Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Od 1965. do 1968. nije bilo slobode za studente, a od 1971. nastala su masovna zatvaranja i progoni

 
 
Otvoreno pismo posjetiteljima Makovićeve izložbe, hrvatskim  ljubiteljima europskih revolucionara iz 1968. - „djece cvijeća“  anarhisti, crvene brigade, čegevaristi , baadermeinhofi i bulumenta ubojica iz našega susjedstva.
Image result for karadjordjevo 1971
Karađorđevo, 1971.
 
Prvo je kod nas počelo simpozijem na Filozofskom fakultetu, pa Fakultetu političkih znanosti, Zvonko Maković  u Muzeju za umjetnost i obrt napravio golemu izložbu o godinama šezdesetih do sedamdesetih i burnim, revolucionarnim događanjima kako u Europi tako i u Jugoslaviji pa na kraju i u Hrvatskoj, kao vodič se angažirao i vodi grupe po izložbi i educira ih o revolucionarnom vremenu. Mediji nisu zaostajali  uz pomoć poznatih profesora bliže povijesti sa Fakulteta političkih znanosti i Filozofskoga fakulteta  i danas revolucionarni plamen samo ne znaju protiv koga da se bore. Mladi povjesničarski đilkoši imaju svakodnevni pristup medijima pa čak se i Matica hrvatska odlučila dati svoj doprinos tom revolucionarnom vrenju putem svoga kolumniste Marita Mihovila Letice – odakle je taj sletio, i sve u jedan glas pohvališe to doba kada je Partija uzdrmana iz temelja – moš misliti. Josip Broz malo priprijetio studentima i pofesorima i vratiše se kućama ili kabinetima na fakultetima, prošao ih revolucionarni žar i nastao mrtvački mir do 1989. godine.
 
Imaju te godine i drugu stranu medalje, ali ne od hrvatskih jugonostalgičara nego od hrvatskih boraca za slobodnu i samostalnu Hrvatsku kakvu smo stoljećima priželjkivali i ginuli od Mađara, Talijana, Turaka, Kozaka, Mongola, Austrijanaca, Nijemaca, Francuza, Venecije, Srba, Slovenaca, Crnogoraca, Muslimana, a i naših Hrvata udbaša i oznaša nije nedostajalo do 1989. godine pa i poslije. Narod uz Božju providnost, hrabrost hrvatskih branitelja i žrtava, izborena nam je država, darovana domovina. Mnogi su zaslužni za pobjedu nad srpsko-crnogorskim agresorom ali se treba sjetiti i onih koji su radi Hrvatske ubijeni okrutno ne samo Frankopana i Šubića Zrinskoga, i sina mu Ivana Antuna Zrinskog, kojega su do smrti držali u „mračnjači“ ispod zemlje, a o tome šuti Neven Budak, i 1703. godine nestaje loza hrvatskoga plemstva i intelektualna snaga i oslonac narodu i bili smo na milost i nemilost političke šake jada i trgovaca.
 
Tisuće zatvorenika bili su u Staroj Gradiški od 1945. kada ih zatekoše novi robijaši mladi studenti iz Zagreba 1965. godine i opet u samice i „mračnjače“ (Branimir Petener, student ) osuđen na 9 godina strogog zatvora i deseci drugih. O tom događaju naši vrli Budak, te Cvrtila, Puhovski, Goldstein i novinari, političari i lijevi i desni – niti slova. Jedni se srame drugi se boje da ne izađe na vidjelo njihova uloga i suradnja s Udbom i Oznom, a sada se busaju u junačka hrvatska prsa , poplavila im od udaranja, čak pišu monografije o sebi. Zato nam je teško gledati i čitati bljezgarije o djeci cvijeća i promjenama, a zatvori su bili puni hrvatskih domoljuba, komunisti i Partija više nisu znali kako da si ugode. Uz Rankovića su bili u Zagrebu glavni čuvari poretka Ivica Račan i Ivo Družić koji i danas „drma“ Sveučilišnim senatom predsjednik je poznat širom svijeta, što radi sâm Bog zna a kako je ekonomski ekspert jasno je naše stanje i položaj u EU-u. Dno. Da je napravljena lustracija njih oko tisuću bi obilazilo Rektorat kao mi oko HNK i Trga maršala Tite deset godina dok ga, usprkos Mikiju Bandiću, ne skide efendija Hasanbegović.
 

Stjepan Nikolić, Zagreb

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Utorak, 26/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1690 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević