Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Hrvatska je okupirana zemlja koja financira i slavi vlastite ubojice

 
 
Iako formalno samostalna i neovisna država, Hrvatska je stvarno okupirana zemlja, a hrvatski narod nalazi se u stanju političke, duhovne i mentalne okupacije i ropstva. Ne postoji jasnija dokazna slika okupacije, ropstva i nacionalnog mazohizma od one da se i 2018. u ličkome mjestu Srb, u organizaciji Srpskog narodnog vijeća i tzv. Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, obilježava tzv. Dan ustanka naroda Hrvatske.
Slikovni rezultat za srb četnici
Četnici u Srbu 1941. godine
 
Ne postoji jasniji dokaz medijske okupacije Hrvatske od onoga da se na web stranici HRT-a 27. srpnja 1941. proglašava kao dan početka antifašističkog ustanka, a da se pritom uopće ne spominju monstruozni zločini koji su tih dana počinjeni nad hrvatskim i muslimanskim stanovništvom na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne. Ne postoji jasnija slika bijede hrvatskih političara od realnosti da ti političari šute na činjenicu da se u 2018. slave pokolji i ubijanja. „Antifašistička“ dogmatika i mitologija i danas duboko impregnira politički, akademski i medijski prostor Republike Hrvatske. Dogme i mitovi jugoslavenskih antifašista (opširnije na poveznici) i danas se nastoje (re)afirmirati kao mainstream mišljenje, a oni koji propituju i dovode u pitanju jugo-komunističke krivotvorine i laži medijsko-politički se smještaju u kategorije „revizionista“ i „fašista“.
 
Politička perverzija koja nadmašuje sve jugoslavensko-komunističke laži i manipulacije
 
Srb je, međutim, politička perverzija koja daleko nadmašuje sve jugoslavensko-komunističke laži i manipulacije. U Srbu se, naime, slavi velikosrpstvo i četništvo, slave se monstruozni pokolji civilnog stanovništva počinjeni s ciljem stvaranja „Velike Srbije“ prema dokumentu „Homogena Srbija“ četničkoga ideologa Stevana Moljevića. Obnova spomenika u Srbu koji je 2009. financirala Sanader-Kosoričina vlada u rangu je s time da se 2059. u Vukovaru podigne spomenik Veselinu Šljivančaninu ili da se u Tel Avivu podigne spomenik Adolfu Eichmannu. Naime, iako domaći „antifašisti“ 27. srpnja žele prikazati kao dan kad su se komunisti i partizani pobunili protiv ustaškog terora (kojeg je, da se razumijemo, bilo u nekim mjestima), stvarna slika tog dana potpuno je drugačija. 27. srpnja velikosrpski elementi pobunili su se protiv Nezavisne Države Hrvatske (NDH), s obzirom na to da je u velikosrpskoj ideologiji bila isključena mogućnost formiranja bilo kakve samostalne hrvatske države (i uspostava Banovine Hrvatske unutar Jugoslavije izazvala je erupciju velikosrpskog ludila).
 
Pobuna koja je izbila u Srbu, Lapcu, Drvaru, Bosanskom Grahovu i drugim dijelovima Like, Korduna i Banovine bila je organizirana isključivo od strane srpskog stanovništva. KPJ i KPH nisu imale baš nikakvu ulogu u organizaciji ustanka koji su predvodile četničke organizacije kojima su se ponegdje pridružili srpski komunisti (do srpnja još nije bila provedena diferencijacija „ustanika“). I da perverzija bude veća, „ustanicima“ (koje se danas slavi kao „antifašiste“) su u organizaciji pobune logistički pomagali talijanski fašisti kojima je cilj bio proširiti vlast izvan anektiranog područja. Nekoliko dana prije pobune na sastanku u Benkovcu „ustanici“ su se obvezali da ne će poduzimati aktivnosti protiv talijanskih fašističkih vlasti na okupiranom teritoriju.
 
„Ustanici“ nisu imali „komunističke težnje“, radilo se o četnicima i velikosrbima
 
Podsjetimo što je o karakteru ustanka 29. srpnja zapisao talijanski general Renza Dalmazza, zapovjednik 6. armijskog korpusa čije su se postrojbe nalazile na području izbijanja ustanka: „Pobuna naroda u Lici, koji naoružan ugrožava saobraćaj između Gračaca i Knina, i izgleda teži prema Kninu, a možda ima i druge ciljeve. Ovi su nam elementi dali na znanje da nisu protivnici Italijana - i zaista oni pokazuju poštovanje prema našim oficirima i pomagali su im na uspostavljanju saobraćajnih veza itd. - i žele da naše trupe budu po garnizonima. I ove elemente, koji nemaju nikakvih komunističkih težnji, mogu pridobiti vođe, koji hoće pošto-poto da dižu pobunu ili seju nemir da bi odvratili naše snage i sprečili konsolidaciju hrvatske države, da bi održali duh ustanka i vrenja na Balkanu“ (Zbornik dokumenata i podataka o narodnooslobodilačkom ratu naroda Jugoslavije, XIII./1., Vojnoistorijski institut, Beograd, 1969., str. 214.-215.).
 
Tvrdnja da „ustanici“ nisu imali nikakvih „komunističkih težnji“ jasno nam kaže da se radilo o četnicima odnosno velikosrbima. To potvrđuju i svi relevantni hrvatski povjesničari, ako tu izuzemo 3-4 ideološka propagandista. Pobuna u Srbu započela je kao zločin nad hrvatskim civilima. Partizanski borac Stevo Babić o 27. srpnju je zapisao sljedeće: „Bilo je svanulo sunce (27. srpnja 1941.) koje je obasjavalo cijelu okolinu. Četa se već spremala za pokret prema žandarmeriskoj stanici Trubar. Kada je četa stigla u reon Žitkovca pojavio se putnički voz, jer pruga na tom mjestu nije bila prekidana. U vozu nije primijećena vojska pa su ustanici propustili voz prema Vagnju.
 
Na željezničkoj stanici Vaganj, Damjan Željković sa grupom starijih ljudi i omladinaca pokupio je sve putnike iz voza. Među njima se nalazio ustaša Marko Špiranović, katolički svećenik Petar Maks i neki trgovci. Ova grupa je izvela iz voza strojovođu Lokšmita, čiji je sin tada bio član KPJ i nalazio se kod ustanika. Grupa Damjana Željkovića je na svoju ruku povela sve putnike ka Golubnjači i sve ih, bez ičijeg odobrenja postreljala“ (S. Babić, Drvar 1941-1945 – Sjećanje učesnika, II. sv., Drvar, 1972., str. 207.-208.).
 
Povjesničar mr. sc. Ivan Kozlica ovako sumira karakter ustanka u Srbu i okolnim mjestima: „Prema dokumentima Vojnoistorijskoga instituta iz Beograda i Istorijskoga arhiva iz Karlovca, u Srbu se 27. srpnja 1941. godine nije dogodio nikakav antifašistički ustanak. Ustali su četnici, uz pomoć talijanskih fašista. Svi Hrvati i Bošnjaci pobijeni su ili protjerani, a imovina im je opljačkana, popaljena ili porušena, svi zarobljeni pripadnici vojnih ili policijskih snaga NDH strijeljani su odmah po zarobljavanju. Čak i sami sudionici pobune u svojim memoarima sve to priznaju“ (Hrvatski tjednik, 26. srpnja 2018., str. 26.-30.).
 
Jugoslavenstvo kao poveznica
 
Na istim prostorima na kojima su 1941. počinjeni zločini nad hrvatskim stanovništvom došlo je do nove pobune i zločina i 1991. I zločini 1941. i 1991. bili su uzrokovani mržnjom prema hrvatskoj državi. Velikosrpski i četnički karakter ustanka poznat je i Miloradu Pupovcu i Stjepanu Mesiću i tzv. Savezu antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, no očito im ta činjenica ne smeta. Oni imaju prečeg posla: izmišljati „fašiste“ i „ustaške zmije“ po Hrvatskoj i koristiti ih kao pogonsko gorivo visokoprofitabilne korporacije „Antifašizam d. o. o.“. I četnici i komunisti borili su se protiv hrvatske države, a za Jugoslaviju. Pretpostavit ćemo da je upravo ta poveznica u korijenu četničko-komunističke simbioze 2018. u Srbu, u Hrvatskoj, u politički i ideološki okupiranoj zemlji koja financira i slavi vlastite ubojice.
 

Davor Dijanović, https://direktno.hr/kolumne/antifasizam-doo-hrvatska-je-okupirana-zemlja-koja-financira-i-slavi-vlastite-ubojice-129569/

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 27/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1506 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević