Get Adobe Flash player

Djela dubrovačkog slikara u svjetskim muzejima

 
 
U Muzeju suvremene umjetnosti u Ahwazu u Iranu otvorena je međunarodna izložba "Ljudi i umjetnost Istoka", u organizaciji Art Nations e.V. čije sjedište je u Munchenu, u suradnji s Peace and Art Society iz Portugala i GAPi group iz Nizozemske. Na izložbi koja je otvorena 14. 4. 2016. i traje do 14. 5. 2016. godine Mamić je izložio sliku "Seaside city".
http://dubrovacki.hr/datastore/imagestore/original/1409918629STJEPKO_MAMIC_-_IZLOZBA_U_PARIZU_05.09.2014._BY_ZT_-_2.jpg
Izložba je organizirana s ciljem unapređenja kulturne razmjene i  razumijevanja utjecaja istočne kulture i poezije i suvremene  umjetnosti u svijetu. Dubrovački slikar kao jedini umjetnik iz Hrvatske sudjelovanjem na ovoj tematskoj izložbi s drugim umjetnicima iz "Zapadnog svijeta" nastoji zajedno s njihovim kolegama iz Irana i "Istočnog svijeta" pokrenuti svijest i dijalog o navedenoj temi.
 
Muzej suvremene umjetnosti u Ahwazu, koji ima više od 4.000 m2 izložbenog prostora, predstavlja jedan od najvećih i najljepših muzeja  te najznačajnijih kulturnih institucija u ovom dijelu svijeta koji se smatra kolijevkom suvremene civilizacije. Ahwaz je milijunski perzijski grad koji je ujedno glavni i najveći grad iranske pokrajine Khozestana. Grad je osnovan u starom vijeku o čemu svjedoče Darijevi epigrafski natpisi u važnom arheološkom nalazištu Nakše Rustamu.
 
Nakon ove izložbe djela dubrovačkog slikara će u sklopu umjetničkog projekta "The Environment and Coexistence Exhibition in South Korea 2016" i “The Environment Meets Art” biti izložena u nacionalnim muzejima u Južnoj Koreji, počevši od Haegeumgang Art Museum od svibnja 2016. do svibnja 2017. godine. U svibnju ove godine Stjepko Mamić će izlagati u Muzeju za umjetnosti i znanost u Milanu te u Veneciji u povijesnom zdanju Palazzo Giustinian Faccanon, sjedištu venecijanskog biennala, na poziv organizatora Pro Biennale Venezia, prema izboru poznatog talijanskog i međunarodnoga kuratora prof. Vittorija Sgarbija. U sklopu međunarodnog projekta "The Gogyoshi Art Projec" Stjepko Mamić izlaže u nacionalnim Muzejima u Makedoniji u kolovozu 2016. Ovogodišnje izlaganje u muzejima Capt. Stjepko Mamić završit će izložbom u Muzeju pomorstva u Barceloni u prosincu 2016.     
 

Dr. sc. Dražana Martinović Mamić

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 917 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević