Get Adobe Flash player
Sad' ili nikada!

Sad' ili nikada!

Istina će izroniti 22. prosinca i nitko je ne će više moći...

Dostojanstvo prodano na rate

Dostojanstvo prodano na rate

Škola za život bi morala omogućiti ući u svijet rada sa što...

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

Horizontalni pristup povećanju plaća je neka vrsta nakaradne komunističke...

Boris Miletić protiv vjernika

Boris Miletić protiv vjernika

Umjesto Adventa ili Došašća podmetnuo je "Prosinac u...

Kabinet voštanih figura

Kabinet voštanih figura

U poslijekomunističkim društvima mladi i obrazovani odlaze, elite...

 • Sad' ili nikada!

  Sad' ili nikada!

  utorak, 03. prosinca 2019. 19:11
 • Dostojanstvo prodano na rate

  Dostojanstvo prodano na rate

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:24
 • Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  Poražen bolesni ego predsjednika Vlade

  utorak, 03. prosinca 2019. 18:58
 • Boris Miletić protiv vjernika

  Boris Miletić protiv vjernika

  srijeda, 04. prosinca 2019. 07:02
 • Kabinet voštanih figura

  Kabinet voštanih figura

  četvrtak, 05. prosinca 2019. 13:17

Smicalicama eliminirao sve svoje neistomišljenike u nacionalnoj zajednici Hrvata u Srbiji

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“ i dr., a povodom oglašavanja Tomislava Žigmanova na svom twitteru 28. lipnja 2019. godine.
https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/gTik9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRZN01EQV8vYmU3NGRlZDg2ZTg2MDYwNDhmMDIwNDJjM2Q4MGY2ODcucG5nkZMCzQLkAIEAAQ
Budući je zastupnik 57.900 Hrvata u Skupštini Republike Srbije,predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji”, član Međuvladinog mješovitog odbora Republike Srbije i Republike Hrvatske za zaštitu hrvatske manjine u Srbiji i zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik svog časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća tjednika „Hrvatska riječ“ i sve drugo kada je u pitanju politika, kultura i nogomet ovdašnjih Hrvata te velikiknjiževnik, pjesnik (čak i haiku poezije na bunjevačkoj ikavici), publicist, urednik, filozof, književni kritičar, profesor, spalitelj knjiga, politički analitičar, vizionar, vivisekcionar vojvođanske i ine književnosti, prvi elektor, posljednji selektor i još svašta toga, Tomislav Žigmanov, na svom twitteru od 25. lipnja 2019. godine (“Šaraj malo, Branislave!”), sam sebe poistovjetio s nečim na što slijeću muhe (ja ne znam što je u pitanju, muhe slijeću na svašta) i to nazvao “g.”, pomogao nam je da sve njegove gore navedene titule možemo jednostavno zanemariti oslovljavajući ga sa “g. Tomislav”.
A g. Tomislav se na svom twitteru od 28. lipnja 2019. godine žali što nije pozvan na otvaranje obnovljenog franjevačkog samostana u Baču (?!):
 
Međutim, pored primitivizma, zlobe, pokvarenosti, nekulture i prostaštva iz twittera od 25. lipnja 2019. godine (“Šaraj malo, Branislave!”), u ovom twitteru, uz neizmjernu sujetu, g. Tomislav u nekoliko riječi otkriva još nekoliko svojih loših karakternih crta.
Naime, g.Tomislav je opsjednut svojom veličinom i permanentno o sebi piše i govori u množini. Ako je to zato što misli da iza njega stoji ogromna većina ovdašnjih Hrvata, treba znati da je situacija upravo obrnuta. Iza g. Tomislava  stoji jako mali broj onih koji se ovdje izjašnjavaju kao Hrvati. U pitanju su uglavnom “bunjevački Hrvati” i njegovi plaćeni poltroni. Preko 90 procenata Hrvata južno od Subotice ne zna uopće tko je g. Tomislav!
 
Uz kulturu (ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata), gdje ne obuhvaća Hrvate izvan Vojvodine), g. Tomislav je uspio postati i predsjednik DSHV-a i tako sebe proglasiti “jedinim relevantnim političkim liderom svih Hrvata u Republici Srbiji”. Posebno je opsjednut ovom funkcijom i svugdje se podpisuje sa “Predsjednik DSHV”, ali je opsjednut i brojnim drugim funkcijama i sebe smatra institucijom. Sve što je mimo njega naziva “vaninstitucionalno”! Ovo je pretvorio u unosan biznis (za sebe i svoje poltrone), iako od “institucije g. Tomislav” niti jedan Hrvat iz puka nema bilo kakve koristi!!!
 
Pišući o sebi i svojim uspjesima g. Tomislav obmanjuje 57.900 Hrvata u Republici Srbiji (ali i sve Hrvate u Republici Hrvatskoj i sve Hrvate u cijelom svijetu) predstavljajući se kao njihov uspješni zastupik i dobročinitelj. A situacija je upravo obrmuta, g. Tomislav je u Skupštinu Srbije došao preko glasova srpskih stranaka i tamo nikada nije govorio o bilo kom problemu ovdašnjih Hrvata!!!
G. Tomislav se pača, gura i ugurava gdje god to može, pa je smataro da mu je mjesto i na svečanom otvaranju obnovljenog franjevačkog samostana u Baču, iako oko te obnove nije “ni luk jeo niti luk mirisao”. I toliko pati zbog toga da se žali preko medija (ne znam kome?). A najveće licemjerje g. Tomislava je u rečenici: “Načela isključivanja onih kojih se to neposredno tiče nije demokratsko načelo!”, jer je upravo g. Tomislav na napokvareniji način i smicalicama (pročitati otvoreno pismo dr. sc. Slavena Bačića g.Tomislavu) eliminirao sve svoje neistomišljenike u nacionalnoj zajednici Hrvata u Rebublici Srbiji, razjedinio je, posvađao i potpuno uništio.
 
Okupiran sobom g. Tomislav nam godinama ne govori što je s rodnom kućom bana Jelačića u Petrovaradinu!? Dok ona ne bude otkupljena u cijelosti i dok ne bude kulturni i administrativni centar svih Hrvata u Republici Srbiji, nema govora o bilo kakvim pomacima za koje je zadužen g. Tomislav i njegovi poltroni, plaćeni novcem koji pripada svim Hrvatima ovdje.  
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Komu ćete dati svoj glas na predsjedničkim izborima?

Utorak, 10/12/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1723 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević