Get Adobe Flash player

IZJAVE TJEDNA

 
- Nema suverenističkije stranke od HDZ-a.
Andrej Plenković, najgori predsjednik HDZ-a od osnutka stranke, RTL
 
- Procijenio sam, nakon što su službeno objavljene kandidature za predsjednika stranke i druge dužnosti, da je najbolje za HDZ i Hrvatsku da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a.
Petar Škorić, predsjednik HDZ-a u Splitu o svojim naglim promjenama oko (ne)kandidiranja, Jutarnji list
 
- Sada biramo čovjeka koji ima viziju za bolji HDZ i Hrvatsku. Samo snažan i jedinstven HDZ može ostvariti temeljne državne i nacionalne interese.
Branko Bačić, mali od kužine A. Plenkovića jadno hvali svoga gospodara, RTL
 
- Ne. Milanović nije bio nekorektan prema meni kada me nije pozvao na inauguraciju. On je zvao ljude po određenom ključu, a kriterij je bio protokolarno institucionalni, a ne politički. Što se SDP-ovaca tiče, tamo su bili Nikša Vukas, glavni tajnik stranke, Siniša Hajdaš Dončić kao potpredsjednik Sabora i Orsat Miljenić kao šef njegova stožera. SDP je bio i više nego zastupljen.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a, Jutarnji list
 
- Dodik i Čović djeluju vrlo seriozno i proračunato.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Korumpirana politika, bahati i razuzdani vlastodršci, vašar ho(h)štaplera i hulja, zaglupljeno zaluđena masa i nešto sitne zabrinute nejačadi na rubu pameti jer se, unatoč njihovu trudu, prokazivanju i dokazivanju, ništa ne mijenja nabolje.
Ovako Sanja Sarnavka doživljava Hrvatsku i Hrvate, Autograf
 
- Milanović je čovjek koji ima političku karizmu.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 

TVRDNJE


- Plenković se kao predsjednik HDZ-a okružio poslušnicima, ljudima koji nemaju izborni legitimitet što se tiče stranačke baze i stvorio je kult obožavanja velikog vođe.
Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a, N1 TV
 
- Izetbegović je nesvjesno prokockao državu, svjesno izdao naciju i svjesno će ugasiti stranku. Bosanski muslimani su propustili uraditi sve ono što su uradili ili trenutno rade drugi narodi, i postjugoslavenske države, da bi se obranili od velikosrpskih hegemonističkih aspiracija.
Nedžad Latić, publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times
 
- Ustavni sud je sebi uzeo zakonodavne ovlasti i time ignorirao volju građana izrečenu na referendumu o braku. Ignorirao je odluke predstavnika građana u Saboru koji su dva zakona vezana za posvajanje djece i udomiteljstvo izglasali na načine gdje se homoseksualnim parovima ne dopušta posvajanje djece. Propustio je mogućnost da otvori javnu raspravu u kojoj će sudjelovati stručnjaci i izreći svoje mišljenje. To je suprotno interesima djece koja su povjerena državi i to je suprotno načelima demokracije-
Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, Narod
 
- Odluka Ustavnog suda je pogrješna. Ustavni sud je ušao u domenu dnevne svjetonazorske politike provodeći dobro nam znanu briselsku politiku koju Vlada, a vjerojatno i SDP i HDZ žele provoditi, ali za nju nemaju snage pa se kriju iza Ustavnog suda.
Igor Peternel, politički analitičar o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod
 
- Ustavni sud je sramota hrvatske držav, nazadna i opasna institucija.
Vice Batarelo, čelnik udruge Vigilare o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod
 
- Odluka Ustavnog suda je problematična s aspekta vladavine prava može se govoriti o udaru na ustavni poredak, odnosno na trodiobu vlasti, jer odluka sadržava svjetonazorska stajališta, ignorira volju većine naroda te zakonodavnim aktivizmom ulazi u zakonodavnu sferu. S obzirom na to da je Ustavni sud odlučio da je Zakon o udomiteljstvu sukladan s Ustavom, Centar za socijalnu skrb može i mora i dalje primijeniti zakon onakav kakav je napisan.
Krešimir Grebenar, odvjetnik o sramnoj odluci Ustavnoga suda da homoseksualci mogu posvajati djecu, Narod
 
- Brat je prošao 15 mjeseci nezamislivih tortura u četničkom zarobljeništvu gdje su mu bušili koljena s bušilicom, bez uha, bez kože na leđima... A pitanje za dvojnika Stane Dolenca iz HSS-a koji bezočno diže svoju bezvratu masnu glavu u Saboru: gdje je bio kad se branila Domovina i narod (kažu da je, kao i svaki miš, pobjegao u mišju rupu)? Zašto se priključio crvenoj opciji koja je, uz hrvatski narod, pobila i prvake HSS-a, zatvarala Radićevu ženu, uništila Hrvatsko selo? Dragi hrvatski domoljubi, širite istinu o hrvatskoj povijesti. Istina je kao lav - pusti ga, on će naći svoj put.
Željko Glasnović, bivši politički emigrant, general HV-a i saborski zastupnik o HSS-ovom zastupniku Željku Lenartu i njemu sličnima
 
- Iz vlastitih ideoloških okova i ograničenja Riječani su se dosjetili da se digne kredit i ulupa pedeset milijuna kuna građana Rijeke na obnovu paradnog broda jugoslavenskog komunističkog diktatora. Divovska petokraka na neboderu je drugi zanimljivi simbol EPK, pogotovo u gradu koji slavi različitost, a pod njom je svojedobno etnički očišćen od većine stanovništva. Zadnje aktivno korištenja istog tog simbola u Hrvatskoj bilo je na glavama Mladića i Šljivančanina.
Nino Raspudić, kolumnist Večernjega lista o "Rijeci – prijestolnici europske kulture"
 
- U Rijeci se radi o jednom kriptojugoslavenskom, kripto navodno antifašističkom, kriptokomunističkom sadržaju.
Slobodan Prosperov Novak, povjesničar hrvatske književnosti, komparatist i teatrolog, Narod
 

GOVOR MRŽNJE

 
- Zemlja u kojoj inkvizicija spaljuje lutke duginih obitelji zaslužuje isključivo izobilje koronavirusa i nestašicu zaštitnih maski.
Sandra Bartolović, bivša novinarka Vjesnika i današnja novinarka Hine(?) vrijeđa sve Hrvate
 
- Grdno se vara ako je netko očekivao da će na otvorenju EPK biti gange ili tamburice, jer to nije Rijeka.
Vojko Oberschnöll, SDP-ov gradonačelnik Rijeke, Večernji list
 
- U ime obitelji je puno opasnija organizacija od masona.
Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova, N1 TV
 

JUGONOSTALGIJA

 
- Kad je riječ o programu Jugo joga, u nj se namjerava uključiti građane da oponašaju poze sa spomenika iz Drugoga svjetskog rata, a ja to prije doživljavam sarkastičnim i šaljivim nego propagiranjem jugoslavenske ideje.
Vojko Obersnel, SDP-ov gradonačelnik Rijeke 20. II. 2020., Novi list
 

BLA-BLA

 
- Zalažem se za jedinstvo iseljene i domovinske Hrvatske, prava Hrvata u BiH te za čvrsto pozicioniranje Hrvatske u europskoj obitelji.
Zdravka Bušić, trenutačna podržavateljica pogrješne i izdajničke Plenkovićeve politike, RTL
 

BOLJŠEVIZAM

 
- Činjenica da premijer lobira za Stepinca u katoličkoj proceduri je skandalozno. Mi smo laička država.
Povjesničar i diplomat Ivo Goldstein u Splitu na predstavljanju svoje knjige Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća napada A. Plenkovića, Dalmatinski portal
 

GLUPOST

 
- Odmah po preuzimanju vlasti, povećat ćemo minimalnu plaću na 4.000 kuna, povećati mirovine, a neoporezivi dio plaća povećati na 5.000 kuna i tako osigurati trenutni rast plaća za oko 500 kuna mjesečno.
Davor Bernardić, predsjednik SDP-a obećava, Jutarnji list
 

HOMOSEKSUALIZAM

 
- Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja.
Zoran Milanović, hrvatski predsjedni na facebooku veliča homoseksualizam
 
- Odluka Ustavnog suda oko Zakona o udomiteljstvu pokazuje da ima smisla upozoravati na nepravdu i boriti se za ljudska prava i dostojanstven život svakog građanina. Ovo je velika pobjeda i veliki dan za ljudska prava jer je Ustavni sud utvrdio da država mora svim osobama pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja.
Sabina Glasovac, saborska zastupnica SDP-a, Narod
 
- Odluka Ustavnog suda o udomiteljstvu otvara put europskoj, tolerantnoj i otvorenoj Hrvatskoj. Odluka suda je potvrda opravdanosti našem prijedlogu za ocjenom ustavnosti Zakona o udomiteljstvu u kojem smo upozorili na dio koji ne omogućuje udomljavanje djece istospolnim parovima.
Priopćenje Hrvatske narodne stranke, kolicijskog partnera Plenkovićevom HDZ-u, Narod
 

ISLAMIZACIJA BiH

 
- U našem restoranu ne prodajemo alkohol, sve je ostalo isto. Nema promjena, sve ide normalno. Jedino što nismo imali organiziran doček Nove godine, a za sve ostale rezervacije gosti dolaze normalno. Dolaze ljudi koji su prije rezervirali a imamo i novih rezervacija.
Rusmir Kurbegović, šef hotela Rostovo o zabrani alkohola u hotelu Rostovo nakon što ga je kupio Arapin iz Katara, BiznisInfo i Oslobođenje
 
- Promijenio nam se vlasnik, ima dva-tri mjeseca. I zato više ne točimo alkohol. On je Arapin, gore je napravio športsku dvoranu. Kupio je i hotel i etnoselo. Velika investicija. S gradnjom dvorane pomogla mu je, koliko znam, i država, zapravo rukometni savez. Mislim da bi ovdje jedan dan mogla trenirati reprezentacija Katara jer je taj čovjek odatle.
Konobar u hotelu Rostovo između Travnika i Bugojna koji je nedavno kupio bogati Kataranin, u razgovoru s novinarom Slobodne Dalmacije Vidom Barićem
 

PILA NAOPAKO

 
- Ostavka glavnoga državnog odvjetnika i masonska afera koja je izbila ne će utjecati na proces izbora unutar HDZ-a.
Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade, Novi list
 

RELATIVIZACIJA

 
- Ovo s masonerijom je smiješno.
Vesna Pusić, propala političarka HNS-a na N1 TV
 

REVIZIJA POVIJESTI

 
- Svakoga se Božića s oltara šalju iste poruke, sije isti strah od propaloga komunizma i njegovih aveti.
Ivan Markešić, sociolog religije, Hrvatski tjednik
 

VELIKOBOŠNJAŠTVO

 
- Migracije muslimanskog stanovništva s prostora kojim se danas proteže Republika Hrvatska nisu nimalo ni čudna ni strana pojava u povijesti. Na iskraju, neki od hrvatskih gradova u prošlosti su nastanjivali muslimani koji su se pred napadima nemuslimanskih carevina i kraljevina povlačili prema Bosni.
Elvir Musić, novinar bošnjačkoga portala Stav, https://stav.ba/hrvati-u-bosni-i-hercegovini-uglavnom-su-bosnjaci/

Anketa

Čega se više bojite?

Nedjelja, 05/04/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1105 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević