Get Adobe Flash player
SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

Srbija ponavlja jogurt i balvan revolucije iz osamdesetih i devedesetih...

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Zašto su svi naši športaši domoljubi?

Nakon svake pobjede slave svi Hrvati koji Hrvatsku osjećaju...

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

Hrvati bi morali voljeti Hrvatsku onoliko koliko Slovenci i Srbi žude za...

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

Sve što je predsjednik HDZ-a izrekao u Velikoj Ludini velika je...

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

Tragedija je posljedak nefunkcioniranja...

 • SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  SPC na čelu noćnih kolona u Crnoj Gori i Srbiji

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:12
 • Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  Zašto su svi naši športaši domoljubi?

  četvrtak, 23. siječnja 2020. 15:09
 • Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  Hrvatskom vladaju pioniri komunizma

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:52
 • Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  Lažne Plenkovićeve poruke iz Ludine

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:45
 • Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  Uzrok slučaja Zavadlav je u političarima

  srijeda, 22. siječnja 2020. 10:39

Žigmanov: U svakodnevnom životu povećava se mimikrija…

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom priopćenja Tomislava Žigmanova na Dnevniku na hrvatskom jeziku RTV2 od 29. kolovoza 2019. godine.
https://imgs.mongabay.com/wp-content/uploads/sites/20/2019/08/20135420/SuperbLyrebird_EN-GB13183860879_th.jpg
Glavna urednica Dnevnika na hrvatskom jeziku, „bunjevačka Hrvatica“ Jelena Tumbas iz Subotice, jučer je pronašla u nekom dalekom dvorištu svog velikana današnjice, g. Tomislava, i prikazala je preko malih ekrana svim Hrvatima u Republici Srbiji njegovo najnovije priopćenje iz njega (mislim, iz dvorišta). Po veličini zida koji štiti velikana današnjice od prostora javnosti, rekli bismo da je to negdje u Albaniji, no ni tamo nema više tako visokih dvorišnih zidina, a srpska zastava iznad glave velikana, navodi nas na pomisao da je to ipak negdje bliže, daleko na mađarskoj granici, odnosno u donjotavankutskom trokutu (ako ovog puta nije u pitanju totalna mimikrija).
 
Jelena nam tako u jučerašnjem Dnevniku na hrvatskom jeziku kaže da je velikan sadašnjice osudio napadače na gledatelje prijenosa nogometne utakmice u kafiću u Uzdolju 21. kolovoza 2019. godine, što je u redu, ali je pritom ocijenio da su pojedini istupi i hrvatskih i srpskih dužnosnika neprimjereni te samo pridonose zaoštravanju odnosa Srbije i Hrvatske, a to unosi nesigurnost i strah među pripadnike hrvatske manjine ovdje (što srijemski Hrvati da kažu za devedesete godine prošlog stoljeća?). Tako je ovaj genijalac u vezi tenkova i traktora kao faktora nestabilnosti u regionu izjednačio s jedne strane izjave predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i drugih te sa druge strane izjave Milorada Pupovca i niza drugih srpskih dužnosnika!
 
A priopćio je na Jeleninom dnevniku sljedeće: „Demokratski savez Hrvata u Vojvodini je oštro osudio iste (koga i na kojoj sjednici?) i pozvao na odgovorno djelovanje svih čimbenika unutar tih struktura kako bi se bez tenzija, bez tenzija, bez dodatnih otežavajućih nekih okolnosti isto razriješilo. Vidjeli smo da, nažalost, su u prostoru čak i navijačkih skupina došlo do određenih, na simboličkom planu, stavljanje u funkciju nerazriješeno pitanje u hrvatsko-srpskim odnosima, gdje se pojavljuju tenkovi, traktori pred utakmicu, što sigurno ne će biti smirujući faktor kada je u pitanju stišavanje napetosti, smanjivanje napetosti u hrvatsko-srpskim odnosima. To za posljedicu ima povećanje straha, povlačenje u privatnost, osjećaj nesigurnosti, nespremnost da se sudjeluje u prostoru javnosti. Vidjeli smo da u nekoliko čak crkvenih manifestacija koje posljednju godinu nisu bile to, bili su manje posjećeni. Vidimo da postoji ta neka vrsta, kažem, odsustva interesa da se sudjeluje u prostoru javnosti, prate kulturna zbivanja. U svakodnevnom životu povećava se mimikrija (kod Bunjevaca od kako su došli na ove prostore!), nespremnost da se sudjeluje u prostoru javnosti i neka vrsta rezignativnog odnosa kada je u pitanju spremnost da se, da se, sudjeluje u procesima očuvanja i razvoja identitetskih sastavnica Hrvata“.
 
A ovo je samo jedna od najciničnijih izjava (ne)čovjeka koji u svojim rukama drži sve kada su u pitanju ovdašnji Hrvati, a nikada u Skupštini Srbije, gdje je zastupnik, nije rekao niti jednu riječ o njihovim problemima (tamo se skriva kao miš) i samo „HRabro“ izdaje priopćenja u nevažnim medijima, na svom twitteru i sl., (ne)čovjeka koji ovdašnje Hrvate desetljećima oštro dijeli na Bunjevce, Šokce i ostale Hrvate, pri čemu favorizira bunjevštinu u svakom pogledu, Šokci su mu na drugom mjestu, a srijemski i drugi Hrvati na posljednjem i (ne)čovjeka koji uz to ističe sebe u prvi plan u svemu i ponaša se tako da ovdašnjih 57.900 Hrvata ne osjeća nikakvu zaštitu s njegove strane. A sve za novac poreskih obveznika u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj! Ovaj velikan sadašnjice je uništio sve institucije ovdašnjih Hrvata i on se predstavlja kao institucija, a sve radi samo za svoju promidžbu i u svoju osobnu korist!!! I zbog toga ogroman broj Hrvata ovdje ima osjećaj nesigurnosti, ima povećanje straha, povlači se u privatnost i nespreman je da sudjeluje u prostoru javnosti!
 
A Jelena nam je u svojoj zasljepljenosti velikanom sadašnjice u svom jučerašnjem dnevniku najavila i sadržaj novog (današnjeg) broja „Hrvatske riječi“ tako što je govorila o prošlom broju, kojeg imamo već sedam dana, stavljajući u prvi plan članak „Bunjevački plesovi u šarenilu svjetskog folklora“!!! Pogledajte odgođeno takozvani Dnevnik na hrvatskom jeziku na RTV2 od 29. kolovoza 2019. godine i ne dajte se zbuniti zbog zbunjivača i obmanjivača! Ili će „Hrvatska riječ“ možda danas ipak ponoviti, zbog navedenog članka o bunjevačkim plesovima, svoj prošli broj (853. od 23. kolovoza)!!! Sjetite se samo Rabelaisa ili Krleže: „Ljudska glupost je neizmjerna“.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

Anketa

Tko na unutarstranačkim izborima HDZ-a može pobijediti Andreja Plenkovića?

Subota, 25/01/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1320 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević