Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Hrvatska je u jednoj godini na dva ključna mjesta u europskim organizacijama poslala svoje, dužnosnice, svoje političarke kako bi na europskoj razini jačale temu demokracije.
Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade na konferenciji za medije, Hina
 
- Pupovac nije eksponent politike srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. Pupovac nije to, on je hrvatski političar koji radi na pomirenju Srba i Hrvata. Zbog toga je potrebno njegovo povezivanje s Vučićem kako bi bio prikazan kao nekakav protivnik.
Dejan Jović, trenutačni glavni velikosrpski ideolog u Hrvatskoj za beogradsku Politiku
 
- Ne znam zašto on (Pupovac) podržava jednu takvu vladajuću većinu i Vladu koja je stvorila atmosferu mržnje, netolerancije, ako hoćete koja dopušta i fašizaciju društva.
Davor Bernardić, trenutačni čelnik komunističke Partije, Jutarnji list
 
- U Hrvatskoj se ništa nije promijenilo u proteklih 29 godina, kada je pobjedom Tuđmana na izborima ustaštvo ponovno oživjelo.
Milan Martić, bivši čelnik krajinskih Srba na odsluženju zatvorske kazne u Estoniji, Večernje novosti, Beograd
 
- Vlast šalje na neki način poruku – prihvatljivo je napadati ljude jer su Srbi. Pupovac je jedan od političara koji doprinosi jednoj boljoj Hrvatskoj.
Vesna Pusić, saborska zastupnica HNS-a GLAS-a, www.dalmacijadanas.hr/vesna-pusic-pupovac-je-jedan-od-politicara-koji-doprinose-boljoj-hrvatskoj?utm_source=Midas&utm_medium=Widget&utm_campaign=Midas%2bFeed%2bcampaign
 
- Osuđujem nasilje što su ga ovih dana u Kninu, Đevrskama i nekim drugim mjestima naše hrvatske domovine izvršile određene osobe nad ljudima srpske nacionalnosti te žrtvama izražavam svoje suosjećanje.
Antun Škvorčević, požeški biskup u propovijedi predvodio 25. VIII. 2019. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Daruvaru, IKA
 
- Protiv Mome Stanića se ne vodi nikakav postupak i on je lojalan građanin Hrvatske.
Saša Pribičević, vukovarski vijećnik SDSS-a, Večernji list
 
- Jasno je da je napad u Uzdolju organiziran.
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista, http://novilist.hr/Komentari/Blogovi/Meduzemlje-Tihomira-Ponosa/Sve-dok-suti-predsjednica-Grabar-Kitarovic-baca-prvi-kamen-na-Srbe
 
- Vlada je pred raskrižjem, odnosno račvanjem – hoće li popustiti nacionalističkim skvadristima ili će postupiti europski, kako se svi u Vladi kunu u svoju privrženost europskim principima.
Damir Grubiša, SDP-ov političar i diplomat, Autograf, 20. VIII. 2019., https://www.autograf.hr/vlast-bi-trebala-slusati-i-braniti-milorada-pupovca/#more-53926
 
- Najnoviji hrvatski mit o “Oluji”, je ne više samo spasila Bihać da ne postane nova Srebrenica (što je nonsens jer su branitelji bili naoružani, a ne razoružani od međunarodne zajednice kao u Srebrenici).
Faris Nanić, hrvatski Musliman-Bošnjak, rođen u Zagrebu 1964., Stav, Sarajevo
 
- Nizom političkih poteza značajno sam doprinio tomu da Hrvatska bude priznata kod ključnih međunarodnih institucija i asocijacija, da se stvori povjerenje na osnovi kojeg Hrvatska može biti prihvaćena i priznata. Danas možemo konstatirati da Hrvatska to povjerenje vrlo brzo troši i da, ukoliko se nešto hoće napraviti, mora se obratiti tim istim međunarodnim organizacijama i asocijacijama, od UN-a preko NATO-a, Vijeća Europe, EU-a, a po potrebi i na neke druge adrese koje mogu snažnije utjecati na to kako i na koji način politički sudjeluju u formiranju političkog života dio episkopata lokalne Katoličke crkve.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- Srbi u Hrvatskoj dali su najveći doprinos u antifašističkom pokretu, jer ih je bilo 28 posto među hrvatskim partizanima, a oko 16 posto u tamošnjem stanovništvu.
Ivo Goldstein, "historičar iz Zagreba", Radio Slobodna Europa, Vijesti.ba
 

TVRDNJE

 
- Zašto samo Armada? Pa to se i ja pitam! Ideja je bila naša. Razlog sam objasnio. Ali zbog čega nas nisu nazvale »strukture«, e to mi nije poznato. Odmah su nam se javili branitelji, no jednako smo se tako brzo dogovorili da ne bude nikakvih obilježja, da skup bude u cijelosti depolitizitran, da u njegovom središtu budu samo ljudska prava koja su, djelovanjem medija i pravosuđa, evidentno bila ugrožena. Očekivao sam da će nam se pridružiti i oni čiji je posao da štite naše slobode, ali nisu. Je li mi žao? I je i nije. Izgleda da je otišlo previše ljudi, izgleda da kod nas ima sve manje buntovnih studenata, da nam visokoobrazovana radna snaga bježi iz zemlje tako da je valjda samo Armada ostala u ovom gradu kao udruga koju brine narušavanje ljudskih prava i sloboda, zaključuje Božić.
Dejan Božić, predsjednik Kluba navijača Armada,
http://novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Celnik-rijeckih-navijaca-Dejan-Bozic-tvrdi-Armada-je-zadnji-branik-ljudskih-prava
 
- Slovenci su brojčano relativno mala nacija, stvorena na ideologiji, oštro rečeno, Blut und Boden (krvi i tla). Stav je: ono što je ‘naše’ ljubomorno se čuva, a sve što je etnički različito, znači prijetnju slovenskom identitetu, kako god taj identitet izgledao.
Miran Komac, profesor na Fakultetu društvenih znanosti u Ljubljani i istraživač ljubljanskoga Instituta za nacionalna pitanja, Novosti, Zagreb, 2. IX. 2019., https://www.portalnovosti.com/miran-komac-slovenija-se-prema-brojnim-manjinama-odnosi-ravnodusno
 
- Današnja Hrvatska ne smije pristajati na srpsko potenciranje hrvatske državnosti isključivo uz nastanak NDH. NDH je bila i izraz povijesnih težnji hrvatskog naroda i vid državnosti u tadašnjim okolnostima, čega se današnja Hrvatska nikako ne smije ni sramiti, ni odricati, ni pristajati na antifašističke i srpske ocjene. Umjesto da se hrvatska politika ispričava i osuđuje hrvatsko nasilništvo prema njihovim zahtjevima, trebala bi trajno i zauvijek osuditi srpsko nasilje, barbarizam, agresivnost i civilizacijsku malignost, kao i antifašizam.
Anto Đapić, hrvatski političar, Novi list
 
- SDSS sudjeluje u srpskim provokacijama u Vukovaru.
Marijan Pavliček, zamjenik vukovarskoga gradonačelnika, Večernji list
 
- U našoj državi je sve dozvoljeno sve dok se Pero, Marko ili Janko ne pobune i zaprijete incidentima. Treba imati uvijek na umu da je Vukovar grad koji je teško stradao u Domovinskom ratu da su rane preduboke kao i da sve to s udaljenosti od 300 kilometara izgleda sasvim drugačije. Stoga tražimo od zaštitu od institucija jer ne želim više pisati dopise. Gospodo, zaradite svoje plaće i nemojte okretati glavu radi dobrih odnosa u koaliciji, a u isto vrijeme sve nas držati.
Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik, Večernji list

- Bivša država bila je vlasništvo komunista, pogotovo diktatora Tita, valjda nijedan vladar u povijesti nije imao toliko rezidencija po cijeloj zemlji kao on. Pa kad najviši hrvatski politički dužnosnici ljetuju u državnim vilama, oni čuvaju uspomenu na Josipa Broza čiji duh ni izdaleka iz ove države nije iščeznuo. Sustavi se mijenjaju, ali priroda vlasti i vladara ostaje ista, kao što se manje-više isti tip pohlepnika bavi politikom danas kao i u socijalizmu. Vile, dakle, nisu relikt socijalizma nego njegov nastavak.
Milan Ivkošić, kolumnist Večernjega lista
 
- Izabrali su predsjednika bez karaktera i tog kretena Macrona treba napasti.
Abraham Weintraub, brazilski ministar prosvjete o napadima francuskoga predsjednika na brazilsku domoljubnu vlast, Hina
 
- Željko Komšić je mitski balija. Komšić danas sluša strane veleposlanike kao što se Durakovićev mitski balija pokoravao begovima. 
Mario Karamatić, predsjednik HSS-a u BiH, Radiotelevizija Herceg Bosne
 
- Antifašisti Istre i Vi gospodine zastupniče kada govorite o antifašizmu u Istri kao dokaz fašizma odmah spomenete ustaše, NDH, Jasenovac kao stratište od milijun ljudi po procjeni Dodiga, Milorada, Irineja i nekih naših povjesničara. Dragi moj Radine u Istri nikada nije bilo ustaša.
Sergio Rabar, general Hrvatske vojske iz Rovinja poručuje Furiju Radinu, Glas Istre
 
- BiH bi se mogla inspirirati uređenjem Belgije koja ima tri jezične zajednice, postoje tri regije. Tako se to može napraviti u Bosni i Hercegovini kako bi Hrvati bili u potpunosti ravnopravan narod s druga dva ustavotvorna naroda Bošnjacima i Srbima.
Miro Kovač, predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Radio-televizija Herceg-Bosne
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Vlada relativizira i dopušta uporabu ustaškog pozdrava "Za dom spremni", zatvara oči pred nasiljem, miče iz lektire "Dnevnik Anne Frank", svjedočanstvo holokausta. Tako se stvara loša klima koja potiče i ohrabruje nasilnike.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Jutarnji list
 
- Godine 1941. počeo je i ustaški teror koji je prvenstveno genocidno nasrnuo na Srbe, Židove i Rome.
Ivo Goldstein, "historičar iz Zagreba", Radio Slobodna Europa, Vijesti.ba
 
- Ustaštvo je u Hrvatskoj itekako živo, a komunizam je potpuno mrtav.
Tihana Tomičić, novinarka Novoga lista, http://novilist.hr/Komentari/Kolumne/Politika-na-trapezu-Tihane-Tomicic/TIHANA-TOMICIC-Grabar-Kitarovic-i-Plenkovic-u-borbi-protiv-izmisljenog-komunizma
 
- Hrvatska je u desetak godina efikasno nazadovala i to po više osnova. Prije desetak godina bacalo se kamenje na kuću Srbina povratnika i njegove supruge ne bi li ih se zastrašilo, danas se Srbe organizirano traži, organizirano se upada na mjesta u kojima ih ima ne bi li ih se pretuklo...
Tihomir Ponoš, novinar Novoga lista, http://novilist.hr/Komentari/Blogovi/Meduzemlje-Tihomira-Ponosa/Sve-dok-suti-predsjednica-Grabar-Kitarovic-baca-prvi-kamen-na-Srbe
 
- Nacionalističke provokacije ne doprinose zajedničkom razvoju i predstavljaju opterećenje za dobrosusjedske odnose.
Kristijan Kovačević, zastupnik Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) srpskoga podrijetla povodom tvrdnje Andreja Plenkovića da je Hrvatska početkom devedesetih godina bila izložena velikosrpskoj agresiji, Tanjug
 
- Plavuša predsjednica koketira s ustaštvom i krajnjom desnicom.
Faris Nanić, hrvatski Musliman-Bošnjak, rođen u Zagrebu 1964., primitivno vrijeđa hrvatsku predsjednicu, Stav, Sarajevo
 
- Hrvatska se (u svijetu), nažalost, doživljava kao jedan od bastiona revizionizma i sve više nas poistovjećuju s Mađarskom, Poljskom i drugim zemljama u kojima također buja revizionizam, ali njihova je relativna ‘olakotna okolnost’ u tome što im prošlost nema takve monstruozne epizode kao što je to bila NDH.
Damir Grubiša, SDP-ov diplomat i političar za Pupovčeve velikosrpske Novosti
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Partizanski pokret pokušavao je stvoriti neke mostove između zavađenih naroda koji su bili zakrvljeni do te mjere da je izgledalo da iz tog kolopleta zločina i osvetničkih akcija nema izlaza.
Ivo Goldstein, "historičar iz Zagreba", Radio Slobodna Europa, Vijesti.ba
 
- Bila je pogreška koja je mislila da se treba boriti protiv nekakvog imaginarnog komunizma. Niti smo mi bili u komunizmu niti je negdje komunizam uopće postojao, postojali su različiti socijalizmi.
Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik u Ruduši na obilježavanju obljetnice protuhrvatskog Prvog splitskog i Prvog solinskog partizanskog odreda, Tportal
 

BUDALAŠTINA

 
- Hrvatska ima danas, baš među nacionalnim manjinama, osim Milorada Pupovca i još jednog u svijetu afirmiranog znanstvenika i političara, a to je Furio Radin, socijalni psiholog poznat po mnogim važnim istraživanjima kod nas i u Italiji.
Damir Grubiša, SDP-ov političar i diplomat, Autograf, 20. VIII. 2019., https://www.autograf.hr/vlast-bi-trebala-slusati-i-braniti-milorada-pupovca/#more-53926
 

DEMAGOGIJA

 
- Mi imamo politiku uključivosti u HDZ-u, i to je politika Franje Tuđmana. Dobro otvorite oči kao članovi Vlade. Tko što radi i tko ima kakav cilj. Tko koju rolu u ovoj šahovskoj partiji igra.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade 12. IX. 2019., Nova TV
 
- Hajduk nas je naviknuo na gorke pilule i s razlogom smo razočarani, ljuti, iznervirani i apokaliptični. Ne bi bilo normalno da se nakon ovako teškog poraza pravimo da se ništa nije dogodilo. Ali kao i svih godina do sada, bit ćemo uz klub u dobru i zlu. Ne smijemo mu uskratiti dolaske na utakmicu, pretplate, članarine, donacije... Sve ono što nas čini ponosnim navijačima Hajduka.
Toni Baletić, predsjednik udruge Naš Hajduk nakon sramne eliminacije bilih od nekih tamo Maltežana
 
- Globalno povjerenstvo za prilagodbu procjenjuje da će ulaganje od 1,9 bilijuna dolara do 2030. u poboljšanje otpornosti na klimatske promjene rezultirati koristima vrijednima 7 bilijuna dolara.
Izvješće Globalnoga povjerenstva za adaptaciju predvođeno bivšim glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom
 

DIKTATURA

 
- Kada SDP dođe na vlast zaštitit ćemo sve pripadnike manjina, sve one koji su slabiji i koji su ugnjetavani. Sigurno nećemo tolerirati ovakvu klimu nasilja u društvu.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Jutarnji list
 
- Pozdrav ZDS je bjelodano fašistički i tako ga treba i tretirati: kažnjavati kao oblik apologije fašizma, odnosno ustaštva. Treba nam pravosuđe koje bi bilo spremno primijeniti postojeće zakone na rigorozno kažnjavanje svih apologeta ustaštva, odgojitelji koji će znati protumačiti tragična zbivanja iz Drugog svjetskog rata s nedvosmislenom osudom fašizma, nacizma i ustaštva te kroz građanski odgoj promicati one vrijednosti na kojima se bazira suvremena Europa.
Damir Grubiša, SDP-ov diplomat i političar za Pupovčeve velikosrpske Novosti
 

GLUPOST

 
- Čast mi je što me Amerikanci napadaju.
Papa Franjo u zrakoplovu na putu u posjet Mozambiku, Tportal
 
- S obzirom na desna (s)kretanja, je li ideja Europe u opasnosti, kako su to početkom ove godine upozorili europski intelektualci, književnici i povjesničari koji su u svom nedavno objavljenom manifestu podsjetili na pojave iz 1930-ih, kada se na europskom tlu uspinjao nacifašizam?
Dragan Grozdanić, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti u razgovoru s Damirom Grubišom neuspješno pokušava izjednačiti fašizam i nacizam iz prve polovice XX. stoljeća sa suverenističkom politikom mitteleuropskih država
 
- U Austriji živi više od 300.000 ljudi srpskog podrijetla, koji svakodnevno daju dragocjen doprinos suživotu svih kultura i generacija u zemlji.
Kristijan Kovačević, zastupnik Socijaldemokratske partije Austrije (SPÖ) srpskoga podrijetla, Tanjug
 

JUGO PODJELA KRIVNJE

 
- Komemoracije koje su održane bile su primarno vezane za nestale hrvatske branitelje ili civile koji su stradali u velikosrpskoj agresiji, dok za stradale i nestale s druge strane rata, pretežno srpske nacionalnosti, nije bilo mjesta. Time se još jednom dovelo u pitanje je li hrvatska vlast u stanju priznati sve ubijene 90-ih kao stradale građane Republike Hrvatske kojima dugujemo pijetet.
Priopćenje udruge protuhrvatske udruge Documenta od 1. IX. 2019.
 
- Mogu se natjecati (u "regionu") jedino u tome jesu li ustaše bile gore od četnika, je li, ne znam, Tito bio gori od ovoga ili onoga. To pokazuje nemoć i nedostatak strategije i vizije naših državnika.
Hrvoje Klasić, povjesničar s Filozofskoga fakulteta o političarima u "regionu", Dnevni avaz
 

LAŽ

 
- Srbi u Hrvatskoj i BiH nisu imali alternative. Morali su bježati u šumu. Pogotovo oni koji su živjeli na selima bijeg u partizane je praktično značio spašavanje života.
Ivo Goldstein, "historičar iz Zagreba", Radio Slobodna Europa, Vijesti.ba
 

LIBERALIZAM

 
- Ili kako Nijaz Duraković reče: Jedni vele alahuegber, i pare u padže, drugi vele Gospode, smiluj se, i pare u padže, treći vele Gospodine, pomiluj nas, i pare u padže.
Marko Vešović, crnogorski književnik iz Saarajeva, https://www.jergovic.com/ajfelov-most/sedmi-balija/
 

PRIJETNJA

 
- Obojenim revolucijama nije mjesto u Hong Kongu. Kina ne će dozvoliti nikakve aktivnosti koje će naškoditi njenom nacionalnom suverenitetu, osporiti autoritet središnje vlade, narušiti Temeljni zakon Posebne upravne regije Hong Kong ili upotrijebiti Hong Kong kao bazu za destabilizaciju ili infiltraciju na kinesko kopno. Sedam milijuna stanovnika Hong Konga ne će samo stajati i gledati kako se njihov dom sve dublje uvlači u ponor kakav su obojene revolucije stvorile u drugim zemljama.
Kina danas, http://www.kina-danas.com/pokusaji-za-izazivanje-revolucija-u-hong-kongu-su-osudeni-na-propast/
 

STRAŠNO

 
- Gospodin Milorad Pupovac je u svojem nastupu, koji je u njegovom stilu i na njegov način, rekao drugačije stvari od onih koje su bile artikulirane prije dva tjedna. Rekao je da Hrvatska nema veze s NDH te je rekao da Hrvatska nije faktor nestabilnosti. Rekao je i da Vlada ne kreira klimu nesnošljivosti.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade brani M. Pupovca, Nova TV
 
- Izjavu Milorada Pupovca (SDSS) doživio sam kao njegovo ograđivanje od tri ključne izjave u kojima je povezao današnju Republiku Hrvatsku s NDH, naveo da je današnja Republika Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji te da je sadašnja Vlada odgovorna za to. Mislim da se Pupovac u današnjoj izjavi otklonio od toga i na svoj način rekao da on ipak živi u Republici Hrvatskoj 30 godina.
Davor Bošnjaković, ministar pravosuđa, HRT

 

 

SUNCOKRETI - SUNČANICE

 
- Bijelo prvo polje na šahovnici simbolizira ustaški režim i mračna vremena Nezavisne države Hrvatske.
Napis na muslimansko-bošnjačkom portalu Klix.ba, potomaka cvita hrvatskoga naroda u vrijeme Nezavisne Države Hrvatske, https://www.klix.ba/vijesti/bih/kod-tomislavgrada-ponovo-obnovljena-stilizirana-zastava-ndh/190804026
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Hrvaćanski granični policajci u revnosti nasilja čak nelegalno ulaze i pucaju na teritoriju Bosne i Hercegovine.
Faris Nanić, hrvatski Musliman-Bošnjak, rođen u Zagrebu 1964., Stav, Sarajevo
 
- Bošnjaci (bi) voljeli da njihovi susjedi nikad ne zaborave tko im je pružio ruku u najtežim danima. Dakako, Franjo Tuđman je to odmah zaboravio i odlučio hrvatsku politiku povesti putem koji će na međunarodnom sudu biti označen kao udruženi zločinački poduhvat. Koliko god hrvatski nacionalisti o tome šutjeli, koliko god saborskih deklaracija napisali, službene laži ostat će samo to što jesu - laži.
Ladislav Tomičić, novinar Novoga lista
 
- Presuda hercegbosanskoj šestorci ni na koji način nije djelovala na preispitivanje većeg dijela javnosti i političkih stranaka o stvarnoj ulozi Hrvatske i Franje Tuđmana u ratu u BiH. Posebno u Mostaru.
Dragan Markovina, potomak mješovitog braka iz Mostara na službi u Splitu, Vijesti.ba
 

VELIKOSRPSTVO

 
- Nažalost, aktualna kampanja za predsjedničke izbore pokazuje procese gdje se većina kandidata ili dobar dio kandidata natječe u tome tko će se više dodvoriti toj vrsti političke filozofije koju sam oslikao kao historijski revizionizam, rehabilitaciju ustaškog pokreta... To je nešto što nije borba za glasove, to je nešto što ima još skuplju cijenu, a to je borba za vrijednosti koje mogu ostati dugo prisutne u hrvatskom društvu.
Milorad Pupovac, predsjednik velikosrpskoga SD(S)S-a za Radio Sarajevo 24. VIII. 2019., https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/regija/pupovac-hrvatska-postaje-faktor-nestabilnosti-na-prostorima-bivse-jugoslavije/348680
 
- U centru grada početkom osmog mjeseca napravljen je mural na kojem piše poruka "Neka živi Dinamo i majka Hrvatska". Vidi se grb NK Dinamo kao i hrvatski grb s prvim bijelim poljem. Zna se kakav su grb i himna propisani zakonom. Ovaj grb, s prvim bijelim poljem, ima konotacije koje ga vežu s Drugim svjetskim ratom i NDH.
Vesna Vujić, vukovarska vijećnica SDSS-a, Večernji list
 
- Srpskom narodu želim da čestitam dan oslobođenja Srebrenice. Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji Кrivaja 95.
Vladimir Đukanović, srbijanski zastupnik iz Narodne (radikalne) partije Aleksaandrta Vučića, Oslobođenje, https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/sramna-poruka-clana-vucicevovog-sns-a-vladimir-dukanovic-velicao-mladica-i-genocid-u-srebrenici-472481
 
- Vlada mora, ukoliko ne želi i sama posijati i zalijevati sjeme građanskog rata u Hrvatskoj, ustati u obranu baš Milorada Pupovca, koji nije samo politički lider Srba u Hrvatskoj, već i afirmirani sociolingvist u svijetu, na kojega bi Hrvatska morala itekako biti ponosna i slušati s pažnjom što to on ima reći.
Damir Grubiša, SDP-ov političar i diplomat, Autograf, 20. VIII. 2019., https://www.autograf.hr/vlast-bi-trebala-slusati-i-braniti-milorada-pupovca/#more-53926
 
- Po popisu izvršenom u „hrvatskom” Dubrovniku iz 1890., kad Srbija nije smjela ni da pomisli da vrši neku propagandu, više od 90 posto stanovnika u kući govori srpski. Ali mnogo je važnije da u „hrvatskom Dubrovniku” doslovno nitko ne govori hrvatski. Danas veliki broj praunuka tih Srba žele da Srbi nestanu, ne samo u Hrvatskoj nego i u Prijepolju.
Miroljub Jevtić, sveučilišni profesor i osnivač znanstvene discipline Politilogija religije, Politika
 
- I u ostalim kolegijima svašta se može pročitati pa je tako među ‘znamenite Hrvate u svijetu’, koji su ‘hrvatski prinos uljudbi čovječanstva i hrvatskomu identitetu u Hrvatskoj i svijetu’, svrstan i Nikola Tesla.
Goran Borković, novinar Pupovčevih velikosrpskih Novosti o novom studiju demografije i iseljeništva na Hrvatskim studijima, te negira da je Tesla Hrvat
 
- Đukanović danas oduzima vjekovnu imovinu Srpske crkve i srpskog naroda. To što čini, to nitko ne razumije. Ja ne znam kako na to gleda svijet, koji poštuje historiju, poštuje naslijeđe. Nadam se da će i oni reagirati i tog takvog čovjeka dovesti do neke spoznaje. Nažalost, teško mi je to da kažem – ali srpski narod lijepo kaže da je poturica gori od Turčina.
Patrijarh SPC-a Irinej o CPC-u i crnogorskom predsjedniku Mili Đukanoviću, TV Hram
Nedjelja, 29/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1809 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević