Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Milanoviću, poništi nakaradnu i kriminalnu prodaju Croatia osiguranja!

 
 
Izravno odgovorni za petogodišnju agoniju Veljka Marića su Zoran Milanović, Ivo Josipović, Josip Leko, Mladen Bajić, Jadranka Kosor, Vesna Pusić i Predrag Matić. Zajedno sa svojim kukuriku partnerima godinama nisu poduzimali ništa u skladu s međunarodnom diplomatskom i političkom praksom, po pitanju sudbine Veljka Marića i monstruoznog pravnog nasilja Srbije nad Hrvatskom.
Podsjećamo:
- Ivo Josipović je zahtjevom za ocjenu ustavnosti nastojao spriječiti hrvatski Zakon o ništetnosti koji je štitio dragovoljce i branitelje od općeg progona bivšeg agresora.
- SOHV je u 5. prosinca 2014. prikupio 57 potpisa saborskih zastupnika, te s Bedemom ljubavi inicirao saborsku raspravu o slučaju tzv. srpske univerzalne jurisdikcije. 
- Josip Leko već punih šest mjeseci ovu točku dnevnog reda uspješno gura pod tepih. Treba li jasniji dokaz njihova licemjerja?
- Saborski zastupnici SDP-a, HNS-a i Mirela Holy temeljito su odbili potpisati potporu predloženoj točki dnevnog reda - toliko o želji za rješavanjem problema.
- SOHV je u posjedu potpisnih lista i drugih dokumenata iz kojih je vidljiva monstruoznost namjera Kukuriku koalicije, koje ćemo sa zadovoljstvom podastrijeti hrvatskoj javnosti.
Slučaj Veljka Marića konačno dobiva zasluženu pozornost pred domaćim i institucijama EU-a, zaslugom gospođe Marijane Petir.
Značajnu ulogu u pritisku na vladajuće odigrali su Bedem ljubavi, Damir Markuš i mnogi drugi ali najmanje vladajući. Da je bilo po onima koji su u poziciji upravljanja, sudbinu Veljka Marića doživjeli bi mnogi hrvatski državljani. To je istina koja se skriva od očiju javnosti.
• Od Vrhovnoga i Ustavnog suda očekujemo da zaustave kršenje zakona jer je bjelovarska potvrda srbijanske presude i držanje Marića u zatvoru, kršenje Zakona o ništetnosti i priznanje gubitka državnog suvereniteta a time i kršenje Ustava RH.
• Zahtijevamo od predsjednika Sabora Leke konačno aktiviranje točke dnevnog reda za koju je SOHV prikupio potpise 57 saborskih zastupnika.
• Veljko Marić ne smije ostati u zatvoru, jer time podržavate narušavanje ustavom zaštićenih ljudskih prava.
• Zahtijevamo od političkih i pravosudnih tijela trenutačnu reakciju, puštanje Veljka Marića na slobodu i obranu sa slobode u eventualnoj optužnici hrvatskih pravosudnih tijela.
 
Vladajuće podsjećamo da nisu uspjeli sakriti ni ostalo:
Zorane Milanoviću, poništite nakaradnu i kriminalnu prodaju Croatia osiguranja
Ivo Josipoviću, po deveti put pitamo, jeste li 1992. u Mađarskoj preuzeli hrvatski dio novca SOKOJ-a i jeste li ga uplatili na račun ZAMP-a?
 
Ne zaboravimo:
Podizanje optužnice protiv Veljka Marića je analogno optužnici koju bi 1965. pokrenula Savezna Republika Njemačka, na temelju arhiva SS-a i Gestapoa protiv, primjerice, pripadnika češkoga ili poljskog Pokreta otpora koji su navodno ubili neke njemačke vojnike. Pritom treba imati na umu što stalno i ponavljamo: srpska agresija na Hrvatsku i BiH sastavni je dio jednoga općeg velikosrpskog nacional-socijalističkog projekta i pokreta u kojemu je JNA, osim ostaloga, imala ulogu SS-a i Gestapo-a. Vlada RH je 2011. na sastanku stručne skupine zaključila da je ovakovo srpsko postupanje protivno konvencijama UN-a. Željko Horvatić, predsjednik Akademije pravnih znanosti izjavio je kako su ovakvi postupci „narušavanje ljudskih prava“ svih građana u zemljama nad kojima je Srbija cinično i prljavo preuzela nadležnost. Naš ustavni zadatak je štititi ljudska prava. Pravni stručnjaci se slažu da je univerzalna jurisdikcija kao pojava trebala prestati pojavom Međunarodnoga kaznenog suda, zbog manipulacija i kontroverzi koje su najbolje vidljive u slučaju Veljka Marića.
 

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Četvrtak, 28/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1338 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević