Get Adobe Flash player
PASTORALA - Globalizacija provincije

PASTORALA - Globalizacija provincije

Kako je počeo rat u našem...

Specijalni rat protiv Hrvatske

Specijalni rat protiv Hrvatske

Popuštanje samo ohrabruje srpskog, zasad samo verbalnog...

Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

Dvojac Pupovac - Radin destabilizira...

Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

Ništa novo od naših "reformiranih" komunista...

"U" na čelu Venus Williams

Borisa Petka za zapovjednika kninskoga...

 • PASTORALA - Globalizacija provincije

  PASTORALA - Globalizacija provincije

  četvrtak, 12. rujna 2019. 12:29
 • Specijalni rat protiv Hrvatske

  Specijalni rat protiv Hrvatske

  utorak, 10. rujna 2019. 12:03
 • Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

  Hrvati trebaju Pupovcu reći - DOSTA!

  četvrtak, 12. rujna 2019. 11:40
 • Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

  Prosrpske nebuloze Davora Bernardića

  utorak, 10. rujna 2019. 11:58
 • "U" na čelu Venus Williams

  utorak, 10. rujna 2019. 11:46

Žigmanov: U svakodnevnom životu povećava se mimikrija…

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom priopćenja Tomislava Žigmanova na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 29. kolovoza 2019. godine.
https://imgs.mongabay.com/wp-content/uploads/sites/20/2019/08/20135420/SuperbLyrebird_EN-GB13183860879_th.jpg
Glavna urednica Dnevnika na hrvatskom jeziku, „bunjevačka Hrvatica“ Jelena Tumbas iz Subotice, jučer je pronašla u nekom dalekom dvorištu svog velikana današnjice, g. Tomislava, i prikazala je preko malih ekrana svim Hrvatima u Republici Srbiji njegovo najnovije priopćenje iz njega (mislim, iz dvorišta). Po veličini zida koji štiti velikana današnjice od prostora javnosti, rekli bismo da je to negdje u Albaniji, no ni tamo nema više tako visokih dvorišnih zidina, a srpska zastava iznad glave velikana, navodi nas na pomisao da je to ipak negdje bliže, daleko na mađarskoj granici, odnosno u donjotavankutskom trokutu (ako ovog puta nije u pitanju totalna mimikrija).
 
Jelena nam tako u jučerašnjem Dnevniku na hrvatskom jeziku kaže da je velikan sadašnjice osudio napadače na gledatelje prijenosa nogometne utakmice u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza 2019. godine, što je u redu, ali je pritom ocijenio da su pojedini istupi i hrvatskih i srpskih dužnosnika neprimjereni te samo pridonose zaoštravanju odnosa Srbije i Hrvatske, a to unosi nesigurnost i strah među pripadnike hrvatske manjine ovdje (što srijemski Hrvati da kažu za devedesete godine prošlog stoljeća?). Tako je ovaj genijalac u vezi tenkova i traktora kao faktora nestabilnosti u regionu izjednačio s jedne strane izjave predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i drugih te sa druge strane izjave Milorada Pupovca i niza drugih srpskih dužnosnika!
 
A priopćio je na Jeleninom dnevniku sljedeće: „Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je oštro osudio iste (koga i na kojoj sjednici?) i pozvao na odgovorno djelovanje svih čimbenika unutar tih struktura kako bi se bez tenzija, bez tenzija, bez dodatnih otežavajućih nekih okolnosti isto razriješilo. Vidjeli smo da, nažalost, su u prostoru čak i navijačkih skupina došlo do određenih, na simboličkom planu, stavljanje u funkciju nerazriješeno pitanje u hrvatsko-srpskim odnosima, gdje se pojavljuju tenkovi, traktori pred utakmicu, što sigurno ne će biti smirujući faktor kada je u pitanju stišavanje napetosti, smanjivanje napetosti u hrvatsko-srpskim odnosima. To za posljedicu ima povećanje straha, povlačenje u privatnost, osjećaj nesigurnosti, nespremnost da se sudjeluje u prostoru javnosti. Vidjeli smo da u nekoliko čak crkvenih manifestacija koje posljednju godinu nisu bile to, bili su manje posjećeni. Vidimo da postoji ta neka vrsta, kažem, odsustva interesa da se sudjeluje u prostoru javnosti, prate kulturna zbivanja. U svakodnevnom životu povećava se mimikrija (kod Bunjevaca od kako su došli na ove prostore!), nespremnost da se sudjeluje u prostoru javnosti i neka vrsta rezignativnog odnosa kada je u pitanju spremnost da se, da se, sudjeluje u procesima očuvanja i razvoja identitetskih sastavnica Hrvata“.
 
A ovo je samo jedna od najciničnijih izjava (ne)čovjeka koji u svojim rukama drži sve kada su u pitanju ovdašnji Hrvati, a nikada u Skupštini Srbije, gdje je zastupnik, nije rekao niti jednu riječ o njihovim problemima (tamo se skriva kao miš) i samo „HRabro“ izdaje priopćenja u nevažnim medijima, na svom twitteru i sl., (ne)čovjeka koji ovdašnje Hrvate desetljećima oštro dijeli na Bunjevce, Šokce i ostale Hrvate, pri čemu favorizira bunjevštinu u svakom pogledu, Šokci su mu na drugom mjestu, a srijemski i drugi Hrvati na posljednjem i (ne)čovjeka koji uz to ističe sebe u prvi plan u svemu i ponaša se tako da ovdašnjih 57.900 Hrvata ne osjeća nikakvu zaštitu s njegove strane. A sve za novac poreskih obveznika u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj! Ovaj velikan sadašnjice je uništio sve institucije ovdašnjih Hrvata i on se predstavlja kao institucija, a sve radi samo za svoju promidžbu i u svoju osobnu korist!!! I zbog toga ogroman broj Hrvata ovdje ima osjećaj nesigurnosti, ima povećanje straha, povlači se u privatnost i nespreman je da sudjeluje u prostoru javnosti!
 
A Jelena nam je u svojoj zasljepljenosti velikanom sadašnjice u svom jučerašnjem dnevniku najavila i sadržaj novog (današnjeg) broja „Hrvatske riječi“ tako što je govorila o prošlom broju, kojeg imamo već sedam dana, stavljajući u prvi plan članak „Bunjevački plesovi u šarenilu svjetskog folklora“!!! Pogledajte odgođeno takozvani Dnevnik na hrvatskom jeziku na RTV2 od 29. kolovoza 2019. godine i ne dajte se zbuniti zbog zbunjivača i obmanjivača! Ili će „Hrvatska riječ“ možda danas ipak ponoviti, zbog navedenog članka o bunjevačkim plesovima, svoj prošli broj (853. od 23. kolovoza)!!! Sjetite se samo Rabelaisa ili Krleže: „Ljudska glupost je neizmjerna“.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je po Hrvatsku i Hrvate opasniji?

Utorak, 17/09/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1416 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević