osuda je svih totalitarnih režima, pa se primjerice proslava navodnog ustanka u Srbu pod komunističkim simbolima nikako ne uklapa u njih. Pupovcu to očito nije problem isto kao što mu nije problem okupljanje na sličnim ideološki obojenim obljetnicama, na kojima aktivno sudjeluje držeći vatrene govore kojima u pravilu vrijeđa nacionalne osjećaje hrvatskog naroda. Okupljanja pod četničkim znakovljem koja su sve češća na teritoriju RH također ne smetaju ovom gorljivom antifašistu iako su se četnici u 2. svjetskom ratu borili na strani fašista.
 
Sličnim optužbama dotični se obrušio i na predsjednicu RH zbog isticanja državnih i nacionalnih simbola iako isti također spadaju u političke vrijednosti, ne samo Europske unije nego cijelog demokratskog svijeta. Treba li se Hrvatska odreći svoje kulturne i povijesne baštine kako bi se Pupovac osjećao sigurno? Postoji li uopće država na svijetu koja svoje nacionalne simbole ističe sa strahom da se neki Pupovac ne uvrijedi?
 
Okupljanje predstavnika drugih nacionalnih manjina i potpisivanje nekakve deklaracije o nesnošljivosti kap je koja prelijeva čašu svake tolerancije i ozbiljno prekoračenje demokratskih okvira. Popustljivom politikom prema nacionalnim manjinama hrvatska država svoje većinsko stanovništvo dovodi do statusa građana drugog reda kakvog su imali za vrijeme komunističke diktature u bivšoj Jugoslaviji. Krajnje je vrijeme da se Hrvatska odmakne od ideologije jugoslavenstva i uistinu se pridruži demokratskim državama koje na prvom mjestu imaju razvijenu nacionalnu svijest kao temeljnog preduvjeta nacionalnog prosperiteta. Oni kojima smeta hrvatska nacionalna država i koji svojim propalim ideologijama podrivaju njezine temelje, slobodno neka potraže neku drugu državu neovisno jesu li Hrvati ili pripadaju nekoj nacionalnoj manjini.
 

Mr. Željko Cvrtila, predsjednik Akcije za bolju Hrvatsku

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva
Subota, 28/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2220 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević