Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Po broju žrtava komunizam je višestruko veće zlo od nacizma i fašizma

 
 
Pučki pravobranitelj i njegovi zamjenici prije stupanja na dužnost daju prisegu pred Hrvatskim saborom koja glasi: »Prisežem da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštivati pravni poredak Republike Hrvatske i da ću svoju dužnost obavljati pravično, časno i savjesno, u najboljem interesu građana.«
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJizQA9gri3cd5UU8dR8DmDuCJoFqjEyPzscUic1u76ifsoNAv
ZAKONSKE OVLASTI PUČKOG PRAVOBRANITELJA
ZAKON O PUČKOM PRAVOBRANITELJU
Pučki pravobranitelj
Članak 2.
(1) Pučki pravobranitelj je opunomoćenik Hrvatskoga sabora za promicanje i zaštitu ljudskih prava i sloboda utvrđenih Ustavom, zakonima i međunarodnim pravnim aktima o ljudskim pravima i slobodama koje je prihvatila Republika Hrvatska.
(2) Pučki pravobranitelj obavlja i druge poslove određene posebnim zakonima.
https://www.zakon.hr/z/128/Zakon-o-pu%C4%8Dkom-pravobranitelju
 
Pučka pravobraniteljica Lora Vidović objavila je na svojoj internetskoj stranici 20. studenog 2018. godine priopćenje pod naslovom “Relativizacija zločina NDH narušava temeljne vrijednosti Ustava, a izostanak reakcija otvara prostor mržnji“ u kojem piše: “Osuda fašizma, u Hrvatske tekovina (srbizam, hrv. je stečevina, op. au.) je suvremenog demokratskog svijeta, a priznanje antifašističkoj borbi posebno se odaje u državama koje su se našle pod fašističkom vlašću, pod kojom se našla i Hrvatska. Prema Izvorišnim osnovama Ustava RH, koje imaju velik simbolički i politički značaj te obuhvaćaju pravno utemeljenje, ciljeve, svrhu i temeljne vrijednosti države i društva, ali su značajne i za tumačenje i razumijevanje Ustava, državna se suverenost u razdoblju Drugog svjetskog rata očitovala u odlukama ZAVNOH-a, nasuprot proglašenju NDH.”
 
Nisam pravnik po struci kao g. Lora Vidović, ali razlikujem pojmove fašizam, nacizam, antifašizam, komunizam i demokracija, koje ona ne tumači po demokratskim načelima, nego ih  tumači selektivno, prema svojem svjetonazoru, odnosno agresivno nameće ideologiju neo-antifašizma. Fašizam je nastao od naziva “fascio” svežanj, snop pruća sa sjekirom, koji je u starom Rimu bio simbol državne vlasti. Opće je poznato da je taj simbol preuzeo Benito Mussolini, talijanski diktator totalitarnog političkog režima od 1922.- 1943. godine, točno 8. rujna 1943. godine kada je Italija kapitulirala. Nacizam je nastao u Njemačkoj pod pojmom nacionalsocijalizam ili nacizam. I jedan i drugi sistem su totalitarni i diktatorski u kojem je država središnja vrijednost i ima prednost u odnosu na prava pojedinca, građanina. Pristaše fašizma i nacizma potjecali su ponajprije  iz redova obrtnika, trgovaca, ratara, namještenika i činovnika, koji su se zbog jačanja radničkoga pokreta i napretka u industrijalizaciji osjećali ugroženima u svojoj materijalnoj egzistenciji i društvenom položaju. Po  svojoj ideologiji  fašizam i nacizam su  antimarksistički  i antiliberalni,  militaristički  i nacionalistički.
 
Komunizam je radikalna, nasilna politička ideologija koja revolucionarnim nasiljem želi ostvariti potpunu društvenu jednakost. Ideologija koja spada  u sami vrh nasilnih ideologija po broju ubijenih ljudi. Zato g. Lora Vidović koristi stalno izraz jednakost, a ne jednakopravnost! Komunizam i fašizam mogli su se održati na vlasti samo represijom i strahovladom. U tim diktatorskim sistemima nema demokracije,nema višestranačja, nema pluralizma. Vlada jednoumlje pod strogom kontrolom represivnog aparata. Svako izražavanje različitog mišljenja od vladajućeg tretiralo se kao izdaja i strogo kažnjavalo bilo zatvaranjem, bilo likvidacijama. Zato u totalitarističkim, jednoumnim i diktatorskim sistemima postoji poseban represivan aparat i postoje radni i drugi logori za preodgajanje neistomišljenika!
 
Što je zajedničko svim navedenim ideologijama? Sve su imale represivni aparat kojim su se održavali na vlasti, a taj represivni aparat zbog lakše kontrole neistomišljenika otvarao je radne i sabirne logore za njihovo preodgajanje, a kasnije i likvidaciju. Tako su u različitim zemljama tzv. istočnog bloka postojale KGB i NKVD u SSSR-u, STASI u DDR-u, SECURITATE u Rumunjskoj, SIGURIMI u Albaniji i u Jugoslaviji UDBA. Dok je u Njemačkoj bio nadaleko poznat Hitlerov GESTAPO, a u Italiji MILIZIA i tajna fašistička policija OVRA. Sve su te tajne službe ili tajne policije iza sebe ostavile milijunske žrtve.
 
Komunizam je bio veliko zlo, kao i nacizam i fašizam, ako ne i veće po broju žrtava. Komunisti su bili saveznici sa fašistima i nacistima!
Povijesna činjenica je savez potpisan između Hitlera i Staljina koji se još naziva „pakt Ribbentrop-Molotov“ 1939. godine o zajedničkoj vojnoj suradnji. Tom suradnjom započeo je Drugi svjetski rat, jer je direktna posljedica tog pakta napad na Poljsku kao i Baltičke zemlje, Finsku i Norvešku. Upravo je neoboriva činjenica, koju se kod nas toliko sakriva i prešućuje, da su Rusi, tj. SSSR tim sporazumom okupirali dio Poljske i sve tri Baltičke zemlje. Također su i neosporne činjenice da su Rusi iz prve zemlje komunizma bili jednako nemilosrdni okupatori kao i Nijemci (Katynska šuma). Na taj pakt nije bilo nikakve reakcije od strane KPJ-u, jer su oni temeljem odluka Treće internacionale, kao Staljinovi poslušnici prihvatili i provodili njegov agresorski i osvajački sporazum s Hitlerom i time bili ustvari Hitlerovi saveznici.
 
Antifašizamje pokret koji je nastao kao reakcija na fašistički  i nacistički teror. Prvi u Europi koji su se pobunili bili su istarski seljaci u Proštinskoj buni i rudari u Labinskoj republici 1921. godine. Pokret otpora se pojavio u cijeloj Europi u različitim oblicima i različitog političkog spektra od demokrata, liberala, socijalista, komunista, demokršćana i drugih. Stoga kao hrvatski građanin prozivam L. Vidović zbog selektivnog i ideološki zlonamjernog korištenja pozice pučke pravobraniteljice na štetu hrvatskih građana i Republike Hrvatske. Ova pučka pravobraniteljica prozvala je Ministarstvo uprave, Ministarstvo branitelja, MUP, DORH, Katoličku Crkvu, pa čak i HTV, a moje je mišljenje da hrvatski građani trebaju prozvati nju, jer ne obavlja svoj posao prema zakletvi koju je dala u Hrvatskom saboru. Radi selektivno, zlonamjerno sa ideološke pozicije. Javno ju je prozvao i akademik Josip Pečarić.

 

https://kamenjar.com/pismo-poziv-puckoj-pravobraniteljici-gdi-lori-vidovic/

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Utorak, 26/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1685 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević